یکی از رایجترین شکلهای کسب درآمد از اپلیکیشنها و تبلیغ برای کسبوکارهای مختلف، تبلیغ درون برنامهای است که این روزها بیش از ۴۰۰۰ تبلیغ در ماه برای کاربران نمایش داده میشود. همچنین کاربران معتقدند که میان تبلیغاتهای مختلفی که در روز میبینند، این تبلیغها تهاجم کمتری دارند و مفید هستند. اگر شما هم میخواهید از این روش برای تبلیغ کسبوکار خود استفاده کنید، در این مقاله از آکادمی کسب و کار پاکراه همراه ما باشید.
- منظور از تبلیغات درون برنامهای یا in-app advertising چیست؟
- هدف از تبلیغات اپلیکیشنی چیست؟
- بررسی عملکرد تبلیغات درون برنامهای
- استفاده از تبلیغات درون برنامهای چه مزایایی دارد؟
- آیا تبلیغات درون برنامهای معایبی هم دارد؟
- معرفی انواع تبلیغات اپلیکیشنی
- معرفی بهترین برنامه برای تبلیغات اپلیکیشنی
- مهمترین نکات برای اجرای تبلیغات اپلیکیشنی موفق
- چگونه از تبلیغات درون برنامهای استفاده کنیم؟
- میزان سود تبلیغات درون برنامهای چقدر است؟
- چه زمانی باید از تبلیغات اپلیکیشنی استفاده کرد؟
- تبلیغات اپلیکیشنی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
- سخن پایانی
منظور از تبلیغات درون برنامهای یا in-app advertising چیست؟
تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامه چیست؟ این نوع روش تبلیغ به معنای معرفی و تبلیغ کسبوکار در اپلیکیشنهای موبایل و تبلت است. این نوع تبلیغات میتوانند به اشکال مختلفی نمایش داده شوند. این کانال تبلیغاتی برای انواع کسبوکارها از خدمات کلینیک دندانپزشکی تا معرفی اپلیکیشنها مناسب است. در این روش، صاحب کسبوکار به ناشر و توسعهدهنده اپلیکیشن، مبلغی را پرداخت میکند تا تبلیغاتش در برنامهها نمایش داده شود. این روزها کسبوکارهای مختلف به عنوان اولین انتخاب، تبلیغات درون برنامهای را انتخاب میکنند. بهگونهای که بازار جهانی تبلیغات درون برنامهای به مقدار ۳۳/۱۷۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسید.
هدف از تبلیغات اپلیکیشنی چیست؟
انتخاب هدف و شناسایی پلتفرم مناسب برای تبلیغات درون برنامه از اهمیت بالایی برخوردار است. اهداف اصلی این نوع تبلیغات عبارتند از:
- جذب مشتریان بالقوه
- افزایش ترافیک
- ارتقاء آگاهی از برند
- فروش کالا یا خدمات
- دانلود اپلیکیشن
- ورود به سایت یا تکمیل فرم در صفحه فرود
بررسی عملکرد تبلیغات درون برنامهای
پس از پاسخ به این سوال که تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامه چیست قصد داریم تا عملکرد این تبلیغات را بررسی کنیم. عملکرد تبلیغات درون برنامهای برای سه گروه اصلی هدفگذاری شده است:
تبلیغات درون برنامهای برای صاحبان کسبوکارها، توسعهدهندگان اپلیکیشن و کاربران سودمند هستند.
- صاحبان کسبوکار: این افراد میتوانند با توجه به ویژگیهای پلتفرم تبلیغاتی، پرسونای هدف خود را مشخص و تبلیغات مناسبی برای کسب و کار خود طراحی کنند.
- توسعهدهندگان اپلیکیشن: به جای فروش نسخه پریمیوم، این افراد میتوانند نسخه رایگان اپلیکیشن خود را از طریق تبلیغات درون برنامهای تامین مالی کنند. ۶۹ درصد از درآمد توسعهدهندگان نرمافزارها از تبلیغات درون برنامهای به دست میآید.
- کاربران: این گروه به جای خرید نسخه پولی برنامهها، از نسخه رایگان با تبلیغات استفاده میکنند و از تمامی امکانات نسخه پولی بهره میبرند. همچنین با برنامهها و خدمات مشابه آشنا میشوند.
استفاده از تبلیغات درون برنامهای چه مزایایی دارد؟
طبق گزارشات به دست آمده، ۵۴ درصد از بازاریابان تایید میکنند که از اپلیکیشنهای موبایل برای تبلیغ محصولات یا کسبوکارها استفاده میکنند. استفاده از تبلیغات درون برنامهای مزایای زیادی دارد که به توسعهدهندگان و کسب و کارها کمک میکند تا به اهداف خود برسند. برخی از این مزایا عبارتند از:
ویژگی | توضیحات |
هدفگیری دقیق مخاطب | امکان هدف قرار دادن مخاطبان خاص وجود دارد. |
تعامل بالای کاربر | به طیف وسیعی از کاربران دسترسی دارید و تعاملات افزایش پیدا میکنند. |
ریتارگتینگ قوی | ریتارگتینگ کاربران در اپلیکیشنهای تبلیغاتی میتواند به افزایش درآمد کمک کند و به ویژه در برنامههای خرید آنلاین، نرخ تبدیل را تا ۶۵ درصد بالا ببرد. |
بهبود تجربه کاربری | دستیابی به نتایج مطلوب در مدت زمان کوتاه و افزایش قابل توجه تعداد کلیکها و بازدیدها امکانپذیر است. |
دوری از مسدودکنندههای تبلیغ | قابلیت عبور از مسدودکنندههای تبلیغاتی را که حدود ۴۰ درصد از کاربران وب از این ابزارها استفاده میکنند، دارد. |
دسترسی آسان | تبلیغات برای نمایش در دستگاههای مختلف بهینهسازی میشود. |
عدم وجود محدودیت زمانی | بازدهی بسیار بالا بدون محدودیت زمانی امکانپذیر است. |
امکان انتشار انواع تبلیغ | شخصیسازی انواع تبلیغات بر اساس رفتار کاربران و موقعیت جغرافیایی آنها امکانپذیر است. |
امکان سنجش دقیق کمپین | قابلیت ارزیابی و تحلیل دقیق عملکرد کمپینهای تبلیغاتی وجود دارد. |
افزایش نرخ تبدیل | امکان کسب درآمد از طریق اجرای تبلیغات درون برنامهای توسط صاحبان اپلیکیشن وجود دارد. |
آیا تبلیغات درون برنامهای معایبی هم دارد؟
تبلیغات درون برنامهای میتواند معایبی داشته باشد که در صورت عدم مدیریت صحیح، به چالشهایی تبدیل میشوند. به همین دلیل، در تکمیل پاسخ به این سوال که تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامه چیست؟ میتوان گفت که این نوع تبلیغات اگر بهدرستی اجرا نشوند، ممکن است منجر به تجربه ناخوشایندی برای کاربران و کاهش اثربخشی کمپینها شوند. در ادامه معایب این تبلیغات را بیان خواهیم کرد:
اجرای نادرست کمپینهای تبلیغاتی باعث تجربه ناخوشایند کاربران و عدم موفقیت کمپینها میشود.
- تجربه کاربری نامناسب: یکی از بزرگترین چالشها، تاثیر منفی بر تجربه کاربر است. تبلیغات پاپآپ یا تمامصفحه که به طور ناگهانی ظاهر میشوند، ممکن است کاربران را آزار داده و حتی آنها را به خروج از اپلیکیشن سوق دهند.
- مقاومت کاربران: با گذر زمان، کاربران ممکن است نسبت به تبلیغات درون برنامهای مقاوم شوند و به راحتی از تبلیغات عبور کرده یا آنها را نادیده میگیرند، به ویژه اگر تبلیغات مکرر و بدون هدفگذاری مناسب نمایش داده شوند.
- نیاز به محتوای جذاب: برای موفقیت در تبلیغات درون برنامهای، محتوای تبلیغاتی باید بسیار جذاب و با کیفیت باشد. تبلیغات تکراری یا غیر خلاقانه نه تنها توجه کاربران را جلب نمیکند، بلکه ممکن است نگرش منفی نسبت به برند به وجود بیاورد.
- هزینههای بالا: تبلیغات درون برنامهای به ویژه در اپلیکیشنهای پربازدید و پرکاربرد، هزینهبر است. اگر بودجه محدودی دارید، نیاز به برنامهریزی دقیقی برای دستیابی به بازدهی مناسب خواهید داشت.
- وابستگی به عملکرد اپلیکیشن: موفقیت تبلیغات درون برنامهای تا حد زیادی به عملکرد اپلیکیشن بستگی دارد. اگر اپلیکیشن به خوبی عمل نکند، تبلیغات نیز تاثیر کمتری خواهند داشت.
معرفی انواع تبلیغات اپلیکیشنی
پس از پاسخ به این سوال که تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامه چیست باید با انواع تبلیغات درون برنامهای آشنا شویم. این تبلیغات بهگونهای طراحی شدهاند که مزاحم کاربران نباشند. در ادامه، برخی از انواع تبلیغات درون برنامهای را معرفی خواهیم کرد:
1. تبلیغات همسان یا Native Ads
تبلیغات همسان (Native Ads) به نوعی از تبلیغات اطلاق میشود که محتوای آن به طرز قابل توجهی با طراحی و فرمت محیطی که در آن قرار دارد، هماهنگ و سازگار است و به جذب کاربران کمک میکند. این نوع تبلیغات به مخاطبان هدف ارائه میشود و تجربه کاربری را ارتقا میبخشد. همچنین، جایگاه بنرها در تبلیغات همسان میتواند بسته به ساختار اپلیکیشن متفاوت باشد. نرخ کلیک (Click Through Rate) یا CTR تبلیغات بومی در دسکتاپ معادل ۱۶/۰ درصد و در تلفن همراه معادل ۳۸/۰درصد است.
2. تبلیغات ویدیویی یا Video Ads
تبلیغات ویدیویی (Video Ads) یکی از قویترین انواع تبلیغات درون برنامهای به شمار میروند. کاربران به تماشای ویدیوها علاقه دارند و معمولا خسته نمیشوند. بهگونهای که شرکتهایی که از بازاریابی ویدیویی استفاده میکنند، حدود ۴۹ درصد سریعتر از سایر کسبوکارها به درآمد میرسند.
در این روش، میتوانید ویدئوی تبلیغاتی خود را در ازای باز شدن امکانات خاص اپلیکیشن به نمایش بگذارید. اما توجه داشته باشید که مدت زمان ویدیو باید کمتر از ۳۰ ثانیه باشد تا کاربران از انتظار خسته نشوند. تبلیغات ویدیویی میتوانند در سه حالت زیر ارائه شوند:
تبلیغات ویدیویی درون اپلیکیشنها در فرمتهای مختلفی قابل اجرا هستند.
- تبلیغ پیش نمایشی یا Pre-Roll Ads: این تبلیغات قبل از ویدیوهای اصلی برنامه نمایش داده میشوند.
- تبلیغ جایزه دار یا rewarded video advertising: این نوع تبلیغات به کاربران امتیاز میدهند؛ مانند جمعآوری سکه در بازیهای موبایلی به ازای تماشای ویدیو. به همین دلیل کاربران تا انتها، ویدیو را تماشا میکنند. تبلیغات ویدیویی با پاداش دارای ۷۵/۸ درصد نرخ تکمیل یا Fill Rate هستند.
- تبلیغ تمام صفحه: این تبلیغات بین دو بخش ویژه از برنامه اجرا خواهد شد؛ مثلا در حین بازی، بین دو مرحله به نمایش گذاشته میشود.
3. تبلیغات بینابینی یا Interstitial Ads
تبلیغات بینابینی نوعی از تبلیغات هستند که در لحظات اوج تمرکز کاربر نمایش داده میشوند. این تبلیغات میتوانند بهصورت ویدیو یا بنر ارائه شوند و معمولا تمام صفحه نمایش را پر میکنند. طبق آمار به دست آمده، تبلیغهای بینابینی بالاترین نرخ تبدیل (Conversion Rate) را درون برنامهها دارند که در آیفون معادل ۱۵ درصد و در اندروید به اندازه ۲۰ درصد است.
4. تبلیغات متنی یا Text Ads
همانطور که تبلیغات متنی (Text Ads) معمولا جلب توجه بیشتری دارند، یک تبلیغ متنی خلاقانه هم میتواند بسیار موثر باشد. در این روش، متن باید کوتاه و مختصر باشد؛ زیرا متون طولانی معمولا حوصله سربر هستند و کاربران تمایلی به خواندن آنها ندارند.
تبلیغات متنی در اپلیکیشن را خلاقانه انجام دهید.
5. تبلیغات بنری یا Banner Ad
تبلیغات بنری (Banner Ad) به دلیل فضای محدود صفحه موبایل چالش برانگیز هستند. اما با استفاده از خلاقیت، میتوان پیام تبلیغاتی را به طور موثر در بنرهای کوچک جا داد و شاهد تاثیرگذاری خوب آن بود.
تبلیغات بنری را در فضاهای کوچک انجام دهید.
6. تبلیغات پاپ آپ (Pop-Up Ads)
این نوع تبلیغات بهطور ناگهانی برای کاربران ظاهر میشوند. برای مثال وقتی کاربر اپلیکیشن را باز میکند، ابتدا یک ویدئوی تبلیغاتی به نمایش درمیآید. هرچند این تبلیغات معمولا عملکرد خوبی دارند؛ اما ممکن است برای کاربران مزاحمت ایجاد کنند که این موضوع یکی از نقاط ضعف آنها محسوب میشود.
7. تبلیغات بازی گونه (Playable Ads)
شاید در برخی از تبلیغات امکان بازی کردن یک بخش کوتاه از یک بازی جدید را تجربه کردهاید. این نوع تبلیغات به کاربران اجازه میدهد تا مستقیما در تبلیغ، قسمتی از بازی را امتحان کنند و سپس به صفحه نصب اپلیکیشن هدایت شوند. این روش نوین تبلیغاتی در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. بخش بازی تبلیغات درون برنامهای موبایل با نرخ کلیک ۴/۱۱ درصد، بالاترین میزان نرخ را میان همه دستهها دارد.
این نوع تبلیغات به دلیل تعامل و سرگرمی بالا، نرخ CPM یا Cost Per Mille (هزینه به ازای هر ۱۰۰۰ بار نمایش) بالایی دارند. این استراتژی هوشمندانه که در سالهای اخیر به محبوبیت رسیده که شانس نصب اپلیکیشنها را به طرز قابل توجهی افزایش میدهد.
8. تبلیغات دیوار پیشنهاد یا Offer Wall Ads
تبلیغات دیوار پیشنهاد (Offer Wall Ads) مشابه ویدیوهای جایزهدار هستند و معمولا صفحهای وجود دارد که فهرستی از جوایز مختلف را به کاربران نشان میدهد. کاربران میتوانند از میان پیشنهادات مانند سکههای درون برنامهای یا جان اضافه انتخاب کنند. این نوع تبلیغات به دلیل انتخابی بودن، نرخ تعامل بالایی دارند و میتوانند به افزایش زمان استفاده از اپلیکیشن کمک کنند.
9. تبلیغات میان برنامهای یا انتقالی یا Transition Ads
تبلیغات انتقالی (Transition Ads) یکی از موثرترین انواع تبلیغات درون برنامهای به شمار میرود. در این روش، وقتی کاربر در یک اپلیکیشن از یک صفحه به صفحه دیگر میرود، تبلیغاتی به او نمایش داده میشود. برای مثال، اگر کاربر در برنامه کالری شمار مشغول به کار باشد و بخواهد کالری روزانه خود را وارد کند، اپلیکیشن ممکن است در این حین یک ویدئوی تبلیغاتی درباره رژیم غذایی مناسب نمایش دهد. این نوع تبلیغات تاثیرگذاری بالایی دارند.
10. تبلیغات نصب اپلیکیشن (App Install Ads)
همه تبلیغاتی که به نصب اپلیکیشن منجر میشوند، تحت عنوان تبلیغاتی با همین نام شناخته میشوند. کاربران با کلیک روی این تبلیغات به صفحه دانلود اپلیکیشن منتقل خواهند شد و هزینه تبلیغ تنها زمانی محاسبه میشود که اپلیکیشن نصب شده باشد.
11. تبلیغات ریتارگتینگ یا Retargeting Ads
اگر هدف شما بازگرداندن کاربری است که فرآیند مورد نظر را ناتمام گذاشته، تبلیغات ریتارگتینگ (Retargeting Ads) راهکار مناسبی است. برای مثال، اگر کاربری اپلیکیشن را نصب کرده باشد، ولی ثبتنام آن را انجام نداده؛ این نوع تبلیغات میتواند او را دوباره هدف قرار دهند و به بازگشتش کمک کنند.
12. تبلیغات کلیکی یا Pay-Per-Click Ads
شما در مدل تبلیغات کلیکی (Pay-Per-Click Ads باید به ازای هر کلیکی که روی تبلیغ انجام میدهید، هزینهای را بپردازید. این نوع تبلیغات بر اساس هدف خاص شما بهینهسازی میشوند تا بهترین نتیجه ممکن را ارائه دهند.
13. تبلیغات اقدامی یا Actionable Ads
تبلیغات اقدامی (Actionable Ads) به شما این امکان را میدهند که اقدام خاصی مانند پر کردن فرم، ثبت خرید یا ثبت نام را از کاربران بخواهید؛ کافی است هدف خود را در پنل مشخص کنید.
14. تبلیغات پوش نوتیفیکیشن درون برنامهای یا push notification ads
این نوع تبلیغات به کاربرانی ارسال میشوند که اجازه دریافت پیامهای شما را در اپلیکیشن خود دادهاند. هر بار که کاربران اپلیکیشن را باز میکنند، یک اعلان در صندوق ورودی برنامه دریافت خواهند کرد. سعی کنید از نام کاربر در پیام خود استفاده کنید؛ زیرا احتمال باز کردن یک پیغام توسط کاربر در صورتی که نام خود را ببیند ۴ برابر بیشتر است.
این اعلانها بهویژه در مواقعی که کاربر هشدارهای خود را خاموش کرده یا اینترنت قطع شده، بسیار مفید هستند. به عبارت دیگر، تبلیغات پوش نوتیفیکیشن درون برنامه ای به عنوان یک روش پشتیبانی برای تبلیغات به ویژه تبلیغات بنری عمل میکنند. با افزودن اموجیها در پوش نوتیفیکیشنها میتوانید نرخ کلیک آنها را تا ۸۵ درصد افزایش دهید.
معرفی بهترین برنامه برای تبلیغات اپلیکیشنی
آشنایی با این موضوع که تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامه چیست، باعث میشود تا صاحبان کسبوکار در بازار رقابتی، به دنبال بهترین برنامه برای تبلیغات اپلیکیشنی باشند. انتخاب پلتفرم مناسب میتواند به موفقیت تبلیغ کمک کند. برخی از ویژگیهای بهترین برنامههای تبلیغاتی درون برنامهای به شرح زیر است:
- هدفگذاری دقیق: تعیین هدف بر اساس سن، جنسیت، علایق و ….
- تنوع فرمتهای تبلیغاتی: ارائه بنر، ویدیو و تبلیغات درون برنامهای
- تحلیل و گزارشدهی: تجزیه و تحلیل عملکرد و ارائه گزارشهای دقیق
- قابلیت تست A/B: آزمایش نسخههای مختلف تبلیغات
- پشتیبانی از چند پلتفرم: امکان تبلیغ در iOS،Android و وب
- هزینه موثر: گزینههای متنوع برای بودجههای مختلف
- سرویس مشتری: پشتیبانی قوی و پاسخگویی به نیازها
برخی از نرمافزارهای تبلیغاتی ایرانی و خارجی که برای تبلیغات درون اپلیکیشنی استفاده میشوند شامل پیامرسان بله، بازار، دیجیکالا، آپ و… هستند.
مهمترین نکات برای اجرای تبلیغات اپلیکیشنی موفق
موفقیت هر تبلیغ به میزان جلب توجه کاربر بستگی دارد. بنابراین، توجه به جزئیات میتواند تاثیر قابل توجهی در نتیجه تبلیغات شما داشته باشد. در اینجا به نکات مهمی که باید برای اجرای تبلیغات اپلیکیشنی موفق در نظر داشته باشید، اشاره میکنیم.
1. ساخت محتوای بصری جذاب
محتوای بصری از جمله ویدیوها و تصاویر، در جذب کاربران نقش بسزایی دارد. حتی اگر تبلیغ شما بهصورت بنر کوچکی باشد، انتخاب تصویر مناسب، متن موثر و لوگوی باکیفیت میتواند توجه مخاطب را جلب کند. صرفنظر از این که کاربر روی بنر کلیک کند یا نه، لوگوی برند شما در ذهن او میماند. اگر تبلیغ شما ویدئویی است، حتما به نکات زیر توجه کنید:
- هماهنگی گرافیک، فونت، رنگها و قاببندی را رعایت کنید.
- لحن گفتار باید دوستانه و ساده باشد.
- بر یک ویژگی کلیدی محصول تمرکز کنید.
- حتما از CTA (دعوت به اقدام) استفاده کنید.
2. انتخاب اسم و عنوان مناسب
شما تنها ۵ ثانیه فرصت دارید تا توجه کاربر را به خود جلب کنید. بنابراین باید اقدام هوشمندانهای داشته باشید. در نوشتن متن تبلیغاتی، از اصول کپی رایتینگ بهره ببرید و عبارات تاثیرگذار و جذاب را در حدود ۳۰ کاراکتر انتخاب کنید. عنوان شما باید حس امنیت و موفقیت را به مخاطب القا کند. بهعنوان مثال:
- کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشید.
- شما شایستهاید.
- تنها تا پایان این هفته فرصت دارید.
- تضمین بازگشت پول.
3. نوشتن متن هوشمندانه
در قسمت عنوان، شما فضای بیشتری دارید و میتوانید تا ۹۰ کاراکتر توضیح دهید. متن باید ساده و شفاف باشد و ارزش پیشنهاد شما را در کوتاهترین کلمات منتقل کند. برای این منظور به جزئیات دقت کنید. مثلا اگر کفش زمستانی زنانه میفروشید، حتما واژه «زنانه» را ذکر کنید. این جزئیات میتوانند از کلیکهای اشتباه جلوگیری و کاربران را بهطور هدفمندتری به سوی کسب و کار شما هدایت کنند.
4. درج کال تو اکشن جذاب
پس از ارائه متن تبلیغاتی، میتوانید لینکی برای ورود به سایت یا دانلود اپلیکیشن قرار دهید. اما بهتر است که این متن را با یک جمله هیجانانگیز یا اطمینانبخش به پایان برسانید. به عنوان مثال، عباراتی مانند «قیمتهای شگفتانگیز را تجربه کنید» یا «همین حالا خرید خود را با صرفهجویی انجام دهید» میتوانند مشوقهای موثری برای کاربران باشند تا روی لینک تبلیغ کلیک کنند.
5. گرفتن تست A/B
تست A/B یکی از بهترین روشها برای بهبود عملکرد کمپینهای تبلیغاتی است. این روش به شما کمک میکند تا ریسک شکست تبلیغات را کاهش دهید و به رشد بیشتری دست یابید. برای این کار، متغیرهای مختلف تبلیغات خود را تغییر دهید و هر نسخه را برای یک مدت مشخص آزمایش کنید.
به عنوان مثال در یک نسخه میتوانید تصویر تبلیغ را تغییر داده و در نسخه دیگر متن تبلیغاتی یا متن کال تو اکشن را عوض کنید. با این کار، میتوانید اثر هر تغییر را زیر نظر داشته باشید و پس از مدت مشخصی، گزارشهای حاصل را بررسی کنید. این روش میتواند نرخ کلیک شما را تا ۲ برابر افزایش دهد، بنابراین ارزش امتحان کردن را دارد.
6. در نظر گرفتن مقصد تبلیغ
پس از بررسی مراحل نمایش تبلیغات درون برنامهای، حالا نوبت به تعیین مقصد تبلیغ میرسد. هدف شما این است که کاربران پس از کلیک بر روی تبلیغ، به کدام صفحه هدایت شوند و چه محتوایی را مشاهده کنند. به طور کلی، دو گزینه اصلی برای صفحه مقصد وجود دارد:
لندینگ پیج
در لندینگ پیج، شما فرصتی دارید تا تمام وعدههایی که در متن تبلیغاتی دادهاید را به تفصیل شرح دهید. برای این منظور از تصاویر، لوگو و متنی واضح و گویا استفاده و خدمات یا محصولات خود را معرفی کنید. به کاربران چگونگی کمک به آنها را توضیح دهید و روش استفاده از خدمات یا محصولاتتان را بیان کنید. همچنین، بهینهسازی این صفحه برای دستگاههای موبایل و تبلتها ضروری است تا تجربه کاربری بهتری فراهم کنید. استفاده از اصطلاحات روشن و غیر مبهم در تبلیغات درون برنامهای اهمیت زیادی دارد.
صفحه دانلود برنامه
در این نوع صفحه، طراحی عناصر بصری نظیر لوگو، تصویر یا ویدیو و عنوان، موثر است. استفاده از یک لوگوی باکیفیت و عنوانی جذاب و بهیادماندنی در این صفحه تاثیرات مثبتی به همراه خواهد داشت. همچنین، ویدیوهای مرتبط میتوانند به مخاطبان کمک کنند تا قبل از دانلود و نصب برنامه بیشتر با آن آشنا شوند. علاوه بر این، نظرات واقعی کاربران دیگر، امتیاز برنامه و تعداد دانلودها میتوانند تاثیر مثبتی بر افزایش دانلود و نصب برنامه شما داشته باشند. سعی کنید به نظرات کاربران پاسخ دهید و با آنها صادق باشید. همچنین از پاک کردن نظرات منفی خودداری کنید تا اعتماد کاربران جدید جلب شود.
چگونه از تبلیغات درون برنامهای استفاده کنیم؟
برای آشنایی بیشتر با این موضوع که تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامه چیست باید بدانید که استفاده موثر از این روش، نقش مهمی در پیشرفت کسبوکار شما خواهد داشت. برای ایجاد تبلیغاتی جذاب با بالاترین احتمال کلیک، همکاری با متخصصان میتواند به شما کمک زیادی کند. کانونهایی مانند ایران نوین، یکتانت، تپسل، ادیوری و… هستند که به شما در استفاده مناسب از تبلیغات درون برنامهای کمک میکنند.
عدم استفاده از افراد متخصص در این زمینه ممکن است به ضرر شما تمام شود. چرا که این کانونها با پایش لحظهای و آنالیز عملکرد کمپینها، امکان انجام اصلاحات لازم را فراهم میکنند و به این ترتیب مزیتهای چشمگیری نسبت به روشهای تبلیغاتی دیگر دارند. همچنین، بر اساس استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ، بهترین روشها به شما پیشنهاد میشوند تا بالاترین کارایی را داشته باشید.
میزان سود تبلیغات درون برنامهای چقدر است؟
تبلیغات درون برنامهای به عنوان یک منبع درآمد برای صاحبان کسبوکارها شناخته میشود. به همین دلیل در بسیاری از اپلیکیشنها شاهد انواع مختلفی از تبلیغات هستیم. اما سوال اینجاست که درآمد این تبلیغات چقدر است؟ در مورد میزان درآمد حاصل از تبلیغات درون برنامهای باید گفت که هیچ رقم ثابتی وجود ندارد. درآمد هر اپلیکیشن به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
هر چه تبلیغ بهتری در اپلیکیشن انجام دهید، سود بیشتری کسب میکنید.
- نوع اپلیکیشن
- تعداد کاربران فعال
- تعداد نصبهای فعال
- حوزه تبلیغات
- نوع تبلیغ (شامل تبلیغات همسان، بنری، بینابینی و غیره)
- روشهای پرداخت (مانند CPI،CPC و غیره)
این عوامل همگی در تعیین درآمد نهایی از تبلیغات درون برنامهای تاثیرگذار هستند و هر اپلیکیشن ممکن است درآمد متفاوتی داشته باشد.
هزینه تبلیغات اپلیکیشنی چقدر است؟
برای تعیین تعرفه تبلیغات درون برنامهای، چهار روش مختلف وجود دارد که بسته به نوع و فضای تبلیغ متغیر است. هر یک از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند که در جدول زیر بررسی میشوند.
روش تبلیغ | توضیحات | مزایا | معایب |
به ازای هر کلیک (CPC) | در این روش، تبلیغدهندگان به ازای هر کلیک روی تبلیغ، هزینه پرداخت میکنند. این روش گزینه مناسبی برای برندینگ و افزایش ترافیک است. | افزایش ترافیک و آگاهی از برند | احتمال پایین تبدیل کلیکها به فروش و عدم دریافت هزینه در صورت عدم کلیک کاربران |
به ازای هر نصب (CPI) | این روش گرانترین نوع تبلیغات است؛ زیرا هزینه تنها به ازای نصب اپلیکیشن پرداخت میشود. استفاده از این روش ریسک بالایی برای ناشران دارد، زیرا ممکن است کاربران بهصورت تصادفی روی تبلیغ کلیک کنند. | تضمین نصب اپلیکیشن و افزایش تعداد کاربران | هزینه بالا و ریسک پرداخت بدون رسیدن به هدف اصلی |
به ازای هر 1000 نمایش (CPM) | در این روش هزینه تنها زمانی پرداخت میشود که تبلیغ 1000 بار مشاهده شده باشد. این روش به ازای هر 1000 نمایش بیشتر برای برندینگ و دیده شدن کاربرد دارد. | مناسب برای افزایش آگاهی از برند | عدم ارتباط مستقیم با کلیک یا نصب و امکان کمترین تاثیر |
به ازای اقدام (CPA) | در این روش، هزینه تنها در صورتی پرداخت میشود که کاربر اقدام خاصی (مانند نصب، ثبتنام یا خرید) را انجام دهد. این روش به توافق بین تبلیغدهنده و ناشر بستگی دارد. | پرداخت تنها در صورت انجام اقدام خاص | نیاز به نمایش بیشتر تبلیغ برای ایجاد درآمد و ریسک عدم تحقق اقدام در هر نمایش |
چه زمانی باید از تبلیغات اپلیکیشنی استفاده کرد؟
همانطور که قبلا بیان کردیم، تبلیغات درون برنامهای یکی از موثرترین روشها برای بازاریابی دیجیتال در کسبوکارها به شمار میآید. انتخاب زمان مناسب برای اجرای این تبلیغات نقش حیاتی در دستیابی به نتایج مطلوب دارد. در ادامه، بهترین زمان استفاده از تبلیغات درون برنامهای را مورد بررسی قرار میدهیم:
1. رونمایی از محصول یا خدمات جدید
اگر قصد دارید محصول یا خدمات جدیدی را به بازار معرفی کنید، تبلیغات درون برنامهای یکی از بهترین ابزارها برای جلب توجه کاربران و افزایش آگاهی از برند شماست. با طراحی یک کمپین تبلیغاتی مناسب، میتوانید در زمانهایی که کاربران بهطور فعال در حال استفاده از اپلیکیشن هستند، محصول خود را به آنها معرفی کنید. تبلیغات ویدئویی و تبلیغات همسان از فرمتهای کارآمد در این زمینه محسوب میشوند.
2. افزایش تعداد نصبهای اپلیکیشن
اگر به دنبال افزایش تعداد نصبهای اپلیکیشن خود هستید، تبلیغات درون برنامهای گزینهای عالی است. با راهاندازی کمپینی که هدف آن افزایش نصب اپلیکیشن باشد، میتوانید کاربران را بهطور مستقیم به صفحه دانلود اپلیکیشن در فروشگاههای معتبر مانند گوگل پلی و بازار هدایت کنید. برای این منظور تبلیغات بنری یا پاپ آپ بسیار موثر هستند؛ زیرا بهطور مستقیم کاربران را به نصب اپلیکیشن ترغیب میکنند.
3. جذب کاربران برای ارائه جدیدترین ویژگیها
هنگامی که اپلیکیشن شما ویژگی جدیدی را اضافه میکند یا خدمات خاصی را ارائه میدهد، بهترین زمان برای استفاده از تبلیغات درون برنامهای جهت اطلاع رسانی به کاربران فعلی و ترغیب آنها به استفاده از این ویژگیها خواهد بود. با بهرهگیری از تبلیغات بومی، میتوانید پیام خود را بهصورت طبیعی و غیر مزاحم به کاربران منتقل کرده و آنها را به تعامل بیشتر با اپلیکیشن خود دعوت کنید.
4. معرفی رویدادهای خاص یا تخفیفهای ویژه
هنگامی که قصد دارید تا کاربران را از رویدادهای خاصی مانند جشنوارهها یا تخفیفهای ویژه مطلع کنید، استفاده از تبلیغات درون برنامهای روشی موثر خواهد بود. استفاده از پاپ آپها و تبلیغات تمام صفحه این امکان را فراهم میکند که بهطور مستقیم با کاربران ارتباط برقرار کرده و آنها را به انجام اقداماتی مانند خرید یا شرکت در رویداد ترغیب کنید.
5. ایجاد آگاهی از برند در بازار جدید
اگر هدف شما ورود به بازار جدیدی است یا میخواهید برند خود را به کاربران جدید معرفی کنید، تبلیغات درون برنامهای یکی از کارآمدترین روشها برای افزایش آگاهی از برند محسوب میشوند. با طراحی یک کمپین تبلیغاتی که بر افزایش آگاهی از برند متمرکز باشد، میتوانید به کاربران جدیدی که از اپلیکیشنهای خاص استفاده میکنند، دسترسی داشته و نام برند خود را در ذهن آنها ثبت کنید.
تبلیغات اپلیکیشنی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
پس از درک این موضوع که تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامه چیست باید بدانیم که این تبلیغات برای چه کسبوکارهایی مناسب هستند. این تبلیغات ابزاری موثر برای کسبوکارهایی است که میخواهند مشتریان جدید جذب کرده و فروش خود را افزایش دهند. این نوع تبلیغات به کسبوکارها این امکان را میدهد تا به طور مستقیم با کاربران در اپلیکیشنهای مختلف ارتباط برقرار و محصولات یا خدمات خود را معرفی کنند. در زیر برخی از کسبوکارهایی که میتوانند از تبلیغات درون برنامهای بهرهبرداری کنند، را معرفی خواهیم کرد:
- برنامههای بازی موبایل
- فروشگاههای آنلاین
- اپلیکیشنهای مالی و بانکی
- اپلیکیشنهای سلامت و ورزش
- اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی و پیامرسانها
- اپلیکیشنهای حمل و نقل و مسافرتی
این کسبوکارها میتوانند با استفاده از تبلیغات درون برنامهای به گروههای خاصی از مخاطبان دسترسی پیدا کرده و نرخ تبدیل بهتری را تجربه کنند.
سخن پایانی
در این مقاله به طور کامل بررسی کردیم تبلیغات اپلیکیشنی یا درون برنامه چیست؟ اگر شما هم میخواهید با روشی موثر نسبت به تبلیغ کسبوکار خود بپردازید، میتوانید روشهای مختلف این نوع تبلیغ را امتحان کنید. یادتان باشد که این نوع از مارکتینگ نیاز به دانش خاصی دارد. شما میتوانید از طریق مشاوره کسب و کار در آکادمی پاکراه نسبت به انتخاب بهترین روش تبلیغ درون برنامهای اقدام کنید. همچنین سوالات خود را در بخش نظرات همین صفحه بنویسید تا کارشناسان در اسرع وقت به شما پاسخ دهند.