حتما شما هم از شکست خوردن هراس دارید، مخصوصا اگر شکست در کسب و کار باشد. موفقیت یک استارتاپ، به عوامل مختلفی از جمله بازاریابی و تبلیغات اصولی بستگی دارد.
تبلیغات برای استارتاپ، باید با توجه به شرایط کسب و کار شما باشد، تدوین استراتژی هم که از اهمیت بالایی برخوردار است تا نرخ بازگشت سرمایه شما در سطح بالایی باشد.
ما در این نوشتار از آکادمی کسب و کار پاکراه، روشهای تبلیغات استارتاپ را بررسی خواهیم کرد تا بهترین بازاریابی را برای کسب و کار خود، انجام دهید.
پس از مطالعه کامل این نوشتار، میتوانید سوالات و دغدغههای خود را در قسمت نظرات مطرح کنید تا مشاوران آکادمی پاکراه به آن پاسخ دهند.
آیا کسب و کارهای کوچک و استارتاپ ها نیاز به تبلیغات دارند؟
تبلیغات، یک نبض حیاتی برای رشد و بقای هر کسب و کار است، تبلیغات اصولی باعث میشود تا فروش استارتاپ، افزایش یابد. تبلیغات برای کسب و کارهای نوپا مثل اکسیژن برای انسان است. بدون آن، کسب و کار شما نمیتواند در بازار رقابتی، دوام بیاورد.
اولین و مهمترین هدف تبلیغات، ایجاد آگاهی از برند شما در بین مخاطبان هدف است. مردم باید بدانند که شما چه محصول یا خدماتی ارائه میدهید و چرا باید شما را انتخاب کنند.
3 قدم مهم برای بازاریابی استارتاپ
اگر هدف شما، این است که در تبلیغات استارتاپ خود، نرخ بازگشت سرمایه بالایی را تجربه کنید، باید به 3 موضوع توجه داشته باشید. این سه قدم، شامل موارد زیر است:
- استراتژی ورود به بازار
هر استارتاپی با توجه به محصول، بازار هدف و شرایط خاص خود، استراتژی بازاریابی منحصر به فردی را دنبال میکند. با این حال، همه استارتاپها با چالشهای مشترکی روبرو هستند و در نتیجه، برخی نکات مشترک در استراتژی بازاریابی آنها وجود دارد.
برای بازاریابی و تبلیغات باید هدف خود را مشخص کنید، هدف شما میتواند آگاهی از برند یا افزایش فروش باشد، همچنین شناخت پرسونای مخاطب و تعیین بودجه و استراتژی مناسب، از قدمهای مهم برای تبلیغات است.
- استفاده از کانالهای مناسب ارتباط با مشتری
یکی دیگر از نکات مهم، استفاده از کانال مناسب برای ارتباط با مشتری است، با توجه به سرمایه محدود، باید بهترین کانال را انتخاب کنید که بازدهی بالایی داشته باشد، به عنوان مثال، ممکن است که برای برای یک کسب و کار، بازاریابی شبکههای اجتماعی، بازدهی بالاتری از سایت داشته باشد.
به همین دلیل باید تمرکز بیشتری بر روی شبکههای اجتماعی داشت.
- بهبود کمپینها
در دنیای رقابتی استارتاپها، هر ریالی که صرف میشود باید به صورت مؤثری سرمایهگذاری شود. به همین دلیل، سنجش دقیق عملکرد کمپینهای تبلیغاتی از اهمیت بالایی برخوردار است. با این کار میتوانیم مشخص کنیم کدام کمپینها موفق بودهاند و کدام یک نیاز به بهبود دارند.
در بازاریابی و تبلیغات استارتاپ باید چرخه اقدام، بازخورد و اصلاح عملکرد را مدنظر قرار دهید، مشخص کردن KPI (شاخص کلیدی عملکرد) در این زمینه بسیار اهمیت دارد.
12 روش برای تبلیغات استارتاپ ها
به عنوان یک مدیر کسب و کار یا بنیانگذار آن، باید با استراتژی مناسبی، به سراغ اجرای تبلیغات و بازاریابی بروید، اگر قصد دارید که از همان ابتدا، با بهترین استراتژی و مسیر مناسب، شاهد رشد کسب و کار خود باشید، مشاوران کسب و کار آکادمی پاکراه، آماده ارائه بهترین خدمات در زمینه بازاریابی و فروش هستند.
همچنین میتوانید با بازنگری روشهای بازاریابی خود، به نتیجه مطلوبی برسید، در ادامه به روشهای مختلف بازاریابی و تبلیغات استارتاپ ها میپردازیم:
1. استفاده از روزنامهها و مطبوعات
ممکن است که امروزه، استفاده مردم از روزنامههای فیزیکی، کاهش پیدا کرده باشد ولی هنوز هم تاثیر خود را در بازاریابی حفظ کرده است.
شما میتوانید در روزنامههای الکتریکی و حتی فیزیکی، اخبار مربوط به کسب و کار، جذب نیرو و جذب سرمایه را انتشار دهید.
رسانههایی مانند شنبه مگ و استارتاپ دیلی، فرصت مناسبی برای این نوع از تبلیغات، در اختیار شما قرار میدهند.
2. رپورتاژ
در دنیای پر سر و صدای تبلیغات امروز، مخاطبان به شدت نسبت به تبلیغات مستقیم و تهاجمی بیاعتماد شدهاند. رپورتاژ به عنوان یک روش هوشمندانه و غیر مستقیم، میتواند راهکاری موثر برای جلب توجه و برقراری ارتباط با مخاطبان باشد.
لحن نوشتار در محتوای رپورتاژ، کاملا شبیه همان پلتفرمی است که محتوا از طریق آن، منتشر میشود به همین دلیل، غالبا مخاطب متوجه نمیشود که در حال مطالعه محتوای تبلیغاتی است.
با استفاده از رپورتاژ میتوانید اعتبار سایت خود را در گوگل، افزایش دهید و رتبه بالاتری به دست آورید.
3. بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوایی (Content Marketing) روشی استراتژیک در بازاریابی است که بر تولید و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار با نیازهای مخاطب تمرکز دارد. هدف اصلی از بازاریابی محتوا، جذب مخاطب جدید، حفظ مشتریان فعلی و در نهایت تبدیل آنها به مشتریان وفادار است.
اگر مصاحبههای مسعود شاهمرادی، بنیانگذار استارتاپ خانومی، علی و سعید محمدی از بنیانگذاران دیجی کالا را بررسی کنید کاملا به اهمیت استفاده از بازاریابی محتوایی پی میبرید.
بازاریابی محتوایی هم یک نوع از تبلیغات غیر مستقیم است که امروزه، اهمیت بسیاری در دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات استارتاپ ها پیدا کرده است.
4. سئو
یکی دیگر از روشهای تبلیغات استارتاپها، سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو است. حتما شما هم برای رفع کوچکترین مشکل خود تا دیدن آموزش، از گوگل و موتورهای جستجو استفاده میکنید.
سئو، در بلند مدت باعث ایجاد نتایج درخشانی برای کسب و کار شما میشود و باید با استراتژی مناسب، از این ابزار دیجیتال استفاده کنید.
به همین دلیل ما در آکادمی کسب و کار پاکراه، خدمات مشاوره سئو هم به شما ارائه میدهیم تا با استراتژی مناسب، نرخ بازگشت سرمایه فوقالعادهای داشته باشید.
5. ایمیل مارکتینگ
ممکن است که مانند بسیاری از صاحبان کسب و کار، به اهمیت ایمیل مارکتینگ، واقف نباشید ولی به عنوان یک بیزینس من یا بیزینس وومن باید طبق برنامهریزی اصولی از همه ابزارهای موجود خود، استفاده کنید.
پنلهای ایمیل مارکتینگ مانند نجوا، ابزاری بسیار کارآمد برای کسبوکارها هستند که به آنها کمک میکند تا ارتباط موثرتر و شخصیسازی شدهای با مشتریان خود برقرار کنند.
شما میتوانید یک پیام تبلیغاتی کاملا شخصی سازی شده را از طریق ایمیل برای مخاطبان خود ارسال کنید.
6. تبلیغات پیامکی
این نوع از تبلیغات استارتاپ، همچنان موثر هستند به شرطی که متن تبلیغاتی شما، کاملا با پرسونای مخاطب، یکسان باشد.
از بازاریابی پیامکی میتوانید برای اهداف زیر استفاده کنید:
- انتشار اخبار کسب و کار خود
- ارسال پیشنهاد ویژه خرید
- به روز رسانی و اعلام هشدار
7. بازاریابی شبکههای اجتماعی
بازاریابی مبتنی بر شبکههای اجتماعی به استفاده از پلتفرمهای مختلف شبکههای اجتماعی برای برقراری ارتباط با مخاطبان، افزایش آگاهی از برند، جذب مشتریان جدید و حفظ مشتریان فعلی گفته میشود.
در دنیای امروز که بیشتر افراد زمان زیادی را در شبکههای اجتماعی سپری میکنند، این روش بازاریابی به یکی از مهمترین ابزارها برای کسبوکارها تبدیل شده است.
در شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام، ارتباط مخاطب و مشتری با کسب و کارها، بسیار سریع شده است، به همین دلیل مخاطب حتما، شبکههای اجتماعی شما را به عنوان یک استارتاپ، بررسی میکند.
8. بازاریابی ارجاعی
در این نوع از تبلیغات استارتاپ، کسبوکارها برای تشویق مشتریان به معرفی محصول یا خدمات به دیگران، پاداشهایی مانند تخفیف، هدیه یا امتیاز ارائه میدهند. زمانی که میخواهید رشد سریعتری داشته باشید و به طور فعال مشتریان را به معرفی محصول یا خدمات تشویق کنید، بازاریابی ارجاعی گزینه مناسبی است.
همچنین باید کیفیت محصولات شما، به حدی بالا باشد که مشتری بدون هیچ چشم داشت مالی، به جای شما تبلیغات را انجام دهد.
یک نمونه از تبلیغات ارجاعی در ایران، مربوط به بانک سامان و استفاده از بلو بانک است که با وارد کردن کد دعوت، مبلغی به حساب افراد به عنوان پاداش واریز میشود.
9. تبلیغات در گوگل
تبلیغات گوگل یا گوگل ادز یکی از موثرترین روشهای تبلیغاتی آنلاین است که به کسبوکارها این امکان را میدهد تا تبلیغات خود را در بالای نتایج جستجوی گوگل نمایش دهند. به عبارت سادهتر، وقتی کاربری کلمهای را در گوگل جستجو میکند، سایت شما در آن کلمه کلیدی به عنوان یکی از اولین نتایج نمایش داده شود.
هرچند که به دلیل تحریمها، کاربرانی ایرانی نمیتوانند از این سیستم استفاده کنند ولی شرکتهای واسطی، این خدمات را ارائه میدهند.
10. تبلیغات در پادکست
با توجه به نوع کسب و کار خود، میتوانید از پلتفرمهای انتشار پادکست مانند کست باکس استفاده کنید، همچنین کانالهایی در این پلتفرم وجود دارد که میتوانید اسپانسر کانالهای کسب و کار شوید، از جمله کانالهای پادکست در کست باکس، میتوان به کانال طبقه 16 اشاره کرد.
11. افیلیت مارکتینگ
تبلیغات اینفلوئنسری و همکاری در فروش (Affiliate Marketing) دو روش بسیار موثر در بازاریابی دیجیتال هستند که میتوانند به صورت ترکیبی برای دستیابی به نتایج بهتر استفاده شوند.
برخی از سایتها، از روش افلیت مارکتینگ برای تبلیغات استارتاپ خود و افزایش فروش، استفاده میکنند، در این روش، هر فردی با انجام یک فروش موفق، درصدی به عنوان پورسانت را دریافت میکند.
12. تبلیغات محیطی
تبلیغات محیطی به دلیل قرارگیری در مکانهای پر تردد، فرصتی برای دیده شدن توسط تعداد زیادی از افراد را فراهم میکند. تبلیغات محیطی به دلیل هزینه بالا، حس اعتماد و اعتبار بیشتری را به برند شما میبخشد.
برخی از تبلیغات محیطی شامل بیلبورد، بدنه مترو و اتوبوس و قفسه فروشگاهها است.
چالشهای کسب و کارها در تبلیغات
در مسیر تبلیغات استارتاپ، قطعا با چالشهای بسیاری مواجه خواهید شد، به عنوان مثال استارتاپها معمولاً بودجه محدودی برای تبلیغات دارند و باید به دقت منابع خود را تخصیص دهند، همچنین انتخاب کانالهای تبلیغاتی مناسب با توجه به بودجه محدود، یکی از چالشهای اصلی است.
فرایند برند سازی، سیستم سازی و مدیریت منابع انسانی هم از دیگر چالشهای این مسیر است، با توجه به این نکات، بسیار اهمیت دارد که با استفاده از مشاورین کسب و کار، تصمیمهای درستی را اتخاذ کنید.
ما در آکادمی کسب و کار پاکراه با توجه به شرایط شما، مشاوره کاملا اختصاصی و کاربردی ارائه میدهیم که به صورت کامل، شخصی سازی شده است.
نتیجه گیری
استارتاپها با منابع محدود و رقابت شدید، نیازمند استراتژیهای هوشمندانه و خلاقانهای هستند تا بتوانند در بازار رقابتی امروز موفق شوند.
یکی از این استراتژیها مربوط به استفاده از کانالهای تبلیغاتی مناسب و محتوای ویژه برای تبلیغات استارتاپ است.
ما در آکادمی کسب و کار پاکراه، 0 تا 100 مراحل و استراتژی تبلیغات کسب و کار شما را با توجه به بودجه مدنظر، تدوین میکنیم.
اگر قصد دارید که از مشاوره اختصاصی ما استفاده کنید همین الان از طریق راههای ارتباطی، نوبت مشاوره را رزرو کنید.