به به، به به! چقدر خوشمزه و شیرین. دهان شما هم آب افتاد. باید هم همینطور باشد. وقتی پای کیک و شیرینی و اینجور خوشمزهجات به میان میآید، کمتر کسی میتواند بگوید که از آن خوشش نمیآید.
حال اگر به فکر راهاندازی یک کسب و کار شیرینی پزی هستید یا دلتان میخواهد در این حوزه میلیاردر شوید و همه از کیک و شیرینیهای شما حرف بزنند، جای درستی آمدهاید. ما در این مطلب از آکادمی پاکراه قصد داریم بگوییم که چگونه یک کسب و کار شیرینی پزی خانگی راهاندازی کنید. پس اگر شما هم مشتاق هستید ما را تا آخر این مطلب خوشمزه همراهی کنید.
اگر واقعا قصد راه اندازی شغل شیرینی پزی خانگی را دارید، پیشنهاد میکنم برای خواندن این مقاله زمان بگذارید.
- معرفی کسب و کاری شیرینی پزی خانگی
- مزایای کسب و کار شیرینی پزی خانگی
- معایب کسب و کار شیرینی پزی خانگی
- میزان هزینهها در شغل شیرینی پزی خانگی
- مجوزهای مورد نیاز برای راهاندازی کسب و کار خانگی شیرینی پزی
- نحوه یادگیری شیرینی پزی
- مهارتهای مورد نیاز برای راهاندازی کسب و کار شیرینی پزی خانگی
- درآمد کسب و کار شیرینی پزی خانگی
- برای رسیدن به درآمد بالا در کسب و کار شیرینی پزی خانگی باید چه کار کنیم؟
- مشتریان کسب و کار شیرینی پزی خانگی چه کسانی هستند؟
- نقشه راه کسب و کار شیرینی پزی خانگی
- نکات مهم برای راهاندازی کسب و کار شیرینی پزی خانگی
- برای راهاندازی کسب و کار شیرینی پزی خانگی از چه کسی کمک بگیریم؟
معرفی کسب و کاری شیرینی پزی خانگی
اگر به دنبال این هستید که در منزل یک شغل برای خود راهاندازی کنید پیشنهاد ما به شما شغل شیرینی پزی خانگی است. این شغل در عین اینکه بسیار لذتبخش است، درآمد خوب و فوقالعادهای نیز دارد. قدمت شیرینیجات و کیک به زمانهای خیلی دور بازمیگردد. اگر شیفته و عاشق این شغل باشید به هنگام کار کردن اصلا متوجه گذر زمان نخواهید شد چرا که این شغل به خودی خود شما را در دنیای شیرینی، زیبایی و عطر خود غرق خواهد کرد.
البته مهم است که شما هم با همین ذوق و سلیقه ای که ما نوشته ایم، به شغل شیرینی پزی خانگی علاقه داشته باشید و مهم تر اینکه، خوشمزه درست کنید.
بیایید اصلا اینگونه این شغل خوشمزه را برایتان شرح و توصیف دهیم. فرض کنید هر روز صبح که از خواب بلند میشوید لیستهای گوناگون از سفارشات شیرینی و کیک داشته باشید که این شما را به یک چالش خوشمزه و لذتبخش سوق خواهد داد. شما میتوانید با امکانات کم این شغل را در خانه شروع کنید و سپس رفته رفته آن را گسترش دهید.
مزایای کسب و کار شیرینی پزی خانگی
هر شغلی متناسب با خود مزایا و ویژگیهای منحصربهفردی دارد که به راحتی نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. شغل شیرینی پزی خانگی نیز از این امر مستثنی نیست. در ادامه به صورت کامل به شرح مزایای کسب و کار شیرینی پزی خانگی اشاره خواهیم کرد:
- قابلیت رشد بالا؛
- خودتان رئیس و کارفرمای خودتان هستید؛
- بازار همیشگی و پایداری دارید؛
- میتوانید صرفا روی یک محصول خاص فعالیت کنید. برای نمونه میتوانید فقط انواع کوکی را با دستورالعملهای متفاوت بپزید؛
- میتوانید یک ویژگی خاص و منحصربهفرد به محصول خود بیفزایید تا مشتریان، شما را با آن بشناسند؛
- همیشه برای شغل شیرینی پزی مشتری وجود دارد؛
- میتوانید شیرینیجات و کیک را به صورت آنلاین به فروش برسانید و درب محل آن را تحویل دهید؛
- افراد به خوشمزه و عطر و طعم شیرینیها توجه بسیاری دارند. اگر دستپخت شما عالی و منحصربهفرد باشد مطمئن باشید شما را به دیگران معرفی خواهند کرد؛
- شروع آن ساده است و نیازی به کارهای آنچنانی و دنگ و فنگ زیادی ندارد، و در نهایت؛
- میتوانید با هزینههای کم کار خود را شروع کنید سپس رفته رفته آن را گسترش دهید.
معایب کسب و کار شیرینی پزی خانگی
- برای پیشرفت و ترقی نیاز به تجهیزات بسیار دارید؛
- تا زمانی که کسب و کارتان رشد کند، باید سود کمی داشته باشید و مواد اولیه را با قیمت نسبتا بالاتری خریداری کنید؛
- باید زمان زیادی را صرف پخت کیک و شیرینیجات کنید تا سفارشات مشتریان آماده شود؛
- ممکن است مشتریان علاقهای به کیک و شیرینیهای شما نشان ندهند، اما این امر در خصوص دوستان، فامیل و همکاران شما برعکس باشد؛
- رقابت در شغل شیرینی پزی خانگی بسیار زیاد است. فقط و فقط در صورتی موفق میشوید که بتوانید ترفندهای مختص کسب و کار را فرا بگیرید، و در نهایت؛
- در صورت پیشرفت و موفق شدن در شغل شیرینی پزی خانگی باید اقدام به گسترش کسب و کار خانگی خود کنید و نمیتوانید چندان روی خانه خود حساب باز کنید. (اگر قرار به توسعه کسب و کار باشد این مورد جزء معایب محسوب میشود، اما اگر به همان کسب و کار خانگی قانع هستید، عیبی ندارد.)
- باید بدانید که در چه مرحله ای به نسبت بیشتر شدن مشتریان خود کسب و کار شیرینی پزی خانگی را به یک واحد تجاری منتقل کنید تا بوی مواد شیرینی پزی باعث نارضایتی همسایه ها نشود. یعنی اگر تعداد سفارشات شما به حدی برسد که باعث نارضایتی همسایه ها شود، باید اقدام به جا به جایی نمایید.
- اگر سفارشات شما به حدی برسد که از پیک برای تحویل آن استفاده نمایید، و تردد پیک ها زیاد شود؛ احتمال نارضایتی همسایه ها هم وجود دارد.
نمیتوان خیلی به معایب کسب و کار شیرینی پزی خانگی اکتفا کرد و اگر نوآوری، خلاقیت و خوشمزگی را در کنار برنامه ای برای توسعه کار خود داشته باشید، این کسب و کار معایب زیادی ندارد. ولی میتوان سختی های آن را بعد از توسعه عنوان کرد که حتما نیاز دارد دانشی از مدیریت کسب و کار داشته باشید.
بررسی هزینهها در شغل شیرینی پزی خانگی
هزینه تجهیزات کسب و کار شیرینی پزی خانگی
طبیعی است که برای هر شغلی نیاز به یک سری تجهیزات اولیه از قبیل موارد ذیل را خواهید داشت. البته لازم به ذکر است که ممکن است در همان ابتدا بعضی از موارد زیر نیاز نباشد.
- آب، برق، گاز
- موبایل، کامپیوتر، دوربین عکاسی
- اجاره مکان
- حقوق کارمندان
- آموزش
- بسته بندی
- مواد اولیه
- تبلیغات
تجهیزات تخصصی به مانند:
- همزن برقی
- وردنه
- الک
- کاغذ روغنی
- فر
- قالب های مخصوص و متفاوت برای کیک و انواع شیرینی
نگران نباشید! در ادامه این مقاله از آکادمی پاکراه به تمام جزئیات هزینه ها خواهیم پرداخت.
بهتر است بدانید که بعد از کمی سود کردن متناسب با موقعیت خودتان باید یک فر قنادی بخرید. فرهای قنادی در اندازهها و ابعاد مختلفی در بازار موجود هستند. میتوانید متناسب با تعداد مشتریان و نیروی کار خود یک انتخاب ایدهآل و مناسب داشته باشید. طبیعی است که با افزایش مشتریان و شناخته شدن در این حوزه نیاز به فرهای بزرگتر خواهید داشت.
هزینه مکان در شروع شغل شیرینی پزی خانگی
مکان یکی از مهمترین و اساسیترین موارد در یک شغل محسوب میشود. در همان ابتدا میتوانید از آشپزخانه خودتان شروع کنید. سپس رفته رفته و با گذشت زمان میتوانید یک اتاق اجاره کنید. یک اتاق 10 تا 15 متری برای کسب و کار شیرینیپزی شما بسیار مناسب است. البته بهتر است بدانید که اتاق باید مجهز به گاز باشد.
زمانی که کسب و کار شیرینی پزی را در خانه خودتان راه اندازی میکنید، احتمال دارد به دلیل مصرف بیش از اندازه؛ هزینه قبوض به مانند آب، برق و گاز بیشتر شود، اما این هزینه ها به قدری نیست که باعث نگرانی شما شود. باید به این فکر کنید که هزینه اجاره یک واحد تجاری را پرداخت نکرده اید.
هزینه نیروی کار در کسب و کار شیرینی پزی خانگی
در همان ابتدا نیاز چندانی به نیروی کار نیست. میتوانید خودتان تمامی سفارشات را انجام داده و تحویل مشتری دهید. با این حال، زمانی که کسب و کارتان رشد کرد تعداد نیروی کار هم باید افزایش یابد. برای این کار نیز میتوانید از اعضای خانواده خود کمک بگیرید تا محتمل هزینههای اضافی و هنگفت نشوید. اما اگر به جایی رسیدید که دیگر باید نیروی کار اضافی داشته باشید، اقدام به استخدام متناسب با موقعیت و شرایط خودتان کنید. (در این لحظه کسب و کار خانگی شیرینی پزی خودتان را باید توسعه دهید و نقل مکان کنید.)
بهتر است بدانید که هزینه نیروی کار متناسب با نوع ساعتی و تمام وقت بودن متغیر است. بسته به اینکه چه نوع نیروی کاری استخدام خواهید کرد این هزینه متفاوت و متغیر خواهد بود. برای مورد دوم، باید مالیات و مجوز فعالیت را بگیرید و با خیال راحت کار خود را ادامه دهید.
هزینه بستهبندی کیک و شیرینیجات
بستهبندی یکی دیگر از مراحل مهم در این کسب و کار خانگی به شمار میرود. چرا که نوع بستهبندی شما میتواند فروش شما را چندین برابر کند. البته هزینههای بستهبندی بسته به نوع ساده یا شیک بودن، خلاقیت و ابتکار شما متفاوت است. هر چه قدر بخواهید بهتر و زیباتر در این حوزه عمل کنید طبیعتا باید هزینههای بیشتری را کنار بگذارید، اما اگر از طرح های مینیمال، ساده و شیک استفاده نمایید، علاوه بر کاهش هزینه بسته بندی، رضایتمندی مشتری را در بر خواهید داشت.
به هنگامی که نوع بستهبندی خود را مشخص کردید بهتر است به صورت کلی مواد اولیه ساخت را خریداری کنید. در این صورت، تا میزان بیشتری هزینههایتان کاهش خواهد یافت.
هزینه مواد اولیه کیک و شیرینیجات
بهتر است برای خرید مواد اولیه به عمده فروشیهایی که در زمینه لوازم قنادی مشغول به فعالیت هستند مراجعه کنید. سعی کنید به صورت عمده یا فله خریدهای خودتان را انجام دهید. در این صورت، هزینههایتان تا حد زیادی کاهش خواهد یافت. هزینه مواد اولیه در طول یک ماه، ارتباط مستقیم و معناداری با تعداد سفارشات شما خواهد داشت. اگر بخواهیم یک مثال در این خصوص برایتان بیان کنیم باید بگوییم که اگر اوایل، ماهی دو میلیون هزینه کنید بعد از پیشرفت کسب و کارتان این میزان به حدود 20 میلیون تومان و حتی بیشتر خواهد رسید.
شاید به دلیل اینکه چشم اندازی از تعداد سفارشات در ابتدای راه اندازی شیرینی پزی خانگی نداشته باشید، خرید عمده برای شما سخت باشد و مهم تر اینکه احتمال فاسد شدن یا بی کیفیت شدن آن ها هم وجود دارد. بنابراین در ابتدای مسیر به دلیل خرید کم مواد اولیه و گران تر بودن آن ها حاشیه سود شما کم خواهد بود، اما با مرور زمان؛ طبق شناختی که از تعداد سفارشات ماهیانه به دست آورده اید، میتوانید خرید عمده با قیمت پایین تر انجام دهید تا سود شما افزایش یابد.
هزینه تبلیغات کسب و کار شیرینی پزی خانگی
تبلیغات هم که جای خود دارد. هزینه کردن برای تبلیغات کسب و کار شیرینی پزی خانگی بسته به میزان بودجه، شرایط و موقعیت شما دارد. با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و فناوری، شبکههای اجتماعی بسیاری وجود دارند که برای رشد کسب و کار خود میتوانید از آنها کمک بگیرید. به علاوه، اگر تبلیغات پولی در شبکههای اجتماعی انجام دهید مطمئن باشید که بیشتر و بیشتر دیده خواهید شد. هزینه تبلیغات نیز از 200 هزار تومان تا چند میلیون متغیر و متفاوت است.
برای تبلیغات نیز سه راه پیش رو دارید. بسته به نوع شرایط خود میتوانید یکی از روشهای گفته شده را انجام دهید.
- اولین راه تبلیغ دادن به افراد، پیجهای عمومی و … برای معرفی کسب و کار خانگی شماست.
- پرزنت کردن خودتان در کافه ها یا رستوران های خاص
- راه دیگر نیز بهره بردن از فیلمبردار و عکاس برای عکاسی تبلیغاتی است.
توصیه ما این است که خودتان کمی با اصول عکاسی تبلیغاتی آشنا شوید تا بتوانید این کار را خودتان انجام دهید. در این صورت، هزینههایتان تا حد زیادی کاهش خواهد یافت. به غیر از این مورد، اگر خواستید خیلی حرفهای پیش بروید بهتر است دورههای تبلیغاتی عکاسی را به صورت آنلاین یا گذراندن دورههای حضوری سپری کنید.
چند نکته مهم تبلیغات برای شغل شیرینی پزی خانگی
- از همان ابتدای راه اندازی به فکر لوگو و اسم برند شیرینی پزی خانگی خودتان باشید.
- اسمی را انتخاب نمایید که در آینده آن را تغییر ندهید.
- شبکه های اجتماعی بهترین محیط، برای معرفی کسب و کار خانگی شیرینی پزی است.
- غرور خود را کنار بگذارید و طبق بررسی روابطی که در پیرامون خود دارید، از دوستان و آشنایان بخواهید تا شما را در شبکه های اجتماعی خود به دیگران معرفی کنند.
- “اگر احساس میکنید این کار به صلاح شما نیست و تمایل دارید چراغ خاموش کار کنید تا در نهایت، اطرافیان به صورت خود جوش شما را معرفی کنند؛ پس در بخش های دیگر بازاریابی تمرکز کنید.”
- مخاطب کسب و کار شما چه کسانی هستند؟ چه رده سنی دارند؟ جنسیت آن ها چیست؟ آن ها را شناسایی کنید و در صفحه هایی (اینستاگرام، تلگرام و …) تبلیغات خود را قرار دهید که مخاطبین تقریبا یکسانی داشته باشید.
- لازم است در هر کجا که تبلیغ میکنید، خودتان هم یک صفحه داشته باشید. “پیج اینستاگرام، کانال تلگرام و … راه اندازی کنید. “
- بسته به مخاطبین و هدف خودتان، فعالیت در شبکه های مختلف را انتخاب کنید.
- در ابتدای مسیر برای اینکه تمرکز بیشتری داشته باشید، بهتر است فقط یک شبکه (به مانند اینستاگرام) را انتخاب نمایید.
- از شیرینی پزی ها، کافه ها یا رستوران های اطراف خود غافل نشوید، به صورت حضوری مراجعه نمایید و حتی مقداری از دسپخت خود را برای تِست در کنار کارت ویزیت خودتان برای سفارش به آن ها تقدیم کنید.
- در کارت ویزیت: لوگو، برند، آدرس شبکه اجتماعی فعال خودتان و شماره تلفن یا ایمیل را قرار دهید و طراحی کنید.
- شما به یک ویترین نیاز دارید، ویترین شما میتواند شبکه اجتماعی به مانند اینستاگرام باشد که لازم است از محصولات آماده شده خودتان عکاسی کنید و مهم تر اینکه از فرایند آماده سازی فیلم بگیرید و آن را در شبکه های اجتماعی خود (حتی یوتیوب) بارگذاری کنید تا مخاطبین بیشتری جذب کنید.
این روزها با هزینه تولید محتوای با کیفیت میتوانید هزینه تبلیغات را به حداقل برسانید! اما چگونه؟
راستی اگر شما چندان به راه و روش تبلیغات در شبکههای اجتماعی آشنا نیستید اصلا جای نگرانی نیست، میتوانید کار تبلیغاتی و توسعه کسب و کار خود را به تیم آکادمی پاکراه بسپارید تا از مشاوره کسب و کار بهره مند شوید. این تیم با رعایت موارد اصولی کار تبلیغاتی شما را برنامه ریزی میکنند و به شما در نحوه اجرا مشاوره خواهند داد.
مجوزهای مورد نیاز برای راهاندازی کسب و کار خانگی شیرینی پزی
به علت اینکه در شروع کار به نیروی کار بسیاری نیاز ندارید و خودتان و یکی از افراد دیگر خانوادهتان برای انجام سفارشات کافی هستند، نیاز به اخذ مجوز وجود ندارد. با این حال، به هنگامی که کسب و کارتان گسترش پیدا کرد، نیاز است تا مراحل اخذ مجوز را انجام دهید. برای گرفتن مجوز نیز ابتدا باید به سراغ کارت بهداشت بروید و سپس مجوز کسب و کار. در ادامه پله به پله مراحل اخذ و گرفتن مجوزها را برایتان شرح خواهیم داد:
قدم به قدم اخذ کارت بهداشت برای کسب و کار شیرینی پزی
شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا باید به اخذ کارت بهداشت اقدام کنیم. باید بگوییم که اخذ کارت بهداشت حاکی از آن است که شما هیچگونه بیماریهای واگیردار، قارچی، انگلی و غیره را ندارید. گفتنی است که کارت بهداشت فقط و فقط توسط مراکز بهداشت در شهرستان خودتان صادر و ارائه میشود.
- مراجعه به یکی از دفترهای پیشخوان عمومی
- ارائه عکس و دیگر مدارک هویتی
- مراجعه به آزمایشگاه
- نمونهگیری و انجام آزمایش
- گرفتن جواب آزمایش
- اعلام نظر پزشک برای اخذ کارت بهداشت
- پرداخت هزینه
- اخذ کارت بهداشت از دفترهای پیشخوان عمومی
مراحل اخذ مجوز برای کسب و کار شیرینی پزی
- 2 عدد کپی برابر اصل از همه مدارک هویتی
- 12 قطعه عکس 4*3
- 2 کپی برابر اصل کارت پایان خدمت (فقط برای مردان)
- اصل و کپی سند اجارهنامه یا مالکیت
- گواهی موافقتنامه اداره اماکن
- عضویت در صنف مورد نظر
- گواهی عدم سوء پیشینه و عدم اعتیاد
پس از اینکه تمامی مدارک را ارائه دادید، کارشناس صنف برای بازدید از محل مراجعه خواهد کرد. کارشناس صنف تمامی موارد بهداشتی و ایمنی را از هر لحاظ بررسی خواهد کرد. در نهایت، باید اقدام به پرداخت هزینه مشخص شده کنید تا پروانه مجوز برایتان صادر و ارائه شود.
نحوه یادگیری شیرینی پزی
اگر فکر کردهاید که وقتی همکاران، خانواده و دوستان شما را شیرینیها و کیکهایتان تعریف و تمجید میکنند و هیچ نیازی به آموزش و یادگیری در این حوزه ندارید سخت در اشتباهید. چرا که هر چقدر هم دستی در پختن داشته باشید باید یک سری از اصول و فوت و فنها را یاد بگیرید. با توجه به چنین توضیحاتی، میتوان چنین بیان کرد که اگر میخواهید حرفهای به این شغل پا بگذارید نیاز است تا یک سری دوره و آموزشها را ببینید.
طول مدت دورهها یک تا دو ماه و گاهی حتی بیشتر نیز است. این مقدار بسته به شاخهای که میخواهید در آن آموزش ببینید متفاوت خواهد بود. هزینه دورهها نیز از 500 هزار تومان یا چند میلیون متفاوت خواهد بود. لازم به ذکر است که در برخی از مراکز آموزشی نیاز است تا مواد اولیه را خودتان تهیه کنید و در بعضی دیگر خودشان مواد اولیه مورد نیاز را تهیه و ارائه میدهند. اگر خودشان این مواد اولیه را تهیه کنند شما باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.
من ایمان پاکراه به شما پیشنهاد میکنم تا برای آموزش، از ویدیوهای رایگان در یوتیوب کمک بگیرید و آنقدر آزمون و خطا کنید تا تایید 100% خوشمزگی را از اطرافیان خود بگیرید. اگر به جای هزینه شرکت در دوره ها و پیکج های آموزشی، مواد اولیه را تهیه نمایید تا با مشاده ویدیوهای آموزشی رایگان، خودتان آزمون و خطا کنید، علاوه بر صرفه جویی در هزینه آموزش فراتر از آن چیزی که فکر میکنید، تغییر خواهید کرد.
مهارتهای مورد نیاز برای راهاندازی کسب و کار شیرینی پزی خانگی
شغل شیرینی پزی و کیک جوری است که هر چقدر مهارت بیشتری داشته باشید میتوانید انواع طعم و مزههای مختلف را ارائه دهید. اما اساسیترین و مهمترین مهارتها در شغل شیرینی پزی کدام است؟!
شناختن انواع مواد اولیه
یکی از مهارتهایی که در کسب و کار شیرینی پزی باید یاد بگیرید این است که باید از انواع مواد اولیه شناخت کافی و لازم را داشته باشید. هر یک از مواد قنادی طعم و مزه متفاوتی دارند که باید آنها را کامل و دقیق بشناسید. بعد از این، باید با انواع ابزارهای مختلف و نحوه کارکرد آنها آشنایی لازم را داشته باشید تا بدانید کدام ابزار برای چه کاری مفید بوده و کارکرد آن چیست. برخی از مواد اولیه قنادی با روش و اصول خاصی تهیه و ارائه میشوند که بهتر است قبل از خرید، از آنها شناخت کافی و لازم را داشته باشید.
برای تولید شیرین خانگی از مواد اولیه با کیفیت استفاده کنید و آن ها را شناسایی نمایید.
شناختن تزئین و چیدمانهای مختلف
دیدهاید که وقتی یک شیرینی یا کیک تزئین و چیدمان شیک و فوقالعادهای دارد، تا سالیان سال در ذهنمان به یاد میماند. پس باید تزئین و چیدمان را در کسب و کار شیرینی پزی دست کم نگیرید. هر چقدر بتوانید تزئینهای زیبا و خارقالعادهای ارائه دهید به همان میزان مشتریان از شما راضی خواهند بود و نام شما همیشه همیشه در ذهنشان ماندگار خواهد بود.
از طراحی های مینیمال استفاده نمایید و بهتر است به بسته بندی اهمیت بسیاری دهید، آن موقع است که مشتریان شما برای دوستان و آشنایان خود؛ از شیرینی های شما با بسته بندی های جذاب به عنوان کادو استفاده میکنند.
به روز نگهداشتن خودتان
هر حوزهای متناسب با نوع خود در حال رشد و ترقی است که کسب و کار شیرینی پزی نیز از این امر مستثنی نیست. هر چقدر بتوانید خودتان را به روزتر و آپدیتتر نگه دارید به همان میزان کسب و کارتان پیشرفت بسیاری خواهد کرد. اما چگونه خودتان را باید به روز نگه دارید. برای به روز نگه داشتن خودتان ما چند پیشنهاد برایتان داریم که میتوانید نهایت استفاده را از آنها ببرید.
- دیدن فیلم در یوتیوب یا دیگر فضاهای مجازی
- مقالات سایتهای تخصصی
- کلاسها و دورههای آموزشی معروف و به نام (برای توسعه تخصص فردی خودتان نه آموزش ابتدایی، از دوره های آموزشی استفاده کنید و برای پیدا کردن دوره های با کیفیت زمان بگذارید.)
داشتن خلاقیت
هر چقدر از داشتن خلاقیت و نوآوری برایتان بگوییم باز هم کم گفتهایم. برای اینکه بتوانید بهتر و راحتتر منظورمان را متوجه شوید باید بگوییم که در یکی از مدلهای مختلف کیک و شیرینی تخصص خاصی پیدا کنید. در این صورت، با رقبای خودتان متمایز خواهید شد و مشتریان شما را با آن میشناسند. برای نمونه وقتی سخن از کاپ کیک به میان میآید میگویید: «کاپ کیک، فقط کاپ کیکهای سارا خانم!».
البته نکته دیگری هم در این خصوص وجود دارد؛ آن هم اینکه راز و رمز پخت شیرینی و کیک مخصوص خود را با کسی در میان نگذارید. در غیر این صورت، باز هم روز از نو، روزی از نو…
هر چند یک بار هم بهتر است مدلهای جدیدی به شیرینیجات و کیکهای خود اضافه کنید تا تنوع بیشتر و بیشتر شود. برای یافتن ایده نیز میتوانید از گوگل، اینستاگرام، یوتیوب و دیگر شبکههای اجتماعی بهرهمند شوید.
داشتن سرعت عمل
سرعت عمل نه تنها در شغل شیرینی پزی بلکه در دیگر کسب و کارهای مختلف حرف اول را میزند. ممکن است اوقاتی باشد که سرتان شلوغ است. در این صورت نیاز است تا کارهای خود را مدیریت کنید. هر چقدر تجربه و تمرین داشته باشید طبیعتا سرعت عملتان نیز بالاتر و بهتر خواهد بود. پس اگر در اوایل کار چندان سرعت عمل ندارید ناامید نشوید. رفته رفته سرعتتان بالاتر خواهد رفت.
تمیز بودن
بهتر است همیشه محیط کار و آشپزخانه شما تمیز باشد. تمیز بودن یک شیرینی پز باعث افزایش قدرت تمرکز و اعتماد به نفس او میشود.
داشتن مسئولیتپذیری
اگر جزء افرادی هستید که مسئولیتپذیر نیستید باید چشمتان را از داشتن یک کسب و کار خوب ببندید. اگر نتوانید به موقع سفارشات مشتری را به او تحویل دهید مطمئن باشید که دیگر از شما خرید نخواهند کرد.
توانایی کار گروهی
اگر با ترفندهای رشد کسب و کار آشنا باشید بعد از مدت نه چندان زیاد مشتریان شما افزایش خواهد یافت. برای آشنایی با انواع ترفند کسب و کار و افزایش اطلاعات خود در زمینه شغل و کسب و کار بهتر است مطالب موجود در سایت آکادمی پاکراه را دنبال کنید. در این صورت، شاهد پیشرفت و ترقی خودتان خواهید بود. به علاوه، زمانی که بتوانید کار گروهی انجام دهید و تمامی موارد را رعایت کنید در این صورت میتوانید مدیر خوبی باشید.
درآمد کسب و کار شیرینی پزی خانگی
نوبتی هم باشد نوبت بخش شیرین ماجراست. درآمد کسب و کار شیرینی پزی خانگی چقدر است؟! مطمئنا شما هم خواستار درآمدهای بالا و آنچنانی هستید. اما باید بگوییم که برای رسیدن به درآمد بالا باید یک سری از نکات و موارد را رعایت کنید. اگر فقط دستپخت خوب و عالی دارید و فقط و فقط راههای سنتی را بلد هستید باید بگوییم که نمیتوانید در این حوزه پیشرفت چندانی کنید.
باید اصول و راه و روش امروزی کسب و کار را نیز بلد باشید تا بتوانید به نیازهای کاربر و مشتریانتان پاسخ دهید. اگر در کنار دستپخت خوب مهارتهای رشد، فروش و بازاریابی را بلد باشید به درآمدهای خیلی زیادی دست خواهید یافت؛ بنابراین میتوان چنین نتیجه گرفت که هر چقدر مهارتهای شما بیشتر و بیشتر باشد درآمد شما نیز افزایش چشمگیری خواهد داشت.
لازم به ذکر است که هر ماه بخشی از درآمد خود را برای خرید تجهیزات و گسترش کار خود کنار بگذارید. وقتی این موارد را از قبل مشخص و تعیین کنید رفته رفته کارتان گسترش پیدا خواهد کرد.
برای رسیدن به درآمد بالا در کسب و کار شیرینی پزی خانگی باید چه کار کنیم؟
بسیاری از افراد در هنگام شروع کسب و کار خود (چه شیرینی پزی و چه کسب و کارهای دیگر) احساسی میشوند و تمام کارهای خود را رها میکنند تا به کسب و کار جدید بپردازند. اما باید بگوییم که این طرز فکر کاملا اشتباه است و منجر به نتایج غلط و اشتباه در این حوزه میشود. یکی از نتایج نادرست ایجاد رعب و وحشت در شماست.
برای مثال فکرهایی از قبیل اینکه چقدر باید هزینه کنیم، چگونه باید شروع کنیم، چگونه درآمد بالا داشته باشم و … همه و همه منجر به نتیجه عکس خواهد داشت. مورد دیگر نیز مربوط به خوشبینی بیش از حد است. اینکه بگویید من در عرض چندین هفته به درآمد آنچنانی میرسم، وااای من دستپخت بسیار عالی دارم و غیره باز هم راه اشتباهی را میروید. همه کسب و کارها در مدت زمان کوتاهی به درآمد آنچنانی نمیرسند. برای رسیدن به این مرحله باید مراحل و روزهای سختی را بگذرانید تا بتوانید طعم شیرین آن را حس کنید. پس در همان ابتدا این نوع طرز تفکرها را دور بریزید!
مشتریان کسب و کار شیرینی پزی خانگی چه کسانی هستند؟
- کافهها و رستورانها:
یکی از مشتریان شما کافهها و رستورانها هستند. اگر دستپخت خوب و با خلاقیت بالا داشته باشید مطمئن باشید که میتوانید محصولات خودتان را به کافهها و رستورانهای مختلفی ارائه دهید. این مراکز شیرینیها، دسرها و کیکهای خود را از بیرون تهیه میکنند. از این رو، کافه و رستورانها را از دست ندهید چرا که میتوانید محصولات خوشمزه خودتان را به آنان ارائه دهید.
برای معرفی خودتان زمان بگذارید و از قبل نمونه هایی را آماده کنید (نمونه ها را رایگان در اختیار قرار دهید “این کمترین هزینه بازاریابی است.”) و به سراغ کافه ها و رستوران های اطراف محل خودتان بروید.
- تالارها و دیگر مراکز تشریفاتی:
خودتان بهتر از هر کس دیگری میدانید که تالارها و دیگر مراکز تشریفاتی چقدر کیک و شیرینی نیاز دارند. در این مراکز انواع مختلفی از مراسم از قبیل عروسی، تولد، جشن نامزدی، عزا، سمینار و غیره برگزار میشود. میزان حجم سفارش این مراکز تشریفاتی و تالارها زیاد است. اگر از محصولات شما راضی و خرسند باشند، شما مشتریان وفادار و همیشگی خواهید داشت.
- فروشگاهها و سوپرمارکتها:
برای عرضه و ارائه محصولات خود به فروشگاهها و سوپرمارکتها بهتر است محصولات خود را در یک بستهبندی، زیبا و شیک قرار دهید. سپس یک نمونه از آن را برای فروشگاهها و سوپرمارکتها بدهید. پیشنهاد میکنیم به آنان بگویید که محصولات شما را در فروشگاهتان قرار دهند. اگر مشتریان خواهان محصولات شما باشند یک برگ برنده در دستتان خواهید داشت. بعد از آن دیگر، محصولات شما را این فروشگاهها و سوپرمارکتها خواهند خرید.
- مشتریان عمومی و شخصی:
مشتریان دیگر شما افراد مختلفی هستند که در شبکههای اجتماعی یا به هر طریق دیگری که با شما آشنا شدهاند، است. به یاد داشته باشید که آنان را دست کم نگیرید چرا که اگر از محصول شما راضی باشند شما را به افراد دیگر معرفی خواهند کرد. یا ممکن است فردی در مهمانی آنها حضور داشته باشد و از محصولات خوشمزه شما خوشش بیاد. در صورت پیگیری و پرسش سوال از صاحب مهمانی که این کیک و شیرینیها توسط چه کسی پخته شده است، خود یک امتیاز بالا برایتان خواهد داشت؛ بنابراین هیچ وقت از این مشتریان عمومی غافل نشوید.
نقشه راه کسب و کار شیرینی پزی خانگی
بیایید نقشه راه کسب و کار شیرینی پزی خانگی را برایتان قدم به قدم توضیح و شرح دهیم:
مرحله اول: افراد مبتدی و تازه کار
برای فروش کیک و شیرینی باید ابتدا از فامیل، دوست و آشنایان خود شروع کنید. برای این شغل ابتدا به چشم یک شغل نیمه وقت نگاه کنید. بعد از اینکه مشتریانتان زیاد شد تایمهای کاری خود را افزایش دهید. بخشی از پولتان را نیز برای آموزش و یادگیری صرف کنید.
مرحله دوم: انتخاب یک نام خوب و مناسب
برای کسب و کار شیرینی پزی خانگی خود یک نام مناسب و ایدهآل انتخاب کنید تا مشتریان شما را با آن بشناسند. نام کسب و کارتان باید جوری باشد که نه تنها تلفظ و بیان آن راحت باشد بلکه بیشتر افراد بتوانند آن را در ذهن خود به یاد داشته باشند. به علاوه، برای انتخاب نام بهتر است تمامی ایدههای خود را در یک کاغذ ثبت کنید تا بتوانید اسمی خوب و مناسب پیدا و گزینش کنید. در پیدا و گزینش نام کسب و کارتان هم چندان عجله نکنید. چندین روز به خود فرصت دهید تا بتوانید با فراغ بال نامی مناسب انتخاب کنید.
مرحله سوم: نحوه قیمتگذاری
قبل از اینکه برای محصولات کیک و شیرینی خود قیمتگذاری کنید؛ بهتر است نکات زیر را به یاد داشته باشید.
- در برابر درخواست تخفیف مشتری به راحتی سر خم نکنید؛
- اعتماد به نفس بالایی داشته باشید؛
- هرگز به اینکه دیگران به شما چه میگویند فکر نکنید. بر اساس استراتژی و سبک کار خود جلو بروید؛
- اگر خواهان این هستید که محصولاتتان را با قیمت بالایی به فروش برسانید باید برند قوی داشته باشید. این کار با فعالیت در شبکههای اجتماعی پررنگ میشود؛
- قیمت محصولات کیک و شیرینی حاکی از ارزش محصولاتتان است؛
- برای فروش بالا نظرات مشتریان خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید؛
- ارزش کار خود را بالا ببرید؛
- با ترفندهای مختلف بازاریابی آشنایی کافی داشته باشید تا بتوانید فروش بالایی داشته باشید؛
- از مواد اولیه تازه و با کیفیت بالا استفاده کنید؛ در غیر این صورت مشتریان شما کاهش خواهند یافت، و در نهایت؛
- برای مشتریان وفادار خود تخفیفات خوبی در نظر بگیرید.
مرحله چهارم: تمرکز بر روی رشد
در این مرحله بهتر است کیفیت کار خود را بالا ببرید تا خوشمزگی محصولات شما زبانزد عام و خاص شود. به صورت مداوم و مستمر کار خود را به چالش بکشید، آموزشهای جدید ببینید، از کتابها و ویدیوهای آموزشی در یوتیوب یا گوگل بهرهمند شوید.
مرحله پنجم: باز کردن حساب و فعالیت در شبکههای اجتماعی
بهتر است یک حساب در شبکههای اجتماعی برای کسب و کار شیرینی پزی خانگی خود راهاندازی کنید. البته لازم به ذکر است که در همان ابتدا نیاز نیست وقت زیادی را صرف این کار کنید. فقط و فقط بهتر است دوستان و آشنایان خود را به دنبال کردن پیجتان دعوت کنید. بعد از گرفتن سفارشهای مختلف و به دنبال آن ارائه محصولات با کیفیت بالا به دنبال افزایش فالوور، لایک و کامنت باشید.
مرحله ششم: افراد متوسط
در این مرحله مشتریان شما به نسبت قبل افزایش داشته است. این مرحله زمانی است که مشتریان باید سفارشات خود را یک هفته یا چندین روز قبل ثبت کنند. قیمتگذاری در این مرحله از اهمیت بهسزایی برخوردار است. بهتر است کمی قیمت خود را افزایش دهید تا سودتان از کیک و شیرینیجات بیشتر شود.
مرحله آخر: پیشرفت کار و افزایش درآمد
مرحله آخر همان مرحلهای است که زمان خود را باید به صورت تمام وقت برای این کار اختصاص دهید. به علاوه، دیگر به مرحلهای رسیدهاید که تالارها، مراکز تشریفاتی مختلف و دیگر مغازهها با تعداد زیاد سفارش ثبت میکنند. حال که این مراحل سخت را پشت سر گذاشتهاید بهتر است از لحظه لحظه این شغل و سود حاصل نهایت لذت را ببرید.
نکات مهم برای راهاندازی کسب و کار شیرینی پزی خانگی
- نحوه یادگیری و پیدا کردن مشتری برای محصولات خوشمزه خود
- داشتن یک نقشه راه و ایجاد طرح کسب و کار (بیزینس پلن)
- اطلاع داشتن در مورد انواع مواد اولیه
اگر تا اینجا مقاله را خط به خط خوانده اید، پس شما مصمم به راه اندازی کسب و کاری شیرینی پزی خانگی هستید. اما در این بخش میخواهم به جزئیاتی از آن چیزهایی که تا اینجا خوانده ایم را در قالب نکات مهم بپردازیم:
- هر چقدر که برای آموزش خودتان وقت بذارید کم است، شما به عنوان صاحب یک کسب و کار باید از ریزه کاری های آن شغل مطلع باشید، بنابراین مواد اولیه و ابزار مورد نیاز برای شیرینی پزی را به خوبی بشناسید.
- عرضه کننده های مواد اولیه را شناسایی کنید و از تمامی آن ها استعلام قیمت بگیرید.
- به نکاتی که در بالاتر برای تبلیغات اشاره کرده ام، دقت نمایید.
- سخت نگیرید و کمال گرایی را کنار بگذارید و شخصیت برون گرایی خود را بیدار کنید و رُشد دهید.
- نگهداشت مشتری با رفتار خوب، خوش قولی و استفاده از مواد اولیه با کیفیت و در نهایت شیرینی های خوشمزه در بسته بندی های جذاب از جذب مشتری های جدید اهمیت بیشتری دارد.
و در پایان؛ برای راهاندازی کسب و کار شیرینی پزی خانگی از چه کسی کمک بگیریم؟
بدون شک میتوان چنین بیان کرد که کسب و کار شیرینی پزی خانگی درآمد بسیار خوبی دارد. اما رسیدن به این مرحله نیازمند سختی و گذراندن مراحل گوناگون است. ما در این مطلب از آکادمی پاکراه سعی کردیم شما را به طور کامل با شغل شیرینی پزی آشنا کنیم. اما این شغل نیز فوتوفنهای خاص خود را دارد که نباید از آن غافل شوید.
در این خصوص، مشاوره کسب و کار با مهندس ایمان پاکراه بهترین گزینه برای شما است چرا که میتوانید از راهنماییها و نکات مهم ایشان نهایت بهره را ببرید. پس توصیه میکنیم وقت خود را هدر ندهید و یک وقت مشاوره برای خود رزرو کنید. در این راه باید برای مشتریان خود سنگ تمام گذاشته و آنان را به سوی خود هدایت کنید. مسیرتان پر از تجربههای خوشمزه، شیرین و ناب…