سیلیکون ولی نام منطقهای در جنوب سانفرانسیسکو بوده که به عنوان مرکزی برای بزرگترین شرکتهای جهانی از جمله اپل، تسلا، گوگل، اچ پی، دل، سونی و… شناخته میشود. همچنین نیمی از میلیاردهای فناوری جهان در این منطقه حضور دارند و فعالیت میکنند.
آیا میدانستید بخشی از این افراد موفق، ایرانیها هستند؟ در این مقاله از آکادمی کسب و کار پاکراه همراه ما باشید تا با بررسی ایرانیان موفق در سیلیکون ولی در نسلهای مختلف، شما را با این افراد بیشتر آشنا کنیم. ضمن اینکه اگر در خصوص هر کدام از آنها سوالی داشتید، کافیست از بخش کامنتها بپرسید.
لیست 33 تایی معروفترین ایرانیان موفق در سیلیکون ولی
در این بخش، معروفترین ایرانیانی که در سیلیکون ولی فعالیت دارند را به شما معرفی خواهیم کرد.
1. دارا خسروشاهی
دارا خسروشاهی پسر عموی امیر خسروشاهی که نقش مهمی در موفقیت او داشته، بعد از انقلاب به همراه دیگر اعضای خانواده و فامیل به آمریکا مهاجرت کرده است.
دارا خسروشاهی از سال 2005 به عنوان مدیر عامل Expedia مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی در سمتهای گوناگون بری دیلر فعالیت داشته، او یکی از مدیران اجرایی IAC بوده و در شرکت Convoy سرمایهگذاری کرده است.
2. علی و هادی پرتوی
علی و هادی پرتوی پسرعمههای دوقلوی امیر خسروشاهی هستند که به عنوان اولین سرمایهگذاران استارتاپ نیروانا شناخته میشوند. این کسب و کار استارتاپ که چندی بعد به اینتل فروخته شد، به اعضای دیگر خانواده برای ایجاد کسبوکار کمک کرد.
علی پرتوی با مشارکت در تاسیس Link Exchange توانست با ارائه یک نرمافزار تبلیغات اینترنتی به مایکروسافت مبلغ 250 میلیون دلار تصاحب کند و سرویس اجتماعی موسیقی خود یعنی iLike را به قیمت 20 میلیون دلار به Myspace بفروشد!
هادی پرتوی هم که برادر دوقلوی علی است، یکی از بنیانگذاران Tell Me Networks محسوب میشود. او با ارائه سرویس تشخیص صوت به مایکروسافت، مبلغ 800 میلیون دلار به دست آورده است. همچنین به همراه برادرش iLike را بنیانگذاری و با ایجاد Code.org در یادگیری برنامهنویسی رایانه به نوجوانان کمک کرده است.
جالب است بدانید که 30 درصد دانشآموزان آمریکا در این پلتفرم حساب کاربری دارند. از دیگر استارتاپهای مشهور و متعددی که این دو برادر در آنها سرمایهگذاری کردهاند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- Convoy
- Airbnb
- Change
- ClassPass
- Thumbtack
- Thrive Market
- فیسبوک
- دراپ باکس
- ایندی گوگو
- اسپیس ایکس
3. امیر خسروشاهی
امیر خسروشاهی پسرعموی دارا خسروشاهی است که به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی شناخته میشود. نسل خسروشاهی بعد از انقلاب سال 57 با ترک ایران و مهاجرت به آمریکا توانستند به کمک سرمایهگذاری یک زندگی آبرومندانه برای خود دست و پا کنند.
4. شروین پیشه ور
شروین پیشه ور به عنوان بنیانگذار و مخترع شناخته میشود. او در سال 2014 در پاسخ به ایده حملونقل سریع ایلان ماسک، Hyperloop One را بنیانگذاری کرد و در سال 2017 به دلیل اتهامات سوء رفتار جنسی از سمت خود استعفا داد.
سر ریچارد برانسون از کسانی است که سرمایهگذاری عظیمی در شرکت او انجام داد. از جمله شرکتهایی که پیشه ور از سرمایهگذاران مهم آنها بوده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اوبر
- واربی پارکر
- Rent the Runway
5. پیر امیدیار
پیر امیدیار یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی است که مدت زیادی در استارتاپ General Magic مشغول به فعالیت بود. او که به خرید و فروش اجناس دست دوم از طریق شبکه جهانی وب فکر میکرد، از بنیانگذاران eBay با ارزشی معادل 28/5 میلیارد دلار است.
پیر امیدیار با بنیانگذاری The Intercept به عنوان یک استارتاپ روزنامهنگاری و رسانهای دیجیتال، منجر به ساخت فیلم و مستندهای معروفی مثل Spotlight و Dark Money شد. اکنون او از تعدادی از کسبوکارهای اجتماعی در کنار آکادمی رهبری آفریقایی، Code.org ، Kiva و Meetup حمایت میکند.
6. پژمان نوزاد
پژمان نوزاد که سرمایهگذار استارتاپهایی مثل دراپ باکس و Doordash است، قبلا به عنوان یک تاجر فرش و قالی فعالیت داشت. تا چندین سال او جمعهها در پالو آلتو صبحانه ایرانی تدارک میدید؛ بهگونهای که برنامه صبحانه او محبوبیت زیادی به دست آورد و به مرور در لندن، بارسلونا، ونکوور، سان فرانسیسکو و … برگزار شد.
پژمان نوزاد به عنوان سرمایهگذار اولیه با شرکتهای موفقی مثل SoundHound، Aquantia و AppLovin همکاری داشت و بعد از ملاقات با آرش فردوسی در دراپ باکس هم سرمایهگذاری کرد.
7. آرش فردوسی
یکی دیگر از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی آرش فردوسی است که به عنوان بنیانگذار دراپ باکس شناخته میشود. او که از والدین مهاجر ایرانی در کانزاس متولد شد هنگام تحصیل در MIT و زمانی که تابستان به کارورزی میرفت، با پرتوی ملاقات داشت. پرتوی هم از او خوشش آمد و با پیشنهاد دادن مقداری سرمایه اولیه، توصیههای کمکی خود را به او ارائه داد.
آرش فردوسی بعد ملاقات با پرتوی، MIT را ترک کرد و به همراه همکارش دراپ باکس را برای سرمایهگذاران احتمالی توضیح میداد که در همین بین با پژمان نوزاد هم آشنا شد. فردوسی به دراپ باکس کمک کرد تا از یک استارتاپ متعلق به Y Combinator به یک شرکت عمومی با سود سالیانه یک میلیارد دلار و ارزش نهایی بیشتر از 9 میلیارد تبدیل شود.
8. امید کردستانی
امید کردستانی به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی سابقه کاری موفقی در استارتاپهای HP و Go، 3DO و Netscape داشته است. او که اولین مدیر اجرایی بخش کسبوکار گوگل و یازدهمین کارمند این شرکت بود، سود سالانه آن را به 70 میلیارد دلار رساند.
9. کیوان بیک پور
کیوان بیک پور به عنوان سرپرست محصول و بنیانگذار Periscope (اپلیکیشن استریم زنده ویدیویی) شناخته میشود. توییتر در سال 2015، Periscope را به مبلغ 100 میلیون دلار از بیک پور خریداری و در سال 2018 او را به عنوان سرپرست محصول انتخاب کرد.
10. بابی یزدانی
بابی یزدانی که یکی از سرمایهگذاران برجسته در آمریکا است، مسیر شغلی خود را با بنیانگذاری Cota Capital از دهه 80 میلادی آغاز کرد. او به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی سرمایهگذار شرکتهایی مثل اوبر، گوگل، سوییت گرین و سیلزفورس است.
11. فرزاد ناظم
فرزاد ناظم به عنوان مدیر ارشد فناوری سابق به اوراکل کمک کرده تا به غول فعلی پایگاه داده تبدیل شود. ناظم در سال 1996 به استخدام یاهو درآمد و پس از بازنشستگی در سال 2007 به عنوان مشاور و سرمایه دار مشغول به فعالیت شد. برخی از شرکتهایی که او به عنوان سرمایهگذار آنها شناخته میشود، عبارتند از:
- Ginkgo
- Ubiom
- Color Genomics Bioworks
12. سالار کمانگر
سالار کمانگر یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی است که به عنوان نهمین کارمند استخدام شده در گوگل در نزد بنیانگذاران آن یعنی لری پیج و سرگئی برین یک فرد مهم و ارزشمند است. کمانگر به عنوان مدیر عامل سابق یوتیوب شناخته میشود و اکنون عضو مدیریت اجرایی آلفابت است.
13. علی روغنی
علی روغنی یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی است که در سال 2014 به Y Combinator پیوست و باعث راهاندازی Continuity (یک شتاب دهنده استارتاپی) شد.
روغنی برای مرحله ابتدایی حدود 700 میلیون دلار سرمایه جمع کرد و به عنوان مدیر ارشد مالی و معاون ارشد در بخش برنامهریزی استراتژیک پیکسار مشغول به کار شد. او در سال 2013 توانست به عنوان مدیر ارشد مالی و اجرایی Twitter انتخاب شود.
14. بیژن ثابت
بیژن ثابت در سال 2007 روی تامبلر و در سال 2008 روی توییتر سرمایهگذاری کرد. توییتر در همان سال یک عرضه عمومی موفق داشت و تامبلر هم در سال 2013 توسط یاهو با مبلغ یک میلیارد دلار خریداری شد.
در مرداد ماه 1401 بود که خبری با عنوان معرفی یک شهروند ایرانی تبار به عنوان سفیر ایالت متحده در جمهوری چک از سوی بایدن به مجلس سنا منتشر شد. این فرد کسی نیست جز میلیارد 53 ساله ایرانی در آمریکا با نام بیژن ثابت.
15. شایان زاده و الکس مهر
شایان زاده و الکس مهر که به عنوان خالق Zoosk شناخته میشوند، در دوران مدرسه با هم آشنا شدند. در حال حاضر شایان زاده به عنوان بنیانگذار و مدیر عامل Leap Rail این پلتفرم آنلاین را که برای آنالیز اطلاعات مربوط به عملهای جراحی است، اداره میکند.
الکس مهر نیز به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی بنیانگذار سرویس آنلاین دوستیابی در سال 2013 و بنیانگذار و مدیر عامل Mentor Box است.
16. پیروز پرورنده
یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی پیروز پرورنده است که به عنوان نسل دوم مهاجران، فرصتهای زیادی برای رشد و پیشرفت در آمریکا داشت. نسل اول مهاجران به دلیل عدم تسلط به زبان انگلیسی به ریاضیات و علوم کشیده میشدند.
در حالی که افراد نسل دوم مثل پیروز فرصت را غنیمت شمرده و به دلیل تسلط کامل به زبان انگلیسی وارد حوزه قانون شدند. در حال حاضر پیروز پرورنده به عنوان بنیانگذار پروژه غیر انتفاعی مشارکتهای ایرانی و آمریکایی شناخته میشود و مدیر عامل اجرایی Aquantia است.
17. بابک پرویز
بابک پرویز به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی، کارمند سابق گوگل است که Google Glass را خلق کرده و اکنون در حال اداره نسخه آمازونی مرکز تحقیقات بلند مدت گوگل X است. او به عنوان مدیر و معاون تیم تحقیقاتی Grand Challenge نیز شناخته میشود.
18. آدام فروغی
آدام فروغی به عنوان سرمایهگذار AppLovin قصد دارد سهام شرکت خود را در آیندهای نزدیک بهصورت عمومی عرضه کند. AppLovin که به تازگی ارزش 2 میلیارد دلاری پیدا کرده، به توسعهدهندگان بازیهای موبایلی برای یافتن مخاطب و کسب درآمد کمک میکند.
19. فرج اعلایی
شرکت Aquantia به عنوان تولیدکننده نیمه هادی از سال 2004 روی شبکههای پر سرعت تمرکز دارد. اعلایی به عنوان مدیر عامل، سهام این شرکت را در سال 2017 به طور عمومی عرضه کرد و ارزش بازار Aquantia را به 400 میلیون دلار رساند.
20. فرهاد محیط
یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی فرهاد محیط است که به عنوان یک کارآفرین سریالی شناخته میشود. او که بنیانگذار Bizrate است، در زمینه تجارت الکترونیک به مشتریان مشاوره میدهد.
به علاوه با خلق Shopzilla (موتور جستجوی خرید) توانسته مبلغ 565 میلیون دلار به دست بیاورد. بعد از آن هم کمک کرده تا Flipagram که یک اپلیکیشن اجتماعی برای به اشتراکگذاری تصاویر است، به تصاحب Byte Dance در بیاید.
21. ساسان گودرزی
ساسان گودرزی یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی است که به همراه خانواده در 9 سالگی به آمریکا مهاجرت کرد. بعد از فوت پدر خانواده، برادر بزرگ ساسان یک کسبوکار راهاندازی میکند که باعث میشود تجربه او بالاتر برود و در شرکت Intuit ترفیع مقام بگیرد. این شرکت از سال 2019 اعلام کرد که گودرزی مدیر عامل آینده Intuit است.
22. حسین معین
حسین معین رئیس سابق تکنولوژی و استراتژی است که در صنعت فناوری بیشتر از 30 سال سابقه دارد و تا سال 2018 در نوکیا کار میکرده است. در نهایت مدیر عامل سابق Coriant یعنی شایگان خردپیر، او را به عنوان مشاور اجرایی استراتژیک برنامههای 5G به استخدام این شرکت درآورده است.
23. نرگس بنی اسدی
نرگس بنی اسدی بنیانگذار استارتاپ آنالیز دادههای ژنومیک به نام BinaTechnologies است. این استارتاپ در سال 2014 به مبلغ 121 میلیون دلار توسط Roche خریداری شد. هم اکنون نرگس بنی اسدی به عنوان کارآفرین در شرکت Zinc VC مشغول به کار است.
24. داریان شیرازی
داریان شیرازی پسردایی دارا خسروشاهی یکی از اولین کارمندهای Facebook است که قبل از آن در eBay کار میکرد. آقای شیرازی به عنوان یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی با هدف ساخت پایگاهی برای فروش هوشمند، کسبوکار خود را تحت عنوان Radius Intelligence راهاندازی کرد که این مجموعه در لیست موفقترین شرکتهای جمعآوری اطلاعات کسبوکارهای کوچک قرار میگیرد.
در این شرکت ساماندهی و بهروزرسانی اطلاعات بیش از 20 میلیون کسبوکار کوچک انجام میشوند.
25. شان راد
شان راد که در دهه 70 میلادی به همراه خانواده به لس آنجلس مهاجرت کرد، در سال 2012 به عنوان بنیانگذار تیندر مشغول به فعالیت شد و مدتی مدیرعامل این شرکت بود. How I Built This و The Tim Ferriss Show از پادکستهایی هستند که شان در آنها به عنوان مهمان حضور داشت. با شنیدن آنها میتوانید نکات جالبی درباره موفقیت آقای راد در تیندر یاد بگیرید.
26. امین ذوفنون
امین ذوفنون که کل زندگی کاری خود را به عنوان معاونت توسعه گذرانده، قبل اضافه شدن به فیسبوک در سال 2011 به مدت 8 سال در گوگل فعالیت داشت. او اکنون به عنوان مسئول توسعه جهانی در شرکت فیسبوک مشغول به کار است.
27. فرزاد خسروشاهی
یکی از پسرعموهای دارا خسروشاهی، فرزاد خسروشاهی است که به عنوان خالق Google Sheets شناخته میشود و در کارگاه جدید گوگل روی محصولات آزمایشی مشغول به کار است.
او نزدیک به 15 سال تیم توسعه Google Workspace را رهبری میکرد و در 2 دی ماه 1402 بود که خبری از انتصاب فرزاد خسروشاهی در موقعیت مدیر ارشد فناوری شرکت Notionمنتشر شد.
28. پریسا تبریز
پریسا تبریز به عنوان عضو سابق سرویس دیجیتال ایالات متحده به عنوان شاهزاده امنیت گوگل شناخته میشود. در سال 2012 بود که مجله فوربس، خانم تبریز را به عنوان 30 زن برتر سال انتخاب کرد.
او یکی از ارزشمندترین مهرههای شرکت گوگل است که به عنوان Security Princess یا مدیر امنیت اطلاعات فعالیت میکند.
29. نیوشا زاده
نیوشا زاده به عنوان بنیانگذار و مدیرعامل برایت شناخته میشود؛ استارتاپی که برای مدیریت دوره بالینی از هوش مصنوعی کمک گرفته است.
30. شایگان خردپیر
شایگان خردپیر در سال 2014 به عنوان مدیرعامل Juniper Networks انتخاب شد و تا سال 2018، Coriant را مدیریت کرد. کمی بعد Coriant به واسطه Infinera به قیمت 430 میلیون دلار تصاحب شد.
او در زمینه مخابرات، استراتژی فناوری و شبکه تخصص دارد؛ به همین دلیل تا پیش از فعالیت در Juniper Networks، به عنوان مدیریت ارشد فناوری و مدیریت ارشد اطلاعات در Verizon Communications فعالیت داشت.
31. مهبد مقدم
مهبد مقدم یکی از 3 بنیانگذار اصلی Genius بود. Genius یک سایت راجع به توضیح آهنگهای رپ و متنهای دیگر است که البته مهبد مقدم در سال 2014 به دلیل ارسال نظرات بیهوده از آن اخراج شده است.
آقای مقدم اخیرا در حال ساخت پلتفرمی با عنوان بود HellaDoge که بر خلاف دیگر پلتفرمها، کاربران با تولید محتوا درآمد کسب میکنند. مهبد مقدم از هم بنیانگذاران Genius و Everipedia در اثر عارضههای ناشی از تومور مغزی در سن 41 سالگی درگذشت.
32. آویلا لاریزاده دوگان
آویلا لاریزاده مدیر راهبرد و کسبوکار است که در سال 2018 توسط کوبالت که مدیریت انتشار کاتالوگهای موسیقی را برعهده دارد، برای اجرای استراتژیهای جهانی در شرکت او استخدام شده است.
33. کامران پور زنجانی
کامران پور زنجانی یکی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی است که در سال 1999، PriceGrabber را به عنوان ابزاری برای مقایسه قیمت کالاها بنیانگذاری کرده است.
دیگر ایرانیان موفق در سیلیکون ولی
در این بخش، برخی دیگر از موفقترین ایرانیان سیلیکون ولی را به شما معرفی خواهیم کرد.
- سعید عمیدی: بنیانگذار و مدیرعامل Plug and Play
- لیلی صرافان: مدیرعامل یک شرکت فعال در حوزه سلامت سالمندان با عنوان Home Care Assistance
- کامران الهیان: موسس و مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری چند مرحلهای به نام Global Catalyst Partners، موسس کمپانی تولیدکننده نیمرسانای Cirrus Logic
- محسن معظمی: مشاور ارشد کمپانی سیسکو، مدیر اجرایی شرکت فناوری Columbus Nova، بنیانگذار شرکت سیستمهای تجاری استفورد
- شین تجارتی: مدیر عامل قسمت کشورهای در حال توسعه در کمپانی Honeywell
- حسین اسلامبولچی: مدیر سابق فناوری بینالمللی AT&T و مدیر عامل سابق آزمایشگاهها
- علی وهابزاده: موسس و مدیرعامل Chariot
- پدرام کیانی: سرپرست مهندسی Virgin Hyperloop One
- شاهین فرشچی: شریک کمپانی Lux Capital برای سرمایهگذاری بر کمپانیهای فعال در حوزه فناوریهای عمیق
- تورج پرنگ: بنیانگذار پلتفرم ارتباطی Jaxtr و مشاور ارشد بخش استراتژی Webs، مدیر اجرایی سابق پلتفرم UpCounsel برای وکیلیابی آنلاین و مشاور ارشد بخش توسعه سازمانی در GoDaddy (کمپانی خدمات اینترنتی)
- بابک پهلوان و نیما اصغر بیگی: از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی و بنیانگذاران پلتفرم Clever Sense
- مکس گیزور: مدیر سابق توسعه سازمانی سیسکو و سهامدار ارشد شرکت سرمایهگذاری Charles River
- کیوان مهاجر: بنیانگذار و مدیر عامل شرکت SoundHound
- حسام اسفندیارپور: بنیانگذار و مدیرعامل شرکت متخصص در زمینه ژنتیک به نام Genapsys
- مصطفی رونقی: مدیر فناوری کمپانی توالییابی ژنتیک به نام Illumina
- امیرعلی طلاساز: بنیانگذار و رئیس Guardant (کمپانی فناوریهای سلامت)
- نیما قمصری: مدیر عامل پلتفرم مالی Blend
- تونی شکیب: معاون اسبق سیسکو و کارشناس کسبوکار در اینترنت اشیا (IoT Business Specialist) برای جنرال موتورز
- آرمین ابراهیمی: مدیر عامل سابق شرکتهای Advertising.com و BuySight و بنیانگذار و مدیر عامل شرکتی بلک چین تحت عنوان ShoCard
- پیام زمانی: تاسیس Reply.com و Autoweb و مدیر عامل One Planet Ops
- روز جزایری: شراکت در Kleiner Perkins Caufield and Byers
- شاهین هدایت: شراکت در تاسیس Candou Ventures و تاسیس Beceem و Enverv
نسل جوان ایرانیان موفق در سیلیکون ولی
در ادامه با معرفی نسل جوان ایرانیان موفق در سیلیکون ولی، شما را با ستارگان در حال طلوعی آشنا میکنیم که به عنوان کارآفرین در آمریکا مشغول به کار هستند:
- فالون رز فاطمی: جوانترین کارمند گوگل، بنیانگذار و مدیرعامل Node. Io
- آراد رستم پور: بنیانگذار SocialShield، بنیانگذار و مدیر عامل ZenHealth
- سام معتمدی: بنیانگذار مرکز آموزشی Guru Labs و سرمایهگذار موسسه سرمایهگذاری Greylock Partners
- یاسمین رضوی: سرمایهگذار موسسههای McKinney، Spark Capital و Index Ventures
- پارسا سلجوقیان: معاون ارشد سابق اسنپ چت و معاون ارشد موسسه سرمایهگذاری Institution Venture Partners
- پیام بنازاده: از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی و موسس و مدیرعامل Capella Space
- علی کاشانی: بنیانگذار Lux. io (فعال در حوزه هوش مصنوعی)
- مهدی صمدی: بنیانگذار شرکت Solvvy
- مریم ضیائی و شادی صابری: بنیانگذاران iSono Health
- احسان سعیدی و دانیال احیائی: بنیانگذاران Gate Labs در حوزه تولید قفل هوشمند
- بن نادر: بنیانگذار و مدیر عامل Butterfleye
- بابک علمیه: بنیانگذار و مدیر عامل استارتاپ Nascent Objects
- دنیل احمدیزاده: بنیانگذار Riley پلتفرم خدمات مشاور املاک
- پدیده کمالی زارع و کاوه وجدانی: بنیانگذاران Darmiyan پلتفرم تشخیص آلزایمر
- سروش قدسی: از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی، جوانترین بنیانگذار Ycombinator و موسس Silk. ai (استارتاپ مشترییابی)
برای موفقیت در کسب و کار خود از چه کسی مشاوره بگیریم؟
در این مطلب سعی کردیم لیستی از ایرانیان موفق در سیلیکون ولی را برای شما عزیزان آماده کنیم. به احتمال زیاد، مشاهده موفقیتهای چشم گیر هموطنانمان، شما را هم به فکر فرو برده و باعث شده از این عزیزان الهام بگیرید. در این صورت، میتوانید از خدمات مشاوره کسب و کار آکادمی پاکره استفاده کنید تا شما را برای موفقیت در این مسیر و پیشرفتهای چشمگیر، راهنمایی کنیم.
در پایان، باید به شما یادآوری کنیم که میتوانید سوالات و نظرات خود را در بخش کامنت های همین صفحه درج کنید تا بلافاصله پاسخگویتان باشیم!
روی دکمه «مشاوره آنلاین» کلیک کنید تا مهندس ایمان پاکراه و تیم آکادمی پاکراه بهصورت آنلاین و کاملاً رایگان راهنماییتان کنند.
مشاوره آنلاین