زمان مطالعه: 5 دقیقه
سوالی درباره مقاله «ایمیل مارکتینگ چیست؟» دارید؟

روی دکمه «مشاوره آنلاین» کلیک کنید تا مهندس ایمان پاکراه و تیم آکادمی پاکراه به‌صورت آنلاین و کاملاً رایگان راهنمایی‌تان کنند.

مشاوره آنلاین

ایمیل یکی از قدیمی‌ترین بسترهای ارسال پیام در جهان به شمار می‌رود که کاربران زیادی از آن استفاده می‌کنند. استفاده از ایمیل در بازاریابی، نوع خاصی از بازاریابی دیجیتال را با نام ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) ایجاد کرده است. با توجه به اینکه بیش از ۴ میلیارد کاربر ایمیل در سراسر جهان وجود دارد، بدیهی است که این روش بازاریابی، اثربخشی زیادی هم داشته باشد.

در این مقاله از آکادمی کسب و کار پاکراه، ایمیل مارکتینگ را به‌عنوان یک روش بازاریابی دیجیتال به طور کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد؛ بنابراین حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و در هر بخش که احساس کردید نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، سوالات خود را در قالب کامنت بیان کنید تا شما را راهنمایی کنیم.

ایمیل مارکتینگ چیست؟

ایمیل یکی از قدیمی‌ترین ابزارهای ارسال پیام است که با رشد و توسعه اینترنت به تدریج در جهان فراگیر شد و در حال حاضر افراد مختلفی از آن برای ارسال پیام، فایل و سایر موارد استفاده می‌کنند.

آمارها نشان می‌دهد که پلتفرم ایمیل با برخورداری از حدود 4.4 میلیارد کاربر، پرمخاطب‌ترین پلتفرم‌ پیام‌رسانی در سراسر جهان به شمار می‌رود؛ به همین دلیل است که بسیاری از کسب‌وکارها، ایمیل مارکتینگ را به‌عنوان یکی از روش‌های بازاریابی دیجیتال خود برگزیده‌اند.

تعریف ایمیل مارکتینگ

اما ایمیل مارکتینگ چیست؟ به فرایند جذب مشتری و مخاطب و حفظ و بهبود ارتباط با آن‌ها از طریق ارسال پیام در بستر پلتفرم ایمیل، ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی گفته می‌شود.

درواقع می‌توان ایمیل مارکتینگ را روش بهبود رابطه مشتری و صاحبان کسب‌وکار دانست که از طریق ارسال پیام در بستر ایمیل صورت می‌گیرد.

مزایا و معایب ایمیل مارکتینگ چیست؟

باتوجه‌به تعداد زیاد کاربران پلتفرم ایمیل، تبلیغات در بستر این پلتفرم می‌تواند سودآوری زیادی برای کسب‌وکارها به همراه داشته باشد. این فرصت بی‌نظیر برای تبلیغات، ایمیل مارکتینگ را به یک استراتژی مهم و کاربردی برای توسعه و رشد یک کسب‌وکار تبدیل کرده است.

برای اینکه متوجه شوید آیا این روش مناسب کسب و کار شما هست یا خیر، لازم است با مزایا و معایب آن اشنا شوید. در این بخش نقاط ضعف و قوت این روش را بررسی خواهیم کرد.

مزایای ایمیل مارکتینگ

مزایا: 

  • نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بالا
  • بازدهی و اثربخشی سریع
  • کم هزینه بودن
  • امکان تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان و شناخت بیشتر مخاطب
  • ارتباط مستقیم با مشتریان و کمک به تعامل بهتر با آنها
  • راحت بودن

معایب: 

  • امکان اسپم شدن ایمیل ها وجود دارد.
  • در سرویس‌های رایگان، امکان ارسال نشدن ایمیل‌ها وجود دارد.
  • اگر در طراحی و تولید محتوای ایمیل مارکتینگ دقت کافی به کار برده نشود، ممکن است به درستی به مخاطب نمایش داده نشوند.

8 نکته مهم در ایمیل مارکتینگ

همواره این نکته را به یاد داشته باشید که هر کاری اصول و قواعد خاص خود را دارد که اگر به آن‌ها توجه نشود، آن کار به درستی انجام نخواهد شد. در اجرای ایمیل مارکتینگ نیز باید به این قواعد و قوانین توجه شود تا بیشترین بازدهی را به همراه داشته باشد.

در ادامه برخی از مهم‌ترین نکاتی که می‌بایست در انجام ایمیل مارکتینگ رعایت شوند را بیان می‌کنیم.

  1. اهداف خود را از انجام ایمیل مارکتینگ تعیین کنید.
  2. مخاطبان هدف خود را شناسایی کنید.
  3. نوع کمپین ایمیلی را که می‌خواهید از طریق آن تبلیغات انجام دهید را مشخص کنید.
  4. قبل از ارسال ایمیل محتوای آن‌ را بررسی کنید.
  5. لیست کاربران خود را به صورت پیوسته به‌روز کنید (برای شناسایی کاربران غیرفعال).
  6. زمان مناسبی را برای ارسال ایمیل‌ها انتخاب و در آن نظم را رعایت کنید.
  7. ارسال ایمیل به مخاطبان باید به صورت پیوسته صورت گیرد.
  8. متن و محتوای جذابی را برای مخاطبان تولید و ارسال کنید تا احساس باارزش بودن را به آن‌ها القا کنید.

نکات مهم ایمیل مارکتینگ

روش انجام ایمیل مارکتینگ در 5 مرحله

برای آنکه فرایند ایمیل مارکتینگ به درستی انجام شود و با بازدهی بالایی نیز همراه باشد، لازم است تا مراحلی را به ترتیب انجام دهید. در ادامه این مراحل را به‌صورت خلاصه برای تمام کسب و کارها، به خصوص استارتاپ ها بیان خواهیم کرد.

روش انجام ایمیل مارکتینگ

مرحله اول: تعیین هدف و استراتژی 

در اولین مرحله باید هدف خود و استراتژی دستیابی به آن را برای خود تعیین کرده و برای انجام آن زمان‌بندی و برنامه‌ریزی مناسب داشته باشید.

اهداف می‌توانند شامل افزایش فروش، جذب مشتریان جدید، ارتقاء آگاهی از برند یا حفظ مشتریان فعلی باشند.

مرحله دوم: تکمیل لیست ایمیل کاربران 

برای تهیه لیست ایمیل می‌توانید از لیدجنریشن استفاده کنید. این کار شامل جمع آوری آدرس‌های ایمیل از طریق فرم‌های ثبت‌نام در وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی، وبینارها و دیگر فعالیت‌های آنلاین خواهد بود.

نکته: توجه به حفظ حریم خصوصی کاربران و دریافت رضایت آنها برای ارسال ایمیل ضروری است.

مرحله سوم: انتخاب سرویس ارسال ایمیل 

برای آنکه بتوانید ایمیل تبلیغاتی خود را برای کاربران و مخاطبان ارسال کنید به یک سرویس ارسال ایمیل نیاز دارید. در کنار سرویس‌های رایگان (با محدودیت‌هایی همراه هستند)، شرکت‌هایی نیز در این زمینه فعالیت می‌کنند که پیشنهاد می‌شود پیش از همکاری با این شرکت‌ها، حتما درباره آن‌ها به خوبی تحقیق کنید.

مرحله چهارم: طراحی و نوشتن محتوای ایمیل 

در طراحی و نوشتن محتوای ایمیل ارسالی، بیشترین دقت را به خرج دهید؛ زیرا اگر این محتوا برای جذب مخاطب جذاب و مناسب (کاربرپسند) نباشد، تمامی زحمات شما به هدر خواهد رفت.

استفاده از عناوین جذاب، تصاویر با کیفیت و متن‌های مختصر و مفید می‌تواند تأثیر زیادی بر روی نرخ باز شدن و کلیک داشته باشد. همچنین، فراموش نکنید که محتوای شما باید با هدف مشخص شده در مرحله اول همخوانی داشته باشد.

مرحله پنجم: تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و بازخوردهای مخاطبین

پس از ارسال ایمیل برای مخاطبین باید بازخوردهای آن‌ها را ارزیابی کنید تا بتوانید در ایمیل‌های بعدی مشکلات و نقص‌های موجود را رفع کنید. بررسی گزارش تحویل، میزان باز شدن ایمیل‌ها و میزان کلیک مخاطبان بر روی لینک‌های ارسالی از مهم‌ترین مواردی هستند که باید مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرند.

بهترین سرویس‌های ایرانی برای ایمیل مارکتینگ

با توسعه و گسترش استراتژی ایمیل مارکتینگ در بین کسب‌وکارها مختلف و نیاز به سرویس‌های مناسب برای ارسال همگانی ایمیل تبلیغاتی، ارائه این سرویس‌ها به یک فرصت مناسب برای بسیاری از شرکت‌های تبلیغاتی تبدیل شد تا سرویس‌های مختلفی را برای انجام ایمیل مارکتینگ عرضه کنند.

در حال حاضر سرویس‌های معروف و شناخته‌شده‌ای برای انجام فرایند ایمیل مارکتینگ در جهان وجود دارند که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میل چیمپ (mailchimp)
  • سندر (sender)
  • میلرلایت (mailerlite)
  • سنداین‌بلو (Sendinblue)

اما به دلایل مختلفی مانند هزینه‌های زیاد، تحریم‌ و… استفاده از این سرویس‌ها، چندان هم عقلانی نیست.

میل و رغبت زیاد کسب‌وکارهای ایرانی برای انجام ایمیل مارکتینگ، باعث شد تا سرویس‌های مشابهی توسط شرکت‌های داخلی عرضه شوند تا نیاز مشتریان داخلی را رفع کنند. برخی از بهترین و شناخته‌شده‌ترین سرویس‌های ایرانی که برای ارسال انبوه ایمیل استفاده می‌شوند عبارت‌اند از:

  1. نجوا
  2. میل چی
  3. اینباکس
  4. پاکت
  5. آونگ میل
  6. میل تاز

برای اجرای ایمیل مارکتینگ از چه کسی مشاوره بگیریم؟

با توجه به تعداد زیاد کاربران پلتفرم ایمیل، این بستر به یک فضای مناسب و پربازده برای انجام تبلیغات کسب‌وکارها تبدیل شده است. اگرچه ایمیل مارکتینگ یک استراتژی بسیار خوب برای توسعه یک کسب‌وکار به شمار می‌رود، اما اگر به درستی انجام نشود، بازدهی مناسبی را برای آن کسب‌وکار به دنبال نخواهد داشت؛ بنابراین برای آنکه فرایند ایمیل مارکتینگ با بیشترین بازدهی همراه باشد، لازم است با اصول این کار آشنا باشید.

برای این منظور، می‌توانید فرم های مشاوره سایت ما را پر کرده یا با ما تماس بگیرید تا به خوبی شما را راهنمایی کنیم. مشاورین ما در تیم آکادمی کسب و کار پاکراه، ابتدا کسب و کار شما و شرایط کلی آن را بررسی کرده و بعد با توجه به منابع و بودجه‌ای که دارید، بهترین استراتژی‌ها برای اجرای ایمیل مارکتینگ یا روش‌های بازاریابی دیگر را آموزش خواهند داد.

آیا به نظر شما ایمیل مارکتینگ یک روش تبلیغاتی مناسب است؟ شما از کدام بستر برای انجام ایمیل مارکتینگ استفاده کرده‌اید؟ نظرات و سوالات خود را در بخش کامنت ها با ما به اشتراک بگذارید!

سوالات متداول

ایمیل مارکتینگ هزینه کم، قابلیت هدف‌گذاری بالا و نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بالایی دارد.

ارسال یک یا دو بار در ماه معمولاً مناسب است، اما بستگی به نوع کسب‌وکار و مخاطبان شما دارد.

اطمینان حاصل کنید که لیست شما شامل افراد علاقمند است و از تکنیک‌های تأیید دو مرحله‌ای برای ثبت‌نام استفاده کنید.
چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.