بر اساس تحقیقات صورت گرفته، ۷۰ درصد از انگیزه و اشتیاق کارمندان به نوع رهبری و رفتار مدیران بستگی دارد. پس می توان اداعا کرد رفتار صحیح مدیران موفق با کارمندان، نقش موثری در موفقیت کلی برند ایفا میکند. وقتی مدیران از رفتارهای حمایتی و مناسب استفاده کنند، نتیجه آن افزایش میزان بهرهوری کارمندان و سوددهی شرکت خواهد بود.
علاوه بر این، رفتار صحیح مدیران در کاهش نرخ ترک شغل کارمندان نیز تأثیرگذار است. آمار نشان میدهد شرکتهایی که مدیر آنها با پرسنل خود ارتباط بهتری دارند، میتوانند تا ۳۵ درصد از ترک شغل کارکنان خود بکاهند.
ما در این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه، قصد داریم راهنمایی کامل و جامع از نحوه برخورد مدیران با کارمندان ارائه کنیم؛ همچنین در قسمت نظرات همین مطلب، آماده پاسخگویی سریع و رایگان به سوالات و چالشهای شما عزیزان در این خصوص هستیم. پس اگر به دنبال افزایش انگیزه و کارایی تیم خود هستید، با ما همراه شوید!
تاثیر روابط سالم بین مدیر و کارکنان بر موفقیت کسب وکار
در مطالعهای که توسط موسسه گالوپ انجام شده، مشخص شد در شرکتهایی که مدیرانشان با کارمندان به شیوهای مثبت و حمایتی ارتباط دارند، ۲۱ درصد بیشتر از سایر شرکتها در کسب و کار خود موفق بوده و سوددهی بالاتری داشتهاند.
روابط مثبت بین مدیر و کارکنان در دفتر کار، به افزایش بهرهوری و همکاری در بین تیمها ختم میشود. زمانی که احترام متقابل بین یک مدیر و یک کارمند وجود داشته باشد، هر دو طرف تمایل بیشتری برای بهتر کارکردن دارند.
در شرکتهایی که بین مدیر و کارمندان رابطه خوبی وجود دارد، کارمندان فعالانه وظایف خود را انجام داده و بهرهوری، خلاقیت و همکاری بیشتری از خود نشان میدهند.
درنهایت، رابطه مثبت بین مدیر و کارکنان میتواند موجب کاهش غیبت و ترک شغل کارکنان شود. البته، نتایج یک نظر سنجی نشان میدهد که ۸۲ درصد از کارکنان به خاطر یک مدیر بد، شغل خود را ترک خواهند کرد.
5 اصل کلیدی رفتار صحیح مدیران
اکثر ما میدانیم که یک مدیر باید با کارمندان خود رفتار حرفهای داشته باشد؛ اما این به چه معناست؟ تعریف درست رفتار صحیح چیست؟ در ادامه ۵ اصل کلیدی رفتار صحیح مدیران را بررسی میکنیم.
1. احترام و قدردانی از کارمندان
مدیرانی که به کارمندان خود احترام میگذارند و از تلاشهای آنها قدردانی میکنند، در حال به جا آوردن یکی از اصول اساسی مدیریت صحیح هستند. نتایج تحقیقات نشان داده است که ۶۲ درصد از کارمندان احساس میکنند اگر پاداش و تشویق بیشتری دریافت کنند، عملکرد بهتری خواهند داشت.
در این برنامه کارمندان میتوانند دستاورد و پیشرفتهای خود را مطرح کرده تا از آنها قدردانی شود. قدردانی میتواند با اهدای جواز، ترفیع رتبه یا افزایش دستمزد همراه باشد.
2. شفافیت و صداقت در ارتباطات
شفافیت و صداقت در هر رابطهای کلید رسیدن به موفقیت است و رابطه مدیر/کارمندی نیز از این قاعده مستثنی نیست! تحقیقات انجام شده نشان دادهاند اگر مدیران در بیان خواستهها و انتظارات خود شفافیت بیشتری داشته باشند، کارمندان نیز انگیزه بالاتری برای انجام وظایف خود خواهند داشت.
در این جلسات مدیر میتواند خواستهها انتظارات و اهداف خود را طور واضح و شفاف با کارمندان در میان گذاشته و به آنها نیز فرصتی برای بیان ایدههایشان بدهد.
نتیجه جلسات یک به یک، ارتباط قویتر و حرفهایتر بین کارمند و مدیر است.
3. ایجاد اعتماد و همدلی
آنچه که فقط در شرکتهای موفق میتوان دید، اعتماد و همدلی بین کارمندان و مدیران است. برقراری رابطه براساس اعتماد و همدلی یکی از مهمترین اصول برای داشتن یک تیم متعهد و خلاق است. طبق نتایج یک تحقیق، کارمندان شرکتهایی که در آنها فرهنگ اعتماد و همدلی رواج دارد، ۲۷ درصد بیشتر از کارکنان سایر شرکتها، بهرهوری دارند.
برنامههای تفریحی و ورزشی گروهی نیز میتوانند به برقراری حس اعتماد و همدلی بین کارمندان و مدیران کمک کنند.
4. تشویق به مشارکت و ارائه ایده
مدیرانی که کارکمندان خلاق میخواهند باید تشویق به مشارکت و ارائه ایده را در دستور کار خود قرار دهند. طبق تحقیقی که شرکت مایکروسافت در این زمینه انجام داده است، ۶۴ درصد از کارکنان ادعا کردهاند اگر مدیرانشان در به آنها اجازه شرکت در تصمیمگیری بدهند و به ایدههای آنها توجه کنند، انگیزه بیشتری برای کارکردن میگیرند.
در این جلسات مدیر میتواند یک فضای رقابتی بین کامندان ایجاد کند که هرکارمندی بهترین ایده را بدهد، جایزه میگیرد. این کار موجب تشویق آنها به مشارکت در ایدهپردازی میشود.
5. حمایت از رشد و توسعه فردی کارمندان
آخرین اصل از اصول رفتار صحیح مدیران، حمایت از رشد و توسعه فردی کارمندان است. نتایج تحقیقات شرکت لینکدین نشان میدهد، 94 درصد از کارکنان معتقدند که اگر شرکتی به آموزش و توسعه حرفهای آنها توجه کند، بیشتر احتمال دارد که در آنجا بمانند.
5 مهارت ارتباطی مهم که مدیران موفق باید داشته باشند
مدیران موفق باید به مهارتهای زیادی مجهز باشند که مهارتهای ارتباطی از مهمترین آنهاست. شما همرهان گرامی آکادمی پاکراه، در جدول زیر میتوانید موثرترین مهارتهای ارتباطی مدیران موفق و مثالهایشان را ببینید.
البته در بخشهای بعد، روشهایی برای کسب این مهارتها هم به شما آموزش خواهیم داد و جای هیچ نگرانی برایتان وجود ندارد.
مهارت ارتباطی | مثال |
۱. گوش دادن فعال و همدلانه | خلاصه کردن حرفهای کارمند، پرسیدن سوالات باز، قطع نکردن صحبت |
۲. بیان واضح و موثر انتظارات | من انتظار دارم که پروژه را تا پایان ماه به اتمام برسانید و هر هفته گزارشی از پیشرفت کار بدهید |
۳. ارائه بازخورد سازنده | کار شما در این پروژه عالی بود، اما برای بهترشدن، میتوانید روی فلان موضوع تمرکز کنید |
۴. حل تعارضات به طور مسالمت آمیز | بیایید در مورد اختلافنظرمان صحبت و راهحلی پیدا کنیم که به نفع هر دو طرف باشد.” |
۵. ارتباط غیرکلامی موثر | لبخند زدن، تکان دادن سر، حفظ تماس چشمی |
۵ روش برای ارتباط موفق مدیر با کارمندان
مدیران برای برقراری یک ارتباط قویتر و بهتر با کارمندان خود، ۵ راه پیش رو دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۱. داشتن ارتباط منظم
یکی از بهترین روشها برای داشتن ارتباط موفق، این است که به عنوان یک مدیر برنامه ارتباطی منظم با کارمندان داشته باشید. مثلا جلسات هفتگی، ماهانه، شش ماهه و سالانه منظم و همچنین جلسات گروهی، تک به تک و بین سازمانی نیز میتوانند مفید باشند.
۲. درخواست و ارائه بازخورد
ایجاد یک سیستم بازخورد، یکی دیگر از راه های بهبود ارتباط بین مدیر و کارمند است. برگزاری نظر سنجیهای منظم میتواند به گرفتن بازخورد کمک کرده و کارمندان را تشویق به بین نظراتشان کند. از طرف دیگر، مدیران نیز باید به کارمندان بازخورد بدهند.
۳. بهبود روشهای ارتباطی
مدیران باید راههای ارتباطی برای کارمندان را باز بگذارند. این راهها می توانند ایمیل، تماس تلفنی، پیامک و… باشند که به کارمندان اجازه دسترسی راحت به مدیر را میدهند. مدیران باید تایمی را برای پاسخ به کارمندان خود در پلتفرمهای مختلف اختصاص دهند.
۴. رهبری با الگو
به عنوان یک مدیر، باید با رفتارتان یگ الگوی کامل باشید. اعتبار شما به تواناییهایتان در تحقق وعدهها، ارتباط مثبت با دیگران و قدردانی از موفقیتها و ایدههای کارکنان بستگی دارد. کارکنان باید شما را فردی راستگو، متعهد و خوشقول بدانند.
۵. نشان دادن احترام از طریق کلمات و رفتار
احترام یکی از مهمترین فاکتورهای ارتباط موثر است و شما به عنوان مدیر باید مطمین شوید که همه کارمندان، احساس ارزشمندی و محترم بودن دارند. پس با کلام و رفتار خود به آنها احترام بگذارید و فرهنگ احترام را در شرکت خود نهادینه کنید!
نحوه برخورد با کارکنان ناراضی
با کارکنان ناراضی چه باید کرد؟ اصلا از کجا باید فهمید که یک کارمند ناراضی است؟ در ادامه نشانههای یک کارمند ناراضی و نحوه برخورد با او را زیر ذرهبین میبریم.
نشانههای نارضایتی کارکنان
اگر نشانههای زیر را در پرسنل خود مشاهده کردید، یعنی از کار کردن در مجموعه شما ناراضی است:
- کاهش بهرهوری: کاهش کیفیت و کمیت کار کارکنان یکی از نشانههای اولیه نارضایتی است.
- افزایش غیبت: افزایش غیرقابل توجیه غیبت میتواند نشانهای از مشکلات و نارضایتی باشد.
- تغییر در نگرش: اگر یک کارمند که قبلاً مثبت و سختکوش بوده، ناگهان دچار تغییر نگرش شود، این نشاندهنده وجود مشکل است.
- شکایت از دیگران: اگر رفتار یک کارمند باعث نگرانی دیگر همکاران او میشود، احتمالاً مشکلی وجود دارد.
- جستجوی فعالانه کار: اگر کارمندی در حال ارسال درخواست شغلی یا مصاحبه به دیگر شرکتها باشد، واضحا در حال اعلام ناراضی است.
حال برای رفع این مشکل چه باید کرد؟ دو راهکار زیر به شما در این خصوص کمک میکنند!
- بهترین راهحل برای برخورد با کارمند ناراضی، اختصاص دادن زمان به او و گوش دادن فعالانه به مشکلاتش است. سعی کنید بدون قطع کردن صحبتهای او، بدون بحث و بدون دفاع کردن از خود، به دلایل نارضایتی کارمند خود گوش دهید.
- از امید الکی دادن اجتناب کنید؛ درعوض اگر نمیتوانید مشکل او را حل کنید، صادقانه به او بگویید. اما اگر توانایی کافی برای حل مشکل را دارید، دریغ نکنید!
اگر با مورد خاصی از نارضایتی کارکنان خود مواجه شدید و نیاز به کمک دارید، حتما برایمان کامنت بگذارید تا به صورت رایگان و فوری شما را راهنمایی کنیم.
نحوه برخورد با پرسنل گستاخ
مطمئنا هر مدیری در طول دوره کاری خود، با کارمندی گستاخ مواجه خواهد شد. با چنین پرسنلی چه باید کرد؟ برای برخورد با کارکنان گستاخ، به نکات زیر توجه کنید:
- آرامش خود را حفظ کنید: در مواجهه با بیاحترامی، سعی کنید به جای مقابله به مثل، آرام و محترم بمانید تا گفتگو به نتیجه بهتری برسد.
- گوش دهید: به بازخورد کارکنان گوش دهید تا مشکلاتی که باید به آنها رسیدگی شود را شناسایی کنید.
- ثبت وقایع: سوابق دقیقی از رفتارهای کارمند گستاخ نگهداری کنید تا در صورت نیاز به مدارک قانونی، به کارتان بیاید.
- ثبات داشته باشید: دستورالعملهای رفتاری یکسانی برای همه کارکنان تعیین کنید و به این دستورالعملها پایبند باشید.
- قانونگذاری کنید: برای کارکنان گستاخ عواقب روشنی در نظر بگیرید و در صورت عدم تغییر رفتار، آنها را اعمال کنید.
- به دیگر کارکنان سر بزنید: رفتار گستاخانه یک فرد میتواند کل فضای کاری را تحت تأثیر قرار دهد. اطمینان حاصل کنید که سایر کارکنان تحت آزار و بیاحترامی قرار نمیگیرند.
آیا شما هم با موارد این چنینی در کسب و کارتان مواجه شده اید؟ حتما تجربه های خود را از بخش نظرات همین پست با ما در میان بگذارید تا دیگر کاربران آکادمی کسب و کار پاکراه هم از تجربیات ارزشمند شما بهره ببرند.
دریافت مشاوره مدیریت منابع انسانی برای یادگیری رفتار صحیح مدیران با کارمندان
رفتار صحیح مدیران موفق با کارمندان یکی از مهمترین فاکتورها در میزان دستیابی یک شرکت به موفقیت است. هرچقدر کارمندان و مدیران ارتباط مثبتتر، حرفهایتر و عمیقتری داشته باشند، انگیزه کارمندان برای اجرای وظایفشان بالاتر خواهد بود. همچنین این ارتباط عمیق دوطرفه، موجب ایجاد بستری برای شکوفایی خلاقیت کارمندان و درنهایت، سوددهی بیشتر شرکت شود.
از آنجایی که رفتار صحیح کارمندان یک بحث گسترده و پیچیده است، نمیتوان در یک مطلب به تمام جوانب آن پرداخت. از این رو ما در آکادمی پاکراه برای شما امکانی فراهم کردهایم که اصول رفتار صحیح مدیران را به طور کامل یاد بگیرید. برای دریافت مشاوره مدیریت منابع انسانی، میتوانید با کارشناسان ما تماس گرفته یا فرمهای مشاوره را پر کنید.
اگر همچنان سوال یا ابهامی برایتان باقی مانده، کافی است کامنت بگذارید تا همکاران ما به صورت فوری و آنلاین پاسخگوی شما باشند.