زمان مطالعه: 6 دقیقه

در دنیای امروز، انتخاب شغل مناسب برای خانم‌ها به یک چالش حیاتی و در عین حال فرصتی بی‌نظیر تبدیل شده است. این روزها زنان، با توجه به تغییرات فرهنگی و اجتماعی، در بازار کار حضوری پررنگ دارند و توانسته‌اند با قابلیت‌ها و استعدادی که دارند، در حوزه‌های مختلف بدرخشند. طبق آمار اخیر، حدود ۴۵ درصد از نیروی کار در ایران را زنان تشکیل می‌دهند و این تعداد در حال افزایش است. این آمار نشان می‌دهد نگرش‌ها نسبت به نقش زنان در جامعه در حال تغییر بوده و اهمیت انتخاب شغل را برای آنها دوچندان می‌کند.

انتخاب شغل نه تنها موجب استقلال مالی و ارتقاء کیفیت زندگی می‌شود؛ بلکه به رشد شخصی و اجتماعی زنان نیز کمک می‌کند. از این رو، قصد داریم در این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه، به بررسی بهترین شغل‌ها برای خانم‌ها و تأثیر آن بر زندگی حرفه‌ای و شخصی آنها بپردازیم. اگر در آستانه انتخاب شغل هستید و به راهنمایی نیاز دارید، تا انتها با ما همراه شوید! ضمن اینکه اگر همچنان شغلی با توجه به شرایط خود از لیست زیر پیدا نکردید، می‌توانید برایمان کامنت بگذارید تا شما را راهنمایی کنیم.

10 شغل‌ محبوب در میان خانم‌ها

تحقیقات نشان داده‌اند که برخی شغل‌ها در میان زنان محبوب‌تر بوده و زنان تطابق بیشتری با این شغل‌ها دارند.

شغل‌های محبوب در میان خانم‌ها

در جدول زیر تعدادی از مشاغل محبوب میان زنان و دلایل محبوبیتشان را برای شما همراهان عزیز آکادمی پاکراه آورده‌ایم، اما در بخش‌های بعدی، می‌توانید پیشنهادات بسیار بیشتری را مشاهده کرده و برحسب شرایط خود، یکی از این موارد را برای درآمدزایی خود انتخاب کنید.

عنوان شغل دلیل محبوبیت
1. معلمی ساعات کاری کم، تعطیلات زیاد
2. پرستاری ارضا حس نوع دوستی و مراقبت از دیگران
3. روانشناسی ساعات کاری منعطف و کمک به دیگران
4. مدیر پروژه ارضا حس مدیریت و رهبری
5.برنامه‌نویسی درآمد بالا و قابلیت کار از راه دور
6. طراح داخلی نشان دادن سلیقه و خلاقیت در چیدمان
7. مشاور مالی درآمد بالا
8. خبرنگاری انعطاف پذیری در ساعات کار و امکان فرصت‌های مسافرتی
9. کارآفرینی استقلال کامل و امکان دنبال کردن علایق
10. وکالت درآمد بالا، کسب اعتبار و دفاع از حقوق دیگران

لیست 32 تایی از بهترین شغل‌های زنانه

با اینکه زنان از لحاظ توانایی و قابلیت‌های ذاتی هیچ محدودیتی برای ورود به مشاغل مختلف ندارند؛ اما برخی شغل‌ها، برای آنها مناسب‌تر است. در ادامه بهترین مشاغل برای زنان تحصیل‌کرده، زنانی که به دنبال درآمد بالا و زنانی که خانه‌دار هستند، معرفی خواهیم کرد.

9 شغل زنانه برتر از نظر تحصیلات

زنانی که در یکی از حوزه‌های زیر دارای مدرک دانشگاهی هستند، می‌توانند یک شغل معتبر، عالی و مادام‌العمر داشته باشند:

  1. حوزه‌های مختلف پزشکی و پیراپزشکی
  2. وکالت
  3. حوزه‌های مختلف مهندسی
  4. روان‌شناسی
  5. مشاوره مالی
  6. حوزه‌های مختلف مدیریت
  7. استاد دانشگاه
  8. ‌کارشناس IT
  9. برنامه‌نویسی

14 شغل‌ زنانه برتر از نظر میزان درآمد

محبوب‌ترین شغل‌ها با درآمدبالا در میان زنان، به صورت زیر هستند:

  1. پزشک
  2. جراح
  3. مدیر عامل
  4. دندان‌پزشک
  5. مدیر بازاریابی
  6. داروساز
  7. وکیل
  8. مدیر منابع انسانی
  9. مدیر روابط عمومی
  10. بینایی‌سنج
  11. پرستار بیهوشی
  12. مهندس نرم‌افزار
  13. مدیر ساخت و ساز
  14. کاردرمانگر

9 تا از بهترین شغل‌های زنانه خانگی

در لیست زیر برخی مشاغل محبوب و بدون نیاز به سرمایه برای زنان خانه‌دار آورده شده است:

  1. نویسندگی محتوا
  2. دستیار مجازی
  3. معلم آنلاین
  4. مدیر رسانه‌های اجتماعی
  5. پخت شیرینی خانگی
  6. نماینده خدمات مشتری
  7. طراحی گرافیک
  8. بازاریابی دیجیتال
  9. فروش آنلاین محصولات

بهترین شغل‌های زنانه خانگی

برخی از این مشاغل مثل پخت شیرینی یا غذای خانگی از بهترین راه‌های کسب درآمد در خانه بدون اینترنت هستند. زنان خانه‌دار می‌توانند محصولات خود را به آشنایان و همسایگان خود بفروشند.

انتخاب شغل خانم ها با توجه به تایپ شخصی آنها

نتایج یک تحقیق در سال 2010 نشان داده است که تطابق تایپ شخصیتی و شغل، می‌تواند بر میزان رضایت شغلی تأثیرگذار باشد و افرادی که این تطابق را دارند، ۳۰٪ بیشتر از دیگران از شغل خود راضی هستند.

شخصیت را می‌توان به صورت‌های مختلفی دسته‌بندی کرد، اما برای راحتی شما ما بر چهار تایپ شخصیتی عمومی (تحلیل، خلاق، اجتماعی، عمل‌گرا) تمرکز کرده و شغل‌های مناسب برای آنها را بررسی می‌کنیم.

تایپ شخصیتی تحلیلی (اندیشمندان)

شخصیت‌های تحلیلی عموماً منطقی و دقیق هستند و زنان با این نوع شخصیت در زمینه‌هایی که به تفکر انتقادی، حل مسئله و دقت نیاز دارند، موفق‌تر عمل می‌کنند. آنها ممکن است به حوزه‌هایی مانند مهندسی، علوم داده، مالی، حقوق و پزشکی کشش داشته باشند. تمایل طبیعی آنها به جزئیات و ساختار، آنها را برای موقعیت‌هایی که در آن دقت و دانش عمیق اهمیت دارد، مناسب می‌سازد.

مثال: زنی با شخصیت تحلیلی ممکن است در یک شغل شرکتی که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد، موفق باشد. همچنین، معاملات آنلاین یا سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال نیز می‌تواند برای زنان با تیپ شخصیتی تحلیلی مناسب باشد.

تایپ شخصیتی خلاق (آینده‌نگران)

زنان خلاق، افرادی خیال‌پرداز، هنرمند و مشتاق به ابراز وجود هستند. آنها در زمینه‌هایی که نوآوری، خلاقیت و تفکر خارج از چارچوب رواج دارد، موفق‌تر عمل می‌کنند. این می‌تواند به معنای مشغول شدن در حوزه‌های هنر، طراحی، مد، تبلیغات یا رسانه باشد.

شغل مناسب زنانه برای تایپ شخصیتی خلاق

شخصیت‌های خلاق معمولا از شغل‌هایی که در آن می‌توانند ایده‌های جدید را به واقعیت تبدیل کنند، لذت می‌برند و ممکن است به کار آزاد یا راه‌اندازی کسب‌وکار خود جذب شوند. بسیاری از زنانی که دارای شخصیت خلاق هستند، به ساخت برند شخصی علاقه‌مندند و معمولا مشاغلی را انتخاب می‌کنند که بتوانند استعدادهای هنری خود را با مهارت‌های تجاری ترکیب کنند.

شخصیت اجتماعی (برقرارکننده ارتباطات)

زنان با شخصیت اجتماعی، افرادی اجتماعی، دلسوز و ماهر در برقراری رابطه با دیگران هستند. آنها در مشاغلی که مربوط به کار با دیگر افراد است (کمک به دیگران، مدیریت تیم‌ها یا برقراری شبکه‌های ارتباطی)، عالی عمل می‌کنند. تدریس، مراقبت‌های بهداشتی، شغل بلاگری، مشاوره، روابط عمومی، منابع انسانی و برنامه‌ریزی رویدادها از انتخاب‌های شغلی رایج برای زنان با شخصیت اجتماعی هستند.

تایپ شخصیتی عمل‌گرا

زنان عمل‌گرا معمولاً افرادی هستند که به کارهای عملی علاقه‌مند، نتیجه‌محور و بسیار خودکفا هستند. این نوع شخصیت به طور معمول به مشاغلی که شامل دستیابی به نتایج ملموس یا حل مسائل دنیای واقعی می‌شوند، جذب می‌شود. این افراد در مشاغلی مانند صنایع دستی، کارهای ماهرانه، مدیریت پروژه و کارآفرینی که می‌توانند تأثیر کارشان را به وضوح مشاهده کنند، موفق هستند.

9 چالش پیش روی خانم‌ها و راه حل آنها

روبه رو شدن با چالش در محیط کار اجتناب‌ناپذیر و هر زنی کم و بیش با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم کرده است. برخی از رایج‌ترین این مشکلات، به شرح زیر هستند:

1. تعصبات جنسیتی و کلیشه‌ها

تحقیقات نشان داده‌اند که تعصبات جنسی و کلیشه‌ها می‌توانند منجر به پیامدهای منفی متعددی برای زنان در محیط کار، از جمله دستمزد کمتر، فرصت‌های محدودتر برای پیشرفت و عدم قدردانی از دستاوردهای آنها شود.

راه حل:

بهترین راه حل برای حل این مشکل، افزایش آگاهی درباره این تعصبات و تأثیرات آنها بر شغل زنان ضروری است.

برنامه‌های آموزشی و کارگاه‌ها می‌توانند به افراد شاغل و مدیران کمک کنند تا تعصب‌های خود را شناسایی کرده و به جالش بکشند و فرهنگ محیط کاری خود را اصلاح کنند.

2. عدم برابری در دستمزد و مزایا

یکی از چالش‌های مهمی که زنان در محل کار با آن مواجه هستند، عدم برابری در حقوق و مزایا است. بر اساس یک گزارش سازمان ملل، زنان فقط ۷۷ سنت از هر دلار درآمد مردان را کسب می‌کنند.

عدم برابری در دستمزد و مزایا برای خانمها

عدم برابری در پرداخت حقوق و مزایا می‌تواند به شکل‌های دیگر نیز از جمله تفاوت در پاداش‌ها، پرداخت اضافه‌کار و دسترسی به خدمات بهداشتی یا مزایای بازنشستگی نیز مشاهده شود.

راه حل:

برای مقابله با عدم برابری در دستمزد و مزایا، ترویج شفافیت و پاسخگویی در شیوه‌های جبران خسارت بسیار مهم است.

کارفرمایان می‌توانند با انجام ارزیابی‌های منظم حقوق، نابرابری‌های پرداختی جنسیتی را شناسایی و برطرف کنند و سیاست‌هایی را پیاده‌سازی کنند که برابری در پرداخت و مزایا را برای همه کارکنان تضمین کند.

3. کمبود شمولیت

تحقیقات نشان می‌دهد که تیم‌های متنوع معمولا از نظر نوع آوری و خلاقیت، بهتر عمل می‌کنند. با این حال، زنان معمولا در موقعیت‌های رهبری و دیگر بخش‌های نیروی کار نمایندگی ندارند که منجر به کمبود تنوع و دیدگاه در سطوح بالا سازمان‌ها می‌شود.

راه حل:

برای ترویج تنوع و شمولیت در محیط کار، ایجاد فرهنگی از احترام و تعلق که به حضور زنان اهمیت می‌دهد ضروری است.

کارفرمایان همچنین می‌توانند در شیوه‌های استخدام و ارتقا، تنوع و شمولیت را در اولویت قرار دهند.

4. آزار جنسی و تبعیض

زنان به طور قابل توجهی تحت تأثیر آزار جنسی و تبعیض در محیط کار قرار دارند. تحقیقات نشان می‌دهند که حدود یک سوم زنان در طول زندگی خود با خشونت جسمی یا جنسی از سوی شریک نزدیک یا فرد غیرشریک مواجه می‌شوند.

راه حل:

برای مقابله با آزار جنسی و تبعیض در محیط کار، ایجاد فرهنگی از احترام و رسیدگی و ترویج سیاست‌های عدم تحمل برای هر گونه آزار یا تبعیض، ضروری است.

5. تعادل کار و زندگی

زنان معمولاً بیشتر به سمت کارهای انعطاف‌پذیر یا پاره‌وقت روی می‌آورند تا بتوانند مسئولیت‌های مراقبتی خود را مدیریت کنند و این موضوع می‌تواند فرصت‌های آنها برای پیشرفت شغلی و ثبات مالی را محدود کند.

راه حل:

کارفرمایان می‌توانند با اجرای سیاست‌ها و شیوه‌هایی برای چیدمان کاری منعطف؛ مثل دورکاری، ساعات کاری منعطف و مرخصی باحقوق، به زنان کمک کنند.

6. مرخصی زایمان

اکثر زنان در طول زندگی کاری خود، بارداری را تجربه می‌کنند، اما برخی کارفرمایان، مرخصی زایمان با حقوق ارائه نمی‌دهند، یا مدت زمان مرخصی به قدری کوتاه است که نیازهای مادر را برآورده نمی‌کند.

راه حل:

کارفرمایان می‌توانند سیاست‌های مرخصی همراه با حقوق را در نظر بگیرند که منصفانه و حمایتی باشد.

7. کمبود مشاوره و حمایت‌گری

کمبود مشاوره و حمایت‌گری می‌تواند تأثیرات منفی قابل‌توجهی بر زنان در محیط کار داشته باشد. زنان ممکن است به اندازه همکاران مرد خود، فرصت‌های شبکه‌سازی نداشته باشند.

کمبود مشاوره و حمایت‌گری در شغل خانم ها

راه حل:

کارفرمایان برای ترویج مشاوره و حمایت‌گری، می‌توانند برنامه‌های مشاوره رسمی پیاده سازی کنند.

علاوه بر این، می‌توانند از مدیران سطح بالا را تشویق بخواهند که به عنوان حامیان کارکنان، به آنها مشاوره دهند.

8. استانداردهای دوگانه و انتظارات

زنان معمولا تحت استانداردهای بالاتری قرار می‌گیرند یا به خاطر رفتار یا عملکردشان تحت نظارت بیشتری هستند؛ در حالی که مردان ممکن است آزادی بیشتری در این زمینه دارند.

راه حل:

کارفرمایان برای مقابله با استانداردهای دوگانه و انتظارات غیر واقعی، می‌توانند اقداماتی برای افزایش آگاهی از تأثیر کلیشه‌ها و تعصبات جنسیتی در محیط کار انجام دهند.

9. کمبود انعطاف‌پذیری

یک مرکز تحقیقاتی اذعان کرده است که مادران شاغل بیشتر از پدران شاغل مجبور به کاهش ساعات کاری یا گرفتن مرخصی بوده‌اند.

راه حل:

کارفرمایان برای ترویج انعطاف‌پذیری در محیط کار، می‌توانند سیاست‌هایی مثل ساعات کاری انعطاف‌پذیر، دورکاری و تقسیم شغل را اتخاذ کنند.

دریافت مشاوره انتخاب شغل برای خانم ها

انتخاب شغل برای خانم‌ها یک تصمیم مهم و چالش برانگیز بوده و نیازمند در نظر گرفتن فاکتورهای مختلفی است. این تصمیم حیاتی، اثرات قابل توجهی بر آینده یک زن و میزان استقلال او دارد؛ به همین دلیل، باید دقیق و هوشمندانه باشد.

ما در آکادمی پاکراه می‌توانیم با بررسی دقیق ویژگی‌های شخصیتی شما و دیگر فاکتورهای مورد نیاز برای ورود به یک شغل، راهنمای شما برای رسیدن به درآمد و استقلال باشیم. در صورت تمایل می‌توانید با مشاورین ما تماس گرفته یا فرم مشاوره انتخاب شغل را پر کنید.

سوالات متداول

مشاغلی مانند معلمی، پرستاری، روانشناسی، وکالت، طراحی داخلی، خبرنگاری و مشاور مالی، بیشترین درآمد را بین خانم‌ها دارند.

شغل‌هایی مثل پزشک، جراح، مدیر بازاریابی، داروسازی، وکیل و دندانپزشک، درآمد خوبی برای خانم‌های پرتلاش به همراه خواهند داشت.

خانم هایی که میخواهند در منزل خودشان مشغول به کار شوند، می توانند مشاغلی مثل نویسندگی محتوا، تدریس آنلاین، شیرینی پزی، کارهای هنری دستی، بازاریابی دیجیتال و... را انتخاب کنند.
چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.