زمان مطالعه: 11 دقیقه

یکی از چالش‌هایی که دانشجویان با آن روبرو هستند، پیدا کردن یک شغل مناسب است. مشاغل مناسب باید با برنامه درسی دانشجو سازگار باشد و به او فرصت بدهد که در کنار تحصیل، درآمد هم کسب کند. این نوع شغل‌ها را می‌توان با‌عنوان شغل دانشجویی شناخت. شغل دانشجویی می‌تواند به‌صورت موقت، دوره‌ای، تابستانی یا پاره وقت باشد.

در این مقاله، ما قصد داریم به شما برخی از شغل‌های مناسب دانشجویان که پردرآمد هستند و با تحصیل دانشجویان نیز تداخل ندارند را معرفی کنیم. اگر دانشجو هستید و به‌دنبال یک شغل پردرآمد می‌گردید، این مقاله را از دست ندهید. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد از مشاوره کسب‌ و‌ کار با مهندس پاکراه بهره‌مند شوید. در صورتی‌که درباره مشاغل دانشجویی سوالات تخصصی‌تری دارید، می‌توانید در بخش دیدگاه همین مقاله یا بخش پرسش‌و‌پاسخ سایت مشاوره آکادمی کسب و کار پاکراه مطرح نمایید تا مشاوران ما به‌صورت آنلاین و رایگان شما را راهنمایی کنند.

به عنوان یک دانشجو لازم و ضروری است تا در کنار رشته تحصیلی خودتان، از بازاریابی دیجیتال هم دانشی داشته باشید.

فاکتورهای مهم برای پیدا کردن شغل دانشجویی

انتخاب یک شغل مناسب برای دانشجویان یک مسئله مهم و حساس است. دانشجویان باید در انتخاب شغل خود به عوامل و فاکتورهای مختلفی اهمیت بدهند و از شغل‌هایی که با تحصیل آن‌ها سازگار نیستند، دوری کنند. دانشجویان باید شغل‌هایی را انتخاب کنند که با برنامه درسی آن‌ها هماهنگ باشد و زمان کافی برای مطالعه داشته باشند. علاوه‌بر‌این، شغل‌هایی که به تحصیل دانشجویان لطمه وارد نکنند و آن‌ها را از رسیدن به اهداف آموزشی خود باز ندارند، برای دانشجویان مناسب‌تر هستند.

شما برای وقت گذراندن درس نمیخوانید، قرار است موفقیتی کسب نمایید و چه بسا در این مسیر درس خواندن شغلی مرتبط با تحصیل خود انتخاب نمایید.

فاکتورهای مهم برای پیدا کردن شغل دانشجویی

درآمد بالا، انعطاف‌پذیری در ساعت کاری، رابطه بین شغل و رشته تحصیلی، مدت زمان کار، امکان پیشرفت تحصیلی و شغلی، از جمله فاکتورهایی هستند که دانشجویان باید در انتخاب شغل خود به آن‌ها توجه کنند.

از چه طریقی مشاغل دانشجویی را پیدا کنیم؟

برای دانشجویان، راه‌های مختلفی برای یافتن یک شغل دانشجویی وجود دارد. شما می توانید برای یافتن یک شغل دانشجویی از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • با استادان رشته خود ارتباط برقرار کنید و از طریق آن‌ها به‌کار بپردازید.
  • در دانشگاه و دانشکده خود به‌دنبال فرصت‌های شغلی مرتبط با رشته خود باشید.
  • به انجمن‌های دانشجویی بپیوندید و از طریق ایجاد شبکه و ارتباط با دیگران، فرصت‌های شغلی را مورد بررسی قرار دهید.
  • از طریق سازمان‌های کاریابی به جستجوی شغل بپردازید و گزینه‌های شغلی را ارزیابی کنید.
  • با ارسال رزومه خود، شغل دانشجویی مد نظر خود را پیدا کنید.
  • در شبکه‌های اجتماعی مانند لینکدین عضو شوید و از این طریق به‌دنبال پیدا کردن شغل مناسب باشید.

فعالیت در شبکه های اجتماعی را از همان ابتدای تحصیل شروع نمایید و به عنوان یک دانشجو از تخصصی که در حال کسب آن هستید، محتوا بگذارید. برای خود هدف گذاری کنید و شرکت یا تجارت های مرتبط با حوزه خود را دنبال نمایید.

ایده کسب‌و‌کار و شغل مناسب دانشجویان

اگر شما یک دانشجو هستید و همواره به خودتان می‌گویید شغل مناسب برای من چه شغلی است؟ باید به چند نکته اصلی توجه کنید. در راه اندازی کسب‌و‌کار خود، داشتن سرمایه اولیه می‌تواند به شما کمک کند.

ایده کسب و کار و شغل مناسب دانشجویان

بررسی نیازهای مردم در شرایط فعلی، نیاز بازار، با توجه به دانش و مهارت شخصی، علاقه به کار و زمانی که در اختیار دارید، می‌توانند به شما در پیدا کردن ایده‌های کسب‌و‌کار دانشجویی کمک کنند.

بعضی از ایده‌های کسب‌و‌کار و شغل‌هایی که برای یک دانشجو مناسب هستند عبارتند از:

  • فعالیت به صورت پاره‌وقت و چند روز در هفته در شرکت‌ها.
  • کار کردن به‌صورت آزاد و فریلنسری در حوزه‌هایی مانند تایپ، ترجمه، نگارش مقاله، طراحی گرافیک، برنامه‌نویسی و طراحی سایت و…
  • کار کردن در شرکت‌های نرم‌افزاری و کامپیوتری.
  • برنامه‌نویسی و مشاوره در شرکت‌ها.
  • فعالیت در حوزه بازاریابی به‌عنوان بازاریاب.
  • کار کردن در رستوران‌ها یا کافه‌ها.
  • کار کردن در کتاب‌فروشی‌های اطراف دانشگاه.
  • فعالیت در فضای مجازی و دیجیتال.

با‌توجه به این ایده‌ها و با بررسی هر یک، می‌توانید شغل مناسب خود را پیدا کنید. همچنین، همیشه به یاد داشته باشید که شغلی را انتخاب کنید که به شما احساس رضایت و ارزشمندی بدهد و با توانایی‌ و علاقه شما سازگار باشد.

بهترین و مناسب ترین شغل برای دانشجوها شغلی است که با تحصیل آن ها مرتبط باشد، حتی اگر قرار است نویسندگی، تولید محتوا، ترجمه یا طراحی گرافیک را انجام دهید، بهتر است در حوزه های کاری مرتبط با تحصیلتان این کار را انجام دهید.

بررسی 18 شغل مناسب برای دانشجویان

در ادامه ما یک لیست شامل 18 فرصت شغلی برای ایده کار دانشجویی تهیه کرده‌ایم. هر یک از این موقعیت‌های شغلی می‌تواند به دانشجو کمک کند تا بتوانند تا روز فارغ‌التحصیلی خود نیازهای خود را برطرف کنند. این شغل‌ها عبارتند از:

1. پرستار بچه

شغل پرستاری برای کودکان یک گزینه عالی برای کسب درآمد دانشجویی است. این شغل به‌دلیل انعطاف‌پذیری زمانی که ارائه می‌دهد، بسیار مناسب است. بسته به نیازهای خانواده و سن کودکان، پرستاران می‌توانند بعد از ظهر یا حتی در ساعات خاصی از روز کار کنند. برخی از پرستاران مهربان و ماهر، می‌توانند در حین خواب کودکان به انجام وظایف دیگر، مانند مطالعه جزوه‌های درسی بپردازند.

همچنین، برخی از خانواده‌ها حاضرند در ازای مراقبت از کودکان خود، امکاناتی همچون اتاق و غذا را برای پرستار فراهم کنند. این موضوع می‌تواند به‌ویژه برای دانشجویانی که در شهرهای با هزینه اجاره بالا تحصیل می‌کنند، یک فرصت بزرگ باشد. وظایف پرستاری برای کودکان شامل کمک به انجام تکالیف مدرسه، انجام کارهای خانگی، تهیه غذا، توجه به سلامت کودک، بیرون بردن کودک برای بازی و حتی بردن و تحویل دادن کودک به مدرسه است.

اگر به عنوان یک دانشجوی روانشناسی، مددکاری اجتماعی، رشته های مرتبط با علوم پایه یا مدیریتی قصد انتخاب شغل پرستاری بچه را دارید، انتخاب شما درست است.

2. نماینده‌ی مرکز تماس

یک شغل دانشجویی مناسب، نمایندگی در یک مرکز تماس است. بسیاری از دانشجویان می‌توانند با قرار دادن هدست روی سر خود و کار در مرکز تماس به‌عنوان نماینده، (به صورت حضوری یا  دورکاری) درآمد کسب کنند. زیرا بسیاری از شرکت‌ها به‌منظور تشویق مشتری، به پاسخگوی تلفن نیاز دارند که در ساعات شب و روزهای تعطیل هفته نیز در دسترس باشند. بسیاری از دانشجویان می‌توانند به‌راحتی با این شغل کنار آموزش خود در دانشگاه ادامه دهند.

نماینده ی مرکز تماس شغل مناسب دانشجویان

به‌طور کلی، این شغل می‌تواند یک ایده عالی برای یافتن کار دانشجویی باشد و برای دانشجویانی که دارای مهارت‌های ارتباطی قوی هستند و ترس از فروش و پیشنهاد ندارند، بسیار مناسب است. شرکت‌ها اغلب به‌دنبال افرادی هستند که توانایی صحبت به دو زبان را دارند یا تجربه کار در زمینه فروش را دارند.

وظایف اصلی این شغل عبارتند از:

  • مدیریت تماس‌های ورودی و خروجی
  • خواندن و تکرار دیالوگ‌های از پیش‌تعیین شده
  • فروش محصولات یا درخواست کمک مالی
  • وارد کردن اطلاعات مشتریان
  • تحقیق درباره مشکلات رایج مشتریان

اگر به عنوان دانشجوی ارتباطات، روانشناسی، مدیریت کسب و کار، بازاریابی یا رشته های مرتبط در علوم انسانی قصد فعالیت در مرکز تماس را دارید انتخاب شما درست است.

3. مترجم

این شغل دانشجویی برای دانشجویانی که به دو زبان مسلط هستند، گزینه‌ی مناسبی است. به‌طور معمول، مترجمان متون نوشتاری را ترجمه می‌کنند و می‌توانند با بسیاری از شرکت‌ها و مشتریان به‌صورت دورکاری همکاری کنند و برای دانشجویان رشته زبان و زبان‌شناسی مناسب است.

وظایف این شغل شامل موارد زیر می‌شود:

  • بازگردانی مفاهیم از یک زبان به زبان دیگر
  • ترجمه اسناد
  • جمع‌آوری اطلاعات مرتبط با ترجمه یا تفسیر در گزارش
  • تحقیق درباره موضوعات مربوطه

اگر دانشجوی رشته مترجمی هستید، تولید محتوا به همان زبان برای شما مناسب میباشد و درآمد خوبی هم دارد.

4. تدریس خصوصی

اگرچه تدریس خصوصی یک ایده عالی برای کسب درآمد در دوران تحصیل دانشجویان است، اما همه دانشجویان دسترسی به دانش و منابع لازم برای تدریس خصوصی را ندارند. برخی از آن‌ها از این شغل، که یکی از مشاغل ساعتی پردرآمد است، استفاده می‌کنند. تدریس خصوصی می‌تواند در مکان‌های مختلف یا حتی آنلاین به‌صورت دورکاری انجام شود.

وظایف این شغل عبارتند از:

  • تدریس موضوع مشخص
  • آماده‌سازی دانش‌آموز یا دانشجو برای امتحان
  • نظارت بر نوشتن مقالات

با استفاده از پلتفرم های آموزش آنلاین یا بازاریابی در پلتفرم های تبلیغاتی یا اطلاع رسانی به اطرافیان خود (آشنایان شما در دانشگاه یا محیط خانواده یا دوستان) تخصص خودتان را آموزش دهید.

5. دستیار اداری

شرکت‌هایی که به‌دنبال استخدام دستیاران اداری هستند، معمولا محیطی اداری و حرفه‌ای فراهم می‌کنند که برای دانشجویان در بازار کار مزیتی واقعی به‌همراه دارد. این شرکت‌ها ممکن است به اندازه‌ی رستوران‌ها یا فروشگاه‌ها انعطاف‌پذیر نباشند، اما محصولات و خدمات خود را در محیط اداری عرضه می‌کنند. به همین دلیل، شغل دستیار اداری به‌عنوان یک ایده کار دانشجویی بسیار جذاب و مناسب است، به‌ویژه برای افرادی که به مشاغلی علاقه‌مند هستند که در آن‌ها به مهارت‌های اداری، مانند حساب‌داری، مدیریت اداره و منابع انسانی نیاز است.

دستیار اداری

وظایف مشاغل دستیار اداری شامل پاسخگویی به تلفن‌ها، وارد کردن داده‌ها، ثبت سوابق، برقراری ارتباط با خدمات‌دهندگان و برنامه‌ریزی است. این وظایف به دانشجویان امکان می‌دهد تا در دوران تحصیلی خود پیشرفت کنند و در‌عین‌حال درآمد کسب کنند.

6. پذیرش هتل

شغل پذیرش در یک هتل، بهترین گزینه شغلی برای دانشجویان رشته مهمانداری، مدیریت هتلداری، گردشگری، روابط عمومی، زبان های خارجی، مدیریت بازرگانی و … است. این شغل، امکان زمان‌بندی شیفت‌های 24 ساعته را فراهم می‌کند که با برنامه‌ریزی تحصیلی دانشجویان سازگار است. شیفت شب معمولا فعالیت کمتری دارد و می‌تواند به‌عنوان فرصتی برای دانشجویان برای مطالعه و تقویت مهارت‌های خود تبدیل شود.

وظایف مشاغل پذیرش هتل شامل خوش‌آمدگویی به مهمانان هنگام ورود و خروج، پاسخ‌گویی به هرگونه سؤال یا ثبت شکایت، انجام فرایندهای رزرو و صندوق‌داری، استفاده از نرم‌افزارهای کامپیوتری و پاسخ‌گویی به تلفن‌ها است.

7. وارد‌کننده آنلاین داده‌ها

یکی از بهترین فرصت‌های شغلی برای دانشجویانی که به‌دنبال یک موقعیت کاملا دورکاری هستند، شغل واردکننده آنلاین داده‌ها است. این کار اداری را در هر زمانی از شبانه‌روز می‌توانید به‌راحتی در خوابگاه انجام داد. مهارت‌های مورد نیاز برای این شغل عموما شامل دانش ابتدایی در زمینه وارد کردن و ثبت داده‌ها است. برخی از شرکت‌ها برای استخدام در این شغل، به مهارت‌هایی مانند آشنایی با تست‌های عیب‌یابی و فناوری اطلاعات نیاز دارند.

وظایف یک واردکننده آنلاین داده شامل تایید اعتبار داده‌ها، به‌روزرسانی داده‌های موجود، مرتب و سازماندهی داده‌ها براساس دسته‌بندی‌ها و در برخی موارد، جمع‌آوری مستقیم داده‌ها از مشتریان است.

8. راهنمای تور

دیدن دانشجویانی که در محوطه دانشگاه تور ارائه می‌دهند، به‌نظر معمولی می‌رسد. اما شغل راهنمای تور شهری یک ایده عالی برای دانشجویان است که به‌دنبال گزینه‌ای مناسب برای کسب درآمد نقدی و ساعت کاری شناور هستند. این شغل مناسب دانشجویانی است که در رشته‌های هنرهای نمایشی، تاریخ یا زبان انگلیسی تحصیل می‌کنند و علاقه‌ی بسیاری به شهرها و مناطق مختلف دارند و در داستان‌سرایی ماهر هستند. همچنین بسیاری از راهنمایان تور انعام دریافت می‌کنند. وظایف یک راهنمای تور شهری شامل آموزش تاریخ شهر به مردم، پاسخ به سوالات و تحقیق درباره موضوعات مربوط به منطقه است.

راهنمای تور برای دانشجوهایی که در شهر خودشان تحصیل میکنند مناسب میباشد.

9. فروشنده بوتیک

شغل فروشندگی لباس در بوتیک، یکی از شغل‌های پاره‌وقت و مناسب برای دانشجویان است. فروشندگی لباس در بوتیک، به دانشجویان این امکان را می‌دهد که بعد از ظهرها و آخر هفته‌ها به کسب درآمد بپردازند. همچنین بسیاری از بوتیک‌ها تخفیف‌های خوبی را برای کارمندان خود ارائه می‌دهند که این امر برای دانشجویان بسیار مهم است.

شغل فروشنده بوتیک برای دانشجویان

10. صندوق‌دار رستوران

با وجود درآمد پایین این شغل، کار در یک محیط پر هیجان می‌تواند برای شما لذت‌بخش باشد و همچنین می‌توانید از طریق مشاهدات خود در مورد مدیریت یک رستوران اطلاعات مفیدی به‌دست آورید.

اگر به عنوان دانشجو در رشته های حسابداری، مالی، روابط عمومی و کسب و کار تحصیل میکنید، این شغل مناسب شما است.

11. وبلاگ نویسی

بسیاری از شغل‌ها به‌منظور ایجاد محتوای جذاب و قابل اعتماد برای وب‌سایت خود، وبلاگ‌نویسان را استخدام می‌کنند. در کل، این کار به‌صورت دورکاری و آنلاین انجام می‌شود. همچنین، شما می‌توانید به وبلاگ‌های مورد علاقه‌تان دسترسی پیدا کنید و بررسی کنید که آیا آن‌ها به‌دنبال همکاری با مشارکت‌کننده‌ها هستند یا خیر.

متناسب با حوزه تحصیلی و تخصص خودتان وبلاگ نویسی را انجام دهید.

12. دستیار کتابخانه

شغل کتابداری یکی از بهترین شغل‌هایی است که به‌عنوان یک دانشجو به‌دلیل موقعیت مکانی آن در دانشگاه و ساعات کاری آن، می‌توانید به آن دست پیدا کنید. در این شغل، برای شما فرصتی برای بهره‌وری بیشتر و بهتر از کتاب‌های موجود در کتابخانه و همچنین فرصتی برای تعامل با دانشجویان دیگر وجود دارد. علاوه‌براین، ساعات کاری در این شغل بسیار قابل انعطاف هستند.

13. کنترل امنیتی خوابگاه

این شغل برای دانشجویانی که تمایل دارند در اواخر شب فعالیت کنند، بسیار مناسب است. بیشتر مشاغل مرتبط با خوابگاه از غروب تا ساعت 3 صبح ادامه دارد. این کار از نظر درآمدی بسیار مطلوب بوده و در محیطی امن انجام می‌شود.

14. تدریس به همکلاسی‌ها

یک روش دیگر برای کسب درآمد مناسب در دوران دانشجویی، این است که اگر شما در یک وضعیت درسی خوب قرار دارید، می‌توانید به سایر همکلاسی‌های خودتان در ازای دریافت وجه، درس بدهید. می‌توانید اعلام آمادگی خود را برای تدریس در کلاس‌ها و یا حتی در سطح دانشکده و یا دانشگاه انجام داده و دروسی که بین تمامی رشته‌ها مشترک است، مانند ریاضی و فیزیک، را تدریس نمایید. این روش نیز برای کسب درآمد بسیار مناسب است و می‌توانید آن را در زمان‌های بین کلاس‌های خودتان انجام دهید.

تدریس به همکلاسی‌ها

15. انجام سایر کارهای دانشجویی در دانشگاه

در دانشگاه، فرصت‌های شغلی دیگری نیز وجود دارد که می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید. اگر سطح درسی خوبی ندارید یا به تدریس علاقه ندارید، می‌توانید به این نوع از کارها روی آورید. به‌عنوان مثال، می‌توانید به‌عنوان مسئول کتابخانه فعالیت کنید یا مسئولیتی در سایت کامپیوتری دانشگاه به شما واگذار شود. در اینگونه کارها، مسئولیت اجرایی را یاد خواهید گرفت.

16. ایجاد سایت و شغل آنلاین

امروزه با وجود اینترنت، شما به تمام بازارهای داخلی و جهانی دسترسی دارید. اینترنت را مرور کنید و اگر ایده‌ی خوبی برای کسب درآمد به ذهن‌تان می‌رسد، آن را عملی کنید. کافی است یک وب‌سایت شخصی داشته باشید و به‌عنوان مثال محصولی تولید کرده و آن را به‌فروش برسانید. اگر به یک موضوع یا نرم‌افزاری تسلط دارید، می‌توانید فیلم‌های آموزشی تهیه کرده و آن‌ها را به‌فروش برسانید. خودتان را محدود نکنید و خلاقیت خود را به‌کار بیاندازید. ایده‌های کسب‌و‌کار در جهان روز‌به‌روز بیشتر می‌شود. می‌توانید در دوران دانشجویی کسب‌و‌کار آنلاین خود را راه‌اندازی کرده و حتی پس از فارغ التحصیلی آن را ادامه داده و گسترش دهید.

17. کارشناس محتوا

برای کسب سود و درآمد بیشتر، کسب‌و‌کارهای مختلف به‌دنبال افرادی با مهارت خوب در زمینه تولید محتوای جذاب برای وب‌سایت‌ها هستند. اگر شما به نوشتن علاقمند هستید و در این زمینه مهارت دارید، می‌توانید به‌عنوان یک کارشناس محتوا یا وبلاگ‌نویس فعالیت خود را آغاز کنید. در وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌ها، محتوای خوب و جذاب بسیار ارزشمند است و به کسب‌و‌کارها کمک می‌کند تا با مخاطبان خود در ارتباط باشند و به فروش بیشتری دست یابند. با تولید محتوای جذاب، می‌توانید به کسب درآمد بپردازید و به‌عنوان یک کارشناس محتوا با شرکت‌ها و کسب‌و‌کارها همکاری کنید.

18. طراحی گرافیک

با کار کردن به‌عنوان یک طراح گرافیک، دانشجویان گرافیک می‌توانید به‌صورت پاره‌وقت یا تمام وقت در این حوزه فعالیت کنید و به درآمد بالا دست یابید. طراحی گرافیک به شما اجازه می‌دهد تا هنر و خلاقیت خود را در طرح‌های گرافیکی اعمال کنید و مفاهیم و پیام‌های مختلف را به‌صورت بصری منتقل کنید. با‌توجه به رونق رسانه‌های اجتماعی، وب‌سایت‌ها و شرکت‌های مختلف، تقاضا برای طراحان گرافیک بسیار بالاست.

در نهایت؛ برای پیدا کردن شغل مناسب برای دانشجویان از چه کسی مشاوره بگیریم؟

در این مقاله، یک فهرست از 18 ایده شغل مناسب برای دانشجویان را با شما به اشتراک گذاشتیم. با‌این‌حال، برای موفقیت در این راه، پیشنهاد می‌دهیم برای مشاوره در این زمینه به سایت مشاوره آکادمی مهندس پاکراه مراجعه کنید تا شغل دانشجویی مناسب با شما را پیشنهاد دهند. ما خوشحال می‌شویم نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.