بسیاری از افراد تصور میکنند اظهارنامه مالیاتی تنها یک فرم پیچیده است که باید سالی یکبار پر شود و در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار گیرد. در صورتی که این سند نقش کلیدی در وضعیت مالی و قانونی شما را ایفا میکند و کوچکترین اشتباه در تهیه و ارسال آن میتواند منجر به جرایم مالیاتی، محرومیت از معافیتها یا حتی بازرسی و رسیدگی های دقیق تر شود، در مقابل پر کردن درست و به موقع آن نیز میتواند برای شما اعتبار قانونی، معافیت های مالیاتی و آرامش خاطر را به ارمغان بیاورد.
در این مقاله از آکادمی کسب و کار پاکراه، به زبان ساده و روان توضیح میدهیم که اظهارنامه مالیاتی چیست و چرا تا این حد حائز اهمیت است. اگر به دنبال دور ماندن از جرایم مالیاتی هستید و میخواهید عملکرد مالی خود را بهبود ببخشید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.
چنانچه قسمتی از متن برایتان گنگ بود یا سوالی داشتید، کافیست کامنت بگذارید یا در بخش پرسش و پاسخ سایت مطرح کنید تا پاسخگوی شما باشیم!
- اظهارنامه مالیاتی چیست؟
- چه کسانی اظهارنامه مالیاتی ارائه دهند؟
- نحوه ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی
- مهلت ارسال اظهارنامه در سال 1404
- آموزش ارسال اظهارنامه مالیاتی
- مدارک لازم برای ارسال اظهارنامه مالیاتی
- جرایم عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی
- تفاوت اظهارنامه حقیقی و حقوقی
- چگونه اظهارنامه مالیاتی را اصلاح کنیم
- مشمولین معافیت مالیاتی در اظهارنامه
- نحوه محاسبه مالیات
- چه درآمدهایی باید ذکر شود؟
- از چه کسی مشاوره بگیریم؟
اظهارنامه مالیاتی چیست؟
اگر بخواهیم اظهارنامه مالیاتی را به ساده ترین شکل ممکن توضیح دهیم، باید بگوییم: گزارشی است که مودی (شخص حقیقی یا حقوقی) در آن اطلاعات مالی خود را به سازمن امور مالیاتی اعلام میکند که این اطلاعات شامل درآمد، هزینه ها، سود، زیان، بدهی و جزییات مربوط کسب در آمد و حوزه فعالیت اقتصادی فرد میباشد.
اما اظهارنامه فقط به دلیل اعلام اعداد و ارقام حائز اهمیت نیست؛ بلکه این سند یکی از اصلی ترین ابزارهای تعامل بین مودی و سازمان امور مالیاتی کشور است. در واقع مودی با ارسال اظهارنامه خود، وضعیت مالیاش را شفاف سازی میکند؛ به جای اینکه منتظر بماند تا نهادهای مالیاتی برای بررسی به سراغ او بروند.
به زبان ساده تر شما با پیش قدم شدن و ارائه درست این گزارش اعتماد سازمان امور مالیاتی را به خود جلب خواهید کرد و این موضوع میتواند بر میزان مالیات پرداختی شما و استفاده حداکثری از قوانین معافیتها در صورت وجود اختلاف تاثیرگذار باشد.
از طرف دیگر اظهارنامه مالیاتی در ایران تنها یک تکلیف قانونی نیست؛ بلکه فرصتی است برای مستند سازی فعالیت های اقتصادی کسب و کارها.
چه کسانی باید اظهارنامه مالیاتی را ارائه دهند؟
برخلاف تصور اکثر مردم، اظهارنامه مالیاتی فقط مخصوص شرکت های بزرگ یا کسب و کارهایی با گردش مالی سرسام آور نیست؛ در واقع هر فرد یا نهادی که درآمدی در نظام اقتصادی کشور ایران دارد، مخاطب سازمان امور مالیاتی محسوب میشود و در زمانهای تعیین شده از سوی سازمان، موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود میباشد:
- دسته اول شرکت ها، موسسات، کارخانه ها، سازمان های خصوصی و عمومی غیر دولتی قرار دارند. در واقع مبنای ارائه اظهارنامه تنها سود ده بودن نیست و باید تحت هر شرایطی در صورتی که مودی مشمول ارائه اظهارنامه میباشد، آن را به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال نماید.
- دسته دوم اشخاص حقیقی هستند که کسب وکار شخصی دارند؛ مانند پزشکان، مهندسان، فروشندگان، افراد دارای کارگاه، مغازه داران.
- افرادی که از طریق اجاره املاک خود کسب درآمد میکنند نیز باید در زمان تعیین شده نسبت به تسلیم و ارسال اظهارنامه اقدام نمایند.
- در صورتی که فردی فعالیت شراکتی داشته و از آن طریق کسب درآمد میکند نیز باید هر یک از شرکا به نسبت درآمد خود نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی اقدام نماید.
در صورتی که در محاسبات و تسلیم اظهارنامه مالیاتی خود نیاز به راهنمایی دارید میتوانید از مشاوران مالیاتی آکادمی کسب و کار پاکراه کمک بگیرید.
نحوه ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی چگونه است؟
فرآیند ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی بر خلاف تصور عموم پیچیده و زمان بر نمیباشد؛ البته در صورتی که با مراحل آن به صورت گام به گام آشنایی داشته باشید. برای انجام اینکار باید به صورت زیر عمل کنید:
- در صفحه مرورگر خود آدرس tax.gov.ir را جستجو نمایید.
- در این مرحله اطلاعات هویتی مودی حقیقی و یا اطلاعات رسمی شرکت برای مودی حقوقی را وارد مینمایید.
- همچنین باید نوع فعالیت اقتصادی خود، شماره حساب های بانکی و دیگر اطلاعات خواسته شده را به صورت دقیق و درست وارد نمایید.
- پس از فرآیند ثبت نام و دریافت نام کاربری و رمز عبور میتوانید وارد پنل کاربری خود شوید و جهت تسلیم اظهارنامه اشخاص حقیقی و یا حقوقی تا آخر تیر ماه هر سال اقدام نمایید.
- توجه داشته باشید که مودی باید اطلاعات مربوط به درآمد، هزینه ها، خرید و فروش، دارایی، و بدهی را در بخش های تعیین شده فرم اظهارنامه مالیاتی به درستی وارد نماید تا بر اساس اطلاعات وارد شده از سمت شما مالیات پرداختی محاسبه گردد.
- در انتها اظهارنامه را بازبینی و در صورت کامل بود و صحت اطلاعات تایید و ثبت نهایی نمایید که در این زمان اظهارنامه به صورت الکترونیکی ارسال خواهد شد و رسید آن در پنل مودی قرار خواهد گرفت.
توصیه میشود قبل از ثبت نهایی و دریافت رسید، اطلاعات را توسط یک مشاور مالیاتی مورد بررسی قرار دهید که به این منظور میتوانید با مشاوران مالیاتی آکادمی کسب و کار پاکراه تماس حاصل نمایید تا از بروز هرگونه اشتباه احتمالی جلوگیری نمایید.
مهلت ارسال اظهارنامه در سال 1404
در ابتدا در نظر داشته باشید که تاخیر در ارسال اظهارنامه چه برای مودیان شخص حقیقی و چه اشخاص حقوقی میتواند با اعمال جریمه از سوی سازمان امور مالیاتی کشور همراه باشد.
این تاریخ برای اشخاص حقیقی معمولا تا پایان خرداد ماه و برای مودیان اشخاص حقوقی تا پایان تیر ماه است که در صورت تغییر در تاریخ برای هر دو گروه مودیان، از طریق بخشنامه و نامه های سازمان امور مالیاتی به مودیان اعلام خواهد شد.
آموزش مرحله به مرحله ارسال اظهارنامه مالیاتی
تنظیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی ممکن است در نگاه اول کاری پیچیده و استرس زا به نظر برسد اما اگر مرحله به مرحله نسبت به انجام این تکلیف اقدام نمایید، این فرآیند برایتان قابل مدیریت و حتی ممکن است ساده گردد، در ادامه به بررسی مراحل ارسال اظهارنامه مالیاتی به صورت مرحله به مرحله میپردازیم:
1. آماده سازی اطلاعات مالی کسب و کار خود
بهترین کار این است که قبل از ورود به سامانه، تمام فاکتورهای خرید و فروش، هزینه ها، قرارداد، حقوق، دستمزد، اجاره نامه ها، گزارش های بانکی و کلیه مدارک مرتبط را جمع آوری نمایید؛ زیرا این اسناد پایه اصلی گزارش اظهارنامه مالیاتی شما را تشکیل میدهند.
2. ورود به سامانه مالیاتی
از طریق سایت TAX.GOV.IR وارد پنل کاربری خود شوید. پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور به فرم های اظهارنامه دسترسی پیدا خواهید کرد.
3. تکمیل کلیه بخش های اظهارنامه
بعد از باز کردن صفحه اظهارنامه، متوجه خواهید شد که این صفحات از بخش های مختلفی مانند اطلاعات هویتی، میزان درآمد، هزینه های قابل قبول، تراز نامه و سود و زیان تشکیل شدهاند. هر بخش را با دقت بررسی کرده و از طریق مستندات خود اطلاعات را به درستی در محل خود وارد نمایید.
4. بررسی صحت اطلاعات
بعد از وارد کردن تمام اطلاعات و اعداد و ارقام در محل های مشخص شده، لازم است یکبار تمام اطلاعات وارد شده را خوانده و با مستندات مطابقت دهید؛ زیرا تنها با قرار دادن یک صفر بیشتر یا کمتر عدد محاسبه شده نهایی به کل تغییر خواهد کرد. پس از بررسی در صورت وجود مغایرت آن را اصلاح نمایید.
5. ارسال نهایی اظهارنامه مالیاتی و دریافت رسید
در پایان با زدن دکمه تایید و یا ثبت نهایی اظهارنامه مالیاتی خود را ارسال نمایید. در این مرحله سامانه به شما کد رهگیری مشخصی خواهد داد که نشان میدهد اظهارنامه مالیاتی شما ثبت شده و قابل پیگیری است.
در صورت نداشتن تجربه کافی برای تسلیم و ارسال اظهارنامه مالیاتی خود به منظور جلوگیری از خطاهای احتمالی میتوانید از متخصصان مالیاتی آکادمی کسب و کار پاکراه کمک بگیرید.
مدارک لازم برای ارسال اظهارنامه مالیاتی
برای ارسال یک اظهارنامه مالیاتی بدون نقص، داشتن مدارک و مستندات درست شرط اول و ضروری بوده و میتواند نقش کلیدی در جلوگیری از خطا، جریمه و یا حتی رد شدن اظهارنامه مالیاتی داشته باشد.
بسیاری از مودیان به دلیل ناقص بودن مدارک و مستندات در هنگام بارگزاری نیز اطلاعات را به صورت ناقص وارد کرده و مجبور به اصلاح اظهارنامه و یا پرداخت جریمه شده اند؛ بنابراین آشنایی با مدارک مورد نیاز، پیش شرط یک اظهارنامه دقیق و قابل دفاع است.
- اولین دسته، مدارک ثبتی و هویتی شرکت شما است. مانند کد اقتصادی، شناسه ملی، شماره ثبت، اطلاعات روزنامه رسمی (برای اشخاص حقوقی) و کد ملی، نام و نام خانوادگی (برای اشخاص حقیقی).
- دسته دوم مدارک و فاکتورهای مربوط به خرید و فروش کسب و کار شما است. در واقع فرقی نمیکند که شما خرید و فروش کالا داشته باشید یا خدمات، در هر دو صورت باید فاکتورهای رسمی قابل استناد وجود داشته باشد.
- دسته سوم رسید های بانکی و گزارشات بانک مربوط به واریز ها و فعالیت های اقتصادی مرتبط هستند.
- دسته چهارم هزینه ها و مستندات آنها که برای سازمان امور مالیاتی قابل قبول هستند؛ مانند اجاره نامه، هزینه های تبلیغات، حقوق و بیمه پرسنل، قبوض آب، برق و گاز که کلیه هزینه های اداری در این گروه قرار میگیرند. البته کلیه هزینه ها باید به همراه مستندات باشد تا در دسته قابل قبول برای سازمان امور مالیاتی قرار گیرد.
توجه داشته باشید که برای مودیان اشخاص حقوقی داشتن ترازنامه و صورت سود و زیان نیز در سال مالی گذشته جزو الزامات است. هر چه مدرک و مستندات شما منظم تر و دقیق تر باشد، کار شما برای ارائه اظهارنامه بدون خطا و اصولی راحت تر خواهد بود.
جرایم عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی چیست؟
ارسال نکردن اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر میتواند پیامدهای پرهزینه ای برای مودی داشته باشد. بسیاری از افراد به اشتباه تصور میکنند در صورتی که درآمد زیادی نداشته باشند نیاز به ارسال اظهارنامه نیز ندارند که این موضوع به کلی غلط میباشد و قانون مالیات های مستقیم بی توجهی را نمیپذیرد. در ادامه به بررسی این جریمه ها میپردازیم:
- اولین و مهمترین جریمه، جریمه 30% غیر قابل بخشش است! به این معنا که در صورتی که اظهارنامه عملکرد خود را در موعد مقرر ارسال نکنید، سازمان امور مالیاتی بدون نیاز به اخطار 30% از مالیاتی را باید پرداخت میکردید به عنوان جریمه برای شما در نظر خواهد گرفت. این جریمه در صورت ارسال اظهارنامه پس از تاریخ تعیین شده نیز قابل بخشش نیست.
- علاوه بر این عدم ارسال اظعارنامه باعث محرومیت از معافیت های مالیاتی و مشوق ها میگردد. مثلا اگر مشمول معافیت های مربوط به مناطق محروم یا فعالیت های خاص باشید، در صورت عدم ارسال اظهارنامه این مزایا را از دست خواهید داد.
- یکی دیگر از مهمترین پیامد ها، قرار گرفتن در گروه مالیات به صورت علی الراس است. به این معنا که ممیز مالیاتی به جای شما بر اساس اطلاعات در دسترس مالیات را تخمین میزند که معمولا بیشتر از مقدار واقعی است و امکان اعتراض نیز محدود تر خواهد بود.
- در نهایت در صورتی که اثبات گردد مودی چندین سال و با سوء نیت اقدام به عدم ارسال اظهارنامه مینماید، امکان ارجاع پرونده به هییت حل اختلاف و یا مراجع قضایی نیز وجود دارد.
تفاوت اظهارنامه شخص حقیقی و حقوقی چیست؟
اظهارنامه های مالیاتی با توجه به نوع مودی به دو دسته شخص حقیقی و شخص حقوقی تقسیم میشوند. این دو دسته اظهارنامه به هدف کلی گزارش درآمد و پرداخت مالیات با یکدیگر مشابه هستند اما در ساختار و جزییات با یکدیگر تفاوت هایی دارند که در ادامه به بررسی این تفاوت ها میپردازیم:
شخص حقیقی
مودیان حقیقی معمولا افرادی هستند که به صورت شخصی فعالیت اقتصادی خاصی دارند. مانند پزشکان، وکا، مهندسان، مغازه داران، که اظهارنامه این افراد معمولا ساده تر است و تمرکز آن روی درآمد های شخصی، هزینه های روزمره، اجاره محل، خرید کالا یا خدمات است. این نوع اظهارامه نیز شامل بخش هایی برای قرار دادن اعداد مواردی است که نام بردیم.
شخص حقوقی
مودیان حقوقی بیشتر شامل شرکت ها، موسسات، سازمان ها و سایر نهاد های ثبت شده هستند که اظهارنامه های این گروه پیچیده تر و نیازمند ارائه گزارش های جزیی و دقیق تر میباشد. مانند تراز نامه، سود و زیان، جدول دارایی و بدهی ها، استهلاک و سایر جزییات مالی که این نوع اظهارنامه معمولا توسط مدیران ارشد مالی تهیه و تنظیم میگردد.
اگر جای مدیرن مالی ارشد برای انجام این محاسبات در کسب و کار شما خالی است، میتوانید از متخصصان آکادمی پاکراه راهنمایی بگیرید.
چگونه اظهارنامه مالیاتی را اصلاح کنیم؟
اصلاح اظهارنامه مالیاتی زمانی ضروری میشود که مودی پس از ارسال اظهارنامه متوجه اشتباهاتی در ثبت اطلاعات مالی خود مثل درآمد، هزینه ها یا سایر موارد مرتبط با این اعداد و ارقام شود. حتی ممکن است این خطا در مرحله محاسبات رخ داده باشد و یا حتی جا افتادن برخی اسناد یا تغییرات باشد.
خوشبختانه سازمان امور مالیاتی امکان اصلاح اظهارنامه را برای مودیان فراهم کرده است اما این فرآیند باید طبق ضوابط مشخصی باشد. برای اصلاح اظهارنامه، به صورت زیر عمل کنید:
- ابتدا مودی باید وارد سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی به آدرس tax.gov.ir شود.
- پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور به بخش اظهارنامه های ارسالی مراجعه نماید.
- اظهارنامه ای که نیاز به اصلاح دارد را انتخاب کرده و با استفاده از گزینه درخواست اصلاح اظهارنامه میتواند اشتباهات وارد شده در هر مرحله را اصلاح نماید.
- سپس نسخه جدید را ارسال نماید.
- نکته مهم در اصلاح اظهارنامه مالیاتی این است که این کار تنها در یک بازهر زمانی مشخص قابل انجام است که به طور معمول تا یک ماه پس از مهلت قانونی تسلیم اظهارنامه مالیاتی میباشد.
- در صورتی که پس از این مدت نیاز به اصلاح اظهارنامه داشت باشید مودی باید درخواست موجه خود را به همراه درخواست کتبی به اداره مالیات ارائه دهد و در انتظار تایید از سوی سازمان بماند.
- در صورتی که اصلاحات وارد شده منجر به کاهش مالیات پرداختی شود ممکن است سازمان امور مالیاتی مدارک بیشتری را جهت بررسی درخواست کند؛ بنابراین پیشنهاد میشود پیش از ارسال اولیه اظهارنامه تمامی اطلاعات را به درستی بررسی نمایید و نیاز به اصلاح را به حداقل برسانید.
- در نهایت شفافیت و دقت در مستند سازی یکی از مهمترین اصول در فرآیند ارسال اظهارنامه است.
معافیت های مالیاتی در اظهارنامه شامل چه کسانی میشود؟
معافیت مالیاتی به معنای عدم پرداخت مالیات در شرایط خاص یا برای گروهی از اشخاص خاص که توسط قانون مشخص میشود در هنگام ارسال اظهارنامه برای برخی مودیان حقیقی و یا حقوقی است که به دلایل اقتصادی، اجتماعی، یا حمایتی در قانون پیش بینی شده است. در واقع میتوان گفت:
- افرادی که درآمد آنها از فعالیت هایی به دست می آید که مشمول معافیت های قانونی هستند میتوانند از این مزایا استفاده کنند و آن را در اظهارنامه خود لحاظ کنند. مثلا واحدهای تولیدی واقع در مناطق محروم یا کمتر توسعه یافته بخشی از سود خود را بدون پرداخت مالیات اعلام میکنند.
- همچنین شرکت های دانش بنیان اگر تاییدیه های لازم را از مراجع قانونی کسب کرده باشند، از معافیت های چند ساله برخوردار میشوند.
- برخی مشاغل فرهنگی هنری و یا آموزشی در صورت داشتن مجوزهای رسمی مورد نیاز و رعایت شرایط و قوانین میتوانند از پرداخت مالیات معاف شوند.
- نهادهای خیریه، انجمن های غیر انتفاعی و موسسات عام المنفعه نیز در صورتی که فعالیت اقتصادی نداشته باشند و یا بتوانند اثبات کنند که درآمدشان تنها صرف امور خیریه شده است از پرداخت مالیات معاف هستند.
باید در نظر داشته باشید حتی موسسه یا افرادی که معاف از پرداخت مالیات هستند باید در موعد مقرر اعلام شده برای ارسال اظهارنامه اقدام نمایند و میزان درآمد خود را نیز شفاف در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار دهند تا بر اساس ارائه اسناد معتبر از این معافیت ها استفاده نمایند.
نحوه محاسبه مالیات
برای محاسبه مالیات در اظهارنامه مالیاتی باید به صورت زیر عمل کنید:
- در ابتدا باید کل در آمد سالیانه مشخص گردد، که این درآمد شامل فروش کالا یا خدمات، درآمدهای عملیاتی و غیر عملیاتی است.
- پس از تعیین مبلغ درآمد ناخالص، هزینه های قابل قبول مانند بیمه و حقوق و دستمزد پرسنل و هزینه های از این دست که برای سازمان امور مالیاتی قابل قبول هستند، از درآمد ناخالص کسر میگردد.
- نتیجه این کسر میشود سود خالص و یا درآمد مشمول مالیات.
- در مرحله بعدی در صورتی که مودی مشمول استفاده از معافیت ها باشد، مبلغ معافیت را از سود خالص کسر مینماید که عدد باقی مانده پایه محاسبات مالیات خواهد بود.
- نرخ مالیات برای اشخاص حقیقی به صورت پلکانی و برای اشخاص حقوقی به صورت درصد ثابت تعیین شده است که 25% است، اما ممکن است بسته به نوع فعالیت و یا منطقه مشمول دریافت نرخ های متفاوت و یا تخفیفات خاص گردد.
- نرم افزار اظهارنامه های مالیاتی بعد از وارد کردن اطلاعات مالی به صورت کامل و دقیق مالیات را به صورت خودکار محاسبه میکند اما صحت اعداد وارد شده با مدارک و مستندات موجود از اهمیت بالایی برخوردار است.
- در نهایت مالیات محاسبه شده را در تاریخ مقرر پیگیری و پرداخت نمایید تا از جریمه ها پیشگیری نمایید.
چه درآمدهایی باید در اظهارنامه مالیاتی ذکر شود؟
در هنگام تکمیل نمودن اظهارنامه مالیاتی مودیان باید تمام درآمد های حاصل از فعالیت اقتصادی خود در طول سال مالی را به صورت دقیق و شفاف اعلام نمایند که شامل:
- فروش کالا یا خدمات
- درآمدهای حاصل از اجاره املاک
- بهره بانکی
- سود سرمایه گذاری
- فروش دارایی ها و…
هستند. علاوه بر این:
- حتی اگر بخشی از درآمد به صورت نقدی، چکی و یا کارتخوان دریافت شده باشد نیز باید در اظهارنامه قید شود.
- همچنین درآمدهای ارزی یا ناشی از صادرات ممکن است مشمول معافیت هایی گردد ولی همچنان باید در اظهارنامه ها قید گردد.
- درآمد های اتفاقی و غیرمستقیم نیز اگر قابل شناسایی باشند باید در اظهارنامه عملکرد به صورت دقیق قید گردد؛ زیرا در صورت عدم درج آنها و شناسایی از طرف سازمان امور مالیاتی میتواند جریمه هایی را در پی داشته باشد.
برای اطلاع دقیق از درآمدهای مشمول مالیات میتوانید با مشاوران مالیاتی آکادمی کسب و کار پاکراه در ارتباط باشید.
برای تدوین اظهارنامه مالیاتی از چه کسی مشاوره بگیریم؟
اظهارنامه ابزار ارتباطی میان مودیان و سازمان امور مالیاتی کشور است، هر چقدر این تکلیف را شفاف تر و دقیق تر انجام دهید بهتر میتوانید از حقوق خود دفاع کرده و در حوزه کاری خود امتیازاتی را دریافت نمایید، برای اینکه این فرآیند را به درستی و بدون خطا انجام دهید استفاده از افراد متخصص ضروری میباشد.
آکادمی کسب و کار پاکراه به همراه تیم تخصصی فعال در حوزه مالیات، حسابداری، و قوانین مالی خدمات جامعی را در زمینه تهیه و تنظیم اظهارنامه در اختیار شما قرار میدهد که با کمک این مجموعه شما میتوانید با اطمینان خاطر تمامی مراحل را پیموده و از مزایای قانونی خود بهره مند شوید، پس اگر میخواهید مالیات خود را مدیریت کنید با کارشناسان ما در آکادمی پاکراه تماس بگیرید!
روی دکمه «مشاوره آنلاین» کلیک کنید تا مهندس ایمان پاکراه و تیم آکادمی پاکراه بهصورت آنلاین و کاملاً رایگان راهنماییتان کنند.
مشاوره آنلاین