زمان مطالعه: 8 دقیقه

برای راه‌اندازی یک مغازه تجهیزات پزشکی، دانش و مهارت بالایی لازم است که به خرید صحیح انواع تجهیزات پزشکی کمک کند و همچنین مسیر راه‌اندازی یک کسب و کار ایمن و سودآور را هموار کند. اگر شما اطلاعات کافی در خصوص نحوه راه‌اندازی یک فروشگاه تجهیزات پزشکی را ندارید یا سرمایه شما برای راه‌اندازی این کسب‌و‌کار کم است، می‌توانید با ما همراه شوید. در این مقاله قصد داریم به بررسی شغل تجهیزات پزشکی بپردازیم و به شما نکات و راهکارهایی را برای موفقیت در این حوزه ارائه دهیم. برای راهنمایی‌های بیشتر نیز شما می‌توانید از یک فردی که فروشگاه تجهیزات پزشکی دارد راهنمایی بگیرید، چنانچه این کار برای شما مقدور نیست، فقط کافی‌ست، برای دریافت راهنمایی‌های حرفه‌ای و کارآمد از مشاوره کسب‌ و‌ کار در آکادمی پاکراه بهره‌مند شوید.

در صورتیکه در مورد کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی، اجرا یا توسعه آن سوالی دارید، می‌توانید در بخش دیدگاه همین مقاله یا بخش پرسش‌و‌پاسخ سایت آکادمی کسب و کار پاکراه مطرح نمایید تا مشاوران ما به‌صورت آنلاین و رایگان شما را راهنمایی کنند. پس با ما همراه شوید تا به‌طور کامل در راه‌اندازی این حرفه با شما همراه باشیم.

چند راه برای شروع کسب‌وکار تجهیزات پزشکی وجود دارد؟

برای شروع یک کسب‌و‌کار، چندین روش مختلف وجود دارد. به‌طور خلاصه، سه روش اصلی شامل راه‌اندازی از صفر، خرید کسب‌و‌کار موجود از فرد دیگر و نمایندگی یا فرانچایز (فرانشیز) است.

چند راه برای شروع کسب و کار تجهیزات پزشکی وجود دارد؟

اگر قصد ورود به حوزه تجهیزات پزشکی را دارید، می‌توانید یکی از این سه روش را بر‌اساس شرایط خود برای شروع کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی انتخاب کرده و با کمک یک شخص متخصص و همراه یا با کمک راهنمایی‌های حرفه‌ای و کارآمد از مشاوره کسب‌و‌کار در آکادمی مهندس پاکراه، این مسیر را طی کنید. وجود یک همراه ماهر در این حوزه می‌تواند به شما کمک کند تا مسیر صحیح را پیش بگیرید و موفقیت خود را تضمین کنید.

توجه:

اگر اطلاعات کافی یا تجربه ندارید و صرفا با سرمایه ای که در دست دارید قصد ورود به این بازار را دارید، بدترین روش را انتخاب کرده اید. برای راه اندازی کسب و کار تجهیزات پزشکی باید دو اصول زیر را بشناسید:

  1. شناخت کافی از انواع تجهیزات و مدل های آن ها داشته باشید.
  2. همچنین لازم است تا بازار هدف را بشناسید و میزان تقاضای هر لوازم را بدانید تا به نسبت آن تجهیزات را خریداری نمایید.

کسب‌‌و‌کار تجهیزات پزشکی چه نوع شغلی است؟

جهت تاسیس و مدیریت یک کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی، نیازمند درک دقیقی از نیازهای بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی هستید. این نیازمندی‌ها شامل تجهیزات ابتدایی مانند نوار و سوزن تست قند خون و همچنین تجهیزات پیچیده‌تری مثل وسایل پزشکی اتاق عمل است. علاوه‌بر پیچیدگی و سطح پیشرفت تجهیزات، کیفیت آن‌ها نیز بسیار حائز اهمیت است. برای تامین تجهیزات لازم، مسئول خرید مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها باید با فروشندگان و تامین‌کنندگان تجهیزات پزشکی همکاری نماید و از آن‌ها تجهیزات مورد نیاز خود را تهیه کند.

با‌توجه به توضیحات فوق، اگر قصد راه‌اندازی یک مجموعه کامل و استاندارد در زمینه تجهیزات پزشکی را دارید و می‌خواهید توسط مراکز پزشکی به‌عنوان تامین‌کننده تجهیزات خدمت‌رسانی کنید، نیازمند مشاوره در حوزه کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی هستید. برای رزرو جلسه مشاوره، می‌توانید به آکادمی پاکراه مراجعه کنید و جلسه خود را رزرو نمایید.

8 مرحله برای شروع کسب‌‌ و‌ کار تجهیزات پزشکی

برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی، مراحل زیر باید در نظر گرفته شوند:

8 مرحله برای شروع کسب‌‌ و‌ کار تجهیزات پزشکی

اولین قدم: تحقیقات بازار

اولین قدم در راه‌اندازی کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی، تحقیقات بازار است. باید با‌دقت بازار هدف خود را شناسایی کنید. این امر شامل تعیین نوع تجهیزاتی است که قصد تولید و طراحی آن‌ها را دارید، شناخت رقبا و همچنین تعیین مشتریان هدف است. برای بهترین درک از بازار، می‌توانید با افرادی که قبلا در همین حوزه فعالیت داشته‌اند یا از مشاوره کسب‌و‌کار در آکادمی مهندس پاکراه کمک بگیرید. هدف شما باید درک مناسبی از بازار باشد و باید بفهمید که آیا کسب‌و‌کار شما سودآور است و چه استراتژی‌هایی برای موفقیت باید اتخاذ کنید.

تحقیقات بازار برای راه اندازی شغل فروش تجهیزات پزشکی از مهم ترین مرحله میباشد.

برای تامین تجهیزات پزشکی چه برنامه ای دارید؟ قصد تولید لوازم پزشکی، واردات یا تامین تجهیزات از وارد کننده ها را دارید؟ باید استراتژی برای اجرای کار و فروش تجهیزارت پزشکی از تامین تا آنالیزی برای مشتریان هدف داشته باشید. قصد فروش کدام دسته از تجهیزات را دارید؟ درخواست خرید کدام تجهیزات بیشتر است اما در بازار پاسخی به آن داده نمیشود؟ کدام تجهیزات روتین و نیاز روزانه بازار است؟

در تحقیقات بازار برای فروش تجهیزات پزشکی برای تمامی سوالات ذکر شده پاسخی پیدا نمایید.

دوومین گام: سرمایه گذاری

دومین گام، سرمایه‌گذاری است. شروع یک کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی معمولا هزینه‌بر است؛ زیرا تجهیزات پزشکی با فناوری‌های پیشرفته ارائه می‌شوند. سطح سرمایه‌گذاری شما بستگی به نوع تجهیزاتی دارد که قصد تولید و فروش آن‌ها را دارید؛ تجهیزات عادی نیازمند سرمایه کمتری هستند در حالی که تجهیزات پیشرفته و تخصصی نیازمند سرمایه بیشتری هستند.

مرحله سوم: ثبت کسب و کار

گام سوم، ثبت کسب‌و‌کار است. باید مجوزهای لازم را از سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مربوطه دریافت کنید و همچنین اصول و مقررات بهداشتی را رعایت کنید. مهم است که در نظر داشته باشید که برای صنایع پزشکی، علاوه‌بر گرفتن مجوز از سازمان صنایع و معادن، نیاز به مجوزهای خاص و رعایت اصول خاص از وزارت بهداشت نیز دارید. بنابراین، باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهید.

گام چهارم: طراحی مسیر

گام چهارم، طراحی مسیر است. باید اهداف خود را به‌صورت روشن و در بازه‌های زمانی مشخص تعیین کنید تا بتوانید عملکرد خود را به موقع ارزیابی کنید. بر‌اساس اهدافی که دارید، استراتژی خود را طراحی کنید و بازدهی آن را بررسی کنید تا در صورت نیاز بتوانید استراتژی خود را تغییر داده و از شکست جلوگیری کنید.

قدم پنجم: انتخاب مکان و تامین مواد اولیه

گام پنجم، انتخاب مکان و تامین مواد‌اولیه است. بر‌اساس نوع کسب‌و‌کاری که قصد راه‌اندازی آن را دارید، باید یک مکان مناسب با شرایط لازم را پیدا کنید و مواد‌اولیه مورد نیاز را تامین کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید که هزینه‌هایی مانند خرید و حمل‌و‌نقل مواد‌اولیه بر قیمت پایانی محصول و سود شما تاثیر می‌گذارند.

مرحله ششم: استخدام کارمند

گام ششم، استخدام کارمندان توانمند است. بر‌اساس نیازهای خود، افرادی توانمند، صادق و فداکار را استخدام کنید. همچنین آموزش این کارمندان ضروری است.

گام هفتم: تبلیغات تجاری

گام هفتم، تبلیغات تجاری است. برای کسب حداکثر سود، به تبلیغات و ارتقا و شناخته شدن نیاز دارید. روش‌های مختلفی برای تبلیغات وجود دارد؛ می‌توانید از روش‌های سنتی مانند آگهی در مجلات مربوطه و پوستر استفاده کنید یا از روش‌های جدیدتری مانند استفاده از شبکه‌های اجتماعی و بازاریابی آنلاین بهره ببرید.

بهترین روش بازاریابی و تبلیغات برای فروش تجهیزات پزشکی استفاده از ارتباطات است.

مرحله هشتم: شبکه سازی و گسترش تجارت

گام هشتم، شبکه‌سازی و گسترش تجارت است. برای گسترش کسب‌و‌کار خود، نیاز به مهارت خوبی در شبکه‌سازی دارید. برنامه‌هایی را برای متخصصان پزشکی ترتیب دهید تا بیماران را به‌سمت شما هدایت کنند. همچنین، خدمات باکیفیت و عالی را ارائه دهید تا مشتریان شما را به دوستان و آشنایان خود معرفی کنند. می‌توانید مزایایی مانند تحویل رایگان را به مشتریان خود ارائه دهید. همچنین، می‌توانید در نمایشگاه‌های مرتبط شرکت کنید و از برنامه‌های مالی مرتبط حمایت کنید.

خرید تجهیزات پزشکی و تجهیز مغازه

راه‌اندازی یک فروشگاه تجهیزات پزشکی با خرید تجهیزات و تجهیز مغازه، به‌طور قاطع اولین گام مهم در این راه است. برای سرمایه‌گذاری در این زمینه، نیاز است که بودجه‌ای مناسب را برای خرید تجهیزات و لوازم پزشکی در نظر بگیرید. شاید در ابتدا نتوانید تمام تجهیزات مصرفی را تهیه کنید، اما با تدریج و با استفاده از یک استراتژی مالی مناسب، توانایی اضافه کردن تمام محصولات پرفروش به لیست کالاهای خود را خواهید داشت.

خرید تجهیزات پزشکی و تجهیز مغازه

ما به شما پیشنهاد می‌دهیم که در خرید لوازم مصرفی و تجهیزات پزشکی، به‌دنبال برندهای معتبر‌تر و محصولات پرفروش‌تر بگردید. انجام این کار می‌تواند موفقیت شما را در فروش تجهیزات پزشکی تضمین کند. لیست تجهیزات پزشکی پرفروش و پرمصرف شامل موارد زیر می‌شود:

  • دستگاه‌های اندازه‌گیری سلامت مانند: ترازو، دماسنج، ضربان‌سنج، فشارسنج، تست قند خون، تست اکسیژن خون و …
  • تجهیزات تنفسی پزشکی از قبیل: اکسیژن‌ساز
  • تجهیزات مربوط به مراقبت در منزل از جمله: دستگاه بخور
  • تجهیزات نمونه‌برداری از جمله: کیت نمونه‌برداری هتلینگ
  • تجهیزات بیمارستانی از قبیل: تخت بیمار، تشک برقی، پایه‌سرم، صندلی، ویلچر، واکر و عصا و …
  • لوازم مصرفی جراحی از جمله: تیغ جراحی، انواع ضدعفونی‌کننده و کلیه لوازم استیل اتاق جراحی
  • کالای ارتوپدی
  • لوازم مصرفی پزشکی از جمله: دستکش، ماسک، باند، پانسمان، ابزار تزریقات، لوازم شستشو بیمار، زیرانداز بیمار، لباس پزشکی، سوند پزشکی و استندها.
  • تجهیزات بیهوشی
  • تجهیزات اتاق عمل
  • تجهیزات زیبایی
  • دستگاه نوار قلب
  • دستگاه سونوگرافی
  • تجهیزات چشم پزشکی

چیدمان و دکوراسیون مغازه

بدون شک می‌توان گفت که چیدمان و دکوراسیون یک فروشگاه، اصلا هزینه نیست، بلکه یک نوع سرمایه‌گذاری هوشمندانه است. شاید فکر کنید یک فروشگاه تجهیزات پزشکی نیازی به دکوراسیون و چیدمان خاصی ندارد. اما باید بدانید که در این مورد اشتباه می‌کنید. تقریبا تمام واحدهای تجاری برای جذب مشتریان، نیاز به چیدمان و دکوراسیون مناسب دارند؛ زیرا نحوه چیدمان محصولات، تأثیر مستقیمی بر دیده شدن آن‌ها دارد. بسیاری از مشتریان برای دیدن دکوراسیون زیبا به فروشگاه می‌آیند و با دیدن محصولات، احساس نیاز می‌کنند و محصولات را خریداری می‌کنند. بنابراین، حتی اگر دانش کافی در زمینه چیدمان فروشگاه تجهیزات پزشکی ندارید، باز هم باید دکوراسیون فضا را جدی بگیرید و از افراد متخصص کمک بگیرید. لازم نیست فکر کنید که چیدمان صحیح و اصولی نیاز به هزینه‌های بزرگی دارد. گاهی اوقات می‌توان با استفاده از محصولات موجود در فروشگاه، یک چیدمان منظم و جذاب را ایجاد کرد. باید تلاش کنید تا یک تعادل بصری و یک نظم کلی در ویترین و فضای فروشگاه ایجاد کنید.

مزایا و معایب کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی

کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی مزایا و معایب خاص خود را دارد. در زیر به برخی از مزایا و معایب این کسب‌و‌کار اشاره می‌کنیم:

مزایا و معایب کسب و کار تجهیزات پزشکی

مزایا:

  • بازار پتانسیل بالا:

با‌توجه به رشد جمعیت و نیاز روزافزون به خدمات پزشکی، بازار تجهیزات پزشکی دارای پتانسیل بالایی است. این به معنای دسترسی به یک بازار بزرگ و رو‌به رشد است.

  • استقلال مالی:

کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی می‌تواند به شما استقلال مالی بیشتری بدهد. فروش تجهیزات پزشکی معمولا سودآوری بالایی دارد و این به شما امکان می‌دهد تا درآمد قابل توجهی را به‌دست آورید.

  • پیشرفت فناوری:

علم و فناوری در حوزه پزشکی به‌سرعت پیشرفت می‌کند. به‌عنوان یک کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی، شما می‌توانید از این پیشرفت‌ها بهره ببرید و تجهیزات جدید و مدرن را به مشتریان ارائه دهید.

  • ارتباط با حوزه پزشکی:

در این کسب‌و‌کار، شما با حوزه پزشکی و متخصصان آن در ارتباط هستید. این به شما فرصتی می‌دهد تا با افراد متخصص و حرفه‌ای کار کنید و تجربه‌های ارزشمند در این حوزه کسب کنید.

معایب:

  • رقابت شدید:

بازار تجهیزات پزشکی رقابتی است و رقابت با رقبای قوی برای جذب مشتریان می‌تواند چالش‌هایی را به همراه داشته باشد.

  • پیچیدگی قوانین و مقررات:

حوزه‌ی پزشکی با قوانین و مقررات سخت و دقیقی همراه است. برای این کسب‌و‌کار، لازم است با قوانین بهداشت و درمان و دیگر مقررات صنعت آشنایی داشته باشید و آن‌ها را رعایت کنید.

  • نوآوری و تحقیق و توسعه:

برای موفقیت در این حوزه، لازم است که شما به‌عنوان یک کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی در صنعت نوآوری و تحقیق و توسعه فعالیت کنید. این هزینه و زمان بیشتری را ممکن است لازم داشته باشد.

  • پایداری و مسئولیت اجتماعی:

این کسب‌و‌کار نیازمند پایداری بلندمدت است. مشتریان نیاز به قطعیت و اطمینان در مورد کیفیت و عملکرد تجهیزات دارند. همچنین، به‌عنوان یک شرکت در حوزه پزشکی، شما نیز مسئولیت اجتماعی بالایی دارید.

در نهایت؛ برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی از چه کسی مشاوره بگیریم؟

برای افرادی که تمایل دارند، یک کسب‌و‌کار پرسود را راه‌اندازی کنند، افتتاح کسب‌و‌کار تجهیزات پزشکی فرصتی عالی است. شاید بپرستید که برای شروع این کسب‌و‌کار از چه کسی مشاوره بگیریم؟ شما می‌توانید با مراجعه به سایت مشاوره کسب‌و‌کار در آکادمی مهندس پاکراه، تمام مشاوره‌های لازم مربوط به راه‌اندازی شغل تجهیزات پزشکی را دریافت کنید.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.