زمان مطالعه: 11 دقیقه

شاید کمتر کسی را بتوان یافت که از خوردن بستنی لذت نبرد. این نشان‌دهنده‌ی همه پسند بودن این محصول است. شاید زمانی که در یک فروشگاه بستنی و آبمیوه، صف‌های طولانی و فروش بالا را مشاهده می‌کنید، به ذهن‌تان برسد که بهتر است یک فروشگاه بستنی راه‌اندازی کنید.

ما قصد داریم در این مقاله به بررسی جوانب مختلف این شغل، از جمله مزایا، چالش‌ها، راه‌های موفقیت و نکات کلیدی برای راه‌اندازی و مدیریت موفق این تجارت‌ بپردازیم و این کسب‌و‌کار را از جنبه‌های مختلفی بررسی کنیم. برای اینکه به این شغل مشغول به‌کار شوید، نیاز نیست درس خاصی بخوانید. فقط کافی‌ست، از مشاوره کسب‌ و‌ کار با مهندس پاکراه بهره‌مند شوید.

در صورتیکه برای راه‌اندازی، اجرا یا توسعه شغل آبمیوه و بستنی فروشی سوالی دارید، می‌توانید در بخش دیدگاه همین مقاله یا بخش پرسش‌و‌پاسخ سایت آکادمی مهندسی پاکراه مطرح نمایید تا مشاوران ما به‌صورت آنلاین و رایگان شما را راهنمایی کنند. پس با ما همراه شوید تا به‌طور کامل در راه‌اندازی این حرفه دلچسب با شما همراه باشیم.

آیا شغل آبمیوه و بستنی فروشی مناسب شما هست؟

کاربران آکادمی پاکراه در این بخش به خلاصه ای از معیارهای مورد نیاز برای راه اندازی شغل آبمیوه و بستنی فروشی و شرایط موزد نیاز آن پرداخته ایم و در ادامه مقاله با جزییات بیشتری تمامی این شاخص ها را به همراه مثال توضیح خواهیم داد.

شاخص های مهم برای راه اندازی شغل آبمیوه و بستنی فروشی شزایط مورد نیاز
1.میزان بودجه
  • نیاز به تامین بودجه زیادی نیست.
2.صرف زمان مورد نیاز
  • نیاز است تا روزانه زمان زیادی را صرف این شغل نمایید و تعطیلات کمتری خواهید داشت.
3.توانایی های جسمی
  • اگر شریکی در این کار ندارید، برای اداره این شغل نیاز است تا شرایط جسمی سالمی داشته باشید.
4.جنسیت
  • خانم یا آقا توانایی راه اندازی این شغل را دارند.
5.شخصیت
  • برای ارتباط مستمر و روزانه با مشتری لازم است تا شخصیت برونگرا، خوش اخلاق و صبوری داشته باشید.
6.محیط فرهنگی
  • در تمامی جوامع امکان راه اندازی این شغل وجود دارد.
7.محیط فیزیکی
  • به دلیل اخذ مجوز از بهداشت لازم است تا یک واحد تجاری دایر نمایید، اما در شرایطی امکان راه اندازی بدون واحد تجاری میسر است.
8.توانایی های فردی
  • شما به تخصصی برای خلق طعم های متفاوت و خوشمزه نیاز دارید.
9.به روز بودن
  • میزان به روز بودن برای ایجاد خلاقیت ضروری است.

راه‌اندازی آبمیوه و بستنی فروشی

آبمیوه و بستنی، از خوراکی‌های لذیذی هستند که در فصول مختلف سال، مورد توجه طرفداران زیادی قرار می‌گیرند. در روزهای گرم تابستان، خوردن یک بستنی و آبمیوه خنک می‌تواند حال‌و‌هوای فرد را بهبود بخشد.

راه‌اندازی آبمیوه و بستنی فروشی

بسیاری از افراد در هنگام عبور از یک بستنی فروشی، با دیدن انواع بستنی‌ها، مخلوط‌ها و نوشیدنی‌های خوشمزه آن، شیفته می‌شوند و دلشان می‌خواهد که یک نوشیدنی یا بستنی بخورند.

در صورت تصمیم به راه‌اندازی یک آبمیوه و بستنی فروشی، به شما اطمینان می‌دهیم که به‌دلیل محبوبیت و تقاضای بالای بستنی و آبمیوه، می‌توان از این کسب‌و‌کار سود خوبی به‌دست آورد.

با‌این‌حال، قبل از شروع به کار، ضروری است که نکات مربوط به این حرفه را مورد بررسی دقیق قرار داده و با اطلاعات کافی در این زمینه، شروع به کار کنید، اما هیچ جای نگرانی نیست چون شما می‌توانید در راه‌اندازی این کسب‌و‌کار از مشاوره آکادمی مهندس پاکراه بهرمند شوید.

مرحله‌های راه‌اندازی شغل بستنی و آبمیوه فروشی

  1. برآورد سرمایه:

تجزیه و تحلیل بودجه مورد نیاز برای خرید مواد‌ اولیه و تجهیزات، هزینه‌های اضافی و…

  1. تعیین مدل کسب‌و‌کار:

به مانند مثال: تصمیم درباره تولید بستنی یا فروش بستنی‌های آماده و کارخانه‌ای.

  1. طراحی لوگوی جذاب:

ایجاد برند و لوگویی که هویت کسب‌و‌کار را منعکس کند.

به هیچ عنوان در انتخاب نام و لوگوی کسب و کار از برندهای قبلی کپی برداری نکنید. “آیس پک برای شما نیست”

  1. انتخاب تامین‌کننده مواد‌ اولیه با‌کیفیت:

پیدا کردن یک تامین‌کننده با مواد‌ اولیه با‌ کیفیت و طبیعی.

برای انتخاب مواد اولیه به دلیل کنترل قیمت و لذت مشتری توجه ویژه ای نمایید. اینکه خرید مواد اولیه ارزان و با کیفیت پایین تر سود شما را بیشتر میکند، یک اشتباه بزرگ است و در طولانی مدت یا حتی کوتاه مدت مشتریان وفادار و سطح بالای خود را از دست خواهید داد.

  1. خرید نرم‌افزار حسابداری:

تهیه تجهیزات و نرم‌افزار حسابداری برای مدیریت مغازه.

  1. تبلیغات آنلاین و آفلاین:

از تبلیغات آفلاین و آنلاین برای جذب مشتریان جدید استفاده کنید. نحوه تبلیغات به موقعیت مغازه شما بستگی دارد. اگر مغازه شما محلی است یا در خیابان های پر گذر است که صرفا مشتریان شما گذری است، استراتژی تبلیغات متفاوت خواهد بود.

موقعیت مغازه شما در هر کجا که هست از همکاری با پلتفرم های سفارش آنلاین غذا به مانند اسنپ غافل نشوید.

آیا برای راه اندازی شغل آبمیوه و بستنی فروشی به مغازه نیاز دارم؟

برای راه اندازی شغل آبمیوه و بستنی فروش به دلیل نیاز به مجوز از بهداشت، شما مجبور به راه اندازی یک واحد تجاری هستید. اما دوران این موضوع که برای توسعه کسب و کار آبمیوه و بستنی فروشی به مغازه های گران و پُر گذر نیاز دارید به به لطف بازاریابی دیجیتال و استقبال مردم از خرید اینترنتی به پایان رسیده است و هزینه راه اندازی به حداقل رسیده است.

آیا برای راه اندازی شغل آبمیوه و بستنی فروشی به مغازه نیاز دارم؟

امروزه برای راه اندازی شغل آبمیوه یا بستنی فروشی صرفا به اجاره یا خرید یک واحد تجاری گران قیمت نیاز ندارید و آن هزینه را میتوانید صرف ایده ها و خلاقیت های خود نمایید. اما چگونه؟

وقتیکه حرف از بازاریابی دیجیتال به میان می آید، باید به پلتفرم های موجود نگاهی بی اندازیم. پلتفرمی به مانند اسنپ که فرایند بازاریابی را برای عرضه کنندگان آسان تر کرده است و کافی است تا از مواد اولیه، کیفیت و نحوه ارائه خدمات خوبی برخوردار باشید تا با کسب امتیاز و نظرات مثبت از مشتریان قدیمی خود، مشتریانی جدید را جذب نمایید.

اگر آبمیوه یا بستنی با بسته بندی متفاوتی را به مشتریان عرضه نمایید در کمترین زمان ممکن شناخته خواهید شد و با تبلیغات دهان به دهان هزینه تبلیغات خود را به حداقل خواهید رساند.

آبمیوه و بستنی فروش های بسیاری در محله های مختلف وجود دارد. وجه تمایز شما چیست؟ شما چه ایده ای برای ارائه دارید؟

مزایای شغل آبمیوه و بستنی فروشی

در ادامه به مزایای کسب‌و‌کار آبمیوه و بستنی فروشی می‌پردازیم.

  1. سرمایه‌گذاری کم:

اگر در تولید، ارائه محصول و طعم ها خلاقیت و نوآوری داشته باشید به سرمایه گذاری زیادی نیاز نخواهید داشت.

  1. بازار هدف گسترده:

تجارت بستنی همه را به‌خود جلب می‌کند و بازار هدف آن تقریبا بدون محدودیت سنی است. این بدان معناست که تا زمانیکه فعالانه در حال تبلیغ و نوآوری باشید، نگران فروش نخواهید بود.

  1. شروع آسان:

راه‌اندازی یک آبمیوه و بستنی ‌فروشی آسان است و می‌توانید از خانه شروع کنید. حتی اگر روش تهیه بستنی را نمی‌دانید، می‌توانید از طریق ویدیوهای آموزشی در اینترنت یاد بگیرید.

  1. انعطاف‌پذیری:

در این کسب‌و‌کار، شما می‌توانید هر چقدر زمان که مدنظرتان است را به آن اختصاص دهید. اگر دوست دارید و تجربه اولیه دارید، می‌توانید با یک مغازه کوچک شروع کنید و تمام جنبه‌های کسب‌و‌کار را به تنهایی مدیریت کنید.

  1. سودآوری بالا:

سود خالص در کسب‌و‌کار بستنی و آبمیوه فروشی عموما حدود 30 درصد است که به شما امکان می‌دهد تجارت خود را گسترش دهید و هزینه‌ها را به‌راحتی مدیریت کنید.

  1. فعالیت بدنی روزانه:

کسب‌و‌کار بستنی فروشی، معمولا فعالیت بدنی بیشتری نسبت به سایر صنوف دارد. این می‌تواند تاثیر مثبتی بر سطح انرژی و بهبود سلامت کلی شما داشته باشد.

  1. تعامل در حضور مشتریان:

در این شغل، شما روزانه با مشتریان و کارکنان در تعامل خواهید بود. اگر دوست دارید با دیگران در ارتباط باشید، این یک گزینه مناسب برای شروع کسب‌و‌کار است.

  1. نیاز به حداقل تجربه:

برای شروع این کسب‌و‌کار، نیازی به تجربه حرفه‌ای و مدارک خاصی نیست. برای موفقیت، فقط به استعداد، اراده و پشتکار نیاز دارید.

معایب شغل آبمیوه و بستنی فروشی

در ادامه به معایب کسب‌و‌کار آبمیوه و بستنی فروشی می‌پردازیم.

معایب شغل آبمیوه و بستنی فروشی

  1. تکراری و خسته‌کننده:

تولید محصولات تکراری ممکن است برای شما خسته‌کننده باشد. برای پیشگیری از این موضوع، بهتر است به تنوع در خطوط تولید و جریان‌های درآمدی دقت کنید.

  1. گردش بالای کارکنان:

در این حرفه، گردش کارکنان بسیار زیاد است که می‌تواند برای کسب‌و‌کار شما پرهزینه و وقت‌گیر باشد. بهتر است با ارائه دستمزد رقابتی، مزایا و محیط کاری مثبت، از این مشکل جلوگیری کنید.

  1. هزینه بالای برق:

برای نگهداری از بستنی به سردخانه یا فریزر نیاز است که باید به‌طور مداوم روشن باشد. این می‌تواند هزینه برق شما را بالا ببرد، به‌خصوص اگر منطقه شما با قطعی برق روبه‌رو است. لذا برای پیش‌بینی این مسئله، باید محاسبات دقیق و حساب‌شده‌ای داشته باشید.

  1. کسب‌و‌کار فصلی:

این کسب‌و‌کار مناسب تمام فصول نیست. چرا که بستنی به‌خوبی در فصل تابستان فروش می‌رود، اما در فصل‌های سرد سال، عرضه و فروش آن کاهش می‌یابد.

هزینه راه‌اندازی آبمیوه و بستنی فروشی

اگر شما قصد راه‌اندازی یک آبمیوه و بستنی فروشی را دارید، احتمالا به این فکر می‌کنید که سرمایه لازم برای آغاز این کسب‌و‌کار چقدر است؟ نگران نباشید، مشاوران آکادمی پاکراه می‌توانند اطلاعات لازم را در اختیار شما بگذارند.

هزینه راه‌اندازی یک بستنی فروشی شامل موارد زیر است:

  • خرید یا اجاره یک فضای تجاری
  • تجهیزات و وسایل مورد نیاز مغازه
  • مواد‌اولیه برای تهیه آبمیوه و بستنی موجود در منو
  • هزینه پرداخت حقوق کارکنان
  • هزینه دریافت پروانه کسب

در ادامه، هر یک از موارد فوق را به‌طور مفصل شرح می‌دهیم.

مکان مناسب برای راه‌اندازی بستنی و آبمیوه فروشی

این بخش صرفا برای افرادی میباشد که به نوآوری، خلاقیت و ایده پردازی اهمیتی نمیدهند، بودجه کافی دارند و صرفا قصد دارند تا با راه اندازی یک واحد تجاری در اماکن شلوغ به کسب و کار خود رونق دهند.

درآمد و سودی که از فروشگاه بستنی و آبمیوه فروشی خود کسب می‌کنید، بستگی به موقعیت جغرافیایی مغازه شما دارد. به‌عبارت دیگر، اگر بتوانید مکان مناسبی برای راه‌اندازی این کسب‌و‌کار پیدا کنید (و البته به نکات دیگری که در ادامه ذکر خواهد شد، عمل کنید)، می‌توانید درآمد بسیار خوبی داشته باشید.

مکان مناسب برای راه اندازی بستنی و آبمیوه فروشی

بنابراین، در انتخاب مکان مناسب برای راه‌اندازی بستنی و آبمیوه فروشی، بسیار محتاط باشید و بهترین موقعیت ممکن را انتخاب کنید. در انتخاب مکان مناسب برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار بستنی فروشی، به نکات زیر توجه کنید:

  • بهتر است مغازه شما در مناطق پرتردد و شلوغ قرار گیرد، مثل بازارها، مراکز خرید، نزدیک خیابان‌های اصلی، مدارس، دانشگاه‌ها، پارک‌ها و …
  • با قرار گرفتن در محل‌های شلوغ، افرادی که در حال خرید هستند و ممکن است تشنه و خسته باشند و با دیدن بستنی و آبمیوه شما، به مغازه شما مراجعه کرده و از بستنی‌ها و آبمیوه‌های خنک و خوشمزه شما استفاده کنند. در این صورت، کلی مشتری جدید جذب می‌کنید.
  • اگر دسترسی به فروشگاه شما راحت باشد، اولویت بیشتری در انتخاب مشتریان خواهید داشت. همچنین، داشتن جای پارک در نزدیکی مغازه شما و ایجاد محیطی دنج و آرام برای نشستن مشتریان، باعث جذب بیشتر مشتری به مغازه شما خواهد شد.

کاربران گرامی سایت آکادمی پاکراه توجه نمایید که طبق توضیحات در بالاتر برای موفقیت در شغل آبمیوه و بستنی فروشی، صرفا به یک واحد تجاری گران قیمت نیاز ندارید. اما مهم است تا خلاقیت، نوآوری و ایجاد طعم های متفاوت را بلد باشید.

مهارت‌های این شغل خوشمزه

تهیه بستنی‌های خوشمزه، معجون‌هایی با طعم خاص و آبمیوه‌های طبیعی و با کیفیت بالا، از مهارت‌های اصلی در شغل بستنی فروشی است. علاوه‌بر‌این، سرعت در ارائه خدمات به مشتریان نیز بسیار مهم است تا آنان معطل نشوند. در زمان زدن بستنی، گرفتن آبمیوه و … باید سرعت عمل دقیق و حرفه‌ای داشته باشید. (همچنین اگر در فرایند انجام این کار نمایش خوبی را از خود نشان دهید و آن را در معرض دید مشتری قرار دهید موفق تر خواهید شد.)

برخورد خوب با مشتریان و ایجاد یک تجربه خوشایند برای آنان، می‌تواند یک خاطره زیبا را در ذهن آنان به یادگار بگذارد. در واقع، خوش رفتاری شما، تاثیر قابل توجهی بر جذب مشتریان دارد.

درآمد آبمیوه و بستنی فروشی

اگر در نظر دارید یک مغازه بستنی و آبمیوه فروشی راه‌اندازی کنید؟ بهتر است ابتدا میزان درآمد و سود این صنعت را بررسی کنید.

سود حاصل از این کسب‌و‌کار به نوع محصولات و خود شما بستگی دارد. به‌طور معمول، سود یک بستنی فروش عادی حدود ۳۰ درصد است. اما برندهای معتبر بستنی با قیمت بالا ممکن است به سود بیش از ۵۰ درصد برسند. این موضوع در آبمیوه‌ها نیز بیشتر است و برخی از آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌ها سود بالای ۱۰۰ درصدی هم دارند.

با‌این‌حال، برای تخمین سود، ما معیار را برابر ۳۰ درصد در نظر می‌گیریم. البته مطمئنا با نوع کار و تلاش شما، این سود ممکن است بالاتر یا پایین‌تر شود. با فروش ۳ میلیون تومان در روز، شما به طور تقریبی ۱ میلیون تومان سود کسب خواهید کرد.

در واقع، درآمد بستنی فروشی مناسب است و بازار هدف قوی دارد؛ اما مهمترین نکته این است که با ارائه بستنی باکیفیت و ایده‌های خلاقانه، تعداد مشتریانتان را افزایش دهید تا سود و درآمدتان نیز افزایش یابد.

اگر قصد دارید سود بیشتری کسب نمایید لازم است تا متفاوت تر عمل کنید، نیازهای مشتریان امروزه را شناسایی کنید و با الگو از کشورهای پیشرفته تر، خلاقانه عمل نمایید.

دکور مغازه بستنی و آبمیوه فروشی

در هنگام راه‌اندازی آبمیوه و بستنی فروشی خود، می‌توانید در طراحی دکور مغازه از رنگ‌های گرم و ملایم مانند قرمز، نارنجی و زرد استفاده کنید. این رنگ‌ها اشتها‌آور و جذاب هستند و قطعا تاثیری مثبت بر فروش شما خواهند داشت. همچنین، در داخل یخچال‌های ویترین مغازه، میوه‌های تازه و رنگارنگ را بچینید. این اقدام به مشتریان اطمینان خواهد داد که محصولات شما تازه و با‌کیفیت هستند.

دکور مغازه بستنی و آبمیوه فروشی

در ویترین مغازه، می‌توانید نمونه‌هایی از نوشیدنی‌های خوشمزه، معجون‌ها و بستنی‌های تزئین‌شده با کاکائو و غیره را قرار دهید تا با دیدن این خوراکی‌های جذاب و رنگارنگ، اشتهای مشتریان را برانگیزید و آن‌ها را به خرید ترغیب کنید. همچنین، بهتر است همه کارکنان لباس‌های یکسان، تمیز و مرتب بپوشند و رنگ لباس‌های آن‌ها با رنگ دکوراسیون مغازه هماهنگ باشد.

در مورد صندلی‌ها و میزهای مشتریان، آن‌ها را ب فاصله از هم قرار دهید تا مشتریان در حین نشستن و برخاستن اذیت نشوند. همچنین، روی میزها از دستمال‌های کاغذی و گل‌های طبیعی استفاده کنید. این گل‌های طبیعی به جذابیت فضای مغازه شما کمک خواهند کرد.

وسایل مورد نیاز برای راه‌اندازی آبمیوه و بستنی فروشی

وسایل و تجهیزات مورد نیاز برای راه‌اندازی بستنی و آبمیوه فروشی، بسته به منو، متراژ مغازه و سرمایه شما متفاوت است. باید ابتدا تعیین کنید که چه تعداد محصول می‌خواهید عرضه کنید. ممکن است تصمیم بگیرید، فقط به فروش چند نوع بستنی و آبمیوه بپردازید یا انواع مختلفی از بستنی، آبمیوه طبیعی، معجون، ترکیب آبمیوه با بستنی و دیگر محصولات را در منو قرار دهید.

برای جذب مشتریان در هر فصل، می‌توانید به منوی خود قهوه و اسپرسو نیز اضافه کنید، زیرا این نوشیدنی‌ها می‌توانند مشتریان بیشتری را به مغازه‌تان جلب کنند، به‌ویژه در فصول سرد سال.

همچنین، باید متراژ مغازه خود را در نظر بگیرید و تجهیزات را براساس آن تهیه کنید. اگر سرمایه کمی دارید، می‌توانید از یک مغازه کوچک با منوی محدود و تجهیزات کم شروع کرده و پس از جذب مشتریان و کسب موفقیت، مغازه خود را گسترش دهید و خدمات خود را افزایش دهید.

در زیر لیستی از تمام تجهیزاتی که برای راه‌اندازی یک فروشگاه بستنی و آبمیوه‌فروشی نیاز است، آورده شده است تا شما براساس نیازها و شرایط خود، این تجهیزات را تهیه نمایید:

  • یخچال
  • دستگاه ساخت بستنی
  • دستگاه تهیه گل خامه زن
  • دستگاه ساخت بستنی قیفی
  • دستگاه تاپینگ بستنی
  • دستگاه ساخت بستنی رولی
  • دستگاه یخساز
  • نان بستنی
  • اسکوپ بستنی
  • مخلفات مختلف مانند کاکائو، اسمارتیز و … برای تزئین بستنی‌ها
  • آب‌مرکبات‌گیر
  • دستگاه شربت‌ساز
  • دستگاه استخراج عصاره میوه و سبزیجات
  • آب‌پرتقال‌گیر
  • دستگاه فالوده
  • آب‌هویج‌گیر
  • یخچال ایستاده
  • فریزر

نحوه دریافت پروانه کسب مغازه بستنی و آبمیوه فروشی

برای راه‌اندازی یک مغازه بستنی و آبمیوه فروشی، نیاز به دریافت پروانه کسب از اتحادیه صنف بستنی، آبمیوه و کافی‌شاپ شهر یا استان خود دارید.

برای دریافت پروانه کسب، شما باید مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا به اتحادیه مربوطه مراجعه کنید و درخواست خود را به‌صورت کتبی ارائه دهید.
  • اتحادیه احتمالا از شما مدارکی را درخواست خواهد کرد. لذا شما باید مدارک مورد نیاز را به اتحادیه تحویل دهید.

مدارک لازم برای دریافت پروانه کسب آبمیوه و بستنی فروشی

برای دریافت پروانه کسب آبمیوه و بستنی فروشی، مدارک زیر لازم است:

  • مدارک هویتی شامل شناسنامه و کارت ملی.
  • سند مالکیت مغازه یا قرارداد اجاره.
  • عکس.
  • گواهی پایان خدمت یا معافیت خدمت برای آقایان.
  • کد پستی مغازه.
  • آخرین مدرک تحصیلی (دریافت مدرک تحصیلی خاصی الزامی نیست).
  • اگر متقاضی دریافت پروانه کسب برای فروش بستنی، خانم باشد، باید یک آقا را به‌عنوان مباشر معرفی کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر، بهتر است به وبسایت اتحادیه مربوطه در استان خود مراجعه کنید و جزئیات کامل را مطالعه نمایید.

در نهایت؛ برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار آبمیوه و بستنی فروشی از چه کسی مشاوره بگیریم؟

بستنی و آبمیوه یکی از خوراکی‌های محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان است که همه را دور هم جمع می‌کند. همه ما خاطراتی از لذت بردن از بستنی در روزهای گرم تابستان و به اشتراک گذاشتن آن با عزیزان خود داریم.

برای افرادی که تمایل دارند این تجربه را به نسل جدید منتقل کنند و در‌عین‌حال یک کسب‌و‌کار پرسود را راه‌اندازی کنند، افتتاح یک مغازه آبمیوه و بستنی فروشی فرصتی عالی است. شاید بپرستید که برای شروع این کسب‌و‌کار از چه کسی مشاوره بگیریم؟ شما می‌توانید با مراجعه به سایت مشاوره کسب‌و‌کار در آکادمی مهندس پاکراه، تمام مشاوره‌های لازم مربوط به راه‌اندازی شغل آبمیوه و‌بستنی فروشی را دریافت کنید.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.