آمارها نشان میدهند که کسبوکارهای دخترانه در دو دهه گذشته ۱۱۴ درصد رشد داشتهاند. امروزه دنیای مشاغل زنانه به دلیل خلاقیتها و ایدههای جالب دختران جوان، رونق زیادی پیدا کرده است. از کسب و کارهای آنلاین گرفته تا خدمات و مشاوره، ردپای دخترانی که به دنبال تحقق رویاهای خود هستند، دیده می شود. یکی از مهمترین دلایل روی آوردن دختران به این مشاغل، رسیدن به استقلال مالی و درآمد شخصی است.
ما در این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه، قصد داریم با معرفی کسب و کارهای دخترانه، مزیتهای آن و چالشهای پیش رو، یک راهنمای کامل و جامع در اختیار شما قرار دهیم. اگر شما هم قصد دارید با سرمایه گذاری روی مهارتها و علایقتان به استقلال مالی برسید، ادامه این مطلب را از دست ندهید!
- انواع کسب و کارهای دخترانه
- 5 مزایای راهاندازی کسب و کارهای دخترانه
- 5 چالش پیش روی دختران در راهاندازی کسب و کار
- 12 نکات کلیدی برای راهاندازی کسب و کار دخترانه
- ۱۴ ایده از کسب و کارهای پردرآمد برای خانمها
- 6 کسب و کار دخترانه بدون نیاز به مدرک
- 5 کسب و کار دخترانه بدون سرمایه در منزل
- مشاوره انتخاب شغل
انواع کسب و کارهای دخترانه
بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، از سال 2023 نوع جدیدی از کارآفرینی روی کار آمده است که «تنوع بیشتری دارد، به مسائل اجتماعی توجه بیشتری میکند و از چند شغله بودن هراسی ندارد.» به نظر میرسد این دوره جدید مالکیت کسب و کار، محیط مناسبی برای شکوفایی دختران کارآفرین باشد؛ زیرا با ویژگیهای شخصیتی آنها سازگارتر است.
کسب و کارهای دخترانه به طور کلی، به سه دسته زیر تقسیم میشوند:
نوع شغل | توضیحات |
1. کسب وکارهای آنلاین | کارهایی که در بستر اینترنت انجام میشوند. |
2. کسب و کارهای محلی و سنتی | کارهایی که به صورت فیزیکی و به شکل سنتی انجام میشوند. |
3. خدمات و مشاوره | کسب و کارهایی که در حوزه ارائه مشاوره به دیگران هستند. |
در ادامه، به بررسی انواع کسب و کارهای دخترانه در بخشهای آنلاین، محلی و سنتی، و همچنین خدمات و مشاوره خواهیم پرداخت.
1. کسب و کارهای آنلاین
کسب و کارهای آنلاین به مشاغلی که از طریق اینترنت انجام میشوند گفته میشود. این دسته از مشاغل در سالهای اخیر رشد چشمگیری داشتهاند. مشاغل آنلاین به دلیل دسترسی آسان و کمهزینه بودن، برای دختران و زنان جوان بسیار جذاب هستند. برخی از نمونههای این حوزه در لیست زیر آورده شده است:
- فروشگاههای اینترنتی: راهاندازی فروشگاههای آنلاین برای فروش محصولات دستساز، پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی و محصولات دیجیتال.
- تولید محتوا: وبلاگنویسی، تولید ویدیوهای یوتیوب و پادکست و تولید محتوای شبکههای اجتماعی که میتواند شامل موضوعات مختلفی از جمله مد، زیبایی، سبک زندگی، آشپزی و غیره باشد.
- بازاریابی دیجیتال: ارائه خدمات مشاوره در زمینه سوشیال مدیا مارکتینگ، بهینهسازی موتور جستجو (SEO) و تبلیغات آنلاین.
2. کسب و کارهای محلی و سنتی
کسب و کارهای سنتی به آن دسته از مشاغل گفته میشود که به صورت فیزیکی در یک منطقه خاص راه اندازی میشوند. این کسب و کارهای بومی میتوانند یکی از موارد زیر باشند:
- کافه و رستوران: راهاندازی کافه یا رستوران کوچک که فراوردههای محلی و غذاهای خانگی یک منطقه خاص را ارائه میدهد.
- فروشگاههای هنری و صنایع دستی: راه اندازی فروشگاههایی برای فروش محصولات هنری مانند زیورآلات دستساز، صنایع دستی و آثار هنری.
- خدمات آموزشی: برگزاری کلاسهای آموزشی در زمینههای مختلف مانند هنرهای مختلف، زبان و… برای کودکان و بزرگسالان.
3. خدمات و مشاوره
سومین دسته بندی کسب و کارهای دخترانه، درحوزه ارائه خدمات و مشاوره است. این کسب و کارها میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- مشاوره در حوزه کسب و کار: ارائه مشاوره به زنان کارآفرین و تجاری در مورد راهاندازی و مدیریت کسب و کارهای کوچک.
- خدمات روانشناسی و مشاوره خانواده: ارائه خدمات مشاورهای در زمینههای روانشناسی، خانواده و تربیت فرزند، مشاوره ازدواج و…
- آموزش مهارتهای فردی: برگزاری کارگاههایی برای آموزش مهارتهای زندگی، مدیریت زمان، و توسعه فردی.
5 مزایای راهاندازی کسب و کارهای دخترانه
راه اندازی یک کسب و کار زنانه مزیتهای بیشماری به همراه دارد که حدس زدن برخی از آنها کار سختی نیست! با این حال، ما در این بخش برخی از مزیتهای انجام این کار که کمتر به آن اشاره میشود را بررسی خواهیم کرد.
1. علاقه، انگیزه و تلاش بیشتر برای رسیدن به موفقیت
بسیاری از افراد، شاید شما هم از جمله آنها باشید، در شغلهایی با درآمد مناسب کار میکنند، اما از وظایف خود رضایت کافی ندارند. یکی از عوامل کلیدی در انتخاب شغل، علاقه است. زمانی که به کار خود عشق بورزید و آن را دوست داشته باشید، زمان به سرعت میگذرد و شما با انگیزهای بیشتر به انجام وظایف خود میپردازید.
راهاندازی یک کسب و کار شخصی بر اساس علاقه، مزیت عمدهای به شمار میآید. به عنوان مثال، اگر از کودکی رویای داشتن یک رستوران را در سر داشتهاید، تحقق این رویا میتواند شما را به کار با انگیزهتر و تلاش بیشتر ترغیب کند و در مسیر موفقیت، گامهای مؤثرتری بردارید.
2. ساعت کاری منعطف
بسیاری از افراد ترجیح میدهند زمان کارشان تحت کنترل خودشان باشد. برخی ممکن است کار در شب را به روز ترجیح دهند، و به این دلیل، کارمندی با ساعات مشخص برای آنها مناسب نیست. راهاندازی کسب و کارهای دخترانه به شما این آزادی را میدهد که در زمانهایی که برایتان مناسبتر است، به کارکردن مشغول شوید.
این بدان معنا نیست که زمانی که کسب و کار خود را راهاندازی میکنید، دیگر نیازی به تلاش و کار سخت ندارید؛ بلکه این نوع کار به شما اجازه میدهد که ساعات کاری خود را مطابق با نیازها و شیوه زندگیتان تنظیم کنید. این موضوع میتواند انتخاب شغل مناسب برای خانهدارها را راحت کند.
3. حمایت بیشتر
کسب و کارهای دخترانه معمولاً با کسب و کارهای خانگی همراستا هستند و خانواده و دوستان از این نوع مشاغل به طور ویژهای حمایت میکنند. به عنوان مثال، اگر بخواهید یک کارگاه تولید صنایعدستی یا یک سوپرمارکت راهاندازی کنید، میتوانید روی کمکهای مادی و معنوی آنها حساب کنید.
4. انعطافپذیری در نوآوری
کسب و کارهای دخترانه به شما این امکان را میدهند که به راحتی بر اساس نیازهای مشتریان خود تغییراتی در کارهایتان اعمال کنید. شما میتوانید با رصد کردن محیط بازار و دریافت بازخورد از مشتریان، خدمات و محصولات خود را بهبود ببخشید. این انعطافپذیری در تصمیمگیری و قابلیت تطبیق به شما این امکان را میدهد که همواره یک قدم جلوتر از رقبا باشید و کسب و کارتان را به سمت رشد و موفقیت هدایت کنید.
5. یادگیری و رشد شخصی
راهاندازی کسب و کار دخترانه، فرصتی عالی برای یادگیری و رشد فردی فراهم میآورد. شما در این مسیر با چالشهای جدیدی روبرو خواهید شد که میتوانند مهارتهای شما را افزایش دهند و شما را وادار کنند که در زمینههای مختلف آموزش ببینید. درنهایت، این فرایند به شما اعتماد به نفس بیشتری میدهد و شما را برای مواجهه با چالشهای آینده آمادهتر میکند.
5 چالش پیش روی دختران در راهاندازی کسب و کار
متأسفانه، هنوز در دنیایی زندگی میکنیم که زنان به طور متوسط کمتر از مردان درآمد دارند و معمولا دختران در راه اندازی یک کسب و کار با چالشهای بیشتری نسبت به پسران مواجه هستند. برخی از این چالشها را در ادامه خواهید خواند.
1. میزان بودجه
تأمین سرمایه و بودجه اولیه برای دختران نسبت به پسران یک چالش بزرگتر است؛ زیرا سرمایهگذاران معمولا به دختران کمتر اعتماد میکنند.
2. تعصبهای جنسیتی و کلیشهها
تعصبهای رایج جنسیتی میتوانند اعتبار زنان را به عنوان صاحبان کسبوکار تضعیف کنند. این کلیشههای آزاردهنده بر ایدهها، قابلیتهای دختران و میزان حمایتی که دریافت میکنند، تاثیر منفی میگذارد.
3. توازن بین کار و زندگی
ایجاد تعادل و توازن بین مسئولیتهای خانوادگی و تعهدات کاری، یک چالش بزرگ برای دختران است که مهنگار راهاندازی کسب و کار باید آن را در نظر گرفت.
4. شبکهسازی و راهنمایی
یکی از مهمترین مسائل در راهاندازی کسب و کار دخترانه برخورداری از آموزش مناسب است. تجربه نشان داده که دختران و زنان در دسترسی به آموزشهای مرتبط با کسب و کارشان با چالشهای بیشتری مواجهاند.
5. کمبود الگوهای موفق
عدم شناخت کافی از زنان کارآفرین موفق، میتواند پیدا کردن الگو یا مربیهای حرفهای را برای دختران جوان سخت کند.
12 نکات کلیدی برای راهاندازی کسب و کار دخترانه
داشتن یک کسب و کار موفق نیازمند رعایت نکاتی است که ما در این بخش به آنها خواهیم پرداخت.
1. شبکهسازی
برای دختران تازه کار، هیچ چیز به اندازه شبکهسازی نمی تواند مفید باشد. به تمام افرادی که میشناسید (دوستان، بستگان، همکاران فعلی و سابق، افرادی که از کلاسهای یوگا میشناسید و…) و فکر میکنید بتوانند به شما در شروع کار کمک کنند صحبت کنید. علاوه بر این، شبکهسازی با دیگر افرادی که حوزه مورد نظر شما شاغل هستند می تواند به شما اطلاعات مفیدی بدهد.
2. به اجتماعات مرتبط بپیوندید
بعد از اینکه حوزه مورد نظر خود را پیدا کردید، به سازمانهای مرتبط، نمایشگاههای تجاری و دیگر رویدادهای مرتبط با آن بروید. این کار باعث میشود شبکه شما گسترده شده و افراد بیشتری با شما و خدماتتان آشنا شوند.
3. با افراد موفق در حوزه خود ارتباط بگیرید
مطمئنا منظور این نیست که باید به دیگر صاحبان کسبوکار سرزده سر بزنید؛ اما باید با دخترانی که میخواهید از آنها الگو بگیرید ارتباط برقرار کنید. اکثر دختران کارآفرین، نسبت به چالشهای راهاندازی کسبوکار آگاه هستند و خوشحال میشوند که به دیگر دختران در رسیدن به موفقیت کمک کنند.
4. یک مربی پیدا کنید
اگر قصد دارید در یک صنعت جدید شروع به کار کنید، راهنمایی و مشاوره بسیار مهم است. یک مشاور راه اندازی کسب و کار میتواند به شما در طی کردن مراحل راهاندازی کار کمک کرده و شما را به دیگر افراد متخصص وصل کند.
5. یک اجتماع تشکیل دهید
اطرافتان را از افراد قابل اعتماد و حامی پر کنید که بتوانید درموارد نیاز از آنها درخواست کمک کنید. این افراد همزمان با رشد کسب و کارتان در کنار شما میمانند و مشاوران خوبی برای شما خواهند بود. لازم نیست این اجتماع را صرفا دختران تشکیل دهند؛ بلکه میتوانید دوستان جنس مخالف خود را نیز وارد این اجتماع کرده و از مشاورههای آنها بهره ببرید.
6. همیشه مقداری پس انداز داشته باشید
این روزها تبلیغات زیادی درمورد راهاندازی کسب و کار بدون سرمایه میشنویم، صرف نظر از حقیقت داشتن یا نداشتن این ادعا، لازم است بدانید راهاندازی کسب و کار دخترانه هزینههای زیادی به همراه دارد. توصیه میکنیم هرچقدر میتوانید برای کسب و کارتان پس انداز کنید! این پس اندازها در زمانی که با کمبود مالی مواجه میشوید یا چند ماه اول شروع شغل که سود آنچنانی ندارید، بسیار کمک کننده است.
7. تبادل خدمات
در ابتدای راه اندازی کسب و کار، بهترین ایده این است که با دیگر همکاران خود تبادل کنید. برای مثال اگر یک طراح گرافیک خوب میشناسید میتوانید از او بخواهید که یک لوگو برای شما طراحی کنید و در ازای آن، یک متن بازاریابی برای او بنویسید یا در انجام خدمات حسابداری به او کمک کنید.
8. خود را به عنوان یک زن کارآفرین معرفی کنید
مشتریان از دختران کارآفرین حمایت میکنند؛ پس در صفحه یا وب سایت خود یک بخش “درباره من” در نظر بگیرید و در آن در مورد انگیزهها ایدهها و اهدافتان صحبت کنید.
9. واگذاری وظایف
لازم نیست همه کارها را خودتان انجام دهید؛ وظایف کوچکتر را به دیگران واگذاری کنید و تمرکز خود را بر روی کارهای بزرگتر و ایدهپردازی بگذارید!
10. مدیریت زمان
معمولا وقتی کسب و کاری را شروع میکنید، تعادل بین زندگی و کار از بین میرود و این مسئله در برخی زنان جوان موجب عذاب وجدان میشود. در چنین شرایطی فراموش نکنید که درخواست کمک کردن هیچ عیبی ندارد! از افراد مورد اعتمادتان تا زمانی که زمان خود را مدیریت میکنید، درخواست کمک کنید.
11. به “نه” شنیدن عادت کنید!
شروع یک کسبوکار هیجانانگیز است و یکی از رضایتبخشترین کارهایی است که میتوانید انجام دهید. اما گاهی اوقات، این مسیر میتواند ناامیدکننده و پر از رد شدن باشد. آماده باشید! چراکه بیشتر از آنچه که تصورش را کنید، با کلمه “نه” مواجه میشوید.
12. اعتماد به نفس داشته باشید
در نهایت، سعی کنید اعتماد به نفس داشته باشید؛ این اعتماد به نفس با یادگیری مهارتهای مختلف به دست میآید.
اگر روش خاص یا توصیهای برای افزایش اعتماد به نفس دارید، به ما و دیگر دختران باانگیزهای که قصد راهاندازی کسب و کار دارند، در کامنتها بگویید!
۱۴ ایده از کسب و کارهای پردرآمد برای خانمها
در راهاندازی کسب و کار شما باید روی مهارتها و علایقتان سرمایهگذاری کنید، اگر علایق یا مهارتهای شما در یکی از دسته بندی های زیر قرار میگیرد به شما تبریک میگوییم! شما یک کسب و کار پررونق و پردرآمد خواهید داشت.
1. بازاریابی دیجیتال
دختران تنها ۳۷٪ از نقشهای رهبری در حوزه بازاریابی دیجیتال را به خود اختصاص میدهند، که نشاندهنده نیاز به حضور بیشتر زنان در این حوزه است. بازاریابی دیجیتال حوزههای مختلفی دارد که میتوانید از میان آنها یکی از انواع بازاریابی را انتخاب کنید، ازجمله:
- بهینهسازی موتور جستجو یا سئو (seo)
- استراتژی رسانههای اجتماعی
- بازاریابی محتوا
- مدیریت برند
- تجزیه و تحلیل دادهها
- و…
2. نوشتن آزاد
نوشتن آزاد برای دختران یک گزینه شغلی بسیار عالی است؛ زیرا انعطاف پذیری بالایی دارد و به زنان این امکان را میدهد که به راحتی بین کار، خانواده و سایر مسئولیتهای زندگی خود تعادل برقرار کنند. علاوه بر این، آمار نشان میدهد که زنان در این صنعت نه تنها حضور بیشتری دارند، بلکه در برخی موارد دستمزد بیشتری نیز نسبت به مردان دریافت میکنند.
3. مشاوره رسانههای اجتماعی
این ایده شامل مشاوره به رسانههای اجتماعی برای مدیریت بهتر کارهای آنهاست. جالب است بدانید که یک گزارش حاکی از آن است که ۶۱.۱ درصد از مدیران رسانههای اجتماعی زن هستند که این نشاندهنده نقش مؤثر و فعال زنان در هدایت این حوزه شغلی برای دیگران است.
4. طراحی گرافیک
یکی دیگر از ایدهها برای راهاندازی کسب و کار دخترانه، طراحی گرافیک است که شامل تولید تصویر برای وب سایتها، طراحی بروشور، تولید مجله و تبلیغات چاپی میشود. این شغل نیز بهطور فزایندهای زنان را جذب میکند، به طوری که زنان ۵۹.۱٪ از تمام طراحان گرافیک را تشکیل میدهند.
5. مربیگری سلامت
مربیگری سلامت یکی دیگر از صنایعی است که برای زنان جذاب است؛ زنان ۷۹.۱٪ از تمامی مربیان سلامت را تشکیل میدهند. به عنوان یک متخصص مربیگری سلامت، شما بر روی بهبود سلامت جسمانی و عاطفی مشتریان خود از طریق ایجاد تغییر در سبک زندگی تمرکز خواهید کرد.
6. آموزش آنلاین/تدریس خصوصی
اگر قاطعانه قصد راهاندازی یک کسب و کار دخترانه را دارید، چرا به سراغ آموزش آنلاین و تدریس مجازی نروید؟ شما میتوانید کسب و کاری راهاندازی کنید که خدمات آموزشی یا تدریس آنلاین ارائه میدهد.
7. مشاوره تخصصی
اگر در یک حوزه خاص مهارت و تجربه دارید، میتواند یک ایده کسبوکار سودآور برای شما باشد. به عنوان مثال، اگر مشاور مالی هستید، میتوانید یک کسبوکار مشاورهای را راهاندازی کرده و به مشتریان مشاوره مالی بدهید. اگر مهارت یا تخصص خاصی دارید در بخش نظرات به ما بگویید تا به شما بگوییم که چگونه میتوانید در مورد آن به مشاوره بپردازید.
8. توسعه اپلیکیشن
توسعه اپلیکیشن یک ایده کسبوکار پرسود برای دخترانی است که به علوم کامپیوتر یا مهندسی نرمافزار علاقه دارند. این حوزه کاری به عنوان STEM (علوم، فناوری، مهندسی، ریاضیات) شناخته میشود و همچنان تحت سلطه مردان قرار دارد، چرا که زنان تنها ۲۹.۲٪ از نیروی کار فعلی STEM را تشکیل میدهند. کار در این حوزه میتواند شامل طراحی اپلیکیشنهای جدید یا بهبود یا رفع اشکال اپلیکیشنهای کنونی باشد.
9. برنامهریزی رویدادها و مناسبتها
اگر عاشق برگزاری یک رویداد یا مناسبت هستید، بدانید تنها نیستید؛ زیرا ۷۶٪ از شاغلان در این حوزه را زنان تشکیل میدهند. این کسب و کار شامل تمامی مراحل برگزاری یک مراسم یا رویداد است.
10. خدمات پذیرایی
فراهم کردن خدمات پذیرایی نیز یک کسب و کار دخترانه به حساب میآید ؛ زیرا ۶۱٪ تامین کنندگان خدمات پذیرایی، زنان هستند. برای راهاندازی این کسب و کار ممکن است به دریافت مجوز و پروانه برای ارائه غذا و دیگر خدمات نیاز داشته باشید.
11. بازاریابی تأثیرگذار
۶۸ درصد اینفلوئنسرها در شبکههای اجتماعی، زنان هستند که نشان میدهد زنان یک فضای شخصی در جامعه دیجیتال برای خود رقم زدهاند. بازاریابی تأثیرگذار علاوه بر اینکه یک شغل اینترنتی برای خانم ها است، این فرصت را به شما میدهد که با برندها همکاری کرده و محصولات یا خدمات آنها را در کانالهای رسانههای اجتماعی خود به اشتراک بگذارید.
12. مربیگری تناسب اندام
برای دخترانی که به سلامت و ورزش علاقهمندند، مربیگری تناسب اندام میتواند یک کسب و کار مناسب باشد. این ایده کسب و کار به شما این امکان را میدهد که به علاقه خود پرداخته و به افراد کمک کنید تا سبک زندگی سالمتری داشته باشند.
13. مراقبت از سالمندان
مراقبت از سالمندان معمولا یکی از نقشهای زنان در داخل و خارج از محیط کار شناخته میشود؛ چون بسیاری از زنان به طور غیررسمی به مراقبت از سالمندان خانواده خود میپردازند. حتی در محیط کار، زنان نزدیک به ۹۰٪ از تمام کارکنان مراقبت از سالمندان را تشکیل میدهند. مراقبت از سالمندان شغلی عمیقاً رضایتبخش و فداکارانه است که به شما این امکان را میدهد تا ارتباطات معنیداری با سالمندان برقرار کنید و به آنها حمایت عاطفی و فیزیکی ارائه دهید.
14. خدمات مراقبت از حیوانات خانگی
عاشق مراقبت از حیوانات هستید؟ پس راهاندازی یک کسب و کار ارائه خدمات حیوانات خانگی میتواند ایدهای عالی برای شما باشد. این شغل میتواند گرداندن سگهای بامزه در طبیعت یا نگهداری از گربهها در خانه باشد و به شما این امکان را میدهد که در ازای کاری که دوست دارید، پول دریافت کنید.
6 کسب و کار دخترانه بدون نیاز به مدرک
اکثر دخترانی که در رویای راهاندازی یک کسب و کار دخترانه به سر میبرند، معمولا نگران نداشتن مدرک و تحصیلات آکادمیک هستند.
اگر این موضوع دغدغه شما هم هست، باید بگوییم که شما تنها نیستید! دختران زیادی در این شرایط بودهاند اما توانستهاند کسب و کار موفقی را راهاندازی کنند. برخی از مشاغلی که به مدرک دانشگاهی نیاز ندارند را در لیست زیر میبینید:
- فریلنسری
- ادمینی
- آرایشگری
- راه اندازی فروشگاه آنلاین
- مدیریت شبکه های اجتماعی
- بازاریابی دیجیتال
5 کسب و کار دخترانه بدون سرمایه در منزل
نداشتن سرمایه یکی از دغدغههای اساسی دختران جوان هنگام راهاندازی کسب و کار است. تعداد زیادی از مشاغل معرفی شده در بخشهای قبلی نیاز بسیار کمی به سرمایه دارند.
اگرچه برای راه اندازی هر شغلی به مقداری سرمایه نیاز است؛ اما موارد زیر برخی از کسب و کارهایی هستند که نیازی به سرمایه ندارند یا با کمترین بودجه نیز قابل راهاندازی هستند:
- آشپزی در منزل
- کارهای هنری
- ماساژ درمانی
- پرستاری
- نگهداری از حیوانات خانگی
مشاوره انتخاب شغل برای خانمهای قدرتمند و با اراده
راه اندازی کسب و کار دخترانه، یکی از بهترین راهها برای رسیدن به استقلال مالی است که پیش روی دختران نوجوان و زنان قرار دارد. آنها می توانند به راحتی و با کمترین امکانات از هر مهارت کوچکی دارند، کسب درآمد کنند. اما لازمه موفقیت در این کار، مشاوره تخصصی، پشتکار و داشتن برنامهریزی است. اگر به این سه مورد مجهز باشید، مشاغل آنلاین سنتی و خدماتی بیشماری در انتظار شما خواهد بود.
در پایان، اگر قصدتان برای راه اندازی کسب و کار دخترانه جدی است و نیاز به مشاوره و راهنمایی دارید، میتوانید از خدمات مشاوره انتخاب شغل آکادمی پاکراه بهره مند شوید. ضمن اینکه اگر ایده جذابی به غیر از موارد معرفی شده در ذهن دارید، توصیه میکنیم در بخش نظرات با ما مطرح کنید تا دیگر کاربران سایت هم بتوانند از نظرات ارزشمند شما بهره ببرند.