زمان مطالعه: 6 دقیقه

از جمله موضوعات مورد بحث در کسب‌وکارها و واحد فروش سازمان‌ها، تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش است. آن دسته از افرادی که در حوزه بازاریابی مشغول هستند، به طور خاص تاکید دارند که ویزیتور و بازاریاب در یک دسته شغل قرار نمی‌گیرد.

آگهی‌های استخدامی با عنوان جذب ویزیتور، خیلی کم نیستند. اما به اشتباه، عنوان کارشناس فروش را درج کرده‌اند. یک کارجو به عنوان ویزیتور یا کارشناس فروش باید با شغل خود آشنایی لازم را داشته باشد. یادتان باشد که در هر کسب‌وکاری، مهم‌ترین موضوع استخدام افراد با مسئولیت‌های خودشان است.

اگر شما هم برای راه‌اندازی کسب‌ و کار با مهندس پاکراه صحبت کنید، متوجه اهمیت این موضوع می‌شوید. همچنین شما می‌توانید سوالات خود را درباره ویزیتور، کارشناس فروش و استخدام افراد در بخش‌های دیگر در قسمت دیدگاه همین مقاله یا بخش پرسش و پاسخ آکادمی پاکراه بپرسید تا در اسرع وقت جواب سوالات خود را بگیرید. در این مطلب همراه ما باشید تا تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش را بررسی کنیم.

کاربران آکادمی پاکراه توجه داشته باشید که در ساختار سازمانی هر شرکت کوچک یا متوسط وظایف مدیر بازاریاب، کارشناس فروش یا ویزیتور میتواند تغییر کند و چه بسا امروزه شاهد این هستیم که یک ویزیتور کار هر دو را انجام میدهد یا بالعکس.

به چه کسی کارشناس فروش می گویند؟

مسئولیتی که یک کارشناس فروش دارد، یک نقطه حیاتی بین یک تجارت و مشتریان بالقوه است. از جمله مسئولیت‌های این پوزیشن شغلی، افزایش فروش محصولات شرکت با معرفی و انتقال مزایای محصولات آن است. کارشناس فروش، اولین ارتباط با مشتری تا زمان نهایی شدن خرید او و همچنین روابط مشتریان با شرکت را کنترل و مدیریت می‌کند. اهمیت موقعیت شغلی کارشناس فروش به اندازه‌ای است که میزان فروش شرکت بر درآمد حاصل تاثیر مستقیم دارد.

به چه کسی کارشناس فروش می گویند؟

به چه کسی ویزیتور می گویند؟

ویزیتور مسئول دریافت سفارش است. به عبارتی نقش این پوزیشن شغلی در فروش محصولات و خدمات یک شرکت بوده و هیچ ارتباطی با قیمت‌گذاری، استراتژی تبلیغ، کنترل کیفیت محصولات و … ندارد. نحوه کار ویزیتور به‌صورت حضوری و تلفنی یا آنلاین است. موفقیت در این شغل به‌عنوان حرفه‌ای پردرآمد، به علاقه‌مندی و اهداف شما برمی‌گردد. مدیران شرکت‌های موفق در جلسات مشاوره کسب‌ و کار در آکادمی مهندس پاکراه با نکات استخدام ویزیتور، کارشناس فروش و سایر کارمندان یک مجموعه بیش‌تر آشنا می‌شوند.

ویزیتور یا کارشناس فروش، کدام را استخدام کنیم؟

چنانچه تمرکز اصلی‌تان روی فروش محصول است تا این فروش به افزایش درآمد و سود شرکت‌ ختم شود، شما به یک ویزیتور نیاز دارید. اما چنانچه برای تمامی جنبه‌های فروش نیاز به برنامه‌ریزی دارید و باید با مشتریان در ارتباط باشید، یک کارشناس فروش می‌تواند این نیاز را رفع کند. 

هنگامی که بیزینس شما مدیریت حرفه‌ای نداشته باشد، فروش تبدیل به یک چالش بزرگ برای بازاریابی می‌شود. باید بدانید که کارشناسان فروش دارای مهارت‌های ارتباطی لازم هستند که در کنار دانش فروش برای شرکت حائز اهمیت خواهند بود. کارشناس فروش و ویزیتور، بازاریاب نیستند. اما با فروش و بازاریابی رابطه‌ی مستقیم دارند. همچنین تخصص هر دوی این موقعیت‌ها کاملا متفاوت است. برای درک بهتر این موضوع مقاله تفاوت بازاریابی و فروش را مطالعه نمایید.

ویزیتور یا کارشناس فروش، کدام را استخدام کنیم؟

در اکثر مواقع، مدیران قسمت منابع انسانی با شناخت نیازهای شرکت خود، افراد با صلاحیت لازم را استخدام می‌کنند. این در حالی است که استارتاپ‌ها چون در شروع کار هستند، احتمالا از تفاوت‌های حوزه‌ی کاری یک کارشناس فروش و یک ویزیتور اطلاعی ندارند. از این رو، چنانچه از اهمیت این موضوع غافل شده و آن را نادیده بگیرند، دور از انتظار نخواهد بود که درآمد و فروش مجموعه در آینده آسیب ببیند. پس فرد حرفه‌ای و مجربی را را برای موقعیت شغلی مورد نظر استخدام کنید تا با کاهش هزینه‌های اجرایی بتوانید فروش محصول یا ارائه خدمات خوبی داشته باشید.

شما به عنوان صاحب یک کسب‌وکار از طریق مشاوره کسب‌وکار با مهندس پاکراه آموزش می‌بینید که چه کسانی را در چه موقعیت‌های شغلی استخدام کنید. همچنین اگر شما هم یکی از متقاضیان این موقعیت‌های شغلی هستید، از طریق جلسات مشاوره در آکادمی پاکراه به این نتیجه می‌رسید که برای کدام موقعیت شغلی درخواست دهید.

برای کسب و کار خودم از ویزیتور استفاده کنم یا کارشناس فروش؟

همانطور که تا اینجای مقاله متوجه شدید، کارشناس فروش وظایفی در سطح مدیریت فروش بر عهده دارد و وظایف آن به نسبت ویزیتور پیچیده تر است. کارشناس فروش با تحلیل و ایجاد استراتژی میتواند تسک هایی به ویزیتور اختصاص دهد. اما کدام یک برای شما مناسب تر است؟

اگر کسب و کار شما کوچک یا متوسط است و به عنوان یک مدیر کسب و کار، دانش کافی برای ایجاد استراتژی و برنامه ریزی فروش دارید، شما به یک ویزیتور نیاز دارید تا در بخشی از فروش شما را کمک کند. اما در کسب و کارهای بزرگتر برای هر پوزیشن شغلی لازم است تا شخص واجد شرایط را استخدام نمایید.

یک بازاریابی برای جذب مشتری در فروش انجام میشود که استراتژی اجرایی توسط کارشناس فروش تنظیم میشود و بعضی از تسک ها طبق استراتژی توسط ویزیتور انجام میشود. شما به کدام نیاز دارید؟

تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش چیست؟

ویزیتور و کارشناس فروش هر چند شباهت‌های زیادی دارند، اما به هیچ عنوان نمی‌توانند جایگزین یکدیگر شوند؛ زیرا هر یک از آن‌ها وظایف و اهداف منحصربه‌فردی را دنبال می‌کنند. تمام فعالیت‌های این دو موقعیت شغلی در جهت رساندن سازمان یا شرکت به اهداف آن یعنی جذب مشتری بیش‌تر و کسب سود بالاتر است. با این حال برای آنکه بتوانید نسبت به این دو شغل به شناخت کافی و دقیقی دست یابید، بهتر است که با تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش آشنا شوید.

تفاوت ویزیتور و کارشناس فروش چیست؟

اهداف

در حالت کلی هدفی که هر دو پوزیشن شغلی کارشناس فروش و ویزیتور دنبال می‌کنند، فروش بیش‎تر محصول یا خدمات است. اما در حالت جزئی اهداف هر کدام از آن‌ها با یکدیگر تفاوت دارد. کارشناس فروش مسیرهای فروش بهتر را پیدا کرده، مورد بررسی قرار می‌دهد و سعی می‌کند راه‌حل‌های لازم برای پروموت‌ را ارائه دهد. به عبارتی یک کارشناس فروش حرفه‌ای برای فروش مستمر و بلند مدت، برنامه‌ریزی می‌کند. ویزیتور برای هدف روزانه و کسب مالی برنامه‌ریزی می‌کند و مسائل استراتژیک بلند مدت بیزینس در حیطه کاری او نیست.

تفاوت در ارتباط

مارکت برای کارشناس فروش مهم است. به عبارتی اطلاع از وضعیت اقتصادی و آمار و ارقام بازار مرتبط با حوزه کاری‌شان بوده و با مشتریان ارتباط مستقیم کم‌تری دارند. برخلاف کارشناس فروش، کار اصلی ویزیتورها ارتباط بوده و روزانه، با خریداران به‌صورت مستقیم دیدار رو در رو دارند.

تفاوت در بازاریابی

برنامه‌ریزی برای بازاریابی به‌صورت خاص در ارتباط با کارشناس فروش است. البته ویزیتورها برای انجام وظایفشان به صورت موثرتر، باید بازاریابی کنند. به عبارتی بازاریابی کارشناس فروش، شامل مواردی همچون تخفیف‌ها، تبلیغات شهری و دیجیتال، تعیین قیمت رقابتی است. اما بازاریابی که ویزیتورها انجام می‌دهند به‌صورت فردی و ریزبینانه‌تر است.

توجه داشته باشید که وظایف مدیر بازاریابی فراتر از کارشناس فروش است، شاید بعضی از تسک ها را کارشناس فروش انجام دهد یا پیشنهاداتی ارائه دهد، اما در اصل هدف کارشناس فروش، همانطور که از اسمش مشخص است؛ عملیات مربوط به فروش است.

قیمت‌گذاری و تخفیفات متفاوت

کارشناس فروش با تعیین قیمت و همچنین تخفیفات فصلی، مشتری‌ها را جذب می‌کند. البته دست آن‌ها در دادن تخفیف آنقدر باز نیست. یک کارشناس فروش برای تعیین وضعیت قیمت‌گذاری، یک پلن بلند مدت دارد. این قیمت بر ارتباط مجموعه با خریدار تاثیرگذار است. این در حالی است که ویزیتور باید بتواند با توجه به قیمت از پیش تعیین شده و تکنیک‌های فروش خود، خریدار را برای خرید و حفظ ارتباطش با مجموعه ترغیب کند.

آنالیز دقیق مشتریان

از جمله تفاوت‌های عمده بین کارشناس فروش و ویزیتور که در ادامه به آن می‌پردازیم، نحوه آنالیز مشتریان است. آنالیز مشتریانی که ویزیتورها انجام می‌دهند به‌صورت فردی بوده و چالشی که دارند مرتبط با قیمت محصول و قیمت درخواستی مشتری است.

برخلاف ویزیتور، کارشناس فروش نگاه تکی به یک مشتری ندارد. بلکه برای آن‌ها چالش‌های بزرگ‌تری ایجاد می‌شود. تمرکز اصلی یک کارشناس فروش، بر پلن فروش و جامعه هدف بوده که در ارتباط با آنالیز شرایط بازار و رقبا است. ویزیتورها جامع هدف بزرگی ندارند و به‌صورت موردی روی یک مشتری تمرکز می‌کنند.

در نهایت؛ تفاوت موقعیت‌های شغلی و راه اندازی یک کسب‌وکار

همان‌طورکه در این مقاله ذکر کردیم هر دو شغل کارشناس فروش و ویزیتور، از شغل‌های مهم و حیاتی برای هر سازمانی هستند. با توجه به تفاوت‌های مهم بین کارشناس فروش و ویزیتور، شرکت شما برای فروش محصول یا خدمات خود به این دو پوزیشن‌های شغلی نیاز دارد.

از وظایف اصلی مدیریت هر مجموعه، پیدا کردن فرد مناسب برای آن حیطه کاری است. علاوه‌بر این موضوع، با تقسیم کار اصولی بین این دو پوزیشن، مدیر مجموعه می‌تواند ارتباط موثری بین آن‌ها ایجاد کند؛ زیرا آنچه سود و زیان یک سازمان را تعیین می‌کند، به طور خاص در گرو عملکرد کارشناس فروش و ویزیتور است.

شما می‌توانید با مشاوره در زمینه راه اندازی کسب‌وکار در آکادمی پاکراه، سوالات خود را درباره تفاوت موقعیت‌های شغلی متفاوت یک مجموعه بپرسید. در این صورت افراد دارای توانایی‌های مرتبط را در سازمان خود استخدام می‌کنید. همچنین از طریق گفتگو درباره توسعه کسب‌وکار با مهندس پاکراه، استراتژی‌های لازم برای موفقیت دائمی سازمان خود را انتخاب و اجرا می‌کنید. در آکادمی پاکراه همه چیز برای شروع یک کسب‌وکار و حرکت آن در مسیر پیشرفت آماده است.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.