زمان مطالعه: 8 دقیقه

تبلیغات پاپ آپ یکی از روش‌های جدید در زمینه تبلیغات دیجیتال به شمار می‌رود که طرفداران خاص خود را دارد. پاپ آپ همان پنجره‌های تبلیغاتی کوچکی هستند که به طور ناگهانی در یک صفحه اینترنتی یا در هنگام کار با یک برنامه جلوی چشم‌تان ظاهر می‌شوند.

اگرچه از نظر بسیاری از کاربران فضای مجازی پاپ آپ‌ها یک پدیده مزاحم محسوب می‌شوند اما آمارها نشان می‌دهد که این روش تبلیغاتی می‌تواند با افزایش جذب مخاطب، تاثیر قابل توجهی روی رشد و توسعه یک کسب‌وکار داشته باشد.

در این مقاله از سری مقالات آموزشی آکادمی کسب و کار پاکراه، به بررسی تبلیغات پاپ آپ خواهیم پرداخت. اگر از علاقمندان این روش تبلیغاتی هستید اما اطلاعات کاملی در این زمینه ندارید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

تبلیغات پاپ آپ چیست؟

اصطلاح پاپ آپ (pop up) به معنای پنجره‌‌ای است که برای آگاهی دادن یا اطلاع رسانی موضوعی به طور ناگهانی باز می‌شود. این عبارت برای اولین بار در دهه 1990 میلادی توسط یک برنامه‌نویس به نام ایتن زاکرمن، با هدف انجام تبلیغات هدفمند در فضای دیجیتال و مجازی، ابداع شده است.

تبلیغات پاپ آپ چیست؟

موضوعات مختلفی مانند اطلاعیه‌ها، کدهای تخفیف، نظرسنجی و بازخورد، تبلیغ محصولات جدید، ارائه خبرها و موضوعات جدید به‌روزرسانی شده، راهنمایی مخاطب برای رفتن به یک صفحه خاص و …. را می‌توان از طریق پاپ آپ‌ها به کاربر نمایش داد. البته همه این‌ها به معنای تبلیغات پاپ آپ نبوده و تنها زمانی می‌توان عنوان تبلیغ پاپ آپ را برای آن‌ها به کار برد که هدف از نمایش آن‌ها کسب درآمد یا جذب مخاطب بوده باشد.

به پنجره‌های تبلیغاتی کوچکی که به محض ورود یا در زمان استفاده کاربر از یک سایت اینترنتی یا برنامه (اپلیکیشن) به او نمایش داده می‌شوند و یک محصول جدید یا کسب‌وکاری را تبلیغ می‌کنند، تبلیغات پاپ آپ می‌گویند. هدف اصلی این گونه تبلیغات جذب مخاطب بیشتر و بهبود و ارتقا ترافیک یک سایت است.

اگرچه این روش تبلیغاتی چندان مورد توجه کاربران عادی فضای دیجیتال قرار نگرفته و به چشم یک پدیده مزاحم به آن نگاه می‌کنند، اما تبلیغات پاپ آپ در بین صاحبان کسب‌وکارهای آنلاین بسیار پرطرفدار است.

انواع تبلیغات پاپ آپ

پاپ آپ‌ها اندازه و قالب مشخص و استانداردی برای نمایش ندارند و به روش‌ها و اندازه‌های مختلفی نمایش داده می‌شوند. با این حال، تبلیغات پاپ آپ را می‌توان در حالت کلی به 5 مدل مختلف به مخاطب نمایش داد.

1. پاپ آپ ورودی

در مدل پاپ آپ ورودی، به محض ورود کاربر به یک وب‌سایت اینترنتی، پنجره تبلیغاتی باز می‌شود و تمام یا بخشی از صفحه را می‌پوشاند که برای ادامه کار و استفاده از محتوای آن وب‌سایت، باید این صفحه تبلیغاتی را ببندید.

تبلیغات پاپ آپ ورودی

استفاده از پاپ آپ ورودی برای تبلیغات ممکن است باعث نارضایتی کاربر، خروج او از سایت و به تبع آن کاهش مخاطب شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود از این مدل پاپ آپ برای انجام تبلیغات استفاده نکنید.

علاوه بر تبلیغات، از پاپ آپ ورودی می‌توان برای نشان دادن محدودیت‌های سنی یا اطلاع‌رسانی نکاتی درباره حفظ حریم خصوصی نیز استفاده کرد که جزء کاربردهای مفید پاپ آپ ورودی به شمار می‌روند.

2. پاپ آپ خروجی

یکی دیگر از مدل‎های پاپ آپ که می‎توان به منظور انجام تبلیغات از آن استفاده کرد، پاپ آپ‌های خروجی هستند که پیش از خروج کاربر از سایت نمایش داده می‌شوند. در این مدل تبلیغاتی معمولا از یک پیشنهاد وسوسه‌انگیز برای ترغیب کاربر به ماندن بیشتر یا مشاهده سایر بخش‌های سایت استفاده می‌شود. این پاپ آپ‌ها معمولا پس از حضور چند دقیقه‌ای کاربران در سایت نمایش داده می‌شوند.

تبلیغات پاپ آپ خروجی

حتما شما هم دیدن این پاپ آپ‌ها را تجربه کرده‌اید، به عنوان مثال پس از چند دقیقه ماندن در یک صفحه اینترنتی، ناگهان یک پنجره‌ با محتوایی وسوسه‌انگیز (مثلا 60 درصد تخفیف برای تمامی کالاهای ورزشی) برای شما نمایش داده می‌شود، پنجره باز شده همان تبلیغات پاپ آپ خروجی است که شما را ترغیب می‌کند تا به صفحه کالاهای ورزشی سر بزنید.

3. پاپ آپ کلیکی

پاپ آپ کلیکی، یکی از رایج‌ترین مدل‌های تبلیغات پاپ آپ به شمار می‌رود. در این مدل تبلیغاتی، زمانی که کاربر در یک وب‌سایت حضور دارد و بر روی یک لینک یا هر بخشی از صفحه آن وب‌سایت کلیک می‌کند، پیش از منتقل شدن به صفحه مورد نظر، تبلیغات پاپ آپ برای او نمایش داده می‌شود.

تبلیغات پاپ آپ کلیکی

حتما شما هم این مورد را تجربه کرده‌اید که در یک صفحه اینترنتی با کلیک بر روی یک لینک، ناگهان یک پنجره‌ای باز می‌شود که از شما آدرس ایمیل می‌خواهد یا میزان تخفیف یک کالا را نشان می‌دهد و … . این پنجره‌ها که بعد از کلیک شما باز می‌شوند، همان پاپ آپ‌های کلیکی هستند.

پاپ آپ کلیکی بیشترین نرخ تبدیل را در بین مدل‌های مختلف تبلیغات پاپ آپ به خود اختصاص داده است. برای افزایش بازدهی تبلیغات با این روش، معمولا پیشنهاد می‌شود که پاپ آپ ظاهر شده پس از کلیک کاربر، با صفحه مقصد همخوانی داشته باشد.

4. پاپ آپ اسکرول

پاپ آپ اسکرولی، دیگر مدل پاپ آپ برای انجام تبلیغات است. در این مدل، زمانی که کاربر در یک صفحه اینترنتی از طریق اسکرول کردن بالا یا پایین می‌رود، پنجره پاپ آپ ظاهر شده و محتوای تبلیغاتی را به او نمایش می‌دهد. مکان ظاهر شدن این پاپ آپ قابل تنظیم بوده و می‌توانید آن را در کد HTML مشخص کنید.

تبلیغات پاپ آپ اسکرول

به عنوان مثال، فرض کنید شما در یک صفحه فروشگاهی در حال مشاهده محصولات آن فروشگاه هستید و زمانی که صفحه را به سمت پایین اسکرول می‌کنید، یک پنجره تبلیغاتی در گوشه سمت چپ یا راست پایین صفحه ظاهر می‌شود، پنجره باز شده همان پاپ آپ اسکرولی است.

5. پاپ آپ مبتنی بر زمان

پاپ آپ مبتنی بر زمان نوع دیگری از پاپ آپ است که می‌توان از آن برای تبلیغات استفاده کرد. این مدل پاپ آپ زمانی ظاهر می‌شود که کاربر مدت زمان طولانی‌تری را در یک صفحه اینترنتی بماند. زمان نمایش این پاپ آپ قابل تنظیم بوده و معمولا پیشنهاد می‌شود که این نوع تبلیغات برای صفحات وبلاگ بعد از 30 ثانیه و برای صفحات محصولات قبل از 60 ثانیه نمایش داده شوند.

تبلیغات پاپ آپ مبتنی بر زمان

با این حال می‌توان با استفاده از ابزارهایی مانند Google Analytics، نرخ تبدیل را آنالیز کرده و زمان بهینه را برای نمایش تبلیغات پاپ آپ مبتنی بر زمان تعیین کرد.

تبلیغات پاپ آپ را چگونه فعال کنیم؟

پس از آشنایی با پاپ آپ‌ و مدل‌های مختلف آن، شاید این سوال برای شما ایجاد شده باشد که چگونه می‌توان تبلیغات پاپ آپ را برای وب‌سایت خود فعال کرد؟

برای فعالسازی تبلیغات پاپ آپ می‌توان به سه روش کد نویسی، گوگل تگ منیجر و استفاده از سیستم سایت‌ساز پرتال اقدام کرد.

1. فعالسازی پاپ آپ با کدنویسی

برای آنکه بتوانید تبلیغات پاپ آپ را به صورت دستی به وب‌سایت خود اضافه کنید، باید کد شخصی‌سازی شده یا سفارشی بنویسید. در این روش شما می‌توانید محل نمایش، زمان و نحوه نشان دادن پاپ آپ را تعیین کنید.

علاوه بر این، از ابزارک‌هایی مانند Elfsight و Mailchimp نیز می‌توان برای طراحی و مدیریت بهتر تبلیغات پاپ آپ در یک صفحه اینترنتی استفاده کرد.

2. فعالسازی پاپ آپ از طریق گوگل تگ منیجر

یکی دیگر از روش‌های فعالسازی تبلیغات پاپ آپ، استفاده از گوگل تگ منیجر است که با استفاده از آن می‌توان زمان و محل نمایش پنجره‌های پاپ آپ را مشخص کرد.

3. فعالسازی پاپ آپ از طریق سیستم سایت‌ساز پرتال

در بسیاری از سیستم‌ها و سرویس‌های سایت‌ساز یا فروشگاه‌ساز، پاپ‌ آپ‌ها در زمان طراحی در آن‌ها گنجانده شده‌اند که برای فعال‌سازی آن‌ها باید درخواست خود را به تیم پشتیبانی پرتال ارسال کنید تا قابلیت پاپ آپ به صورت رایگان برای شما فعال شود.

تبلیغات پاپ آپ را چگونه غیرفعال کنیم؟

اگر از آن دسته افرادی هستید که تبلیغات پاپ آپ را چیزی جزء مزاحمت نمی‌دانید، با استفاده از سه روش زیر می‌توانید برای همیشه از شر این عامل مزاحم راحت شوید.

1. استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی

اگر در سیستم خود از نرم‌افزارهای امنیتی مانند آنتی‌ویروس استفاده می‌کنید، می‌توان از آن‌ها برای غیرفعالسازی تبلیغات پاپ آپ استفاده کرد. برای انجام این کار باید به بخش تنظیمات نرم‌افزار رفته و گزینه غیرفعالسازی پاپ آپ‌ها را فعال کنید.

2. مسدود کردن تبلیغات پاپ آپ در مرورگر کروم (Chrome)

برای غیرفعالسازی پاپ آپ‌ها در مرورگر کروم باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  • 1- مرورگر کروم را باز کرده و به بخش تنظیمات آن بروید.

مرحله اول غیر فعال سازی پاپ آپ ها در مرورگر کروم

  • 2- بر روی گزینه حریم خصوصی و امینت (Privacy and security) کلیک کرده و وارد آن شوید.

مرحله دوم غیر فعال سازی پاپ آپ ها در مرورگر کروم

  • 3- در پنجره باز شده، گزینه تنظیمات سایت (Site settings) را انتخاب کنید.

مرحله سوم غیر فعال سازی پاپ آپ ها در مرورگر کروم

  • 4- در این مرحله، گزینه پاپ آپ‌ها و تغییر مسیرها (Pop-ups and redirects) را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید.

مرحله چهارم غیر فعال سازی پاپ آپ ها در مرورگر کروم

مرحله چهارم غیرفعالسازی پاپ آپ‌ها در مرورگر کروم

  • 5- در مرحله آخر گزینه Don’t allow sites to send pop-ups or use redirects را فعال کنید.

مرحله پنجم غیر فعال سازی پاپ آپ ها در مرورگر کروم

3. مسدود کردن تبلیغات پاپ آپ در مرورگر فایرفاکس (Firefox)

برای غیرفعال کردن تبلیغات پاپ آپ در مرورگر فایرفاکس نیز مانند مرورگر کروم باید مراحلی را طی کنید. برای این کار اقدامات زیر را به ترتیب زیر انجام دهید:

  • 1- مرورگر فایرفاکس را باز کرده و به بخش تنظیمات بروید.

مرحله اول غیرفعال کردن تبلیغات پاپ آپ در مرورگر فایرفاکس

مرحله اول غیرفعال کردن تبلیغات پاپ آپ در مرورگر فایرفاکس

  • 2- بر روی گزینه حریم خصوصی و امینت (Privacy and security) کلیک کرده و وارد آن شوید.

مرحله دوم غیرفعال کردن تبلیغات پاپ آپ در مرورگر فایرفاکس

مرحله دوم غیرفعال کردن تبلیغات پاپ آپ در مرورگر فایرفاکس

  • 3- گزینه مسدود کردن پنجره‌های پاپ آپ‌ (Block pop-up windows) را پیدا کرده و آن را فعال کنید.

مرحله سوم غیرفعال کردن تبلیغات پاپ آپ در مرورگر فایرفاکس

مرحله سوم غیرفعال کردن تبلیغات پاپ آپ در مرورگر فایرفاکس

مزایا و معایب استفاده از پاپ آپ‌ها

استفاده از پاپ آپ‌ها برای تبلیغات یا اطلاع‌رسانی‌های مختلف با مزایا و معایبی همراه است. در جدول زیر مهم‌ترین مزایا و معایب استفاده از پاپ آپ‌ها بیان شده‌اند.

مزایا معایب
هدفمند‌سازی تبلیغات ایجاد حس تجربه کاربری منفی در مخاطب
بهبود و افزایش نرخ تبدیل ایجاد حس مزاحمت و نارضایتی در کاربر
بهبود سئو سایت (درصورت استفاده درست و اصولی) اختلال در تمرکز کاربر در زمان استفاده از ‌سایت
هدایت ترافیک سایت به صفحات برجسته
ترغیب مخاطب به ماندن بیشتر در ‌سایت

تبلیغات پاپ آپ‌ چه تاثیری بر روی سئو سایت دارند؟

اگرچه شرکت گوگل جریمه سنگینی را برای سایت‌هایی که از تبلیغات پاپ آپ تمام صفحه در زمان ورود کاربر استفاده می‌کنند، در نظر گرفته است و به مدیران سایت‌ها توصیه می‌کند که برای جلوگیری از جریمه شدن و اثرات منفی بر کاربر، به کاربران و مخاطبان خود احترام بگذارند و اجازه دهند تا آن‌ها بدون ایجاد مزاحمت از محتوای سایت استفاده کنند، اما همه پاپ آپ‌ها اثر منفی ندارند.

آمارها گویای این واقعیت است که استفاده از پاپ آپ‌های مناسب و بهینه باعث بهبود و ارتقا سایت‌ می‌شوند. تبلیغات پاپ آپ از جنبه‌های مختلفی می‌تواند بر روی سئو یک سایت اثر بگذارد از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. تجربه مثبت کاربری

اگرچه بیش از 80 درصد کاربران تبلیغات پاپ آپ را به عنوان یک عامل مزاحم می‌بینند، اما یک پاپ آپ مناسب و اصولی نه‌تنها باعث ایجاد تجربه کاربری منفی نمی‌شود، بلکه می‌تواند تجربه کاربری مثبتی را نیز برای مخاطب به همراه داشته باشد. برای ایجاد چنین تجربه‌ای، ضمن تولید محتوای جذاب و مفید برای تبلیغات پاپ آپ، باید این تبلیغات را با اهداف سایت و کاربر نیز هماهنگ و همسو کرد.

به عنوان مثال، اگر مخاطب در سایت شما مشغول خواندن مطلبی درباره یک محصول است، نمایش یک پاپ آپ تخفیفی برای آگاهی و ترغیب او می‌تواند ضمن تشویق کاربر به خرید محصول، باعث بهبود سئو سایت نیز شود.

2. تاثیر روی سرعت سایت

نمایش پاپ آپ‌های حجیم و سنگین می‌تواند موجب کاهش سرعت سایت شود. با توجه به اینکه بر طبق الگوریتم‌های گوگل، سرعت پایین یک سایت باعث کسب امتیاز منفی می‌شود؛ بنابراین، لازم است در زمان استفاده از تبلیغات پاپ آپ، به حجم آن‌ها توجه ویژه‌ای شود تا نمایش آن‌ها باعث کاهش سرعت سایت و بارگذاری صفحات سایت نشود.

3. تاثیر بر ترک سایت

یکی از مهم‌ترین پیامدهایی که تبلیغات پاپ آپی غیراصولی می‌تواند بر روی مخاطب داشته باشد، ترغیب آن‌ها به بستن صفحه و به عبارتی فرار از سایت است. این موضوع یک امتیاز منفی برای سئو سایت به شمار می‌رود؛ بنابراین باید در طراحی تبلیغات پاپ آپ به گونه‌ای عمل کرد که این تبلیغات نه‌تنها موجب فرار کاربر نشود بلکه او را جذب کند.

با توجه به اینکه اثرات پاپ آپ بر روی سئو سایت به نوع و نحوه استفاده از آن‌ها بستگی دارد بهتر است در زمان استفاده از تبلیغات پاپ آپ به نکات زیر توجه کنید:

  1. از پاپ آپ‌های مبتنی بر زمان و اسکرولی استفاده کنید.
  2. از تبلیغات پاپ آپی که پیش از این شرکت گوگل آن‌ها را منع و جریمه کرده است، استفاده نکنید.
  3. تبلیغات پاپ آپ خود را به گونه‌ای طراحی کنید که کاربر بتواند آن را به راحتی ببندد (دکمه خروج از پاپ آپ واضح و مشخص باشد).
  4. از پاپ آپ‌های بینابینی غیرتهاجمی استفاده کنید.
  5.  تبلیغات پاپ آپ خود را جذاب و اصولی طراحی کنید.
  6. در تعداد دفعات نمایش پاپ آپ دقت کنید. تعداد دفعات نمایش به گونه‌ای نباشد که باعث ایجاد مزاحمت برای کاربر شود.

سخن پایانی

تبلیغات پاپ آپ که یکی از پرطرفدارترین روش‌های تبلیغات دیجیتال به شمار می‌رود را می‌توان به روش‌های مختلفی انجام داد. پاپ آپ ورودی، پاپ آپ خروجی، پاپ آپ کلیکی، پاپ آپ اسکرولی و پاپ آپ مبتنی بر زمان مهم‌ترین روش‌هایی هستند که می‌توان برای تبلیغات پاپ آپ از آن‌ها استفاده کرد.

با توجه به اینکه بیش از 80 درصد کاربران تبلیغات پاپ آپ را به عنوان یک عامل مزاحم در نظر می‌گیرند و این موضوع می‌تواند بر سئو سایت اثر منفی داشته باشد، باید در طراحی و نحوه نمایش تبلیغات پاپ آپ دقت کافی را به کار برد تا اجرای آن با ایجاد تجربه کاربری مثبت در مخاطبان، موجب جذب آن‌ها شود.

نظر شما (به عنوان کاربر یا مدیر سایت‌های اینترنتی) درباره تبلیغات پاپ آپ چیست؟ اگر صاحب سایت هستید، آیا تاکنون از تبلیغات پاپ آپ برای سایت خود استفاده کرده‌اید؟ به نظر شما استفاده از تبلیغات پاپ آپ برای یک سایت مفید است یا خیر؟

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
5/5 - (1 امتیاز)
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.