زمان مطالعه: 14 دقیقه

بخش مالی یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخش‌ها در هر سازمان تجاری به حساب می‌آید که مدیریت این بخش و نظارت بر عملکرد صحیح آن به عهده مدیر مالی است. تهیه گزارش‌های مالی، برنامه‌ریزی اهداف سازمانی در بازه‌های طولانی مدت و بازرسی مستقیم فعالیت‌های اقتصادی برخی از وظایف مدیر مالی به شمار می‌روند. در ادامه به‌صورت مفصل وظایف، اهداف، نیازمندی‌ها و سایر موارد مرتبط با این شغل را بررسی می‌کنیم.

منظور از شغل مدیر مالی چیست؟

مدیریت مالی یکی از مهم‌ترین عناوین شغلی در تمامی کسب‌وکار‌ها به حساب می‌آید که با مهارت و توانایی‌های خود، امور مالی را کنترل و مدیریت می‌کند. یک مدیر مالی وظایفی مانند مدیریت مالی، برنامه‌ریزی مالی و کنترل و سازماندهی امور مالی را بر عهده دارد. در واقع یک مدیر مالی حرفه‌ای با تجزیه گزارش‌های پیچیده و ساده‌سازی آن‌ها، به همکاران خود در درک بهتر اعداد و ارقام کمک می‌کند.

مدیر مالی چه اهدافی دارد؟

یکی از اهداف اصلی مدیر مالی، افزایش سود دهی کسب‌وکار با مدیریت و برنامه‌ریزی مالی شرکت است. نقش مدیر مالی و تصمیمات آن را در سود دهی کسب‌وکار نمی‌توان انکار کرد. علاوه بر این یکی دیگر از اهداف مدیر مالی نظارت بر دارایی‌ها و سرمایه‌های شرکت است که کیفیت این نظارت روی افزایش یا کاهش منابع مالی تاثیر دارد.

منظور از شغل مدیر مالی چیست؟

مدیر مالی در واقع کسی است که باید نظارت جامعی روی تخصیص سود و نحوه پرداخت آن به سهامداران داشته باشد. تصمیمات این شخص باعث افزایش یا کاهش سود سهامداران می‌شود؛ بنابر این یکی دیگر از اهداف مدیر مالی باید ایجاد توازن و تناسب میان درآمد‌ها، مخارج و هزینه‌های کسب‌وکار مانند پرداخت سود سهام باشد.

آشنایی با 15 وظیفه مدیر مالی

وظایف و مسئولیت‌های مدیر مالی را می‌توان از جنبه‌های مختلفی بررسی و آن‌ها را دسته‌بندی کرد. یک مدیر مالی بیشتر وقت کاری خود را صرف تحلیل داده‌ها و ارائه انواع پیشنهاد‌ها به مدیران کل می‌کند. این شخص اهداف و وظایف خاصی دارد که برخی از آن‌ها نسبت به برخی دیگر مهم‌تر هستند؛ بنابراین مسئولیت‌های اصلی و کلیدی مدیر مالی را می‌توان به‌صورت زیر بیان کرد:

  1. رسیدگی به داده‌های مالی، مستندسازی، تهیه و ارائه گزارش از این داده‌ها
  2. تجزیه و تحلیل روند مالی شرکت یا سازمان و ارزیابی کلی آن‌ها
  3. نظارت بر واحد‌های مالی مجموعه و گردش پول
  4. تعیین اهداف مالی شرکت
  5. مدیریت ریسک
  6. ارائه راهکار برای کاهش هزینه‌ها و مخارج و به حداکثر رساندن سود شرکت
  7. برآورد و پیش‌بینی سایر هزینه‌ها و سود شرکت
  8. ایجاد ارتباط با واحد منابع انسانی برای استخدام آموزش نیروی جدید
  9. ارائه خدمات دفتری همچون حساب‌های پرداختی، جمع‌آوری و بررسی حقوق

علاوه بر وظایف بیان شده، مدیر مالی یک سری مسئولیت‌های دیگری هم به شکل روزمره و روتین به عهده دارد. این وظایف به‌صورت زیر هستند:

  1. تجزیه، تحلیل و تفسیر داده‌های مالی کوتاه مدت و ارائه گزارش روزانه
  2. حفظ اسناد و دفاتر مالی
  3. یافتن روش‌های توسعه مالی
  4. ارائه مشاوره مالی به مدیر عامل و هیئت مدیره سازمان
  5. نظارت، هماهنگی و اطمینان از رعایت تمامی قوانین درون سازمانی
  6. تجزیه و تحلیل روند بازار جهت کسب فرصت‌های مناسب برای جذب سایر شرکت‌ها

مدیر مالی در بازار کار حوزه‌های مختلف چه نقشی دارد؟

نقش مدیر مالی در سایر کسب‌وکار‌ها با یکدیگر گوناگون است به‌صورتی که نقش مدیر مالی در یک شرکت صنعتی واحد تولید با شرکت بازرگانی یا خدماتی تفاوت دارد. هرچند برنامه‌ریزی برای جذب مشتریان بیشتر یکی از اصلی‌ترین اهداف مدیریت مالی است، اما با تغییر بازار هدف و مخاطبین شرکت، دانش و شناخت مدیر مالی نسبت به مشتریان نیز تغییر می‌کند.

مدیر مالی در بازار کار حوزه های مختلف چه نقشی دارد؟

از این رو استخدام مدیر مالی از یک کسب‌وکار متفاوت، احتمالا روی اثربخشی تصمیمات مالی موثر است. به همین دلیل بررسی رزومه مدیر مالی از مدیر عامل و هیئت مدیره سازمان وقت زیادی می‌گیرد. یک سازمان یا شرکت به دنبال استخدام مدیری با بیشترین مطابقت نسبت به نیازمندی خودش است.

مدیر مالی حرفه‌ای و 13 مهارت‌ آن

یک مدیر مالی مهارت‌های متفاوت و گوناگونی دارد که نیازمند مهارت بالا در محاسبات پیچیده ریاضی است. زیرا برخلاف حسابداران ارشد و حتی حسابداران ساده، مدیران مالی برای پیش‌بینی تخمین میزان سودآوری و هزینه‌های شرکت باید از الگو‌ها و الگوریتم‌های ریاضی استفاده کنند.

مدیر مالی حرفه‌ای و 13 مهارت‌ آن

مدیر مالی باید برای ارتقای توانایی‌ها و مهارت‌های خود باید در دوره‌های حسابداری مالی شرکت کند. البته انتظار نداشته باشد که فقط با شرکت در یک دوره مهارت و تجربه کافی برای مدیریت مالی را به دست آورد. آموزش منظم و دوره‌ای برای تمامی مدیران مالی و حسابداری کاملا الزامی است. زیرا تغییر و اصلاح روش‌های مدیریت مالی منابع، نیاز به آموزش مستمر را در بزرگ‌ترین و خبره‌ترین مدیران مالی ایجاد می‌کند.

تحلیل و تفسیر روند‌ها، داده‌های مالی و الگو‌ها نیز از دیگر وظایف مدیر مالی به حساب می‌آید. پس شخصی در این سِمت باید قوه تحلیل و حل مساله قوی و قابل اتکایی داشته باشد. به‌صورت کلی تمامی مهارت‌های و توانایی‌های یک مدیر مالی موفق را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  1. توانایی استفاده از محاسبات پیچیده ریاضی در بخش‌های مختلف کار
  2. توانایی لازم در مدیریت پایگاه داده‌های مالی
  3. شناسایی سریع مشکلات و ارائه راهکار‌های مناسب برای آن‌ها
  4. توانایی کار با سایر ابزار‌ها و نرم‌افزار‌های مالی تخصصی
  5. مهارت حل مساله و تصمیم‌گیری مالی
  6. توانایی ارتباط با سایر واحد‌های مالی، بازرگانی، منابع انسانی و…
  7. مهارت کار به‌صورت مولتی تسکینگ و اولویت‌بندی هر کدام از فعالیت‌ها
  8. مهارت ارائه انواع راهکار‌های منطقی برای سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی مالی
  9. توانایی نظارت بر فروشندگان یا قرارداد‌های دولتی
  10. توانایی اجرای تمامی سیاست‌های ذکر شده در قرارداد
  11. مهارت ارتباطی مناسب با متقاضیان و مشتریان
  12. مهارت نوشتاری برای تدوین گزارش‌ها
  13. ارتقای مهارت به عنوان مدیر مالی

نیازمندی‌های کار به عنوان مدیر مالی

از آن جایی که مدیریت مالی از سمت‌های مهم و حساس به حساب می‌آید، یک سری نیازمندی‌های کار به عنوان مدیر مالی وجود دارد. میزان تحصیلات، گذراندن آموزش‌های مورد نیاز، مهارت‌های مرتبط و… از جمله مهم‌ترین نیازمندی‌های این حرفه است که در ادامه بیشتر درباره آن‌ها صحبت می‌کنیم.

تحصیلات

اولین و مهم‌ترین شرط مدیران یک سازمان برای پذیرش فرد در سمت مدیر مالی، داشتن حداقل مدرک کارشناسی است. البته اولویت به افرادی با مدرک کارشناسی ارشد تخصیص داده می‌شود. حسابداری، امور مالی، مدیریت و اقتصاد رشته‌های مورد نظر برای این شغل محسوب می‌شوند. افراد تحصیلکرده در رشته امور مالی واحد‌های مهمی مانند مدیریت دارایی و رنامه‌ریزی مالی را به‌صورت تخصصی می‌گذرانند.

البته افراد تحصیلکرده در رشته‌های حسابداری یا مدیریت نیز به‌صورت تخصصی به مطالعه واحد‌های ذکر شده می‌پردازند. علاوه بر آن در طی تحصیل واحد‌های دیگری مانند اقتصاد خرد و اصول مالی را نیز مطالعه می‌کنند و بر این مباحث مسلط می‌شوند. در صورت داشتن مدرک معتبر هر کدام از رشته‌های ذکر شده، شانس شما برای کسب این جایگاه شغلی بالاتر می‌رود.

در میان رشته‌های تحصیلی اولویت با رشته‌های مدیریت، اقتصاد یا امور مالی خواهد بود. زیرا واحد‌های بازار مالی بین‌المللی، مدیریت مالی سازمان‌ها، پژوهش مالی و مدل‌های مالی در این رشته‌ها تدریس می‌شوند. اما توجه داشته باشید که تسلط در این حوزه و مطالب آن از نقاط قوت یک مدیر مالی موفق به حساب می‌آید.

آموزش دیدن

گذراندن اغلب آموزش‌های مورد نیاز در این رشته هنگام اشتغال چه زمان ورود به صنعت چه در حال همکاری با سازمان‌ها ایجاد می‌شود. اگر هدفتان تبدیل شدن به یک مدیر مالی موفق است، باید از همان ابتدا و حین تحصیل فعالیت خود را با سازمان‌های محلی یا در سازمان‌های بزرگ‌تر به عنوان کارآموز شروع کنید. بدین صورت برای ورود به صنعت اقتصاد با کسب مهارت و محک زدن اطلاعات دانشگاهی آماده می‌شوید.

مهارت‌ها

یادگیری بیشتر مهارت‌های مرتبط و تسلط بر آن‌ها، اصل مهم و ضروری موفقیت در هر رشته و جایگاه شغلی است. فرد برای موفقیت در جایگاه مدیریت مالی، به مهارت‌های مختلفی از ارتباطی گرفته تا ریاضی و محاسباتی نیاز دارد. موارد زیر از مهم‌ترین مهارت‌های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک مدیر مالی حرفه‌ای محسوب می‌شوند:

  • مهارت‌های ارتباطی: توانایی برقراری ارتباط به‌صورت گفتار و نوشتار یکی از مهم‌ترین مهارت‌های هر شغلی از جمله مدیریت مالی محسوب می‌شود. افراد شاغل در این حوزه باید توانایی توضیح مفاهیم و مسائل پیچیده اقتصادی به زبان ساده را داشته باشند. مدیر مالی باید گزارش‌هایی را به‌صورت کتبی برای مدیران نوشته و از طریق ایمیل با آن‌ها ارتباط برقرار کند.
  • مهارت‌های تحلیلی: مهارت‌های تحلیل در واقع شامل توانایی‌های جمع‌آوری و تحلیل داده‌ها، انتخاب یک مسیر و قدرت حل مساله می‌شود. یک مدیر مالی موفق باید با استفاده مفید از این مهارت‌ها و جمع‌آوری و تحلیل داده‌های مختلف، در انتخاب مسیر پیشرفت سازمان به مدیران اجرایی کمک کند.
  • مهارت‌های ریاضی و محاسباتی: مهارت‌های پایه در ریاضی و توانایی شرح مسائل و ایده‌های مختلف با استفاده از داده‌های عددی برای یک مدیر مالی از اهمیت بسیاری زیادی برخوردار است.
  • مهارت‌های سازمان‌دهی: هر فرد شاغلی از جمله مدیر مالی برای بهره‌وری بهتر از انرژی، توانایی‌های ذهنی و حتی محیط فیزیکی در دسترس، به مهارت سازمان‌دهی نیاز دارد.
  • توجه به جزئیات: مدیر مالی باید برای کاهش خطا‌ها با دقت و توجه بالا گزارش‌ها را تحلیل و درآمد‌ها را محاسبه کند.

محیط کاری مدیر مالی چگونه است؟

سمت مدیر مالی در انواع سازمان‌ها و شرکت‌ها وجود دارد. این سازمان‌ها شامل مجموعه‌های اقتصادی، آژانس‌های دولتی، بیمه، کمپانی‌های مستقل، سرویس‌های حرفه‌ای و انواع کارخانه‌ها می‌شود. معمولا یک مدیر مالی به‌صورت تمام وقت و حتی گاهی بیش از ۴۰ ساعت در هفته کار می‌کند. محیط کار فرد شاغل در این سمت به‌صورت زیر است:

  • نشستن پشت میز برای بازه‌های طولانی مدت
  • استفاده از تجهیزاتی مانند اسکنر، کامپیوتر، پرینتر و سایر ابزار دفتری
  • تسهیل و ایجاد ارتباط بین مدیران سازمان، مدیران اجرایی رده بالا و کارمندان

محیط کاری مدیر مالی چگونه است؟

مراحل تبدیل شدن به یک مدیر مالی

اگر به مدیریت مالی علاقه دارید یا بنابر هر دلیلی هدفتان فعالیت در این شغل است، باید چند مرحله اصلی را پشت سر بگذارید. مراحل لازم برای تبدیل شدن به یک مدیر مالی را به ترتیب و اختصار در ادامه توضیح می‌دهیم:

  1. گذراندن تحصیلات مرتبط: برای فعالیت در این جایگاه شغلی، حداقل به مدرک کارشناسی در یکی از رشته‌های حسابداری، اقتصاد و… را دارید.
  2. کسب تجربه: اگر دانشجوی هر کدام از رشته‌های مرتبط هستید، فعالیت در یک سازمان به عنوان کارآموز به شدت توصیه می‌شود. این کار به شما در پیاده‌سازی اطلاعات دانشگاهی خود در بازار واقعی کمک می‌کند. اما در صورت فارغ التحصیلی به عنوان دستیار مالی به سازمان‌های کوچک درخواست کار دهید. این سازمان‌ها فرصت خوبی به کارمندان کم تجربه می‌دهند تا برای آینده‌شان یک رزومه قوی بسازند.
  3. کسب مجوز و گواهی‌های معتبر: هر چند که کسب مجوز الزامی نیست اما داشتن انواع آن، شانس فرد درخواست دهنده را بالا می‌برد. این مجوز‌ها علاقمندی و اراده فرد برای کسب جایگاه مدیریت مالی در یک سازمان را نشان می‌دهد.
  4. ارتقا رزومه: اغلب مدیران استخدام افرادی با حداقل پنج سال سابقه کار را ترجیح می‌دهند. از این رو به محض کسب تحصیلات لازم، سابقه کاری و گواهی‌های پایان دوره به فکر ارتقا رزومه خود باشید. بالاترین مدرک تحصیلی، تمامی سابقه‌های کاری مرتبط و هر مجوز حرفه‌ای و گواهی را در رزومه خود ذکر کنید.
  5. درخواست کار: در محدوده و مناطق مورد نظر خود به جستجو و شناسایی سازمان‌هایی با نیازمندی موقعیت شغلی مدیر مالی بپردازید. سپس سابقه کاری، میزان تحصیلات و تخصص‌های مورد نیاز آن‌ها را بررسی کنید تا مشابه‌ترین آن‌ها را با موقعیت خود بیابید. نهایتا جدیدترین رزومه و نامه اختصاصی که برای سازمان‌ها نوشته‌اید را به آن‌ها ارسال کنید.

مراحل تبدیل شدن به یک مدیر مالی

بازار کار مدیران مالی و فرصت‌های شغلی برای آن‌ها

فارغ‌التحصیلان رشته‌های مدیریت مالی، اقتصاد، حسابداری و سایر گرایش‌های مدیریت خصوصا بازرگانی، دولتی و صنعتی در صورت ورود به این شغل شانس موفقیت بیشتری نسبت به دیگران دارند. با توجه به استقبال جامعه در سال‌های اخیر رشته‌های میان رشته‌ای به ویژه حوزه مدیریت و فارغ التحصیلان رشته‌های فنی به دلیل آشنایی با مسائل مالی و حسابداری، آمادگی لازم برای ورود به این شغل را دارند.

مدیران مالی در سازمان‌ها و شرکت‌های مختلفی از جمله سازمان‌های دولتی، شرکت‌های بیمه، شرکت‌های خصوصی و بانک‌ها کار می‌کنند. به عبارتی تمامی شرکت‌ها برای رشد و پیشرفت در حوزه کاری خود به مدیریت مالی جهت افزایش سود و دارایی‌های شرکت نیاز دارند. با توسعه بخش خصوصی در کشور و کاهش اتکای دولت به درآمد‌های نفتی، بر اساس پیش‌بینی‌ها توجه شرکت‌ها به مدیران مالی بیشتر خواهد شد.

شغل مدیریت مالی برای چه شخصیت‌هایی مناسب است؟

برای انتخاب شغل صحیح باید عوامل مختلفی از جمله ارزش‌ها، مهارت‌ها، شرایط جامعه، شرایط خانوادگی، علایق و ویژگی‌های شخصیتی در نظر گرفته شوند. ویژگی‌های شخصیتی یکی از مهم‌ترین این عوامل به حساب می‌آید. هر چند حتی افرادی با نوع تیپ شخصیتی مشابه، ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود را دارند.

در همه‌ی مشاغل افراد موفقی از تیپ‌های شخصیتی مختلفی وجود دارد و اعلام تیپ‌های شخصیتی خاص مناسب یک شغل درست نیست. اما بر اساس تحقیقات، عموما تیپ‌های شخصیتی ENTJ و INTJ برای کار در سمت مدیر مالی رضایت شغلی بیشتری دارند.

شرح وظایف مدیران مالی در سازمان‌های مختلف

مدیران مالی وظایف بسیار زیادی دارند اما برخی از این وظایف از اهمیت بیشتری برخوردار هستند. آگاهی از امور کلی حسابداری یکی از وظایف مشترک اکثر مدیران مالی در سازمان‌های مختلف به شمار می‌رود تا جایی که برخی افراد وظایف مدیر مالی و حسابداری را در بسیاری از زمینه‌ها یکی می‌دانند.

شرح وظایف مدیران مالی در سازمان‌های مختلف

با این حال بر حسب نوع سازمان‌ها، اختیارات مدیران مالی و سایر مسائل دیگر، وظایف شخص در موقعیت شغلی مورد نظر تا حدودی می‌تواند متفاوت و تخصصی باشد. به همین دلیل در ادامه وظایف برخی از مدیران مالی در چند سازمان و نهاد متفاوت را بررسی می‌کنیم.

شهرداری

  • برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی
  • مدیریت دارایی شهرداری
  • مدیریت نقدی و تجزیه و تحلیل هزینه‌های شهرداری
  • نظارت بر حقوق تمامی پرسنل
  • تهیه اسناد مالی سازمان
  • گزارش امور مالی
  • نظارت بر بدهی‌ها و هزینه‌ها

ساختمان

  • به حداکثر رساندن سود سازمان و تضمین سلامت مالی بلندمدت امور ساختمانی
  • برآورد بودجه، هزینه‌ها و جدول زمانی کاری پروژه
  • تخصیص و حسابداری منابع مالی جهت کاهش هزینه پروژه‌ها
  • همکاری با دیگر پیمانکاران
  • همکاری با مهندسان، معماران و دیگر متخصصان ساخت و ساز
  • تفسیر اطلاعات فنی و قرارداد‌ها برای سایر متخصصان مجموعه

شرکت تولیدی

  • پیش‌بینی سود و انجام پیش‌بینی‌های مالی
  • تهیه و ارائه گزارشات و اطلاعات مالی دقیق
  • تهیه صورت جریان وجوه نقد تولیدی
  • ارائه مشاوره در تصمیم‌گیری‌های مالی و هدایت سرمایه‌گذاری‌ها
  • مدیریت اعتبار تولیدی

شرکت بازرگانی

  • مدیریت نحوه‌های حسابداری در کل سازمان
  • جمع‌آوری و تهیه و تفسیر گزارش‌ها، حساب‌ها، تفسیر‌ها، بودجه‌ها و صورت‌های مالی
  • تولید طرح‌های تجاری بلندمدت
  • مدیریت بودجه‌های سازمان
  • انجام تحقیقات در رابطه با قیمت‌گذاری، عوامل موثر بر عملکرد و رقبا
  • کنترل فروش که شامل گزارش فروش، محاسبات حاشیه پروژه، تهیه تحلیل واریانس و… می‌شود.
  • رسیدگی به واردات و صادرات سازمان

مدیر مالی اداری

  •  ارائه گزارش ماهانه
  • تهیه صورت‌های مالی بر اساس تمامی اصول پذیرفته شده حسابداری
  • برنامه‌ریزی و مدیریت جریان نقدی
  • مدیریت تمامی امور مالیاتی
  • مدیریت و سازماندهی وضعیت بدهکاران و بستانکاران
  • تهیه بودجه و پیش‌بینی‌های مالی اداره
  • نظارت بر تمامی امورات مالی و حسابداری روزمره
  • بررسی و ارائه بازخورد در رابطه با ریسک‌های شرکت و قرار گرفتن در موقعیت قرارداد با مشتری

هتل

  • مدیریت کار‌های بخش حسابداری
  • پیش‌بینی بودجه
  • سازماندهی، مدیریت، برنامه‌ریزی و اجرای امور مالی و اهداف مالی هتل
  • مدیریت جریان نقدی هتل
  • کار با سرمایه‌گذاران و ایجاد ارتباط با آن‌ها
  • بررسی سوابق دقیق از حساب‌های هتل و نگهداری از آن‌ها

بیمارستان

  • برنامه‌ریزی، هدایت و هماهنگی و کنترل تمامی فعالیت‌های مالی بر اساس قوانین آیین بیمارستان
  • تهیه و تنظیم صورت‌های مالی سالانه بیمارستان
  • ایجاد هماهنگی میان پرسنل امور مالی بیمارستان و نظارت بر آن‌ها
  • تهیه و تنظیم بودجه سالانه بیمارستان

حقوق مدیر مالی در ایران و سایر کشورها

میزان حقوق مدیر مالی در سایر کشور‌ها با یکدیگر متفاوت است و به عوامل مختلفی از جمله مکان، صنعت، تجربه، سطح مسئولیت و اندازه سازمان بستگی دارد. حقوق مالی در ایران نیز در موقعیت‌های مختلف بر اساس همین موارد محاسبه می‌شود. به گونه‌ای که حقوق یک مدیر مالی در شهر تهران بیشتر از سایر شهر‌های بزرگ و حقوق یک مدیر مالی در شهر‌های بزرگ بیشتر از شهر‌های کوچک است.

حقوق مدیر مالی در ایران و سایر کشورها

حقوق مدیران مالی در ایالات متحده نیز بسیار متنوع است؛ به گونه‌ای که دستمزد یک مدیر مالی با تجربه در یک شرکت بزرگ چندین برابر فرد دیگر در این سمت شغلی با رده متوسط در سایر شهر‌ها محاسبه می‌شود. این موضوع در کانادا نیز صندوق می‌کند و میزان حقوق به مکان و صنعت بستگی دارد. در شهر‌های بزرگ کانادا مانند تورنتو و ونکوور، حقوق مدیران مالی بیشتر از سایر مناطق است.

حقوق مالی در انگلستان و شهر لندن تقریبا بیشترین میزان را دارد. در آلمان این حقوق به مکان و اندازه شرکت بسیار وابسته است و هر چقدر شرکت بزرگ‌تر باشد، میزان حقوق بیشتر می‌شود. این موضوع در رابطه با حقوق یک مدیر مالی در استرالیا نیز صدق می‌کند.

میزان حقوق مدیر مالی تحت تاثیر چه عواملی قرار دارد؟

  • سطح مسئولیت: یکی از عوامل اصلی و مهم در تعیین حقوق مدیر مالی، سطح مسئولیت و نقش او در سازمان است. معمولا یک مدیر مالی با سطح مسئولیت بالاتر و تصمیمات استراتژیک بیشتر، حقوق بهتری را دریافت می‌کند.
  • مکان جغرافیایی: محل و مکان کار نیز تاثیر زیادی در تعیین حقوق دارد. معمولا شهر‌های بزرگ‌تر و مناطق با هزینه زندگی بالا، حقوق بیشتری را به مدیر مالی اختصاص می‌دهند.
  • اندازه سازمان: اندازه سازمان و حجم عملیات مالی یکی دیگر از عوامل موثر در تعیین حقوق به حساب می‌آید. شرکت‌های بزرگ‌تر معمولا به دلیل مسئولیت‌های بیشتر، حقوق بالاتری را به کارکنان خود اختصاص می‌دهند.
  • صنعت: نوع صنعت نیز در تعیین میزان دستمزد تاثیرگذار است به عنوان مثال برخی صنایع مانند بانکداری و مالیات حقوق بالاتری دارند.
  • تخصص و تجربه: مدیران با دانش تخصصی در زمینه‌های خاص مانند مالیات، حسابداری، مدیریت ریسک و تجزیه و تحلیل مالی معمولا حقوق بیشتری دارند.
  • شرکت‌های پایه‌ای و استارتاپ‌ها: در شرکت‌های پایه‌ای و استارتاپ‌ها احتمالا حقوق کمتر است اما معمولا سهمی از ارزش شرکت را به مدیران مالی ارائه می‌دهند.
  • رشته تحصیلی: تحصیلات مدیر مالی مهم است و معمولا افرادی با مدارک مرتبط مالیاتی و حسابداری معتبر، حقوق بیشتری دریافت می‌کنند.
  • مهارت‌های فردی: توانایی مذاکره، توانایی در مدیریت تیم‌های مالی و موارد این چنینی نیز می‌تواند میزان حقوق مدیر مالی را افزایش دهند.
  • شرایط اقتصادی: شرایط اقتصادی کشور و صنعت نیز روی میزان حقوق دریافتی یک مدیر مالی موثر است. هر چقدر که شرایط اقتصادی پایین‌تر باشد، میزان حقوق نیز کاهش می‌یابد.

مدیر مالی کجا می‌تواند کار کند؟

مدیران مالی با مدیران ارشد و بخش‌های تهیه‌کننده اطلاعات، اعداد و ارقام مورد نیاز مدیران مالی، به‌صورت نزدیک همکاری دارند. فرصت‌های شغلی برای مدیران بسیار زیاد است، برخی از این شغل‌ها بر امور مالی کنترل و برخی دیگر ماهیت عملیاتی دارند.

مدیر مالی کجا می‌تواند کار کند؟

کنترل امور مالی بر روی مواردی مانند گزارش‌های مالی سالانه و حساب‌های مالی تمرکز دارد. در شغل‌هایی با ماهیت عملیاتی، مدیر مالی بررسی می‌کند که آیا شرکت قابلیت بهبودی عملکرد‌های روزانه خود را دارد یا خیر. مدیران مالی در این بخش به‌صورت مداوم با کارمندان ارتباط دارند تا از درک تاثیرات تصمیمات مالی به طور روزمره توسط آن‌ها مطمئن شوند.

مهارت‌های مدیر مالی در رزومه کاری و مصاحبه شغلی

برای نوشتن رزومه کاری خود ابتدا سراغ مهارت‌های یک مدیر مالی موفق بروید. سپس نمونه‌هایی از سابقه کاری خود را با استفاده از آن مهارت‌ها در رزومه مثال بزنید. در طی مصاحبه شغلی نیز باید اطلاعات خاصی درباره خود و سابقه کاریتان ارائه دهید که نشان دهنده مهارت شما در این حوزه باشد. پاسخ این سوالات را سناریویی بدهید مانند مهارت صرفه‌جویی در پول شرکت X یا اجتناب از سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر در سازمان.

چرا مدیریت مالی شغل خوبی است؟

یکی از دلایل اهمیت شغل مدیر مالی، فرصت‌ها و مزایای شغلی بسیاری است که همراه خود فراهم می‌کند. این شغل موفقیت‌های بسیاری را برای سازمان به وجود می‌آورد و بسیاری از صنایع و سازمان‌ها خواستار یک مدیر مالی موفق هستند. تقاضای زیادی برای این شغل وجود دارد که بخاطر همین امنیت شغلی بالا را برای فرد تضمین می‌کند. مدیر ارشد امور مالی، رئیس امور مالی یا مدیر امور مالی برخی از فرصت‌های شغلی این سمت هستند.

با مشاوره کسب‌وکار به عنوان مدیر مالی موفق عمل کنید!

شغل مدیریت مالی از آن جایی که جزو مشاغل ارشد و کلیدی به حساب می‌آید، از نظر درآمدی در رده بالایی قرار دارد. در نتیجه تقاضا برای این شغل بالا است و همین موضوع نحوه استخدام افراد در این زمینه را کمی سخت می‌کند. به همین دلیل افرادی که خواستار این جایگاه شغلی هستند باید تلاش زیادی برای کسب آن داشته باشند.

مهارت، تجربه و مدرک تحصیلی سطح بالا از مهم‌ترین ملزومات برای فعالیت در این سمت هستند. اگر شما هم برای کسب‌وکار خود نیاز به استخدام یک مدیر مالی دارید یا می‌خواهید به عنوان یک مدیر مالی مشغول به کار شوید، باید از افراد متخصص مانند مهندس پاکراه یا کسانی که قبلا تجربه کار در این موقعیت شغلی را داشتند، کمک بگیرید. مشاوره کسب‌وکار آکادمی کسب و کار پاکراه به شما کمک می‌کند تا تمام موانع را در این مسیر از سر راهتان بردارید.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.