زمان مطالعه: 11 دقیقه

عطاری به عنوان یک کسب‌وکار سنتی شناخته می‌شود و صاحب این شغل، سر و کار زیادی با دارو‌های گیاهی دارد. در حال حاضر یکی از جذاب‌ترین و پردرآمد‌ترین کسب‌وکار‌های موجود در کشور، شغل عطاری است که به نوعی شما را متخصص فروش گیاهان دارویی می‌کند.

استفاده از گیاهان دارویی جایگاه بسیار خوبی در فرهنگ مردم ما دارد؛ البته که در این شغل عرقیات، ادویه‌، روغن‌ و… نیز فروخته می‌شود. اگر مهارت و دانش کافی برای راه‌اندازی این شغل را داشته باشید، در همه جا مشغول به کار می‌شوید. از این رو می‌توانید هم در مغازه محصولات خود را بفروشید و هم یک عطاری آنلاین داشته باشید.

شما می‌توانید برای راه‌اندازی، توسعه و رفع هر گونه سوال خود برای شروع یا توسعه کسب‌ و کار عطاری از مهندس پاکراه مشاوره بگیرید. همچنین می‌توانید سوالات خود را در زمینه راه‌اندازی فروشگاه عطاری در بخش نظرات انتهای همین مطلب بپرسید تا کارشناسان آکادمی کسب و کار پاکراه در اسرع وقت به آن‌ها پاسخ دهند.

شغل عطاری خوبه؟

شغل عطاری بسیار پردرآمد است؛ به شرطی که صاحب آن دانش و مهارت کافی برای راه‌اندازی این شغل را داشته باشد. برای مثال صاحب این کسب‌وکار باید با انواع گیاهان و خواص آن‌ها آشنا باشد. بدین ترتیب می‌تواند با فروش محصول مناسب، به نیاز مشتریان خود پاسخ دهد. در این میان آگاهی از ارزش غذایی گیاهان و دانستن میزان و شیوه مصرف آن‌ها بسیار مهم است. علاوه بر این صاحب شغل عطاری باید بتواند با تشخیص علائم در فرد بیمار، داروی گیاهی موثری را به او پیشنهاد دهد.

شغل عطاری خوبه؟

شغل عطاری به تحصیلات و مدرک خاصی احتیاج ندارد؛ از این رو تجربه عملی شما برای راه‌اندازی این شغل کافی است. با توجه به این موضوع شما می‌توانید با مدرک زیر دیپلم هم مشغول به این کار شوید. البته باید با علم طب سنتی آشنا باشید؛ یعنی اینکه از مشاوره پزشکی کمک گرفته یا حداقل سه ماه در دوره‌های کارآموزی شرکت کنید.

در مورد کسب و کار عطاری

از قدیم الایام طب سنتی در کشور ما و خیلی از کشور‌های دیگر رواج دارد. کسی که در عطاری کار می‌کند، به عنوان عطار شناخته می‌شود. امروزه طب سنتی با علوم جدید ترکیب شده و پیشرفت‌های چشمگیری پیدا کرده است. از این رو عطاری بهترین شغل برای عرضه انواع گیاهان دارویی و فروش ادویه‌ها، روغن‌ها و مواد خوراکی محسوب می‌شود. برای راه‌اندازی این شغل داشتن سرمایه اولیه و کسب مهارت‌های زیر ضروری است:

  • شناخت انواع دارو‌ها و گیاهان دارویی
  • آگاهی از طریقه مصرف و نحوه عمل کردن محصولات
  • کسب دانش در مورد نحوه ترکیب گیاهان دارویی و…

در راه‌اندازی کسب‌وکار عطاری باید بتوانید هر کدام از گیاهان دارویی را بر اساس ظاهرشان تشخیص دهید. بعد از آن هم باید از خواص آن‌ها و تاثیری که بر روی هر بیماری دارند، مطلع شوید. از طرفی باید خواص هر دارو یا گیاه را بدانید. با استفاده از حس بویایی هم می‌توانید گیاهان خشک شده زیادی را تشخیص دهید.

انواع دارو‌ها چه گیاهی و چه شیمیایی، شیوه اثرگذاری خاص خودشان را دارند. از این رو زمان لازم برای اثرگذاری، دوره درمانی برای برطرف کردن مشکل و نحوه عملکرد هر دارو بر بدن متفاوت است. پس صاحب شغل عطاری باید با تمام این موارد آشنا باشد تا بتواند مراجعین خود را به درستی راهنمایی کند.

مزایا و معایب شغل عطاری

مزایای شغل عطاری در مقایسه با خیلی از مشاغل دیگر بیشتر است. در این کسب‌وکار خطر از مد افتادگی جنس وجود ندارد و کالا تا صد گرم آخر قابل فروش است. از طرفی حداقل ماندگاری بیشتر محصولات به یک سال هم می‌رسد. اجناس عطاری فاقد تاریخ مصرف درج شده هستند و بسیاری از آن‌ها با گذشت زمان دچار تغییر کیفیت نمی‌شوند. جالب است بدانید که این محصولات قابلیت تبدیل به اشکال گوناگون را دارند. از طرفی به ندرت دچار شکستگی یا پاره‌شدگی می‌شوند. عطاری به عنوان یک شغل تخصصی شناخته می‌شود و سود خدماتی دارد. از طرفی تعیین حاشیه سود اقلام هم دست صاحب شغل است. انواع عرقیات، روغن‌ها، ادویه‌ها و… در عطاری به فروش می‌رسند. از طرفی خیلی از محصولات ترکیبی هم باید توسط خود شما تولید شوند.

مزایا و معایب شغل عطاری

شغل عطاری شدیدا فرد محور است و به برقراری ارتباط موثر با مشتری نیاز دارد. علاوه بر این شغل عطاری تعطیلی ندارد و مغازه باید همیشه باز باشد. به طور کلی راه‌اندازی عطاری به‌صورت تک نفره کار سختی است و نیازمند این است که صاحب کسب‌وکار درست مثل یک پزشک از خواص و مضرات گیاهان دارویی اطلاع داشته باشد‌. در غیر اینصورت ممکن است نتواند به خوبی نیاز‌های مشتریان خود را برطرف کند و مشکلات حقوقی یا حتی کیفری برای خود به وجود بیاورد.

نحوه‌ی راه‌اندازی کسب‌وکار عطاری

راه‌اندازی عطاری یک‌ ایده بسیار عالی برای کسب درآمد است که مراحل ساده و راحتی دارد. در ادامه نحوه راه‌اندازی کسب‌وکار عطاری در ۸ مرحله بررسی می‌شود.

نحوه‌ی راه‌اندازی کسب‌وکار عطاری

برای کسب‌وکارتان برنامه‌ریزی داشته باشید

یک کارآفرین با داشتن یک برنامه واضح و روشن می‌تواند موفق شود. برای مثال در شغل عطاری توجه به هزینه‌های راه‌اندازی، شناخت از بازار و مخاطبان هدف، نحوه کسب درآمد و بازاریابی، تحقیق برای روش های فروش و تعیین نام کسب‌وکار و لوگو و… بسیار مهم است.

کاربران گرامی آکادمی پاکراه در نظر داشته باشید که قبل از راه اندازی شغل عطاری لازم است تا کارهای زیر را انجام داده باشید:

  1. اطلاعات کافی از شغل عطاری جمع آوری نمایید.
  2. به سراغ عطارهای پیش کسوت یا افرادی که حداقل 2 سالی در این حوزه فعالیت کرده اند بروید و هر سوالی که در ذهنتان است را بپرسید.
  3. از یک مشاور کسب و کار برای راه اندازی یا توسعه شغل عطاری کمک بگیرید.
  4. نیازهای مشتریان را به همراه خلاءهای موجود در بازار بشناسید.
  5. میتوانید در ابتدای مسیر راه اندازی از بازاریابی گوشه ای بهره مند شوید.
  6. یا یک نگاه سوپر مارکتی به کسب و کار عطاری داشته باشید و تمام اجناس مورد نیاز مشتریان هدف را پوشش دهید.
  7. روش های فروش را مطابق به خواسته های مشتریان شناسایی کنید.
  8. استفاده از یک نام ماندگار با مفهومی از شغل عطاری به همراه لوگو به کسب و کار شما کمک میکند.
  9. بودجه را مشخص کنید و مطابق با آن برنامه ریزی کنید و از هزینه های اضافه جلوگیری نمایید.
  10. اگر نمیدانید که این شغل مناسب شما است یا خیر، حتما از یک مشاوره بهره مند شوید.

شریک کاری داشته باشید

ایجاد یک کسب‌وکار شراکتی از شما و سرمایه‌تان محافظت می‌کند و مهم تر اینکه به شما اعتماد به نفس بیشتری میدهد. اما آیا هر شریکی مناسب است؟ طبیعتا خیر. اگر بدون نیاز به شریک میتوانید کسب و کار عطاری را راه اندازی نمایید، به هیچ عنوان به شراکت فکر نکنید و سعی کنید سیستم سازی کسب و کار را آموزش ببینید تا با تیم سازی مناسب برای بازاریابی و فروش و فرایند اجرایی دقیق، چالش های پیش رو را پشت سر بگذارید.

اما اگر فقط دارای تخصص عطاری هستید و نمیخواهید درگیر فروش و بازاریابی شوید، بهتر است از یک شریک استفاده نمایید. برای انتخاب شریک نیازهای خودتان را شناسایی کنید تا بدانید که به چه آورده ای از جانب شریک نیاز دارید و بهتر است در وهله اول به افراد خانواده یا مورد اعتماد خودتان فکر کنید و در نهایت به سراغ دیگر افراد بروید.

برای مالیات ثبت نام کنید

امروزه تهیه و ارسال اظهارنامه برای تمام اشخاص حقوقی با هر فعالیتی ضرورت دارد. تمام اقدامات لازم برای ثبت نام مالیاتی هم به‌صورت الکترونیکی و در مراحل زیر انجام می‌شود:

  • پیش ثبت نام مالیاتی
  • سنجش صحت اطلاعات
  • ایجاد و ارسال اطلاعات کاربری
  • ثبت نام الکترونیکی
  • اعتبارسنجی میدانی و ستادی اطلاعات و رسیدن به مرحله نهایی

حساب بانکی تجاری رسمی ایجاد کنید

برای حفاظت از دارایی‌های شخصی لازم است که حساب‌های بانکی و اعتباری اختصاصی باز کنید. وقتی حساب‌های شخصی و تجاری خود را با هم ترکیب کنید، در صورت شکایت از عطاری دارایی‌های شخصی شما در معرض تهدید قرار می‌گیرند.

نرم‌افزار حسابداری عطاری بخرید

ثبت درآمد و مخارج شما برای بررسی عملکرد‌های مالی کسب‌وکار بسیار مهم است. از این رو نرم‌افزار حسابداری بهترین راه برای انجام محاسبات مالیاتی و حساب و کتاب دقیق است. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توانید مشتریان را گروه‌بندی کرده و اطلاعات مربوط به هر کدام را ثبت کنید. از طرفی می‌توانید به طور همزمان برای چند مشتری فاکتور صادر کنید. شاید هم بخواهید حق سرویس، هزینه ارسال، مالیات و… را به فیش فاکتور اضافه کنید.

مجوز‌های لازم را بگیرید

عدم دریافت مجوز‌های مورد نیاز ممکن است جریمه‌های سنگینی داشته باشد و حتی کسب‌وکار شما را تعطیل کند. برای دریافت مجوز عطاری باید به درگاه ملی mojavez.ir مراجعه و مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ورود به سایت ایرانیان اصناف
  • انتخاب شغل و تکمیل اطلاعات
  • بارگذاری مدارک
  • احراز اطلاعات توسط کارشناس
  • پرداخت هزینه حق عضویت
  • صدور پروانه کسب عطاری

پرونده بیمه تشکیل دهید

مغازه عطاری در کنار جواز کسب به بیمه هم احتیاج دارد. اولین مرحله برای تشکیل پرونده بیمه، گرفتن کد کارگاهی و پس از آن معرفی افراد شاغل در مغازه است.

فروش آنلاین را برای کسب و کار عطاری انتخاب نمایید

با توجه به گسترش کسب‌وکار‌های آنلاین بهتر است با طراحی وب سایت یا فعالیت در شبکه های اجتماعی، محصولات خود را به افراد بیشتری معرفی کنید. در این روش مشتریان شما تنها از یک شهر یا محله نیستند؛ بلکه تمام کسانی هستند که خرید‌های خود را اینترنتی انجام می‌دهند.

اما به همین راحتی نیست! فروش آنلاین فقط به عکاسی و ویترین در سایت یا شبکه های اجتماعی (به مانند اینستاگرام) ختم نمیشود. شما به یک استراتژی برای بازاریابی و فروش و افرادی برای اجرای آن نیاز دارید:

  • تولید کننده محتوای متنی و ویدیویی
  • متخصص سئو
  • ادمین برای مدیریت شبکه های اجتماعی

اگر در کنار تخصص عطاری، حوصله آموزش در بازاریابی دیجیتال را دارید، پیشنهاد میکنم در ابتدا خودتان مدیریت تیم را بر عهده بگیرید تا بتوانید تسک های اجرایی را برای تیم دیجیتال مارکتینگ تعریف کنید. در غیر این صورت بهتر است از خدمات یک آزانس دیجیتال مارکتینگ بهره مند شوید.

هزینه‌های لازم برای راه‌اندازی یک عطاری

هزینه راه‌اندازی عطاری به مدل کسب‌وکار شما بستگی دارد. از این رو هرکس با هر میزان بودجه می‌تواند وارد این صنعت شود. خرید گیاهان دارویی به‌صورت عمده و فروش خرد آن‌ها به مشتریان، ساده‌ترین و ارزانترین راه برای شروع این کسب‌وکار است. در این روش فرد به یک مغازه، گیاهان فله و تجهیزات بسته‌بندی احتیاج دارد و باید مجوز‌های لازم را به دست بیاورد. کمترین متراژ برای راه‌اندازی عطاری در حدود ۱۲ متر است. به طور کلی این شغل به تجهیزات خاصی هم احتیاج ندارد و تنها هزینه خرید قفسه، محفظه و اجناس محاسبه می‌شود. این اجناس در چند دسته‌بندی قرار می‌گیرند:

  • دسته اول؛ عرقیات
  • دسته دوم؛ گیاهان دارویی
  • دسته سوم؛ اجناس کارخانه‌‌ای بسته‌بندی شده

اما هزینه‌های ثابت!

هزینه های عطاری فقط شامل تامین اجناس نیست و شما به عنوان یک مدیر کسب و کار باید به هزینه های ثابت به مانند موارد زیر فکر کرده باشید و برنامه ای برای تامین بودجه داشته باشید.

  • قبوض آب، برق، گاز، تلفن، اینترنت، شارژ (اگر مغازه در پاساژ است یا یک واحد اداری دارید، به شارژ هم توجه نمایید.)
  • هزینه حقوق: (کارگر برای بسته بندی یا کارمند فروش حضوری، تیم فروش و بازاریابی (اگر فروش آنلاین دارید)) از زمان راه اندازی به مدت 6 ماه باید هزینه حقوق تمامی پرسنل را کنار گذاشته باشید.
  • و اما هزینه امرار معاش خودتان و خانواده ای که مسئول آن هستید را باید تا 6 ماه کنار گذاشته باشید.

۶ روش برای تبلیغات عطاری با کمک دیجیتال مارکتینگ

برای موفقیت تبلیغات آنلاین عطاری، باید با مخاطبان هدف خود آشنا شوید و باکیفیت‌ترین اجناس را در بین مشتریان عرضه کنید. از طرفی باید محصولات کامل داشته باشید و با ارائه قیمت‌های مناسب، کسب‌وکار خود را از رقبا متمایز کنید. یادتان باشد که قرار است مخاطبان را قانع کنید تا از شما خرید کنند. پس کسب‌وکار خود را به شیوه‌ای متفاوت و خلاقانه معرفی کنید و پیشنهادات ترغیب‌کننده بدهید. برای انجام این کار هم باید مخاطبان خود را بشناسید تا بدانید چه مواردی بر تصمیم‌گیری آن‌ها تاثیرگذار هستند. در ادامه با معرفی ۶ روش موثر به شما کمک می‌کنیم تا با استفاده از تکنیک‌های دیجیتال مارکتینگ عطاری خود را تبلیغ کنید.

۱. محل عطاری را در گوگل مپ ثبت کنید

در چند سال اخیر استفاده از اپلیکیشن‌های مسیریاب گسترش زیادی پیدا کرده است. از این رو پلتفرم‌های گوگل مپ، نشان، بلد و… بسیار پرکاربرد شده‌اند. در این شرایط اگر مشتری به دنبال نزدیک‌ترین عطاری باشد، احتمالا اول به گوگل یا نقشه مراجعه می‌کند. پس ثبت محل عطاری در گوگل مپ و ذکر دقیق آدرس، شماره تلفن و ساعات کاری بسیار مهم است. استفاده از تصاویر و اضافه کردن لینک سایت یا پیج اینستاگرام هم بر جذب مشتری تاثیر می‌گذارد.

محل عطاری را در گوگل مپ ثبت کنید

۲. حداقل یک صفحه آنلاین داشته باشید

با در نظر گرفتن بودجه و زمان کافی می‌توانید یک سایت فروشگاهی خوب بسازید. داشتن فروشگاه آنلاین به شما کمک می‌کند تا بدون محدودیت زمانی و مکانی محصولات خود را بفروشید. برای بالا آمدن سایت در گوگل هم باید بر روی تولید محتوا و سئو سایت تمرکز کنید. بدین ترتیب درآمد خود را افزایش داده و سود قابل توجهی به دست می‌آورید. یک سایت خوب شامل توضیحات مفید زیر است:

  • توضیحی کوتاه راجع به عطاری و ذکر محصولات ارائه شده، میزان تجربه و…
  • تصاویر فروشگاه
  • نظرات مشتریان در قالب ویدئو
  • فرم برای ارائه مشاوره رایگان
  • ذکر تلفن و ساعات کاری
  • آدرس فروشگاه و نشان دادن محل فروشگاه در گوگل مپ

۳. سئو محلی بهتر از سئو است!

سئو محلی یعنی اینکه سایت را بهینه‌سازی کنید تا سایت شما در نتایج جستجوی افراد نزدیک به محل کسب‌وکار دیده شود. برای مثال عطاری در تهران، عطاری در سعادت آباد و… از جمله مواردی هستند که بازار را به یک منطقه خاص گره می‌زنند.

سئو محلی بهتر از سئو است!

۴. ارزانترین و مطمئن‌ترین کانال، پیامک است

کانال پیامکی یکی از ۳ کانال برتر برای تبلیغات است که روش‌های مختلفی دارد:

  • ارسال منطقه‌ای: بیشتر مشتری‌های شما در اطراف محل کسب‌وکار شما زندگی می‌کنند. با ارسال منطقه‌ای می‌توانید پیامک تبلیغات عطاری را به آن‌ها برسانید.
  • ارسال متناسب با ویژگی‌های مخاطب: وقتی بدانید مشتری‌های شما چه کسانی هستند و چند سال دارند بهتر و هدفمندتر تبلیغ می‌کنید. برای مثال می‌توانید یک پیامک را فقط برای خانم‌های یک شهر بفرستید.
  • ارسال به مشتری‌های فصلی: با گرفتن شماره موبایل مشتری‌های خود می‌توانید با ارسال پیامک آن‌ها را به خرید مجدد تشویق کنید. تنها کافی است که آن‌ها را در جریان تخفیفات و پیشنهادات ویژه خود قرار دهید.

۵. از پیام رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید

یکی از بهترین بستر‌های اینترنتی برای رشد کسب‌وکار، استفاده از شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام است. اول شما یک اکانت می‌سازید و بعد از آن با تولید محتوای ارزنده و تبلیغ، کسب‌وکار خود را به دیگران معرفی می‌کنید.

۶. در سایت‌های پربازدید تبلیغ انجام دهید

اگر می‌خواهید رتبه سایت شما در گوگل بالا باشد و ترافیک صفحات شما بیشتر شود، در سایت‌های ایرانی پربازدید تبلیغ داشته باشید.

۳ روش سنتی برای تبلیغات عطاری

تبلیغات آفلاین پتانسیل بالایی برای معرفی کسب‌وکار شما دارند. از این رو بهتر است شغل خود را به روش‌های سنتی هم تبلیغ کنید.

  1. پخش تراکت در منطقه

یکی از بهترین تبلیغات محلی، پخش تراکت در مناطق اطراف است که باعث معرفی کسب‌وکار شما به دیگران می‌شود. برای داشتن بیشترین اثربخشی از پخش تراکت، استفاده ترکیبی مناسب از متن و تصویر بسیار مهم است. برای مثال شما می‌توانید مشاوره رایگان یا تخفیف را با فونتی درشت و با رنگی متفاوت بنویسید.

  1. نصب بنر‌های تبلیغاتی در جا‌های شلوغ

در محل کار خود جا‌های شلوغ را شناسایی کنید و با نصب بنر‌های تبلیغاتی مشتری به دست بیاورید.

  1. کمک گرفتن از مشتری‌های فعلی

مشتری‌های شما می‌توانند به عنوان سفیر برندتان، نام شما را به گوش بقیه هم برسانند. اولین تکنیک این روش تبلیغات دهان به دهان است که هیچ هزینه‌ای ندارد و روش دیگر بازاریابی ارجاعی است که در این رویکرد مشتری در عوض تخفیف و امتیاز شما را به اطرافیان معرفی می‌کند.

کسب‌وکار عطاری برای چه کسانی مناسب است؟

شغل عطاری برای کسانی مناسب است که پیشینه‌ای در استفاده از گیاهان دارویی دارند. به طور کلی صاحب این کسب‌وکار باید به سلامت مردم اهمیت بدهد و برای کمک به برطرف کردن مشکلات آن‌ها پیش قدم شود.

کسب و کار عطاری برای چه کسانی مناسب است؟

مخاطبین هدف عطاری چه کسانی هستند؟

کسانی که به زندگی طبیعی و سالم علاقمند بوده و از تاثیر دارو‌های گیاهی بر روی درمان آگاهی دارند، مخاطبان هدف این شغل و خریداران محصولات شما هستند.

معرفی کتاب‌های مرتبط با عطاری

یکی از بهترین کتاب‌ها برای راه‌اندازی این شغل، کتاب آموزش صفر تا صد کسب‌وکار عطاری نوشته‌ امیر کریمی است. در این کتاب هر آنچه که باید در این مسیر بدانید، به شما آموزش داده می‌شود. تاکید نویسنده هم در این است که از بروز مشکلات احتمالی در مسیر افتتاح عطاری جلوگیری کند. فصول مختلف این کتاب عبارتند از:

  • مقدمه
  • تعاریف
  • مزایای شغل عطاری
  • سختی‌های شغل عطاری
  • از کجا شروع کنیم؟
  • قطب‌نمایتان را بسازید
  • اجاره دکان عطاری
  • از کجا خرید کنیم؟
  • از هر کالا چقدر بخریم؟
  • چیدمان کالا
  • چطور مواد را آسیاب کنیم؟
  • ساخت ادویه جات ترکیبی
  • چطور قیمت محصولات و کالاها را مشخص کنیم؟
  • افتتاحیه
  • دفتر روزنامه و دفتر کل
  • آمارگیری سه ماهه
  • فصل داغ کسب‌وکار
  • سخن پایانی

کتاب‌های «گیاهان دارویی ایران» و «هنر عطاری و گیاهان معطر» نیز از منابع معتبر در زمینه علم گیاهان دارویی هستند که تاریخچه و فلسفه عطاری را مورد بررسی قرار می‌دهند.

وظایف و مسئولیت‌های عطاری

وظایف و مسئولیت‌های صاحب شغل عطاری به شرح زیر هستند:

  • رعایت بهداشت و ایمنی
  • دانستن ارزش غذایی محصولات
  • شناخت گیاهان مختلف و خواص آن‌ها
  • آگاهی از میزان و نحوه مصرف دارو‌های گیاهی
  • توانایی تشخیص علائم فرد بیمار
  • ارائه اطلاعات کافی به مشتری
  • توانایی نگهداری صحیح از محصولات
  • برقراری ارتباط مناسب با مشتری
  • انتخاب فضای مناسب برای فروش کالا
  • شناسایی و عرضه محصولات بهداشتی و سالم
  • مدیریت فروشگاه، کارمندان و پیگیری موجودی و فروش محصولات
  • انجام اقدامات مربوط به بازاریابی، ارتباطات عمومی و مدیریت مالی
  • تیم سازی و استراتژی اجرایی مناسب یرای سیستم سازی کسب و کار

شغل‌های مرتبط با عطاری

متخصصان طب سنتی، مشاوران فروش دارو‌های گیاهی، عمده فروشان گیاهان دارویی و عرقیات، توزیع‌کنندگان اجناس، طراحان سایت و متخصصان تبلیغات و بازاریابی از جمله مشاغل مرتبط با عطاری هستند.

شغل‌های مرتبط با عطاری

دانش مورد نیاز و تحصیلات لازم برای راه‌اندازی کسب‌وکار عطاری

برای راه‌اندازی این کسب‌وکار باید راجع به تمام گیاهان دارویی، خواص و مضرات آن‌ها تحقیق کنید. از طرفی باید با میزان و نحوه استفاده از هر کدام آشنا باشید. به علاوه باید نحوه آسیاب کردن و ترکیب کردن محصولات با یکدیگر را یاد بگیرید. از طرفی پیشنهاد می‌دهیم بازار محلی و تقاضای مشتریان را هم بشناسید.

برای راه‌اندازی این شغل به مدرک تحصیلی خاصی احتیاج ندارید و حتی با مدرک زیر دیپلم هم می‌توانید مغازه بزنید. با این وجود باید چند مدتی را به عنوان کارآموز در عطاری مشغول شده یا اطلاعات طب سنتی را از پزشکان دریافت کنید تا به نیاز‌های مشتریان خود به درستی پاسخ دهید. کلاس‌های گیاه‌شناسی بهترین بستر برای آشنایی با خواص دارویی گیاهان هستند که می‌توانید در آن‌ها شرکت کنید.

چه محصولاتی را می‌توان در عطاری فروخت؟

انواع ادویه، دارو‌های گیاهی، گیاهان دارویی، روغن‌های خوراکی و موضعی، عرقیات، محصولات بسته‌بندی شده کارخانه‌ای و… از جمله محصولاتی هستند که می‌توانید آن‌ها را در این شغل بفروشید.

پرطرفدارترین گیاهان برای فروش در عطاری

گیاه بابونه، گل گاو زبان، رزماری، آویشن، جنسینگ، نعنا، پونه، آویشن، رازیانه، زنجبیل، زعفران، زردچوبه و… از پرفروش‌ترین محصولات گیاهی هستند که در عطاری‌ها وجود دارند.

سود فروش محصولات در عطاری چقدر است؟

راه‌اندازی این شغل به سرمایه قابل توجهی احتیاج دارد و سود ناخالص از فروش محصولات چیزی در حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد است. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیش‌تر درباره سود حاصل از فروش و سرمایه لازم برای شروع کار، در زمینه راه‌اندازی کسب‌وکار با مهندس پاکراه صحبت کنید.

میزان درآمد حاصل از کسب‌وکار عطاری

میزان فروش هر عطاری با دیگری متفاوت است و به تجربه، سواد، برخورد و روابط اجتماعی فروشنده بستگی دارد. از طرفی محل فروشگاه، دکوراسیون، نوع محصولات، سرمایه اولیه، تبلیغات، بازاریابی و… نیز از جمله موارد تاثیرگذار بر روی درآمد این شغل هستند.

برای راه‌اندازی شغل عطاری از چه کسی مشاوره بگیریم؟

راه‌اندازی شغل عطاری شاید در ظاهر آسان به نظر برسد اما ریزه کاری‌های خاص خودش را دارد. برای مثال صاحب این کسب‌وکار باید از دانش و مهارت کافی برخوردار بوده و سرمایه لازم برای شروع این کار را داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است با شکست بزرگی مواجه شود. محل فروشگاه، دکوراسیون، اندازه و متراژ مغازه، تقاضای مشتریان، نوع محصولات عرضه شده و… همه از جمله مواردی هستند که بر میزان فروش شما تاثیر می‌گذارند. از طرفی تبلیغات و بازاریابی هم یکی از راه‌های موثر برای جذب مشتری و افزایش درآمد است.

از این رو هر فرد باید کسی را داشته باشد که به عنوان پشتیبان او را با صفر تا صد راه‌اندازی کسب‌وکار عطاری آشنا کند و تا آخر همراهش باشد. مهندس پاکراه با داشتن تجربه و تخصص کافی می‌تواند شما را با نحوه راه‌اندازی این شغل آشنا کند. بدین ترتیب به تمام سوالات شما پاسخ داده و راه‌های پیشی گرفتن از رقبا و افزایش درآمد را به شما یاد می‌دهد. آکادمی پاکراه، متخصصین ماهر و باتجربه‌ای دارد و در تلاش است تا به گسترش کسب‌وکار و افزایش درآمدتان کمک کند.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.