چقدر در افزایش اعتبار سئو و جایگاه وبسایت خود در گوگل موفق بودهاید؟ اگر همه راهها را رفتهاید و احساس یک خلأ در بهکارگیری روشها دارید از سوشال سیگنال غافل نشوید!
سوشال سیگنال (social media marketing) به کسبوکارتان جان تازهای میدهد و از طرفی شما را به تعامل بیشتر با مخاطب هدفتان تشویق میکند. چراکه برای دریافت سیگنال از شبکههای اجتماعی شما نیاز به تعامل بیشتر و دریافت بازخورد از آنها را در قالب لایک، کامنت، اشتراکگذاری و ذخیره کردن محتوا خواهید داشت.
در این صورت با دریافت سیگنال از شبکههای اجتماعی میتوانید سئو و جایگاه گوگل وبسایت خود را بهبود بخشید.
ما در این مقاله این موارد را بررسی خواهیم کرد:
- سوشال سیگنال چیست؟
- اهمیت سوشال سیگنال بر سئوی وبسایت
- نحوه تقویت و دریافت سیگنال از شبکههای اجتماعی
برای موفقیت در کسبوکارتان با تیم آکادمی کسبوکار پاکراه همراه باشید.
سوشال سیگنال چیست؟
اگر تابهحال فکر میکردید که فقط روی وبسایت خود کار میکنید و فعالیت در شبکههای اجتماعی چندان اهمیتی ندارد و تمام راههای بهینهسازی سئو را رفتهاید تا در گوگل بهترین شوید، پس باید به شما بگوییم که روشهای قبلی کامل نیستند. گوگل یک امتیاز قدرتمند به کسبوکارهایی داده که در شبکههای اجتماعی فعالیت زیادی دارند و میزان تعامل کاربر با برندشان بسیار بالا است.
همه این حرفها به یک مفهوم ختم میشود؛ سوشال سیگنال.
سوشال سیگنال چیست؟ در واقع تمام تعاملات کاربران (هر گونه تعامل غیرکلامی) در شبکههای اجتماعی از جمله لایک، نظردهی، اشتراکگذاری محتوا، دنبال کردن و حتی آنفالو کردن را سوشال سیگنال میگویند. شما با کمک این سیگنالهای دریافتی از شبکههای اجتماعی میتوانید رتبه بهتری در گوگل دریافت کنید.
بر طبق آمارها حدود ۶۲ درصد جمعیت جهان از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند. این آمار آنجایی جالب میشود که بدانید در سال ۲۰۲۴ تعداد کاربران فعال در این رسانهها از مرز ۵ میلیارد نفر عبور کرده است. با این اعداد و ارقام حتماً به اهمیت این غول اجتماعی در موفقیت کسبوکارها پی بردهاید.
ولی در اینجا یک سؤال برایتان پیش خواهد آمد.
چرا گوگل به این سیگنالها برای بهینهسازی سایت اهمیت داده است؟
چون مخاطب قبلاً درباره محصول و خدمات آن برند نظر داده و میزان محبوبیتش مشخص شده و حالا گوگل از این فرصت استفاده کرده و برای اینکه به کاربران بگوید که کدام برند در شبکههای اجتماعی محبوبتر بوده پس آن را به رتبههای بالاتر در گوگل ارتقا میدهد. در واقع گوگل به این برندها جایزه دیده شدن در رتبههای بالاتر و serp بهتر را میدهد.
SERP مخفف عبارت انگلیسی Search Engine Results Page است که به فارسی به معنای صفحه نتایج موتور جستجو ترجمه میشود. به عبارت سادهتر، هر زمان که شما عبارتی را در گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری جستجو میکنید، صفحهای که به شما نمایش داده میشود، یک SERP است.
از طرفی اگر میخواهید که از تأثیر شبکه های اجتماعی در سئو استفاده کنید، میتوانید از دو روش زیر استفاده کنید:
- بخشی از مقالات وبسایت خود را در سناریویی جذاب و شنیدنی استوری کنید و در پایان لینک مقاله یا خرید محصول را برای کاربر قرار دهید تا از وبسایت دیدن کند.
- در یوتیوب نیز میتوانید یک ویدئوی جذاب کوتاه با موضوع یکی از مقالات خود ایجاد کنید. بعد در انتهای مقاله لینک مقاله را ارائه دهید تا کاربر برای خرید یا مطالعه مقاله اقدام کند.
چرا سوشال سیگنال مهم است؟ بررسی 3 دلیل
اگر از اهمیت سوشال سیگنال در رتبهبندی وبسایت آگاه باشید قطعاً در بهینهسازی هر کدام از این شبکهها و وبسایت خود بسیار با احتیاط عمل میکنید. در ادامه با برخی مزایا و اهمیت سوشال اجتماعی آشنا میشوید.
1. افزایش اعتبار دامنه وبسایت
یکی از تأثیرات مهم سوشال سیگنال افزایش اعتبار دامنه است، اما به چه صورت عمل میکند؟ وقتی میزان سیگنال ورودی به وبسایتتان از طریق شبکههای اجتماعی بالا برود، پس تعداد لینک ورودی به وبسایت افزایش مییابد. در این صورت گوگل به اعتبار برندتان در رسانههای اجتماعی پی برده و اعتبار دامنهتان را بالاتر میبرد. از طرفی دیگر با قرار دادن لینک خود در شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام تعداد لینک ورودی بالا رفته و اعتبارتان نیز سیر صعودی میگیرد.
مثال:
فرض کنید دو وبسایت درباره “آموزش سئو” وجود دارد. وبسایت A تعداد زیادی اشتراکگذاری، لایک و کامنت در شبکههای اجتماعی دریافت کرده است، در حالی که وبسایت B فعالیت اجتماعی کمتری دارد. در این صورت، گوگل وبسایت A را به عنوان منبعی معتبرتر در نظر میگیرد و آن را در نتایج جستجو بالاتر نمایش میدهد.
2. افزایش ترافیک ارگانیک وبسایت
وقتی یک لینک از وبسایت خود در یوتیوب یا بیو اینستاگرام قرار میدهید و کاربران را تشویق به استفاده از این لینک میکنید. در واقع با هر کلیک کاربر نرخ ورود به وبسایت بالا رفته و ترافیک وبسایت افزایش مییابد. در این صورت سوشال سیگنال یکی از راههای افزایش ترافیک وبسایت بهحساب میآید.
مثال:
یک صفحه اینستاگرام درباره آشپزی، ویدیویی جذاب از یک دستور پخت جدید منتشر میکند. این ویدیو به سرعت در شبکههای اجتماعی پخش میشود و تعداد زیادی لایک، کامنت و اشتراکگذاری دریافت میکند. در نتیجه، بسیاری از کاربران روی لینک وبسایت در بیو اینستاگرام کلیک کرده و برای دیدن دستور پخت کامل به وبسایت مراجعه میکنند.
3. بهبودبخشی لینک سازی وبسایت و افزایش تعامل
یکی از راههایی که میتوانیم با آن سئوی سایت را بهبود بخشیم، استفاده از روش لینکسازی است. این راهکار آنقدر کارراهانداز است که نمیتوانیم بهراحتی از آن بگذریم. حالا با یک روش دیگر میتوانیم لینکسازی را بهتر کنیم و آن هم سوشال سیگنال خواهد بود. با کمک سوشال سیگنال و قرار دادن لینک صفحه لندینگ، معرفی محصول، مقالات و خرید محصول و خدمات، کاربر را به کلیک روی لینک ترغیب کرده و او را به وبسایت خود میکشانید.
در روشی دیگر شما میتوانید لینک وبسایت همکاران خود را در صفحات شبکههای اجتماعی خود قرار داده و با این روش نیز برندها میتوانند همدیگر را معرفی کنند.
همچنین سوشال سیگنالها به عنوان یک شاخص مهم برای سنجش کیفیت محتوا و میزان رضایت کاربران در نظر گرفته میشوند. محتوایی که مورد توجه کاربران قرار میگیرد و تعامل زیادی ایجاد میکند، نشاندهنده کیفیت بالای آن است.
مثال:
یک وبلاگ درباره سفر، مقالهای درباره بهترین مقاصد سفر تابستانی منتشر میکند. کاربران این مقاله را بسیار مفید مییابند و آن را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند. این نشان میدهد که محتوا برای کاربران جذاب بوده و نیاز آنها را برطرف کرده است.
چگونه سوشال سیگنال دریافت کنیم؟
برای دریافت سوشال سیگنال قبل از هر کاری باید یک اکانت در شبکههای اجتماعی مختلف داشته باشید. شما میتوانید به دو روش سوشال سیگنال دریافت کنید، اینکه خودتان اکانت بسازید و شروع به محتواسازی کنید یا اینکه این کار را به تیم حرفهای آکادمی کسبوکار پاکراه بسپارید.
برای دریافت سوشال سیگنال و تقویت حضور آنلاین خود، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. در ادامه این روشها را به همراه مثالهایی برای درک بهتر شرح میدهیم:
1. استفاده از call to action:
وقتی که مخاطب به محتوای شما علاقه داشته باشد، میتوانید از او بخواهید که مطلب را لایک کند و نظر بگذارد. چراکه این تعامل نشاندهنده محبوبیت آن محتوا بوده و در واقع سوشال سیگنال را تقویت میکند.
2. استفاده از هشتگهای مرتبط
انتخاب هشتگهای مرتبط و پرطرفدار، باعث میشود محتوای شما توسط افراد بیشتری دیده شود. از هشتگهایی استفاده کنید که در حوزه فعالیت شما محبوب هستند و هشتگهای سفارشی ایجاد کنید تا به راحتی محتوای شما قابل جستجو باشد.
مثالهایی برای هشتگهای مرتبط با افزایش سوشال سیگنال:
#سوشال_مدیا #مارکتینگ_دیجیتال #محتوای_ارزشمند #افزایش_تعامل #سئو #کسب_وکار_آنلاین #اینستاگرام #فیسبوک #توییتر
3. تشویق کاربر به اشتراکگذاری محتوا:
اشتراکگذاری محتوا در سوشال سیگنال بسیار اهمیت دارد. شما بهعنوان صاحب یک کسبوکار یا مدیر بازاریابی میتوانید از دکمه اشتراکگذاری خودکار استفاده کنید. یعنی در پایان مطلب یک دکمه اشتراکگذاری وجود دارد که به کاربر اشتراکگذاری مطلب را یادآوری میکند.
4.. راهاندازی کمپین شبکههای اجتماعی:
کمپینها با کاربران زیادی به اشتراک گذاشته میشوند. با کمپینها، تعامل و برخی هشتگها در شبکههای اجتماعی بالا رفته و از طرفی تشویق به خرید یا استفاده از خدمات در این کمپین باعث دریافت سیگنال بهتر از شبکههای اجتماعی به وبسایت میشود.
5. همکاری با اینفلوئنسرها:
وقتی با اینفلوئنسرها همکاری کنید به یکباره سیلی از کاربران به سمت صفحه مجازی سرازیر میشود. آنها پست شما را لایک کرده و کامنت میگذارند. با این روش سیگنالهای شبکههای اجتماعی را دریافت میکنید.
با استفاده از تبلیغات هدفمند، میتوانید محتوای خود را به مخاطبان مورد نظر نشان دهید. بهتر است برای تبلیغات از پیج هایی استفاده نمایید تا با مخاطبین هدف شما مشترک باشند.
6. ایجاد محتوای شخصیسازی شده:
اگر مخاطبتان محتوای موردعلاقه خودش را در صفحه مجازی شما ببیند، پس باکمالمیل با شما تعامل میکند. محتوای شما لایک میخورد و تعداد کامنتها بالا میرود. مخاطبتان آنقدر محتوا را دوست دارد که برای دوستان خود نیز به اشتراک میگذارد. در این صورت سیگنالهای زیادی ردوبدل شده و یک سیگنال قدرتمند خواهید داشت.
7. ایجاد محتوای جذاب به طور مدام و مستمر:
یکی از مهمترین تأثیرات ایجاد محتوای جذاب در شبکههای اجتماعی اشتراکگذاری آنها با دیگر کاربران است. علاوه بر لایک و کامنت بالا در محتوای جذاب، اشتراکگذاری محتوا نیز بسیار بالا میرود. شما باید محتواها را به طور مستمر ادامه دهید که مخاطب هر روز به دنبال شما باشد.
8. برگزاری مسابقات و چالشها:
برای تشویق مخاطبان به شرکت در مسابقه، جایزه جذابی در نظر بگیرید. و قوانین مسابقه را به صورت واضح و ساده بیان کنید.
مثال: صفحه اینستاگرام آی پی امداد به مناسبت سالگرد تاسیس خود، مسابقهای برگزار کرد و به برنده یک هدیه ارزشمند اهدا نمود.
9. تشویق به تعامل:
با پرسیدن سوال، پاسخ دادن به کامنتها و برگزاری مسابقات، مخاطبان را به تعامل با شما ترغیب کنید.
مثال: یک صفحه اینستاگرام درباره سفر، عکسی از یک مقصد گردشگری زیبا منتشر میکند و از مخاطبان میپرسد: “کدام یک از این مکانها را برای سفر بعدی خود انتخاب میکنید؟” تا با این ترفند با مخاطبین خود تعامل برقرار کنند.
راهکارهای افزایش سوشال سیگنال و بهبود رتبه سایت چیست؟
برای افزایش سوشال سیگنال و بهبود رتبه وبسایت در موتورهای جستجو میتوانید کارهای مختلفی انجام دهید. یکی از راهکارهای اصلی ارائه پستهای روزانه و جذاب برای مخاطبان خاص خودتان است. با کمک این روش و تعامل بیشتر با مخاطب، برندتان معتبر شده و سوشال سیگنال تقویت میشود. برای اینکه بتوانید پستهای جذاب تهیه کنید، میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
- اگر میخواهید که سیگنال خوبی به گوگل بدهید باید از محتوای قوی و جذاب استفاده کنید.
- «تصاویر جذاب و هدفمند» در افزایش سوشال سیگنال و بهبود رتبه سایت مؤثر است.
- نام برندتان را در تمام تبلیغات شبکههای اجتماعی استفاده کنید.
- در تمام نرمافزارهای شبکههای اجتماعی فعالیت داشته باشید.
- بخشی را برای انتقاد و پیشنهاد در صفحه خود قرار دهید و از نظرات مردم در راستای بهتر شدن برندتان استفاده کنید.
- در نرمافزارهای رصد شبکههای اجتماعی وضعیت خود را بهصورت روزانه بررسی کنید.
- کلیدهای اشتراکگذاری را در صفحات اجتماعی خود قرار دهید.
- کمپینهای هدفمند راهاندازی کنید.
- برای لایک و کامنت بیشتر به کاربران پیشنهاد جایزه دهید.
- برای ایجاد علاقه بین مخاطب و برندتان از برگزاری قرعهکشی و مسابقه غافل نشوید!
آیا سوشال سیگنال بر سئو وبسایت تأثیرگذار است؟
با همه این تفاسیر در قسمتهای قبلی مقاله درباره سوشال سیگنال و افزایش بازدید از وبسایت یک سؤال اساسی در ذهن نقش میبندد، آیا واقعاً سوشال سیگنال بر سئو وبسایت تأثیرگذار است؟
سوشال سیگنال آنقدر هم که به نظر میآید، بزرگ و ارزشمند نیست، چون چند مشکل وجود دارد که حضور آن را در فهرست عوامل مؤثر بر سئو وبسایت کمرنگ میکند.
این را بهخاطر داشته باشید که بر طبق گزارشهای گوگل در سال ۲۰۲۲ گفته شد، سیگنال شبکه های اجتماعی یک شاخص برای اندازهگیری کیفیت بوده و تأثیری بر رتبهبندی وبسایت ندارد.
حالا میخواهیم به تأثیر شبکههای اجتماعی در سئو بپردازیم:
- شبکههای اجتماعی کاربران فیک و غیرواقعی زیادی دارد، پس نمیتوانید روی دنبال کنندگان و لایکها در شبکههای اجتماعی حساب کنید.
- الگوریتمها در شبکههای اجتماعی استانداردهای متفاوتی دارند و ممکن است محتوایی بالا آمده باشد که بیارزش باشد. همان محتوای بیارزش اگر سیگنال اصلی برای وبسایت قرار بگیرد، کلاه کاربران گوگل پس معرکه است و به محتوای ارزشمند دست نمییابند.
- پستهای موجود در شبکههای اجتماعی محتوای سرگرمی دارند و برای لینک شدن به یک محتوای ارزشمند گوگل بسیار ناکافی هستند. پس گوگل نمیتواند این محتواها را به طور کامل در دستور کار برای رتبهبندی وبسایت قرار دهد.
گوگل در تمام این سالها همواره کوشیده تا بتواند محتوای ارزشمند را از شبکههای اجتماعی استخراج کند و محتوای با کیفیت را بیابد. بااینحال گوگل حواسش به عملکرد برندتان در شبکههای اجتماعی بوده و تأثیر بسزایی در کیفیت رتبهبندی دارد.
از چه شبکه های اجتماعی میتوانیم سوشال سیگنال بدست بیاوریم؟
Social Signal از تمام شبکههای اجتماعی قابل استخراج است. در ایران نیز دو شبکه اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام بسیار محبوب هستند. برای همین از طریق این دو شبکههای اجتماعی میتوانید سیگنالهای اجتماعی خوبی را دریافت کنید. در ادامه با برخی از شبکههای اجتماعی برای دریافت سیگنال از شبکههای اجتماعی آشنا شوید:
- توییتر (توییت کردن، به توییتها پاسخ دهند، ریتوییت کنند)
- لینکدین (لایک کردن، کامنت گذاشتن، انتشار پست)
- فیسبوک (لایک کردن، کامنت گذاشتن، به اشتراکگذاری)
- پینترست (پین، بازدید و کامنت)
- یوتیوب (بازدید، کامنت، اشتراکگذاری)
- آپارات (لایک، بازدید، کامنت، اشتراکگذاری)
- اینستاگرام (لایک کردن، کامنت گذاشتن، ذخیره کردن، اشتراک گذاشتن)
هر چقدر تعامل و میزان مشارکت در این شبکههای اجتماعی از طریق کامنتگذاری، لایک و اشتراکگذاری بالاتر باشد، میزان تأثیر آن بر جایگاه شما در گوگل بیشتر خواهد شد. اگرچه google سوشال سیگنال را فاکتور اصلی رتبهبندی سایت بهحساب نمیآورد؛ ولی این محتواها نشاندهنده ارزشمندی این محتواها از نظر مخاطبان است.
جمع بندی
در کسبوکار همه چیز خوب پیش خواهد رفت تا وقتی که شما به تعاملات در شبکههای اجتماعی بیتوجهی نکنید. اگر قرار است تمام فعالیت فروش محصولتان در وبسایت انجام گیرد. پس به یکسری کانالهایی نیاز دارید که خودتان را به مشتری معرفی کرده و هر روز با او تعامل داشته باشید.
در این مقاله آکادمی کسبوکار پاکراه دانستیم که سوشال سیگنال (سیگنال شبکههای اجتماعی) به تعامل شما با کاربران در شبکههای اجتماعی گفته میشود. این سیگنالها در قالب لایک، کامنت، اشتراکگذاری و ذخیره کردن ایجاد شده و گوگل آن را دریافت میکند.
سوشال سیگنال بر جایگاه وبسایت در serp اثرگذار است؛ ولی باید بدانید که عامل اصلی رتبهبندی سایت نیست. چراکه کمبودها و نقصهایی دارد. در این صورت گوگل فقط شما را بهعنوان یک برند با طرفداران زیاد در نظر میگیرد. اما تمام کسب و کار فقط گوگل و سئو نیست و لازم است بدانید که فعالیت درست در شبکه های اجتماعی به فروش بیشتر و جذب مشتریان جدید کمک بسزایی میکند.