زمان مطالعه: 6 دقیقه

در دنیای رقابت امروزی، آنچه که باعث می‌شود نگاه مخاطب روی یک تبلیغ توقف کند، چیزی بیشتر از یک تصویر زیباست؛ درواقع این کلمات هستند که جادوی واقعی را رقم می‌زنند. کلمات تبلیغاتی، واژه‌هایی هوشمندانه و هدفمند هستند که در متون تبلیغاتی و بازاریابی به‌کار می‌روند تا توجه مخاطبان را جلب کرده و او را به حرکت وادار کنند.

مبلغان حرفه‌ای می‌دانند چگونه این واژه‌ها را به‌کار گیرند تا مزایای یک محصول یا خدمت را به‌نحوی برجسته کنند که مشتریان نه‌تنها به آن‌ها علاقه‌مند شوند، بلکه فکر کنند که آن پیشنهاد به‌طور ویژه برای آنان ساخته شده است. برخی از کلمات تبلیغاتی مستقیما به معرفی ویژگی‌های کالا می‌پردازند؛ اما برخی دیگر، احساس نیاز، علاقه و کنجکاوی را در مخاطبان برمی‌انگیزند.

اگر شما هم می‌خواهید با جملات موثر برای تبلیغات موفق آشنا شوید و تبلیغات خود را از یک پیام ساده به یک اثر ماندگار تبدیل کنید، در این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه، همراه ما باشید.

چرا انتخاب درست جملات در موفقیت تبلیغات موثر است؟

یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در استراتژی‌های بازاریابی، انتخاب واژگان است. زمانی‌که شما می‌خواهید داستانی برای بیان مزایای ملموس یک محصول یا خدمت برای افرادی که تجربه چندانی در استفاده از آن ندارند، بسیارید، بی‌تردید کلمات انتخابی تعیین می‌کنند آیا روایت شما موفقیت‌آمیز است یا خیر.

چرا انتخاب درست جملات در موفقیت تبلیغات موثر است؟

در صنایع مختلف، تفاوت زیادی میان واژه‌های مشابه وجود دارد که استفاده از یکی از آن‌ها ممکن است به پیشبرد پروژه کمک کند، درحالی‌که استفاده از دیگری برای مدت نامعلومی به توقف آن پروژه منجر شود. در همین راستا، می‌توانید نمونه‌های فراوانی از جملات موثر برای تبلیغات موفق در کمپین‌های بازاریابی بین شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان مشاهده کنید.

برای مثال یکی از شرکت‌های خرده‌فروشی آنلاین با تغییر جزئی در متن دکمه سبز خرید، بدون تغییر عملکرد آن دکمه، توانسته بود تفاوت چشمگیری ایجاد کند. این شرکت متن دکمه قدیمی را از +Cart به عبارت Add to Cart تغییر داده بود تا مشتریان بیشتری به‌دست آورد. با تغییر همین کلمات، تقریبا ۴۹ درصد کلیک‌ها در سایت خرده‌فروشی این شرکت، افزایش پیدا کرده بودند.

تأثیر تغییر واژگان بر افکار عمومی

معنای ضمنی واژه‌ها تغییرات بزرگی در رفتار انسان‌ها ایجاد می‌کنند، بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهند که جملات موثر برای تبلیغات موفق چنان تاثیری روی مخاطب می‌گذارند که حتی خود آن‌ها هم متوجه نیستند به چه دلیل برای خرید آن محصول اقدام کرده‌اند و می‌توان با این جملات، روانشناسی خرید مشتری را تحت تاثیر قرار داد.

در دهه‌های مختلف، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که انتخاب واژگان به‌خصوص در موضوعاتی که روی سلامت و رفاه مخاطبین تاثیر می‌گذارند، اهمیت دارد.

تأثیر تغییر واژگان بر افکار عمومی

برای مثال در دهه ۱۹۸۰ در یک نظر سنجی در بریتانیا از افراد پرسیدند آیا در خصوص تسلیحات هسته‌ای کشور احساس امنیت می‌کنند، در پی این نظر سنجی تنها ۴۰ درصد پاسخ مثبت دادند؛ درحالی که در نظر سنجی بعدی از واژه امن‌تر استفاده کردند و همین واژه باعث شد، ۵۰ درصد شرکت‌کنندگان پاسخ مثبت دهند.

نمونه دیگر از جملات موثر برای تبلیغات موفق به دیدگاه آمریکایی‌ها نسبت به گرمایش جهانی برمی‌گردد. در مقاله USA Today در سال ۱۹۸۶ یک نظر سنجی انجام شد که می پرسید، آیا فکر می‌کنید اثر گلخانه‌ای واقعا وجود دارد یا خیر.

تقریبا سه چهارم از افرادی که در نظر سنجی شرکت کرده بودند به این سوال پاسخ مثبت دادند؛ اما زمانی که پرسش را به شیوه دیگری و در قالب سوال آیا تغییرات اقلیمی درحال وقوع است پرسیدند، پاسخ‌های مثبت افزایش یافت.

این درحالی است که بعد از آنکه مجددا نظرسنجی را تغییر دادند و پرسیدند، آیا شواهد محکمی وجود دارد که نشان دهد دمای زمین در ۴۰ سال گذشته افزایش یافته است، پاسخ ها به طرز قابل توجهی کاهش یافتند.

تحقیق انجام شده نشان می‌دهد که نظرات مردم تغییر نمی‌کند، بلکه نوع پرسش باعث شده که افراد روی جنبه متفاوتی تمرکز داشته باشند؛ بنابراین پاسخ‌ها تغییر کرده‌اند و این لزوما به معنای تغییر دیدگاه نیست.

4 اصول نوشتن جملات برای جذب مشتری

اهمیت زبان و نوع واژگان برهیچکس پوشیده نیست، اما کمتر کسی می‌داند که چه واژه‌هایی بیشترین تاثیر را روی مخاطب می‌گذارند. در همین راستا، باید بگوییم که نیاز نیست تمامی جملات موثر برای تبلیغات موفق را به‌خاطر داشته به تمامی آن‌ها آگاه باشید؛ تنها باید هنگام تدوین استراتژی‌های بازاریابی نکاتی که در ادامه بررسی می‌کنیم را به‌خاطر بسپارید.

1. درک بار معنایی واژه‌ها

زمانی‌که جمله اینجا ثبت‌نام کنید را به کار می‌برید، حس پرکردن یک فرم بی‌انتها را به‌مخاطب القا خواهید کرد؛ اما اگر به‌جای آن از جمله سفر خود را آغاز کنید، استفاده نمایید می‌توانید هیجان و چالش را در درون مخاطب به‌وجود آورید.

2. یادگیری هنر ساده‌ نویسی

احتمالا شما هم در اکثر وب‌سایت‌ها با عباراتی مانند برنامه‌های بهتر، خدمات سریع‌تر، ارتباطات انسانی روبه‌رو شده‌اید؛ این عبارات نشان می‌دهند که زبان کوتاه، جذابیت بیشتری دارد. از آنجایی که اکثر بازدیدکنندگان وب، تنها سایت‌ها را مرور می‌کنند و به‌طور کامل به مطالعه آن‌ها نمی‌پردازند، ساده‌نویسی می‌تواند به افزایش بازدید‌ها و جلب توجه مخاطبان منجر‌ شود.

3. دقت بیشتر در انتخاب واژگان

همانطور که گفته شد نیاز نیست به‌تمامی جملات موثر برای تبلیغات موفق تسلط داشته باشید؛ تنها کافی است که در انتخاب واژگان بیشتر دقت کنید، اگر بتوانید جملات ابتدایی وبسایت را به‌نحوی که نشان‌دهنده خدمات یا محصولات شما باشند، انتخاب نمایید؛ بی‌تردید بازدیدکنندگان بیشتری هم به‌دست می‌آورید.

4. توجه به تاثیر واژه‌ها در متن

برای آنکه بازاریابی موفق باشید و بازاریابی خود را به‌شیوه‌ای موثر انجام دهید، باید به تاثیر واژه‌ها در متن توجه کنید. برای آزمایش واژ‌های مختلف، آزمون و خطا همواره آماده باشید و اگر نرخ بازدید خوبی ندارید؛ پس تغییرات اساسی را روی وب‌سایت خود اعمال نمایید.

8 تا از جملات ممنوعه در تبلیغات

زبان بازاریابی باید طبق مخاطبین هدف تنظیم شود و در این حوزه توجه به قوانین انتزاعی چندان اهمیتی ندارد؛ درواقع اگر می‌خواهید گروه شما عالی عمل کند، ممکن است به دلزدگی گروه دیگری منجر شود. با این اوصاف واژه‌هایی که می‌توانند حین بازاریابی کسب‌وکار شما را دچار آسیب‌های جدی کنند و جزو جملات موثر برای تبلیغات موفق قرار نمی‌گیرند، موارد زیر هستند.

8 تا از جملات ممنوعه در تبلیغات

1. مشکل (Problem)

برخی از وب‌سایت‌ها بیش از حد از کلمه مشکل استفاده کرده‌اند، برای مثال آن‌ها جملاتی مانند موارد زیر را در اکثر بخش های وب‌سایت خود به‌کار می‌برند:

  • درصورت وجود هرگونه مشکلی در خدمت شماییم
  • مشکلی به‌وجود نمی‌آورد
  • تمام مشکلات شما را حل خواهیم کرد

متاسفانه استفاده بیش از‌حد از چنین واژه‌ایی، حتی اگر در زمینه مثبتی به‌کار رود، می‌تواند ذهن مخاطبین را به‌ ارتباط بین محصول شما و مشکل هدایت کند؛ بنابراین بهتر است از عبارات دیگری مانند موارد زیر کمک بگیرید:

  • تیم ما مشتاقانه پاسخگوی سوالات شما خواهد بود
  • استفاده از محصول آسان و ساده است
  • محصولات ما، زندگی شما را بهبود می‌بخشند

2. احتمالات و باورها (Beliefs & Probability)

هنگام خرید، مشتریان می‌خواهند که تصمیماتی منطقی و برپایه دلایل محکم بگیرند و حدس و گمان برای آن‌ها کافی نیست؛ از همین‌رو بهتر است جملات موثر برای تبلیغات موفق را به کار برده و از کلماتی مانند موارد زیر بپرهیزید و سعی کنید از داده‌ها، آمارهای دقیق و تحلیل‌های درست استفاده نمایید.

  • فکر می‌کنم
  • احتمالا
  • شاید
  • باور داریم

3. پرکننده‌ها (Fillers)

منظور از پرکننده‌ها، کلماتی هستند که منظور خاصی ندارند؛ اما به طولانی شدن متن منجر می‌شوند. کلماتی همچون موارد زیر، جزو پرکننده‌ها قرار می‌گیرند:

  • یه جورایی
  • در واقع
  • اساسا
  • به بیان دیگر
  • خب

استفاده از واژ‌های فوق به‌جای جملات موثر برای تبلیغات موفق باعث می‌شود پیام اصلی شما چندان به ‌چشم نیاید؛ چرا که متن طولانی با اطلاعات کم، مخاطب را خسته و دلسرد خواهد کرد، پس هیچگاه از حذف کلمات نهراسید.

4. جملات مجهول (Passive Voice)

جملات مجهول شاید رسمی‌تر باشند؛ اما معمولا برای مخاطبین مبهم هستند. برای مثال جمله پاستای جورج بهترین پاستا است، یک جمله مجهول به‌شمار می‌رود و به‌جای آن می‌توانید از جملات فعال، شفاف و کوتاهی مانند ۸۰۰ مشتری گفته‌اند که پاستای جورج بهترین است، استفاده کنید.

5. ضمایر ملکی

استفاده بیش از حد از ضمایر ملکی و کلماتی مانند محصولات ما، راهکارهای ما یا سیستم ما، باعث می‌شود که متن رو تولیدکننده متمرکز باشد نه مشتری؛ با این اوصاف بهتر است که تعادل را با استفاده از کلماتی مانند شما حفظ کنید و مشتریان را در مرکز توجه قرار دهید.

6. صداقت و راست‌گویی

عباراتی همچون راستش را بخواهید، صادقانه بگویم و در حقیقت را نمی‌توان جزو جملات موثر برای تبلیغات موفق قرار داد، بلکه استفاده از این جملات، تفکرات منفی بسیاری را در ذهن مخاطب به‌وجود می‌آورد و ممکن است آن‌ها با خود فکر کنند که شما قبلا دروغ می‌گفتید. با این اوصاف، به‌کارگیری چنین عباراتی به‌هیچ‌عنوان پیشنهاد نمی‌شود.

7. منفی سازی (Negation)

برخی جملات ذهن مخاطب را درگیر کرده، آن‌ها را گیج می‌کند و احساسات منفی آنان را به قلیان درمی‌آورد؛ پس بهتر است به‌جای استفاده از چنین جملاتی، جملات مثبت و مستقیم را در متن به‌کار ببرید.

8. انتظار کشیدن (Waiting)

مشتریان چندان حوصله صبر کردن ندارند؛ پس بهتر است جملاتی مانند کمی صبر کنید یا منتظر بماید را استفاده نکنید. به‌کارگیری جملاتی مانند در حال ارسال هست، سفارش شما در راه است یا هم‌اکنون دریافت کنید که زمان حال و زبان پویایی دارند، بهتر به نظر می‌رسد.

چند جمله جذاب برای داشتن تبلیغات موثر در کسب و کارهای مختلف

جملات موثر برای تبلیغات موفق در هر کسب‌وکار متفاوت‌اند؛ اگر به‌دنبال جملاتی موثر برای کسب‌وکار خود هستید، جدول زیر به‌شما کمک خواهد کرد.

نوع کسب‌وکار جملات موثر
1. رستوران
  • هر لقمه، طعمی از بهشت
  • طعم اصیل، سرویس‌دهی مثال‌زدنی
2. آرایشگاه
  • زیبایی از اینجا شروع میشه
  • هر چهره‌ای، یک اثر هنریست
3. لوازم آرایشی
  • زیبایی طبیعی، فقط با یک انتخاب
  • چهره‌ات، بوم نقاشی ماست
4. لوازم خانگی
  • قدرت، کیفیت، ماندگاری
  • خانه‌ای هوشمند، زندگی‌ای ساده‌تر
5. بیمه
  • آرامش فردا، با تصمیم امروز
  • با ما نگران هیچ‌چیز نباش
6. پوشاک
  • استایل تو، امضای شخصیت توست
  • با ما خاص بپوش، خاص دیده شو
7. املاک
  • کلید خونه‌ی جدیدت همینجاست
  • ما فقط ملک نمی‌فروشیم، آینده می‌سازیم

برای نوشتن جملات تبلیغاتی کسب و کار خود از چه کسی مشاوره بگیریم؟

در دنیای تبلیغات، چیزی به‌اندازه کلمات تاثیرگذار نیست. کلمات نه تنها می‌توانند اطلاعات زیادی را منتقل کنند، بلکه به ایجاد احساس درون فرد و اخذ تصمیمات مختلف هم منجر می‌شوند؛ پس یک واژه درست، فروش شما را چند برابر خواهد کرد یا حتی احساس فوریت و هیجان را در درون مشتریان به‌وجود می‌آورد.

با این اوصاف می‌توان گفت راز جملات موثر برای تبلیغات موفق در ترکیب هوشمندانه زبان مثبت، فعال، ساده و مشتری محور نهفته است. آزمون و خطا، استفاده آگاهانه از کلمات و شناخت مخاطب هدف، متن تبلیغاتی شما را از یک نوشته معمولی به ابزاری قوی به‌منظور ترغیب، تاثیرگذاری و ایجاد مشتری وفادار تبدیل می‌کند. در نهایت، اگر به اطلاعات بیشتر و راهنمایی‌های دقیق‌تری در این حوزه نیاز دارید، می‌توانید از خدمات مشاوره تبلیغات آکادمی پاکراه بهره ببرید.

اگر شما هم ایده خوبی در مورد جملات تبلیغاتی موفق به ذهنتان می‌رسد، می‌توانید برایمان کامنت بگذارید تا کاربران دیگر سایت هم از نظرات ارزشمند شما بهره ببرند.

سوالات متداول

به طور خلاصه، بهتر است از کلمات قدرتمند و محرک احساسات استفاده کنید، یک مشکل را برجسته کرده و راه حل ارائه دهید، یا یک سوال تحریک‌آمیز بپرسید.

بله، هر چقدر که جملات تبلیغاتی کوتاه‌تر و رساتر باشند، تاثیر بیشتری هم خواهند داشت.

خیر، هر کانال (وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل، و غیره) نیازمندی‌های خاص خود را دارد و باید جملات خود را متناسب با هر کانال تنظیم کنید.
چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.