زمان مطالعه: 12 دقیقه

کوچینگ کسب‌وکار نوعی فرآینده مشاوره‌ای به‌شمار می‌رود که هدف آن ارتقای عملکرد فردی و تیمی در سازمان است. این رویکرد، برخلاف مشاوره، روی رشد فردی، تصمیم‌گیری موثر و بهبود عملکرد تیم‌ها تمرکز دارد و براساس نیازهای خاص سازمان طراحی می‌شود؛ از همین‌رو به مدیران کسب‌وکار اجازه می‌دهد تا تصمیمات موثرتر و هوشمندانه‌تری بگیرند.

جالب است بدانید بیش از 20 درصد از کسب و کارهای جدید در سال اول فعالیت خود به شکست می‌انجامند و این رقم در پنج سال اول به حدود 50 درصد می‌رسد. این آمار نگران‌کننده نشان‌دهنده نیاز مبرم به راهکارهایی مؤثر برای هدایت و مدیریت بهتر کسب و کارها است.

کوچینگ حرفه‌ای کمک می‌کند تا به‌ چالش‌های موجود در کسب‌وکار غلبه کرده و استراتژی‌های جدیدی ایجاد کنید؛ پس اگر شما هم می‌خواهید کسب‌وکارتان را به سطح بالاتری ارتقاء دهید، در ادامه این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه، با توضیحاتی در رابطه با کوچینگ کسب‌وکار همراه ما باشید.

بررسی مفهوم کوچینگ در کسب و کار

کوچینگ کسب‌وکار نوعی فرآیند ساختارمند و تعاملی است. در این فرآیند یک مربی حرفه‌ای به‌صورت نزدیک با صاحبان کسب‌وکار و کارآفرینان همکاری می‌کند تا آن‌ها بتوانند اهداف خود را شفاف‌سازی کرده و در مواجهه‌ با چالش‌ها واکنش‌های مناسبی از خود نشان دهند.

بررسی مفهوم کوچینگ در کسب و کار

یک کوچینگ کسب‌وکار خوب، جنبه‌های مختلفی مانند برنامه‌ریزی استراتژیک، توسعه رهبری، تعیین اهداف و ارتقاء مهارت‌ها را پوشش داده و می‌تواند افراد را برای اخذ تصمیمات آگاهانه توانمند سازد.

به‌طورکلی، بهبود توانایی‌های افراد برای اتخاذ تصمیمات آگاهانه و دستیابی به نتایج ملموس که در نهایت رشد و موفقیت کسب‌وکار آن‌ها را در پی دارد، مهم‌ترین هدف کوچینگ است؛ به‌خصوص اینکه فرآیند کوچینگ به‌شکلی حمایتی و سفارشی برای توسعه حرفه‌ای و متناسب با نیازهای خاص هر صاحب کسب‌وکار طراحی می‌شود.

مقایسه کوچینگ کسب و کار با منتورینگ و مشاوره

انتخاب درست میان کوچینگ، منتورینگ و مشاوره می‌تواند یکی از چالش‌های مدیران کسب‌وکار باشد؛ چرا که در ابتدا آن‌ها باید با تفاوت‌های این سه مفهوم به‌خوبی آگاه باشند و بی‌تردید جدول زیر در رابطه با بررسی تفاوت‌های این مفاهیم مثمر ثمر خواهد بود.

عامل کوچینگ منتورینگ مشاوره
تمرکز رشد فردی و کشف درونی انتقال دانش و راهنمایی حل مسئله و ارائه مشاوره تخصصی
نوع رابطه مربی ـ مرجع منتور ـ آموزنده یا شاگرد مشاور ـ مشتری
تخصص الزما متخصص در موضوع خاص نیست فردی باتجربه و متخصص مشاور متخصص در زمینه خاص
ماهیت تعامل پرسش، بازخورد و هدایت اشتراک تجربه، پشتیبانی بلندمدت ارزیابی، پیشنهاد و پیاده سازی
مدت زمان متغیر، کوتاه‌مدت یا بلندمدت معمولا بلند مدت پروژه محور یا کوتاه مدت
نتیجه مورد انتظار آزادسازی پتانسیل فردی و رشد شخصی رشد شخصی و حرفه‌ای حل مشکلات خاص و اجرای راه‌حل‌ها

طبق توضیحات جدول می‌توان نتیجه گرفت که کوچینگ برای رشد فردی و خودشناسی مناسب است؛ اما منتورینگ برپایه انتقال تجربیات و پشتیبانی در بلندمدت انجام می‌شود. این درحالی است که مشاوره برای دریافت راه‌حل‌های تخصصی جهات مختلف حل مسائل کاربرد دارد.

6 دلیل اهمیت کوچینگ کسب و کار در دنیای امروز

کوچینگ در دنیای کسب‌وکار امروزی از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است که می‌توان به‌صورت زیر اهمیت آن‌ را شرح داد.

اهمیت کوچینگ کسب و کار در دنیای امروز

1. تاثیرگذاری معنادار

کوچینگ کسب‌وکار برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی دیگران فرصتی به‌وجود می‌آورد. با استفاده از راهنمایی‌ها و ارائه استراتژی‌های شخصی‌سازی شده، کوچینگ کسب‌وکار کمک می‌کند، کارآفرینان چالش‌های مختلف را پشت سرگذاشته و به اهداف خود دست یابند.

مثلا یک کوچینگ کسب‌وکار به صاحب رستورانی کوچک کمک می‌کند تا با ارائه راهکارهای مناسب، فروش خود را در شش ماه‌ آینده 30 درصد افزایش دهد.

2. انعطاف‌پذیری و تعادل کار و زندگی

از مزایای اصلی کوچینگ می‌توان به‌ انعطاف‌پذیری بالای آن اشاره کرد. با استفاده از کوچینگ امکان تنظیم کردن برنامه کاری برای شما وجود دارد؛ همچنین می‌توانید به کمک این فرآیند مشتریان دلخواه خود را انتخاب و محیط‌کاری مورد نظر خود را داشته باشید.

با این اوصاف می‌توان گفت، کوچینگ با فراهم کردن آزادی عمل، کیفیت زندگی شما را بهبود می‌بخشد و اجازه می‌دهد زمان بیشتری به خانواده یا علایق شخصی خود اختصاص دهید.

3. پتانسیل مالی

حرفه کوچینگ کسب‌وکار درآمد قابل توجهی برای شما درپی خواهد داشت. برای مثال ارائه جلسات یک‌به‌یک، برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آنلاین کوچینگ و برنامه‌های گروهی، درآمدهای قابل توجهی را فراهم می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهند که مربیان کوچینگ در ایالات متحده آمریکا هر یک ساعت ۵۰۰ دلار دستمزد می‌گیرند.

4. یادگیری و رشد مستمر

دنیای کسب‌وکار همواره درحال تحول است؛ از همین‌رو یک مربی باید با آخرین روندها و استراتژی‌های روز دنیا آشنا باشد. این تعامل با ایده‌های جدید و یادگیری مداوم می‌تواند مهارت‌های شما به‌عنوان یک کوچ را تقویت کرده و تجربه‌ای حرفه‌ای‌تر برایتان رقم بزند.

5. تقاضای بالا در صنعت

تقاضا برای کوچینگ‌های کسب‌وکار روزبه‌روز در حال افزایش است. امروزه بسیاری از سازمان‌ها و کارآفرینان به اهمیت وجود یک کوچ در کسب‌وکار خود پی‌برده‌اند و این موضوع آینده روشن کوچینگ را نشان می‌دهد.

6. فرصت‌های شبکه‌سازی

کوچینگ‌ کسب‌وکار این امکان را برای شما به‌عنوان یک مربی فراهم می‌کند که با مربیان دیگر، کارشناسان صنعت و مشتریان بالقوه ارتباط برقرار کنید. این شبکه‌سازی می‌تواند برای دریافت ارجاعات، به اشتراک گذاری شیوه‌ها و به‌روزماندن با آخرین روندها و بیش‌ها مفید باشد.

در نهایت بهتر است بدانید، شروع یک حرفه در زمینه کوچینگ کسب‌وکار نه‌تنها رشد شخصی و حرفه‌ای شما را به‌دنبال دارد، بلکه فرصتی برای ایجاد تاثیر مثبت در زندگی دیگران را هم فراهم می‌کند و این مسائل اهمیت و جایگاه کوچینگ را در دنیای کسب‌وکار امروزی بهتر نشان می‌دهند.

6 مزیت مهم کوچینگ کسب و کار برای مدیران و کارکنان

کوچینگ کسب‌وکار نوعی ابزار توانمند برای توسعه منابع انسانی به‌شمار می‌رود که امکان بهره‌مندی از آن هم برای مدیران و هم کارکنان وجود دارد. این فرآیند با تمرکز روی خودآگاهی، مهارت‌آموزی و رشد فردی به بهبود عملکرد و افزایش بهره‌وری در سطح فردی و تیمی منجر می‌شود؛ اما جدول زیر اطلاعات کامل‌تری در رابطه با مزایای کوچینگ کسب‌وکار برای مدیران و کارکنان نمایش می‌دهد.

حوزه مزایای کوچینگ برای مدیران مزایای کوچینگ برای کارکنان
1. رشد فردی و شغلی افزایش خودآگاهی و درک بهتر رهبری افزایش اعتمادبه‌نفس و خودآگاهی نسبت به توانمندی‌ها
2. مهارت‌های ارتباطی بهبود در بازخورددهی و ایجاد ارتباط اثربخش با تیم تقویت ارتباط موثر و کارگروهی
3. تصمیم‌گیری و حل مسئله تصمیم‌گیری موثر از طریق پرسش و دریافت بازخوردها یادگیری مهارت‌های حل مسئله و تفکر انتقادی
4. انگیزش و عملکرد هدایت موثر کارکنان به‌ سوی نتایج و انگیزش درونی افزایش انگیزه شغلی و تعهد نسبت به اهداف سازمانی
5. رهبری و مدیریت تیم ارتقاء مهارت‌های رهبری، توانمندسازی تیم روشن شدن مسیر شغلی و آمادگی برای نقش‌های آینده
6. پیشرفت مداوم توسعه مستمر با رویکرد یادگیری مادام‌العمر دریافت بازخورد سازنده برای بهبود عملکرد و رشد حرفه‌ای

10 نوع کوچینگ کسب و کار

کوچینگ از کارآمدترین ابزارها در دنیای کسب‌وکار است که به افراد و سازمان‌های مختلف کمک می‌کند که به اهداف خود دست یافته و عملکردشان را بهبود دهند.

به‌طورکلی، انواع مختلف کوچینگ روی جنبه‌های مختلف کسب‌وکار تاثیر می‌گذارند که در جدول زیر به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

نوع کوچینگ  شرح
1. کوچینگ اجرایی روی تقویت تصمیم‌گیری، حضور اجرایی و خودآگهی تمرکز دارد و هدف از آن توسعه مهارت‌های رهبری در مدیران ارشد است.
2. کوچینگ رهبری به بهبود مهارت‌های ارتباطی و تقویت تیم‌ها کمک می‌کند و روی پرورش توانایی‌های رهبری افراد، تیم‌ها و سازمان‌ها متمرکز است.
3. کوچینگ استراتژی کسب‌وکار برای استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای در حال تغییر مفید است و در تحلیل و اجرای اهداف استراتژیک به ‌کسب‌وکارها کمک می‌کند.
4. کوچینگ ذهنیت هدف آن تغییر الگوهای فکری و حذف باورهای محدودکننده است تا فرد به یک ذهنیت مثبت و توانمندساز دست یابد.
5. کوچینگ فروش به افراد کمک می‌کند تا تکنیک‌های فروش را بهبود بخشند و اعتماد به‌نفس لازم برای معاملات را به‌دست آورند.
6. کوچینگ بازاریابی در توسعه استراتژی‌های بازاریابی، درک رفتار مشتریان و استفاده از کانال‌های رسانه‌ای موثر هستند.
7. کوچینگ برندینگ ایجاد و مدیریت هویت برند با آن امکان‌پذیر است و صاحبان کسب‌وکار می‌توانند تصویر برند خود را به‌ مشتریان نشان دهند.
8. کوچینگ حرفه‌ای به افراد در مراحل مختلف شغلی کمک می‌کند تا با اعتماد به نفس و وضوح مسیر شغلی خود را انتخاب کرده و به اهداف شغلی‌شان دست یابند.
9. کوچینگ مالی در مدیریت مالی، پس‌انداز، سرمایه‌گذاری، کاهش بدهی و برنامه‌ریزی بازنشستگی کمک می‌کند.
10. کوچینگ سلامت به‌حرفه‌ای‌ها کمک می‌کند تا به‌شکل موثرتری روی بهبود تعادل کار و زندگی، استرس و تغذیه خود تمرکز داشته باشند.

تاثیر انواع کوچینگ روی موفقیت کسب‌وکارها

آمارها و تحقیقات حاکی از آ‌ن هستند که کوچینگ تاثیرات مثبتی روی عملکرد و موفقیت کسب‌وکارها می‌گذارد که در ادامه برخی از مهم‌ترین آمارها و نتایج به‌دست آمده از تحقیقات‌ مربوط به تاثیر کوچینگ روی موفقیت کسب‌وکارها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

تاثیر انواع کوچینگ روی موفقیت کسب‌وکارها

  • افزایش بهره‌وری: تحقیقات نشان‌ می‌دهند که ۷۰ درصد از شرکت‌هایی که از کوچینگ استفاده می‌کنند، گزارش داده‌اند عملکرد کارکنان و تیم‌های آن‌ها بهبود یافته است.
  • بازگشت سرمایه: مطالعه‌ای در رابطه با اثرات کوچینگ در کسب‌وکارها انجام داده‌اند که طبق آن می‌توان گفت برای هر ۱ دلاری که در کوچینگ سرمایه‌گذاری می‌کنید، ۷ دلار بازگشت سرمایه حاصل می‌شود.
  • رشد در رهبری و تصمیم‌گیری: طبق تحقیقاتی که در رابطه با کوچینگ رهبری انجام شده، بیش از ۶۰ درصد از مدیران گزارش داده‌اند که توانایی رهبری آن‌ها از زمان آغاز کوچینگ به‌شکل قابل توجهی بهبود یافته است.
  • بهبود تعادل کار و زندگی: بیش از ۵۰ درصد از افرادی که کوچینگ حرفه‌ای دریافت کرده‌اند، اظهار داشته‌اند که توانایی آن‌ها در ایجاد تعادل بهتر میان زندگی شخصی و کاری بهبود یافته است.
  • ارتقای مهارت‌های فروش: در زمینه کوچینگ فروش، ۵۸ درصد از فروشندگان گزارش داده‌اند که با دریافت کوچینگ، فروش آن‌ها افزایش پیدا کرده است.

طبق آمار و ارقام گفته شده، کوچینگ نه تنها به افراد کمک می‌کند تا مهارت‌های خود را توسعه دهند، بلکه به بهبود عملکرد کلی کسب‌وکار و رشد آن کسب‌وکار هم کمک خواهد کرد.

10 نقش کوچینگ کسب و کار در توسعه رهبری

رهبری را می‌توان جزء حیاتی موفقیت هر سازمانی دانست و در زمان تیم سازی برای کسب و کار خود، حتما باید جایگاهی هم برای یک کوچ حرفه ای در نظر بگیرید. در همین‌راستا، کوچینگ کسب‌وکار نقشی محوری در توسعه رهبری ایفا می‌کند و در ادامه به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

1. خودآگاهی

خودآگاهی از ارکان اصلی رهبری است. کوچینگ کسب‌وکار به‌ رهبران کمک می‌کند تا درک عمیقی از نقاط قوت، ضعف، ارزش‌ و سبک رهبری خود به‌دست آورند.

2. مهارت‌های ارتباطی

رهبری به ارتباط موثر وابستگی بسیاری دارد و کوچینگ کسب‌وکار به رهبران کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی خود مانند گوش دادن فعال، دریافت و ارسال بازخورد و ارسال پیام‌های شفاف را تقویت کنند.

3. تصمیم‌گیری

رهبران اغلب با تصمیمات پیچیده روبه‌رو هستند؛ پس کوچینگ می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا فرآیندهای تصمیم‌گیری مانند تجزیه و تحلیل گزینه‌ها، در نظرگرفتن پیامدها و گرفتن تصمیمات آگاهانه را به‌شکل بهتری انجام دهند.

4. حل تعارض

تعارض بخشی طبیعی از هر محیط کاری به‌شمار می‌رود؛ در این خصوص، مربیان به رهبران کمک می‌کنند تا مهارت‌های حل تعارض خود را توسعه داده و تعارضات را به ‌روشی سازنده و مشارکتی حل نمایند.

5. هوش عاطفی

کوچینگ کسب‌وکار همچنین می‌تواند هوش عاطفی رهبران را با کمک به آن‌ها برای درک و مدیریت احساسات خود و دیگران افزایش دهند؛ از همین‌رو رهبران با هوش عاطفی بالا قادرند روابط قوی‌تری بسازند، تیم‌های خود را الهام ببخشند و با همدلی و احترام به موقعیت‌های چالش‌برانگیز وارد شوند.

6. تعیین اهداف و استراتژی

کوچینگ به رهبران کمک می‌کند تا اهداف روشنی را تعیین کرده و برنامه‌های استراتژیک برای دستیابی به آن اهداف را توسعه دهند. این فرآیند شامل شناسایی شاخص‌های کلیدی عملکرد و نظارت روی پیشرفت به سمت اهداف است.

7. مدیریت زمان

رهبران خوب باید توانایی مدیریت زمان به‌شکلی کارآمد را داشته باشند و کوچینگ در این حوزه به آن‌ها کمک می‌کند تا اولویت‌بندی کارها، واگذاری مسئولیت‌ها و بهینه‌سازی استراتژی‌های مدیریت زمان را به‌ بهترین شکل ممکن انجام دهند.

8. انعطاف‌پذیری و تاب‌آوری

رهبران اغلب با چالش‌های غیرمنتظره روبه‌رو می‌شوند و کوچینگ آن‌ها را به توانایی انطباق با تغییرات، بازگشت‌ از شکست‌ها و تاب‌آوری در برابر دشواری‌ها مجهز می‌سازد. در واقع این کوچ‌ها هستند که نحوه مدیریت بحران را به مدیران آموزش می‌دهند.

9. ساخت تیم

کوچینگ به رهبران کسب‌وکار امکان می‌دهد تا فرهنگ تیمی مثبتی به‌وجود آورده، تیم‌هایی با عملکرد بالا بسازند و استراتژی‌های مربوط به انگیزه اعضای تیم را توسعه دهند.

10. توسعه بلندمدت رهبری

کوچینگ کسب‌وکار تنها منجر به بهبود‌های فوری نمی‌شود، بلکه به توسعه بلند‌مدت ویژگی‌های موردنیاز رهبری توجه دارد. کوچینگ باعث می‌شود، رهبران مهارت‌های خود را به شکل مداوم تقویت کنند.

5 نکته مهم در انتخاب یک کوچ کسب و کار مناسب

انتخاب کوچ مناسب برای کسب‌وکار تاثیر زیادی روی رشد و موفقیت آن می‌گذارد. یک کوچ مناسب منجر می‌شود که استراتژی‌های بهتری برای هدایت کسب‌وکار و تیم‌های مسئول طراحی کرده و موفقیت بیشتری به‌دست آورید؛ اما برای انتخاب یک کوچ کسب‌وکار خوب، بهتر است به نکاتی توجه داشته باشید که مهم‌ترین آن‌ها موارد زیر را شامل می‌شوند:

1. تعیین نوع نیازها و اهداف کسب‌وکار

پیش از هرچیز باید مشخص کنید که به چه مواردی نیاز دارید و چه اهدافی را دنبال می‌کنید. برای مثال، آیا شما به‌دنبال کمک در زمینه رهبری و مدیریت تیم هستید یا به یک استراتژی رشد و توسعه نیاز دارید؟ ممکن است شما به دنبال عملکرد تیم فروش یا بازاریابی خود باشید؛ بنابراین درصورت تعیین هرکدام از نیازهای گفته شده به‌شکل زیر عمل کنید.

  • رهبری و مدیریت: اگر در حوزه مسائل رهبری و مدیریت دچار مشکل هستید، باید به دنبال یک کوچ با تخصص در رهبری باشید.
  • استراتژی کسب‌وکار: اگر می‌خواهید استراتژی‌های کسب‌وکار خود را توسعه دهید، بهتر است یک کوچ با تجربه در زمینه برنامه‌ریزی استراتژیک و گسترش کسب‌وکار پیدا کنید.
  • بازاریابی و فروش: درصورت وجود مشکل در حوزه فروش و بازاریابی، بهتر است یک کوچ تخصصی در این زمینه بیابید.

تعیین نوع نیازها و اهداف کسب‌وکار توسط کوچینگ

2. ارزیابی سطح تجربه و تخصص

به‌عنوان یک صاحب کسب‌وکار به کوچینگ باتجربه و متخصص که در حوزه کاری شما از تخصص کافی برخوردار باشد، نیاز خواهید داشت. درصورت نیاز به استراتژی‌های کسب‌وکار، یک کوچ با سابقه چندین ساله در حوزه کسب‌وکار به‌ شما کمک می‌کند؛ این درحالی است که برای توسعه مهارت‌های رهبری، یک کوچ باتجربه در این زمینه راهگشا خواهد بود.

3. تعیین سطح ساختار و انعطاف‌پذیری

کوچینگ در سطوح مختلفی عمل می‌کند؛ برای مثال برخی از کوچینگ‌ها دارای سیستم‌های دقیق و ساختارمند با مراحل مشخص هستند، درحالی‌که برخی دیگر روی رویکردهای انعطاف‌پذیر و سفارشی توجه دارند.

با این اوصاف اگر به یک چارچوب خاص و دقیق نیاز دارید، باید کوچینگ شما از چنین رویکردی استفاده نماید؛ اما درصورت نیاز به رویکرد منحصربه‌فرد و شخصی‌سازی شده، بهتر است کوچینگ شما روش های خود را براساس نیازهای خاص کسب‌وکارتان تنظیم کند.

4. بررسی سازگاری و ارتباط شخصی

روابط و ارتباط شخصی با مربی برای موفقیت فرآیند کوچینگ امری ضروری به‌شمار می‌رود. به‌طورکلی، شما باید با مربی خود احساس راحتی کرده و مشکلات و چالش‌های کسب‌وکارتان را با او به اشتراک بگذارید. درصورت عدم برقراری ارتباط با کوچ خود، احتمالا فرآیند کوچینگ برای شما موثر نباشد.

5. مقایسه هزینه‌ها

هزینه‌های کوچینگ بسیار متفاوت هستند و باید طبق بودجه خود گزینه‌های مختلف را بررسی کنید. گاهی اوقات، ممکن است به سرمایه‌گذاری بیشتری برای انتخاب کوچ باتجربه بالا نیاز داشته باشید؛ اما بی‌تردید، این نوع سرمایه‌گذاری می‌تواند به‌ بهبود عملکرد کسب‌وکار شما کمک کند.

5  کوچ کسب و کار معروف در دنیا

کوچ‌های معروف زیادی در دنیا وجود دارد؛ اما طبق رتبه‌بندی‌های اخیر، افرادی که در زیر نام می‌بریم، جزو پنج کوچ برتر دنیا هستند.

1. گرانت کاردون

گرانت کاردون از مربیان برجسته کسب‌وکار و سرمایه‌گذاران موفق در حوزه املاک به‌شمار می‌رود. در سال ۲۰۱۷ گرانت کاردون طبق مجله فوریس به‌عنوان بهترین بازاریاب معرفی شد؛ اما امروزه روش کوچینگ کاردون را یکی از شخصی‌سازی شده‌ترین کوچینگ‌های جهان می‌دانند. این فرد در کوچینگ یک‌به‌یک، مشاوره‌های خاصی متناسب با نیازهای هر فرد ارائه می‌دهد و برنامه‌های دقیقی برای رشد کسب‌وکار آن‌ها ایجاد می‌کند.

گرانت کاردون؛ مربی برجسته کسب‌وکار

2. پیتر بولکا

پیتر بولکا که به مرد انتقال معروف شده و به‌عنوان یکی از افرادی که در رفع چالش‌ها به صاحبان کسب‌وکار کمک می‌کند، شناخته می‌شود. بولکا در حوزه کوچینگ بیشتر از ۲۰ سال تجربه دارد و جوایز متعددی را ازآن خود کرده است. این فرد به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا به اهداف خود دست یابند و رشد کسب‌وکارشان را تسریع کنند.

3. مارشال گلداسمیت

از کوچ‌های برتر حوزه‌ کسب‌وکار می‌توان به مارشال گلداسمیت اشاره کرد. این فرد با مدیران ارشد و رهبران جهانی همکاری می‌کند و روشی کاملا منحصر به‌فردی دارد. همچنین یکی از نقاط عطف مارشال گلداسمیت، دریافت هزینه کوچینگ پس از بهبود توانایی‌های رهبری است.

مارشال گلداسمیت، از بیزینس کوچ های برتر

4. تونی رابینز

تونی رابینز ۴۵ سال در حوزه کوچینگ فعالیت دارد و به میلیون‌ها نفر از طریق برنامه‌های صوتی، ویدئوها و سمینارهای خود کمک می‌کند. او جزو نویسندگان بزرگ دنیا است و کتاب‌هایش همواره در لیست کتاب‌های پرفروش نیویورک تایمز قرار دارند.

5. جی آبراهام

جی آبراهم از بنیان‌گذارن گروه آبراهام است و در حوزه کوچینگ کسب‌وکار فعالیت‌های بسیاری انجام می‌دهد. آبرام با استراتژی‌های نوآورانه خود به ۱۰ هزار مشتری در هزار صنعت مختلف در سراسر جهان کمک کرده که سود خود را بالا ببرند.

5 مرحله کوچینگ کسب و کار: از ارزیابی تا اجرا

کوچینگ کسب‌وکار را می‌توان یک فرآیند ۵ مرحله‌ای دانست که به‌صورت زیر قابل انجام است.

مراحل کوچینگ کسب و کار

1. تعیین هدف

تعاملات کوچینگ در ابتدا باید با یک هدف واضح شروع شوند. هدف از این تعاملات معمولا توسعه‌‌ و بهینه سازی نقاط قوت، آماده‌سازی افراد برای نقش‌های جدید، غلبه‌ بر موانع یا رسیدگی به شکاف‌های عملکردی است.

2. درک و ارزیابی

از مراحل مهم و کلیدی در کوچینگ می‌توان به درک و ارزیابی اشاره کرد که برای به‌دست آوردن آن کوچ نیازمند سوالات هوشمندانه‌ای خواهد بود. همچنین گوش دادن آگاهانه و سکوت در گفتگوها هم می‌تواند درک بهتری به کوچ دهد. پرسیدن سوالات باز و پیگیری‌های دقیق کوچ برای ایجاد محیطی امن، دقیق و مثبت برای مشارکت‌کنندگان در کوچینگ اهمیت بسیاری دارد.

3. ارائه بازخورد

این مرحله فرصتی فراهم می‌کند تا کوچ مشاهدات خود را با مشارکت‌کننده کوچینگ به اشتراک گذاشته و تجربه‌ای مثبت رقم بزند. یک کوچ حرفه‌ای در این مرحله تا حدامکان اجازه می‌دهد که فرد، نقاط تمرکز خود را شناسایی کند. ضمن اینکه کوچ باید بازخوردها را به هدف گفتگو ارتباط دهد و روی رفتار تمرکز داشته باشد و تنها تفسیر ذهنی خود از رفتار را در نظر نگیرد.

4. شناسایی اهداف

جایی که ارزیابی و بازخورد به عمل تبدیل می‌شوند تا هدف از گفت‌و‌گو به‌دست آید، تعیین و شناسایی اهداف است. در این مرحله، مشارکت‌کننده کوچینگ به نتایج مثبتی دست می‌یابد؛ از همین‌رو باید کوچ به مشارکت‌کننده کمک کند تا یک هدف قابل اندازه‌گیری انتخاب نماید، به‌نحوی‌که ۵۰ درصد شانس موفقیت در آن هدف برای مشارکت‌کننده وجود داشته باشد.

5. پیگیری و حمایت

پیگیری و حمایت آخرین مرحله کوچینگ به‌شمار می‌رود، این مرحله نشان می‌دهد که کوچ یک فرد مسئولیت‌پذیر است و تا زمانی‌که شرکت‌کننده کوچینگ به‌ اهداف خود می‌رسد، او را حمایت می‌کند.

ممکن است برخی از کوچ‌ها این مرحله را فراموش کنند؛ اما بی‌تردید پیگیری اهداف توافق شده با مشارکت‌کننده برای رسیدن به آن‌ها ضروری است و کوچ باید پیشرفت‌ها و پیروزی‌های شرکت‌کننده را شناسایی کرده و در طی مسیر همواره مشوق او باشد.

4 چالش رایج در کوچینگ کسب و کار و راهکارهای مقابله با آن

کوچ‌های تازه‌کار در ابتدا با چالش‌هایی روبه‌رو هستند که این چالش‌‌ها انتخاب مسیر آموزشی مناسب و تسلط روی مهارت‌ها و ابزارهای موردنیاز برای داشتن تاثیرگذاری بالا در کوچینگ را شامل می‌شود. در ادامه چالش‌های اصلی و رایج در کوچینگ کسب‌وکار و راهکارهای مقابله با آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1. پیداکردن برنامه آموزشی مناسب

علی رغم وجود گزینه‌های متعدد، برای انتخاب برنامه‌های آموزشی مناسب، تحقیقات گسترده نیاز است. درهمین‌راستا، کوچ‌های تازه‌کار باید عواملی همچون ارتباط محتوای آموزشی با اهداف شغلی و هم‌سویی آن‌ها با اهداف حرفه‌ای را در نظر بگیرند. یافتن برنامه‌ آموزشی مناسب، پایه‌ای محکم برای شروع کار ایجاد می‌کند و اعتبار کوچ را به‌عنوان یک فرد حرفه‌ای ارتقاء می‌دهد.

راه حل: برای غلبه به این موضوع، کوچ‌ها باید برنامه‌هایی را از سازمان‌های معتبر مانند فدراسیون بین‌المللی کوچینگ اعتبار سنجی شده‌اند را بررسی کنند. محتواهای درسی را مقایسه کرده و بهترین برنامه‌ای که با اهداف و ارزش‌های آن‌ها همسویی دارند را انتخاب نمایند.

2. ساختن اعتماد به نفس در مهارت‌های کوچینگ

افراد تازه‌کاری که با تردیدهای خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند، اعتماد به‌نفس پایین‌تری خواهند داشت. وجود چالش‌ها در مسیر هر فردی، مسئله‌ای طبیعی است و باید به آن‌ها غلبه‌ کرد؛ چرا‌که درصورت نداشتن اعتماد به‌نفس توانایی کوچ در برقراری ارتباط با مشتریان کاهش می‌یابد.

راه حل: برای غلبه بر چنین موضوعی نیاز است که کوچ با مشتریان داوطلب تمرینانی انجام داده و تجربیات بیشتری در این حوزه به‌دست آورد.

3. یافتن تخصص مناسب در کوچینگ

اکثر کوچ‌های جدید هنگام انتخاب تخصص دچار مشکل می‌شوند، برخی از آن‌ها ممکن است بین علاقه‌های مختلف و نیازهای بازار سردرگم باشند.

راه حل:

شناسایی یک تخصص هماهنگ با علایق و مهارت‌ها نوعی چالش است که برای مقابله با آن باید علایق، نقاط قوت و تجربیات منحصر به‌فرد را شناسایی کنند و در بازار هدف تحقیقات گسترده‌ای را انجام دهند.

4. اکتشاف و استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا

آشنایی با ابزارها و پلتفرم‌های دیجیتال مانعی برای کوچ‌های تازه‌کار خواهند بود. به‌طورکلی استفاده از تکنولوژی‌های مناسب به بهبود بهره‌وری منجر می‌شود، تکنولوژی‌های مناسب دسترسی کوچ را گسترش می‌دهند و امکانی فراهم می‌کنند که کوچ در عصر دیجیتالی حضوری پررنگ داشته باشد.

راه حل: کوچ‌ها در ابتدای کار باید با ابزارهای پایه‌ای مانند ویدیو کنفرانس و برنامه‌های زمان‌بندی آشنا شوند. همچنین بررسی پلتفرم‌های خاص کوچینگ هم امری ضروری به‌شمار می‌رود.

آینده کوچینگ کسب و کار: روندها و پیش‌بینی‌ها

در رابطه با آینده کوچینگ کسب‌وکار می‌توان گفت که این حرفه، تحت تاثیر روندهای مختلفی قرار می‌گیرد که می‌توانند به‌شکلی چشمگیر نحوه ارائه و دریافت خدمات کوچینگ را تغییر دهند؛ جدول زیر روندهای موثر در آینده کوچینگ کسب‌وکار را تحلیل می‌کند.

روندها پیش‌بینی‌ها
استفاده از هوش مصنوعی در فرآیندهای کوچینگ افزایش استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی برای تحلیل رفتار و پیش‌بینی نیازهای مشتریان
کوچینگ دیجیتال و آنلاین ادامه رشد و گسترش کوچینگ آنلاین به دلیل افزایش دسترسی و راحتی برای کسب‌وکارها
تمرکز بر رهبری خودآگاه و هوش هیجانی افزایش نیاز به توسعه مهارت‌های هوش هیجانی و خودآگاهی در مدیران و رهبران
کوچینگ تیمی و سازمانی تأکید بیشتر بر کوچینگ گروهی و سازمانی برای بهبود عملکرد تیم‌ها
رشد علاقه به کوچینگ تخصصی در صنعت‌های مختلف افزایش درخواست برای کوچینگ تخصصی بر اساس نیازهای صنعت‌های مختلف

از کجا یک مشاور خوب در حوزه کوچینگ کسب و کار پیدا کنیم؟

کوچینگ کسب‌وکار از ابزارهای موثر برای رشد و پیشرفت در دنیای پرشتاب امروزی است. طبق روندهای فعلی و پیش‌بینی‌های آینده، کوچینگ به سمت دیجیتالی شدن، شخصی‌سازی شدن و استفاده از داده و تکنولوژ‌های نوین پیش می‌رود و کوچ‌ها می‌توانند به صاحبان کسب‌وکار کمک کنند تا مهارت‌های رهبری، تصمیم‌گیری، مدیریت زمان و حل تعارضات را تقویت کنند.

اگر برای کسب و کارتان به دنبال یک کوچ حرفه‌ای می‌گردید، بازهم در کنار شماییم. در این صورت کافیست از خدمات مشاوره مدیریت منابع انسانی ما بهره ببرید. برای این منظور، کافیست با ما تماس گرفته یا فرم‌های مشاوره را پر کنید.

در صورتی که همچنان سوال یا ابهامی برایتان باقی مانده، زیر همین پست کامنت بگذارید تا بلافاصله پاسخگوی شما عزیزان باشیم!

سوالات متداول

باید ابتدا نیازهای خود را شناسایی کرده و سپس به دنبال کوچی با تجربه در آن حوزه باشید.

کوچینگ کسب‌وکار روی رشد فردی و توانمند‌سازی متمرکز است، درحالی‌که مشاوره به‌ حل مشکلات خاص و ارائه راه‌حل‌های فوری می‌پردازد.

ابزارهای آنلاین برای جلسات، پیگیری پیشرفت و اپلیکیشن‌های کوچینگ برای مدیریت اهداف و زمان از تکنولوژی‌های کاربردی در دنیای کوچینگ هستند.
چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.