زمان مطالعه: 10 دقیقه

مدل کسب و کار دراپ شیپینگ (Drop shipping business model) نوعی روش نوین برای فروش محصول است که برای برخورداری از آن می‌توانید بدون اینکه نیاز به موجودی داشته باشید، اقدام به کسب درآمد کنید. در این روش درآمدی، فروشنده محصولات خود را به طور مستقیم از تولیدکنندگان خریداری می‌کند و در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ برای افرادی مناسب است که قصد ندارند هزینه‌های انبارداری و نگهداری را بپردازند. امروزه این روش کسب‌وکار در حوزه تجارت الکترونیک به میزان قابل‌توجهی مورد استقبال قرار گرفته است. برای آشنایی بیشتر با این مدل کسب‌وکار، تا پایان این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه همراه ما باشید.

دراپ شیپینگ (Drop shipping) چیست؟

دراپ شیپینگ به فارسی به معنای ارسال مستقیم یا ارسال قطره‌ای ترجمه می‌شود.

اما این ترجمه دقیقا به چه معنا است؟

نوعی مدل تجاری منحصربه‌فرد برای یک فرد کارآفرین، دراپ شیپینگ محسوب می‌شود که بدون صرف زمان و سرمایه بالا می‌توانید کسب‌وکار و فروشگاهی خود را راه‌اندازی کنید. در نهایت بدون اینکه حقوقی را در اختیار کارمندان قرار دهید، به کسب درآمد بپردازید. در مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ شما در جایگاه یک فروشنده می‌توانید یک فروشگاه اینترنتی را راه‌اندازی کنید و بدون اینکه سرمایه اولیه چندان بالایی داشته باشید، محصولات را به‌صورت عمده بخرید و فروش خود را شروع کنید.

دراپ شیپینگ چیست؟

در این زمینه تنها لازم است محصولات مورد نیاز و پرفروش بازار را انتخاب کنید و پس از طراحی صفحه اینترنتی خود، مشتریان سفارشات مد نظرشان را ارائه دهند. در نهایت بر اساس آن لیست سفارشی که دارید، محصولات مورد نیاز را برای تأمین‌کنندگان ارسال کنید.

در این شرایط محصولات به طور مستقیم از انبار تأمین‌کننده در اختیار مشتریان قرار می‌گیرند و شما از قبل با سرمایه‌های خود محصولات را خریداری نکرده‌اید و نگهداری آن‌ها نیازی به پرداخت هزینه‌ای نداشته است. در این صورت با راه‌اندازی این کسب‌وکار می‌توانید اکثر هزینه‌های اضافی مانند هزینه حمل‌ونقل، انبارداری، نیروی کار و غیره را کاهش دهید. دراپ شیپینگ یک موقعیت برد چه برای فروشنده و چه برای تأمین‌کننده محسوب می‌شود؛ زیرا بهتر روی روند بازاریابی، جذب مشتری و خریدوفروش آنلاین تمرکز پیدا می‌کنید.

ویژگی‌های دراپ شیپینگ

مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ یکی از جذاب‌ترین و جدیدترین راهکارها برای راه‌اندازی یک نوع فعالیت تجاری محسوب می‌شود. این نوع کسب‌وکار و تجارت ویژگی‌های مختلفی دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

  • مدیریت سرمایه‌ها به‌صورت بهینه‌تر
  • پرداخت هزینه خرید محصولات پس از ثبت سفارش مشتری و کاهش خطرات مرتبط با موجودی
  • عدم نیاز به پرداخت هزینه فضا، نگهداری و غیره
  • مدیریت تمامی قسمت‌های کسب‌وکار مانند موجودی سفارشات و ارتباط با مشتریان به حالت آنلاین
  • استفاده از راهکارهای جدید بازار و ایجاد فرصت‌های جدید برای گسترش کسب‌وکار خود

مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ چگونه کار می‌کند؟

در کسب‌وکار به روش دراپ شیپینگ، میان خرده فروش و تأمین کننده محصولات ارتباطی آنلاین ایجاد می‌شود. در این فرایند، خرده فروشان درخواستی که مشتریان ثبت می‌کنند را به تأمین کننده محصولات مورد نظر می‌فرستند. در نهایت تمامی محصولات سفارش داده شده مستقیم برای مشتری نهایی بسته‌بندی و ارسال خواهد شد. اما توجه داشته باشید که این ارسال محصول با نام خرده فروش صورت می‌گیرد و شما می‌توانید هر نوع محصولی را در دراپ شیپینگ خود عرضه کنید.

مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ چگونه کار می‌کند؟

از مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ موفق می‌توان به عرضه محصولات آرایشی بهداشتی، زیبایی، جواهرات، محصولات ورزشی، دیجیتالی، صنایع دستی، لوازم جانبی و فنی اشاره کرد. برای اینکه تجارت شما در حوزه دراپ شیپینگ افزایش یابد و سود بالایی را کسب کنید، باید یک تأمین‌کننده خوب را بیابید و از یک روش بازاریابی مناسب برای جذب مخاطبان استفاده کنید. معمولاً سود حاصل از این کسب‌وکار از ۱۵ درصد تا ۴۵ درصد متغیر است و گاهی اوقات احتمال دارد شما یک محصول لوکس را با قیمت ۱۰۰ درصد سود هم به فروش برسانید.

انواع روش ایجاد کسب‌وکار در دراپ شیپینگ

فرض کنید که شما با تأمین‌کنندگان مختلف در ارتباط بوده‌اید و توانستید که یک فروشگاه اینترنتی خوب برای خود راه‌اندازی کنید. اکنون نوبت آن رسیده است که تصمیم‌گیری کنید که از چه روشی این کسب‌وکار خود را گسترش دهید و به سود برسید.

دراپ شیپینگ انواع روش‌های مختلف دارد که عبارت است از:

انواع روش ایجاد کسب و کار در دراپ شیپینگ

1. راه‌اندازی فروشگاهی با عرضه یک محصول خاص

شما می‌توانید یک محصول خاص که به آن علاقه‌مند هستید و مشتریان زیادی نیز خواهان خرید آن هستند را انتخاب کنید و با عرضه آن در فروشگاه خود، به سود بالایی برسید. نکته مهمی که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید، این است که در قدم اول باید تحقیقات و پژوهش‌های مورد نیاز را در مورد این محصول انجام داده باشید تا بفهمید که آیا محصولی که ارائه می‌دهید، محبوب است و شما را به سود می‌رساند یا نه.

ممکن است که این نوع دراپ شیپینگ کسب‌وکار شما را محدود کند؛ اما مزایای بسیار زیادی نیز دارد. شما با راه‌اندازی این مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ، می‌توانید معتبرترین برند در زمینه محصول مورد نظر را بیابید و مخاطبان را به خود جذب کنید. در نهایت برای اینکه بازاریابی بهتر و موفق‌تری داشته باشید، می‌توانید تمرکز خود را روی یک محصول جمع کنید و آن را در رسانه‌های اجتماعی و موتور جستجو به سطح بالایی برسانید؛ به‌گونه‌ای که در معرض دید مخاطبان بی‌شماری قرار بگیرد.

گاهی اوقات ممکن است یک محصول خاص را انتخاب کرده باشید و فروشگاه خود را باز کنید؛ اما پس از گذشت چند وقت متوجه می‌شوید که فروش محصول چندان بالا نبوده است و سود کافی دریافت نکرده‌اید؛ به همین دلیل می‌توانید تمرکز خود را از روی آن محصول بردارید و محصولات دیگر را عرضه کنید. پس می‌توان گفت تنها معایبی که در این روش دراپ شیپینگ مشاهده می‌شود، این است که با عدم فروش محصول مورد نظر فروشگاه شما از بین می‌رود.

 2. راه‌اندازی فروشگاهی با عرضه چند محصول

همان‌طور که از نام این فروشگاه نیز مشخص است، شما می‌توانید در این کسب‌وکار چند محصول متنوع را عرضه کنید. معمولاً اکثر فروشگاه‌هایی که در حوزه دراپ شیپینگ فعالیت دارند، این گونه به سود می‌رسند و محصولات متنوعی را برای فروش عرضه می‌کنند. در این کسب‌وکارها ممکن است برخی محصولات به هم مرتبط باشند و برخی دیگر بی‌ارتباط به یکدیگر در اختیار مشتریان قرار گیرند.

توجه داشته باشید که راه‌اندازی یک فروشگاه چند محصول ایده مناسبی نیست و ممکن است به سود بالا نرسید. درصورتی‌که قصد دارید یک فروشگاه دراپ شیپینگ را راه‌اندازی کنید که محصولات متنوعی را عرضه می‌کند و در نهایت موفق شوید، باید روی یک‌گوشه از بازار نیچ مارکت تمرکز داشته باشید. اما در غیر این صورت هنگامی که شما یک نگاه عمومی و غیرتخصصی دارید، بدون شک رسیدن به موفقیت نیز دشوار می‌شود.

 3. راه‌اندازی فروشگاهی با عرضه یک پکیج یا بسته‌ای از محصولات

یکی دیگر از انواع مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ، راه‌اندازی فروشگاهی است که چندین محصول را در کنار هم قرار داده است و آن‌ها را به‌عنوان یک پکیج یا بسته‌ای از محصولات در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. توجه داشته باشید که شما برای طراحی این پکیج و بسته‌ها باید خلاقیت کافی و آشنایی کامل با روحیات مشتریان و محصولات مختلف داشته باشید. در قدم بعدی باید بسته‌ای را طراحی کنید که قیمت مناسبی داشته باشد و بتوانید فروش خود را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهید.

مزایا و معایب راه‌اندازی دراپ شیپینگ

مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ یکی از محبوب‌ترین روش‌های درآمد در کسب‌وکارهای بزرگ است. حتی امروزه دیجی‌کالا نیز با برخی از فروشندگان خود از طریق دراپ شیپینگ همکاری می‌کند و محصولاتی که به فروش می‌رساند، در انبار موجود ندارد و مستقیماً از طریق تأمین‌کننده در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. علاوه بر مزیت‌های بسیار زیادی که دراب شیپینگ به‌عنوان یک کسب درآمد برای فروشندگان دارد، ممکن است معایبی نیز داشته باشد که برخی از مهم‌ترین مزایا و معایب این روش کسب کار عبارت است از:

مزایا دراپ شیپینگ معایب دراپ شیپینگ
به سرمایه اولیه بسیار کمی نیاز دارد.‌ حاشیه سود کم
شروع کسب و کار و درآمد زایی بسیار آسان است. عدم آگاهی روزانه از انبار تامین کنندگان برای ثبت سفارشات
کاهش هزینه‌های جانبی مثل: انبار، حمل و نقل و غیره. پیچیدگی در حمل و نقل محصولات
امکان انتخاب چندین محصول برای فروش بروز خطا از سوی تامین کننده
مقایس بندی آسان‌تر سفارش سازی محصولات توسط تامین کننده بدون دخالت فروشنده

روش‌های رفع معایب دراپ شیپینگ

برای اینکه بتوانید معایب موجود در یک مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ را رفع کنید، به روش‌های مختلفی نیاز دارید که در نهایت روی بهبود عملکرد و افزایش کارایی کسب‌وکار شما تأثیر بسیار زیادی دارد. شما عزیزان با استفاده از ترکیب و اجرای مناسب این اقدامات می‌توانید به بهترین شکل ممکن عملکرد کسب‌وکار خود را بهبود دهید و با کاهش معایب آن، سود حاصل از کسب‌وکار را چندین برابر افزایش دهید. برخی از روش‌هایی که در رفع معایب دراپ شیپینگ تأثیر دارد، عبارت است از:

روش‌های رفع معایب دراپ شیپینگ

1. انتخاب بهترین تأمین‌کننده محصولات

سعی کنید یک تأمین‌کننده مورد اعتماد را انتخاب کنید که این یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش مشکلات دراپ شیپینگ است. شما در این زمینه می‌توانید از کیفیت محصولات مطمئن شوید و بدون اینکه تاخیری در تحویل محصولات به وجود آید، می‌توانید سود حاصل از کسب‌وکار خود را افزایش دهید.

2. ارائه خدمات به مشتریان

ارائه خدمات مختلف مانند اطلاع‌رسانی دقیق به مشتریان، می‌تواند معایب این نوع کسب‌وکار را تا حد زیادی رفع کند. شما می‌توانید در مورد موجودی، تأخیراتی که ممکن است در حوزه تحویل محصول رخ دهد، خدماتی را ارائه دهید و از راه‌های ارتباطی مؤثر در این زمینه استفاده کنید.

3. مدیریت موجودی

شما می‌توانید از سیستم‌های جدید و مدرن به حالت اتوماتیک استفاده کنید تا موجودی شما به بهترین شکل ممکن مدیریت شود و بتوانید محصولات مورد نیاز را به‌موقع برای مشتریان خود فراهم کنید.

مراحل دستیابی به سود بالا در دراپ شیپینگ

برای اینکه شما عزیزان بتوانید در مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ به سود بسیار بالایی برسید و کسب‌وکار پرسودی را راه‌اندازی کنید، باید مراحلی را مد نظر داشته باشید. درصورتی‌که این مراحل را با دقت طی کنید و به نکات مهم در این زمینه توجه داشته باشید، می‌توانید کسب‌وکار پرسودی راه‌اندازی کنید که مخاطبان بسیار زیادی دارد و فروش شما روزبه‌روز افزایش پیدا می‌کند. مراحل دستیابی به سود بالا در یک دراپ شیپینگ، عبارت است از:

  • ابتدا بازار را شناسایی کنید و با شناخت دقیق نیاز و احتیاجات مشتریان؛ همچنین تحلیل رقبا، تعیین بازار هدف و شناسایی فرصت‌های موجود در بازار، دراپ شیپینگ خود را آغاز کنید.
  • برای گسترش و پیشرفت کسب‌وکار خود تأمین‌کنندگان با کیفیت و مورد اعتماد را برای تأمین محصولات فروشگاه خود در نظر بگیرید.
  • برای عرضه محصولات به مشتریان در فروشگاه آنلاین خود می‌توانید سیستم‌های مدیریت محتوا مانند ووکامرس را به کار ببرید.
  • سعی کنید برای جلب مشتریان بیشتر و معرفی بیشتر برند به مشتریان از فعالیت‌های مختلف بازاریابی و تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، سئو و غیره استفاده کنید.
  • سفارشات خود را مدیریت کنید و روی عملیات پردازش توجه داشته باشید.
  • همچنین برای اینکه محصولات را به مشتریان تحویل دهید، از روش‌های مورد اعتماد مانند حمل‌ونقل با پست یا شرکت‌های حمل‌ونقل استفاده کنید.
  • سعی کنید بازخورد مشتریان را پیگیری کنید و با دریافت نظرات مشتریان و همچنین ارائه خدمات پس از فروش، رضایت بیشتر مخاطبان را به دست آورید. در نهایت خرید خود را به طور چشمگیر ارتقا دهید تا بتوانید سود خود را چندین برابر کنید.
  • در حوزه مدیریت کسب‌وکار برای تصمیم‌گیری‌های بهتر خود، بر اساس داده‌های تحلیلی عمل کنید تا بتوانید موجب رشد و توسعه کسب‌وکار خود شوید.

سخن پایانی

مدل کسب‌وکار دراپ شیپینگ نوعی کسب درآمد آنلاین محسوب می‌شود که شما بدون صرف هزینه بالا و درنظرگرفتن سرمایه‌گذاری‌های اولیه، می‌توانید یک فروشگاه را راه‌اندازی کنید. در نهایت با انتخاب نوع فروشگاه، به فروش محصولات متنوع بپردازید. این نوع کسب درآمد مزایای بسیار زیادی دارد، اما می‌تواند معایبی نیز داشته باشد. اما شما با رعایت برخی از نکات مهم می‌توانید این معایب را مدیریت کنید و عملکرد خود را بهبود دهید تا یک کسب‌وکار پرسود داشته باشید. برای ایجاد کسب‌وکار خود به این روش، ابتدا به تحلیل بازار و مخاطبان خود بپردازید، سپس با انتخاب نوع محصولات، فروشگاه آنلاین خود را راه‌اندازی کنید.

اگر برای راه اندازی مدل کسب و کار دراپ شیپینگ به مشاوره نیاز دارید، میتوانید از خدمات آکادمی پاکراه بهره مند شوید.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.