این روزها اغلب مردم برای یافتن مسیر و مکانهای جدید، از نقشههای اینترنتی استفاده میکنند. به همین دلیل اهمیت زیادی دارد که موقعیت کسبوکار خود را در این نقشهها ثبت کرده تا بدون صرف هزینه و به صورت کاملا رایگان آن را به دیگران معرفی و مشتریان بیشتری جذب کنید. ویز Waze هم اکنون یکی از محبوبترین سرویسهای نقشه و مسیریابی در دنیا محسوب میشود که افراد زیادی از آن استفاده میکنند.
در ویز میتوانید مانند گوگل مپ مکان کسبوکار یا هر مکان جدید دیگری را به آن اضافه کنید تا به این شکل افراد و مشتریان بتوانند سریعتر به شما دسترسی پیدا کنند. اما شاید با نحوه ثبت کسبوکار در ویز آشنایی نداشته باشید که در این مقاله قصد داریم گام به گام به توضیح آن بپردازیم.
اگر شما هم برای اهمیت ثبت موقعیت مکانی کسبوکار خود در این اپلیکیشن مسیریابی سوالی دارید، کافی است سوالات خود را در بخش دیدگاه همین مطلب یا بخش پرسش و پاسخ آکادمی پاکراه بپرسید. یکی از مهمترین اقداماتی که مهندس پاکراه به مدیران و صاحبان یک کسبوکار توصیه میکنند،معرفی برند از جمله ثبت مکان فروشگاه شما در اپلیکیشنهای مسیریابی است.
اطلاعات مورد نیاز برای ثبت کسب و کار در مسیریاب ویز (Waze )
- آدرس دقیق
- لوکیشن دقیق
- نام مکان به دو صورت فارسی و انگلیسی
- دستهبندی شغلی
- روز و ساعات کاری
- شماره تلفن همراه یا ثابت
- آدرس وبسایت یا صفحه اینستاگرام
- عکس از محل کسب و کار
چرا کسبوکار خود را در ویز ثبت کنیم؟
شاید این سوال برای بسیاری از افراد که با ویز و سایر نقشههای اینترنتی آشنایی ندارند به وجود بیاید که چرا باید کسبوکار خود را در ویز ثبت کنم؟ برای پاسخ به این سوال نیاز است که با این نقشهها بیشتر آشنایی داشته باشید تا پاسخ خود را به سادگی دریافت کنید. مدتها است که اکثر کاربران برای یافتن مسیر خود از نقشههای اینترنتی استفاده میکنند تا بدون مشکل و در کمترین زمان ممکن به مقصد برسند.
ویز پس از گوگل مپ در رتبه دوم برنامههای ناوبری قرار دارد که تا سال 2021 حدود 13.4 میلیون بار دانلود شده است. این برنامه کاملا ماشین محور بوده و مهمترین هدف آن رسیدن کاربران از سریعترین مسیر ممکن در آن لحظه، به مقصد محسوب میشود. از آن جایی که این برنامه در برخورد با ترافیک و موارد دیگر توانسته بهتر از گوگل مپ عمل کند، کاربران بسیار زیادی را به خود جذب کرده است.
افراد از این برنامهها نه تنها برای یافتن نزدیکترین و بهترین مسیر، بلکه برای یافتن سایر نیازمندیهای خود مانند پمپ بنزین، فروشگاه، رستوران، نانوایی، مجموعه رفاهی و… استفاده میکنند. با این وجود احتمالا متوجه میزان اهمیت ثبت کسبوکار خود برای جذب مشتریان بیشتر به صورت کاملا رایگان در برنامه ویز شدهاید.
نحوه ثبت کسبوکار در ویز
ویز یکی از بهترین برنامههای ترافیکی و مسیریابی غیر ایرانی است که برای ارائه مسیرها و به روز رسانی وضعیت ترافیک از بازخوردهای کاربران استفاده میکند. این برنامه به کاربران امکان افزودن مکان کسبوکار خود را میدهد تا افرادی که به دنبال همچین کسبوکاری هستند، مناسبترین مسیرها برای رسیدن به آن را پیدا کنند. در ادامه به بررسی نحوه ثبت کسبوکار در ویز میپردازیم:
گام اول
- در اولین گام باید آخرین نسخه برنامه ویز Waze را روی گوشی خود نصب کنید؛ زیرا ممکن است قابلیت افزودن مکان کسبوکار در نسخههای قبلی وجود نداشته باشد. برای به روز رسانی این برنامه در گوشیهای آیفون به سایت اپ استور و برای گوشیهای اندروید به سایت گوگل پلی مراجعه کنید.
- پس از باز کردن برنامه ویز، روی آیکون چرخ دنده که شما را به قسمت تنظیمات یا Setting میبرد، ضربه بزنید.
- حال گزینه Report را که در پایین صفحه قرار دارد، انتخاب کنید تا منویی رو به روی شما باز شود که در اینجا باید روی دکمه Place ضربه بزنید.
- پس از انتخاب Place، برنامه از شما برای ثبت عکس یا ویدیو از مکان کسبوکارتان اجازه میخواهد. در اینجا توصیه میکنیم گزینه Only this time را انتخاب کنید و چندین عکس از مکان مورد نظرتان بگیرید؛ زیرا این عکسها در واقع روی نقشه برای کاربران قابل مشاهده خواهند بود. در غیر این صورت میتوانید گزینه Don’t allow را انتخاب کرده و از این مرحله عبور کنید.
گام دوم
- پس از گرفتن عکس برای رفتن به مرحله بعد باید آیکون دو فلش کنار هم را که به معنای Forward است، انتخاب کنید. در ادامه نحوه ثبت کسبوکار در ویز Waze، باید نامی برای آن انتخاب کنید و روی گزینه Done ضربه بزنید تا اطلاعات وارد شده و تغییرات ذخیره شوند.
- در مرحله بعد نیاز است که آدرس دقیق کسبوکارتان را وارد کرده و نشانی خود را به درستی روی نقشه ویز مشخص کنید.
- برای تعیین نوع کسبوکار خود باید در قسمت Add a Category از میان گزینههای پیشنهادی به دنبال آن بگردید. نهایتا در بخش House Number شماره تماسی برای کسبوکارتان انتخاب کنید که به وسیله آن بتوانید پاسخگوی مشتریان باشید.
گام نهایی
- در آخر برای ذخیرهسازی اطلاعات وارد شده این پنجره، روی گزینه Done کلیک کنید.
- در صورتی که به وارد کردن جزئیات بیشتری نیاز دارید، از بخش تنظیمات برنامه ویز میتوانید به بخش Setting رفته و گزینه Waze Map Editor را انتخاب کنید. جزئیات مدنظرتان را وارد کرده و برای ثبت نهایی آنها، روی گزینه Done ضربه بزنید.
- پس از طی تمامی مراحل نحوه ثبت کسبوکار در ویز Waze، برای نهایی شدن و ثبت و نمایش موقعیت شما به دیگر کاربران، باید چند ساعت تا چند روز منتظر بمانید.
نحوه ثبت کسبوکار در ویز با نسخه وب
- برای آموزش نحوه ثبت کسبوکار در ویز با نسخه وب در ابتدا نیاز است که وارد لینک وب ادیتور شوید و برای ورود روی Login، کلیک کنید.
- با ورود در برنامه از قسمت بالای صفحه برای ثبت مکان کسبوکار، اضافه کردن مکان Place یا خیابان Road را انتخاب کنید.
- در این بخش میتوانید انواع مکانها از جمله فست فود، کافی شاپ و… را بیفزایید که پس از انتخاب کسبوکار مورد نظرتان، باید آدرس دقیق آن را روی نقشه مشخص کنید.
- جهت ثبت موقعیت مورد نظرتان در نقشه ویز، در سمت چپ صفحه باید اطلاعات کسبوکار همچون نام آن، زمینه فعالیت، شماره تلفن، آدرس و… را وارد کنید. برای کامل کردن اطلاعات کسبوکار، آدرس دقیق محل کار با انتخاب از روی نقشه به صورت خودکار پر شود. در قسمت Name نام دقیق کسبوکار، در بخش Categories دستهبندی فعالیت و در بخش Description نیز توضیحات اضافی مانند خدمات ویژهتان را وارد کنید.
برای ثبت کسبوکار خود در ویز به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟
- نام کسبوکار: برای ثبت کسبوکار در اپلیکیشن ویز نیاز است که نام آن را وارد کنید.
- دستهبندی کسبوکار: دستهبندی کسبوکار یکی دیگر از اطلاعات ضروری برای ثبت در ویز به حساب میآید، تا کاربران به راحتی شما را پیدا کنند.
- ساعت کاری: برای این که مشتریان از ساعت کاری کسبوکار شما مطلع شوند باید هنگام ثبت، ساعتهای کاری روزانه، هفتگی و ماهانه به همراه روزهای هفته، تعطیلیها و ساعت شروع و پایان کار را بنویسید.
- اطلاعات تماس: اطلاعات تماس شما از جمله شماره تلفن ثابت، شماره صاحب کسبوکار و ایمیل از دیگر اطلاعات مورد نیاز برای ثبت کسبوکار در ویز است.
- توضیحات کسبوکار: برای اطلاع بیشتر مشتریان باید توضیح مختصر و کاملی را از کسبوکار ارائه دهید.
- تصاویر: بارگذاری تصویر مناسب از فضای داخلی و بیرونی محیط کار، میتواند به خوبی معرف و تبلیغکننده کسبوکار شما باشد.
مزایای ثبت کسبوکار در ویز
در بسیاری از مواقع افراد برای رفتن به یک رستوران یا کافه، مستقیما سراغ اپلیکیشنهای مسیریابی همچون ویز میروند تا نزدیکترین لوکیشن ممکن را پیدا کنند. در همچین شرایطی اگر آدرس کسبوکار شما در این برنامه ثبت شده باشد، احتمال این که افراد بیشتری با کارتان آشنا شده و آن را انتخاب کنند، افزایش میابد.
اگر شما هم از خدمات مشاوره کسبوکار در آکادمی مهندس پاکراه استفاده کنید، با مزایای ثبت کسبوکار در ویز بیشتر آشنا میشوید. تبلیغ رایگان کارتان تنها یکی از مزایای ثبت کسبوکار در ویز است که در ادامه موارد دیگر را بیان میکنیم:
- با اعلام ساعت کاری در این برنامه، مشتریها از زمان فعالیت کاری شما مطلع میشوند.
- تاثیر مثبت روی بازاریابی و معرفی کسبوکار شما با استفاده از ثبت کردن برند در لوکیشنهای اطراف
- عکسهای ۳۶۰ درجه گوگل و نمایش عکسهایی از فضای داخلی و خارجی محیط کار برای مشتریان
- امکان نمایش کامنت و نظرات دیگران روی محل مورد نظر و در نتیجه آن، ایجاد اعتمادسازی برای افراد
- مسیریابی سریع و دقیق و راحتی دسترسی افراد به محل کسبوکار
- افزایش رضایت مشتریان و تاثیر مثبت بر برندینگ
- وجود الگوریتم کبوتر گوگل و در نتیجه آن نمایش نزدیکترین کسبوکار به کاربران خود
- نمایش اطلاعات تماس به همراه آدرس کسبوکار
- افزایش یافتن رنک سئو و بهبودی وضعیت سایت کسبوکارتان در موتورهای جستجوی مختلف
- افزایش بازدید سایت و صفحات شبکههای اجتماعی و در نتیجه آن افزایش فروش برای شما
در نهایت؛ با ثبت کسبوکار در ویز بیشتر دیده شوید!
این روزها کارهای زیادی را میتوان با استفاده از گوشیهای هوشمند انجام داد که یکی از آنها، مسیریابی و یافتن آدرس از روی گوشی است. ویز و گوگل مپ دو نمونه از پرکاربردترین اپلیکیشنهای مسیریابی در میان افراد هستند که با ثبت آدرس دقیق کسبوکار در آنها میتوان بیزینس خود را به دیگران معرفی کرد.
پس از آشنایی با نحوه ثبت کسبوکار در ویز Waze و انجام دقیق تمامی این مراحل، شما میتوانید به صورت رایگان بیزینس خود را تبلیغ کنید؛ زیرا افراد بسیاری برای یافتن نزدیکترین کسبوکار مورد نظر خود سراغ ویز میروند تا در سریعترین حالت ممکن به آن دست پیدا کنند. از این رو شما میتوانید با انجام این کار بازدید سایت و شبکههای اجتماعی را افزایش دهید و رنک سئو و وضعیت سایت خود را بهبود بخشید.
اگر شما هم برای راهاندازی یا توسعه کسبوکار خود سوالاتی دارید، میتوانید از خدمات مشاوره کسب و کار در آکادمی مهندس پاکراه استفاده کنید یا سوالات خود را بپرسید. از طریق راهاندازی کسب و کار با مهندس پاکراه یا توسعه کسبوکار با ایشان، شما هم راهکارهای زیادی برای جذب مخاطبان بیشتر به کسبوکار خود را یاد میگیرید که ثبت کسبوکار در اپلیکیشن یا نسخه وب ویز یکی از آنها است.