زمان مطالعه: 12 دقیقه

تقویم محتوایی چیست؟ احتمالاً هر کسب‌وکاری که به فکر تبلیغات است، با این سؤال مواجه شود. امروزه صاحبان هر کسب‌وکار موفقی از اهمیت تولید محتوا آگاه هستند. تولید محتوا به‌عنوان بخشی از بازاریابی برای کسب‌وکار شما به کار می‌رود و در اثر آن می‌توانید میزان عرضه و فروش محصولات و خدمات خود را به میزان زیادی افزایش دهید. میتوان گفت 60% عملکرد بازاریابی شما با محتوایی که تولید می‌کنید، صورت می‌گیرد. هر نوع تبلیغات و بازاریابی دشواری‌های خود را دارد و هر کسب‌وکاری نیز باید از مدل‌های به‌روز برای پیشرفت خود استفاده کند. برای اینکه از تولید محتوای خود اطمینان داشته باشید، باید یک استراتژی برای آن در نظر بگیرید. استراتژی تولید محتوا می‌تواند ابعاد مختلف داشته باشد که رعایت هر کدام از آن‌ها به پیشرفت بیشتر کسب‌وکار شما کمک می‌کند.

تقویم محتوایی یکی از اصلی‌ترین استراتژی‌ها است و مزایای بسیار زیادی دارد. در این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه همراه ما باشید تا شما را بیشتر با مفهوم تقویم محتوایی آشنا کنیم و اطلاعاتی را درباره آن در اختیارتان قرار دهیم.

آشنایی با تقویم محتوایی

تقویم محتوایی به چه معناست؟

تقویم محتوایی به عنوان تقویم تحریریه نیز شناخته می‌شود و در واقع روشی مناسب برای برنامه‌ریزی و سازماندهی مطالب مربوط به آینده کسب‌وکار شما است. شما می‌توانید تقویم محتوایی را به روش‌های گوناگونی تولید کنید؛ به عنوان مثال تولید محتوای رسانه‌های اجتماعی که در آن تمام پست‌های موجود در یک کانال اجتماعی، کسب‌وکار شما را در بر می‌گیرند، یک تقویم محتوایی است. 88% از کسب‌وکارها معتقدند بازاریابی محتوایی باید با بازاریابی آن‌ها هماهنگ باشد تا ارزشمند شود.

در حالت کلی تقویم محتوایی تمام قسمت‌هایی را در بر می‌گیرد که در آینده کسب‌وکار شما ایجاد یا به‌روزرسانی می‌شوند. این قسمت‌ها می‌توانند شامل فعالیت‌های تبلیغاتی برنامه‌ریزی شده، مشارکت‌ها، ارتقای وضعیت، رسانه اجتماعی و تغییر محتوای موجود باشد.

زمانی که شما یک لیست از محتواهای خود را به‌صورت اولویت‌بندی در کسب‌وکارتان را در یک تقویم قرار دهید، می‌توانید به زمان‌بندی محتوایی خود پایبند باشید. در نتیجه کارها به بهترین شکل ممکن ادامه پیدا می‌کنند و می‌توانید به بهره‌وری و پیشرفت بیشتری در طول سال برسید. به عنوان مثال شما فروشگاه آنلاین را تازه راه‌اندازی کرده‌اید. در قدم اول قصد دارید که محتواهای مربوط به کسب و کار خود را اولویت بندی کنید و آن ها را در تقویم محتوایی قرار دهید. در نتیجه شما با این کار تمامی محتواهای خود را در زمانبندی مشخص شده به دست مخاطبانتان می‌رسانید. همچنین شما تشخیص می‌دهید که محتوای ویدیویی از محصولات شما در اینستاگرام مخاطبان بیشتری دارد؛ در نتیجه شما در زمان مناسب محتوای خود را نشر می‌دهید و مخاطبان برای خرید محصولات شما ترغیب می‌شوند.

اصطلاحات رایج تقویم محتوایی

اصطلاح رایج برای “تقویم محتوایی” به انگلیسی، Content Calendar است.

برخی از عبارات مرتبط دیگر که ممکن است به آن‌ها برخورد کنید عبارتند از:

  • Editorial Calendar: این اصطلاح بیشتر در زمینه‌های نشر و رسانه استفاده می‌شود و به برنامه‌ریزی محتوا برای مجلات، روزنامه‌ها و وب‌سایت‌های خبری اشاره دارد.
  • Content Schedule: این عبارت به برنامه زمانی دقیق انتشار محتوا اشاره دارد.
  • Content Plan: این اصطلاح به برنامه کلی و استراتژی محتوا اشاره دارد.

نکته: بسته به زمینه کاری و نوع محتوایی که تولید می‌کنید، ممکن است از عبارات دیگری نیز استفاده شود. اما به طور کلی، Content Calendar رایج‌ترین و دقیق‌ترین اصطلاح برای بیان مفهوم تقویم محتوایی است.

قسمت‌های گوناگون یک تقویم محتوایی

تقویم محتوای مربوط به کسب‌وکار شما، باید کاملاً ساده و در عین حال مفید باشد. بخش‌های گوناگونی برای تقویم محتوایی در نظر گرفته شده‌اند که حداقل چهار عنصر اصلی را برای آن تعیین می‌کنند. اگر نمی‌دانید قسمت‌های گوناگون یک تقویم محتوایی چیست، به موارد زیر دقت کنید:

 1. سرمقاله

آیا می‌دانید اصلی‌ترین قسمت یک تقویم محتوایی چیست؟ اصلی‌ترین قسمت، سرمقاله آن است. سرمقاله شامل محتوایی می‌شود که شما در وبلاگ، پادکست یا هر نوع رسانه اجتماعی دیگر منتشر می‌کنید. هدف از ایجاد سرمقاله این است که برای منتشر کردن منظم محتواهای خود برنامه‌ریزی کاملی داشته باشید؛ در نتیجه شما در یک بازه زمانی معین می‌توانید محتواهای تولید شده خود را سازماندهی کنید.

امکان دارد در کسب‌وکارتان برنامه هفته آینده خود را ندانید؛ اما بسیاری از شرکت‌هایی که به طور موفق عمل می‌کنند، با برنامه یک سال آینده خود نیز آشنایی دارند و می‌دانند که چه چیزهایی را باید منتشر کنند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که در دنیای بازاریابی دیجیتال کسب‌وکارها دچار تغییراتی می‌شوند؛ اما منظور این نیست که نیازی به تقویم محتوا و برنامه‌ریزی برای کسب‌وکار خود ندارید.

به عنوان مثال مدیر یک کارخانه قند سرمقاله را در تقویم محتوایی خود مورد استفاده قرار می‌دهد تا برنامه‌های یک سال آینده خود را تعیین کند. البته ممکن است که گاهی اوقات در اثر اتفاقات پیش بینی نشده کارها عقب بیفتد؛ اما همچنان این برنامه‌ریزی‌ها موجب می‌شود فعالیت‌ها در زمان مناسب صورت بگیرد و محصولات تولیدی در زمان مشخص شده به دست مشتریان برسند.

  • مثال برای یک وبلاگ مد: سرمقاله‌ای با عنوان “ترندهای پاییزی 2024” که شامل مقالاتی در مورد رنگ‌های مد، سبک‌های لباس، اکسسوری‌ها و آرایش باشد.
  • مثال برای یک وب‌سایت آموزش آشپزی: سرمقاله‌ای با عنوان “آشپزی سالم و آسان” که شامل دستور پخت‌های گیاهی، رژیم‌های غذایی و نکات تغذیه‌ای باشد.
  • مثال برای یک کسب‌وکار تولید محصولات آرایشی: سرمقاله‌ای با عنوان “روتین پوستی شبانه” که شامل مقالاتی در مورد محصولات مختلف، نکات مراقبت از پوست و آموزش‌های آرایشی باشد.

بخش‌های تقویم محتوایی

2. تبلیغات

شما در مورد کسب‌وکار خود باید به این نتیجه رسیده باشید که چه زمانی و در چه مکانی باید محصول و خدمات خود را تبلیغ کنید. آیا برای تبلیغ کسب‌وکار خود قصد دارید پستی در اینستاگرام به اشتراک بگذارید یا یک پادکست گفتگو تهیه کنید؟ شما می‌توانید تقویم مربوط به فعالیت‌های تبلیغاتی خود را در تقویم محتوایی بیاورید. در نتیجه این امکان برای شما فراهم می‌شود که با رنگ‌ها و جزئیات مختلف آن را از سایر موضوعات دیگر جدا کنید.

3. پلتفرم

در دنیای امروز پلتفرم‌های زیادی وجود دارند که به تقویم محتوای شما کمک می‌کنند. برای ساخت یک تیم تجاری، شما به پلتفرم‌های مشترک در تیم نیاز دارید. هر یک از اعضای تیم باید بتوانند وضعیت پست‌ها را به حالت آنلاین مشاهده کنند تا زمان و انرژی آن‌ها برای سوال و جواب‌ها هدر نرود. برای بازاریابی محتوا و همچنین منتشر کردن محتواهای جدید، باید پلتفرم‌های مناسب با محتوا را در نظر بگیرید. پلتفرم‌هایی مانند Google Sheet، Basecamp، Asana و Trello پاسخگوی کسب‌وکار شما هستند. برخی از پلتفرم‌ها امکان برقراری ارتباط پویا بین محتوا و مشتریان را نیز برای شما فراهم می‌کنند.

به عنوان مثال در دوران کرونا که اکثر شرکت‌های بزرگ وادار شدند از طریق دورکاری فعالیت‌های خود را ادامه دهند تا از شیوع این بیماری در سازمان پیشگیری کنند، پلتفرم Trello توانست که به کمک این کسب و کارها بیاید. در نتیجه مدیران با استفاده از این ابزار توانستند فعالیت‌ها و وظایف تیم خود را از دور مدیریت کنند و کسب و کار خود را به نتیجه مطلوب برسانند.

 4. ایده‌های آینده

در این قسمت از تقویم محتوایی فهرستی از محتواهای آینده درج می‌شود که تاکنون به‌صورت فعال روی آن کار نکرده‌اید. امکان دارد زمان انجام کارهای روزمره خود ایده‌ای به ذهنتان بیاید یا در مکانی یک‌سری ابتکاراتی مطرح شده باشد؛ پس شما می‌توانید در قسمتی از تقویم محتوایی برای ثبت این ایده‌ها اقدام کنید. البته در بخش جاری تقویم محتوایی نمی‌توانید آن‌ها را درج کنید. به یاد داشته باشید که تقویم محتوا ابزاری مناسب برای ساماندهی فعالیت‌های تجاری کسب‌وکار شما در آینده هستند و بهتر است که ایده‌های مورد نیاز برای آینده خود را فراموش نکنید.

به عنوان مثال شما یک شرکت معماری دارید و برای انجام فعالیت‌های خود در آینده، تقویم محتوایی را طراحی کرده‌اید. از کنار مجتمعی رد می شوید و معماری جذاب آن نظر شما را به خود جلب می‌کند. در نتیجه ایده‌هایی را از آن دریافت می‌کنید که می‌تواند برای طراحی پروژه‌های آینده شما کمک‌کننده باشد؛ از این رو شما با یادداشت کردن این ایده‌ها در تقویم محتوایی و اجرایی کردن آن در آینده می‌توانید پیشرفت بیشتری را در کسب و کار خود شاهد باشید.

تقویم محتوایی کسب و کار

چگونه تقویم محتوایی به کسب‌وکار شما کمک می‌کند؟

در صورتی که وبلاگ و شبکه اجتماعی شما برای سرگرمی نیست، بلکه آن را به‌منظور کسب‌وکار خود راه‌اندازی کرده‌اید؛ پس به تقویم محتوایی نیاز دارید تا بتوانید از مزیت‌های آن در پیاده‌سازی استراتژی محتوایی بهره‌مند شوید. تقویم محتوایی در حوزه‌های مختلف به کسب‌وکار شما کمک می‌کند که برخی از آن‌ها عبارت است از:

1. راهکاری برای افزایش ترافیک و بازدید ایجاد می‌کند

شما از طریق دریافت ترافیک در وب‌سایت خود می‌توانید بازدیدکنندگان و مشتریان زیادی را به خود جذب کنید. در این زمینه ممکن است که ابتدا موضوعات مربوط به کسب‌وکار خود را دسته‌بندی کنید، کلمات کلیدی را در نظر بگیرید و تحقیقاتی را در مورد محتوای خود انجام دهید؛ سپس محتوای خود را منتشر کنید. توجه داشته باشید که این روش به‌هیچ‌عنوان مناسب نیست؛ زیرا سیستم نمی‌تواند بازدیدهای شما را در نظر گرفته و متناسب با آن مقیاس‌های محتوا را در نظر بگیرد، پس حتماً به یک تقویم محتوایی نیاز دارید.

بهترین روش برای جذب ترافیک با استفاده از تقویم محتوایی به شرح زیر میباشد:

  1. ابتدا باید به نسبت موضوع سایت، صفحات لندینگ را مشخص کنید.
  2. سپس دسته بندی های سایت را مشخص کنید.
  3. سپس برای هر دسته بندی موضوعاتی استخراج کنید.
  4. برای استخراج موضوعات سایت میتوانید از ابزارهای کیوردریسرچ یا از ساجست های گوگل کمک بگیرید.
  5. بعد از استخراج موضوعات، پیشنهاد میکنم در گوگل شیت و طبق الگوی دسته بندی در تب های مختلف قرار دهید و وضعیت (در حال نوشتن / آپلود شد / سوالی دارم) را برای نویسنده مشخص نمایید.

جستجوی کیوردهای مرتبط برای هر سر مقاله به عهده نویسنده باشد، بهتر است.

2. سازماندهی و اولویت‌بندی مسئولیت‌ها

با استفاده از تقویم محتوایی می‌توانید همکاری خود با تیم و همچنین شرکای خارجی را آسان‌تر کنید. اگر به‌تازگی کسب‌وکاری را ایجاد کرده‌اید، تقویم محتوایی به سازماندهی مسئولیت‌های شما کمک فراوانی می‌کند. همچنین در صورتی که با یک تیم بزرگ در حال همکاری هستید، در تقویم محتوایی خود می‌توانید مسئولیت‌ها را به‌خوبی واگذار کنید و به‌این‌ترتیب از تأخیر یا انجام نشدن کارها نگران نمی‌شوید. زیرا در این شرایط تمام اعضای گروه به تقویم محتوای دسترسی دارند و تنها کافی است که آن را در یک فضای مناسب مانند گوگل شیت قرار دهید تا سایر افراد از آن استفاده کنند.

3. دید وسیع نسبت به کسب‌وکار خود پیدا می‌کنید

زمانی که از بازاریابی محتوا استفاده می‌کنید، جزئیات کسب‌وکار شما نادیده گرفته می‌شوند، اما برخورداری از یک دید وسیع در مورد تمام ابعاد محتوایی، به شما کمک می‌کند تا جزئیات را به صورت کامل در اختیار داشته باشید. در این شرایط اجرای استراتژی بازاریابی با استفاده از تقویم محتوایی بسیار آسان است.

4. با نگاهی ساده می‌توانید از وضعیت محتوای خود مطلع شوید

زمانی که شما تقویم محتوایی برای کسب‌وکار خود ندارید، پیگیری وضعیت محتوای وبلاگ و شبکه‌های اجتماعی ممکن است دشوار و زمانبر باشد، اما در تقویم محتوایی به آسانی می‌توانید محتوای کامل شده، محتوای در حال بررسی، محتوای در حال تولید، محتوای در حال به‌روز رسانی و غیره را به‌سادگی مشاهده کنید.

ابزارهای کاربردی برای تولید تقویم محتوایی

امروزه ابزارهای کاربردی بسیار زیادی برای تقویم محتوایی تولید و مدیریت می‌شوند که هر کدام مزایای خاص خود را دارند. شما با استفاده از این ابزارها می‌توانید استراتژی بازاریابی کسب‌وکار را مشخص کنید و برنامه‌ریزی‌هایی را برای آینده کسب‌وکار خود انجام دهید. برخی از پرکاربردترین ابزارها عبارت است از:

ابزارهای کاربردی برای تولید تقویم محتوایی

ابزارهای کاربردی برای تولید تقویم محتوایی

1. Google Sheets

اگر نمی‌دانید مناسب‌ترین گزینه برای تیم‌های بزرگ و کوچک تقویم محتوایی چیست، بهتر است با گوگل شیت آشنا شوید. استفاده از آن کاملاً رایگان است، اما برای اینکه بتوانید تقویم محتوایی خود را با آن راه‌اندازی کنید، به وقت زیادی نیاز دارید.

2. ابزار Asana

یکی دیگر از پلتفرم‌های طراحی تقویم محتوایی، آسانا است که قالب‌های مختلفی را برای شما در نظر گرفته است. شما با استفاده از این پلتفرم می‌توانید به‌راحتی پروژه خود را مدیریت کنید و اطلاعات را به اشتراک بگذارید و در نهایت به پیشرفت بسیار زیادی برسید.

3. Loomly

این پلتفرم به‌منظور مدیریت رسانه اجتماعی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به تیم بازاریابی کمک می‌کند که برای تجزیه‌وتحلیل و انتشار محتواهای خود برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهند.

4. Trello

یکی از کاربردی‌ترین پلتفرم‌ها برای مدیریت پروژه مبتنی بر کارت، ترلو است که به منظور همکاری، پیگیری و سازماندهی پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرد. کارت‌هایی که در ترلو وجود دارند، اطلاعات مربوط به وظایف و فعالیت‌ها را درج می‌کنند؛ علاوه بر این امکان شخصی‌سازی در این پلتفرم نیز برای شما فراهم می‌شود. تقریبا تا امروزه ۷۷۷ هزار پروژه توسط ۸۰۰ هزار نفر از طریق این نرم افزار در اختیار کاربران قرار داده شده است.

5. Basecamp

این پلتفرم به تیم بازاریابی شما کمک می‌کند تا پروژه خود را مؤثرتر مدیریت کنید. پلتفرم Basecamp به شما کمک می‌کند که ردیابی وظایف خود را به طور مؤثر انجام دهید و ارتباطات را سازماندهی کنید تا در زمان معین پروژه مورد نظر شما به موفقیت برسد.

مراحل طراحی تقویم محتوایی

شما در کسب‌وکارتان باید بر اساس اهداف و نیازهای خود تقویم محتوایی را تنظیم کنید. پیش از اینکه برای طراحی تقویم محتوایی اقدام کنید، اهداف خود را در نظر بگیرید سپس بر اساس مراحل زیر عمل کنید:

1. اهداف خود را تعیین کنید

هدفتان از تقویم محتوایی چیست؟ این نکته را در نظر بگیرید و ابتدا هدف خود از برنامه‌ریزی برای انتشار یک محتوا را تعیین کنید. این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد تا تیم کسب‌وکار شما اهداف کسب‌وکارتان را از قبل درک کنند. به همین دلیل اولین قدم برای پیاده‌سازی تقویم محتوایی، تعیین اهداف است و انتشار محتوا بدون مشخص کردن هدف آن باعث پیشرفت کسب‌وکار شما نمی‌شود.

2. انتخاب ابزار مناسب

برای طراحی تقویم محتوایی، باید در مرحله دوم باید ابزاری را متناسب با کسب‌وکار خود انتخاب کنید. سپس باید یک بازه زمانی خاص را در این ابزار در نظر بگیرید. امروزه انواع ابزارهای طراحی تقویم محتوایی در اختیار شما قرار دارند که هر کدام امکانات بسیار زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهند و می‌توانید با استفاده از آن هرگونه محتوایی را به‌راحتی با تیم خود به اشتراک بگذارید. به عنوان مثال شرکت‌های بزرگ که تعداد کارکنان زیادی دارند می‌توانند از ابزار Hubspot استفاده کنند. مدیران از طریق این ابزار برنامه‌ریزی‌های ماهانه و سالانه را در اختیار کارکنان خود قرار می‌دهند.

3. انتخاب کانال مناسب بازاریابی

شما باید تشخیص دهید که مشتریان فعلی شما از چه کانال و شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند تا بتوانید نوع محتوایی که قرار است منتشر کنید را در نظر بگیرید. در واقع در این مرحله شما باید مهم‌ترین کانال‌ها را اولویت‌بندی کنید و برای اینکه محتواها را بی‌هدف منتشر نکنید، پلتفرم‌هایی را در نظر بگیرید. استفاده از این پلتفرم‌ها می‌تواند برای انتشار محتواهای باکیفیت شما کاربرد داشته باشند. به عنوان مثال شما محتواهایی را برای روز مادر طراحی و تولید کرده‌اید و برای عرضه محصولات خود صفحات اینستاگرام و وب سایت‌های گوگل را انتخاب می‌کنید؛ زیرا مشتریان شما بیشتر از این طریق محتواهای خود در مورد روز مادر را جستجو می‌کنند.

4. محتوای خود را اضافه کنید

پس از اینکه تاریخ‌های مهم را درج کردید و متناسب با ایده‌های محتوا پر کردن تمامی قسمت‌های خالی را انجام دادید، می‌توانید محتواهای خود که شامل پست‌های موضوعی، پست‌های سریالی، ویدیو، تصاویر، تبریکات، مصاحبه‌های مشتریان، مقالات تخصصی و… می‌شوند را به اشتراک بگذارید.

5. محتوای همیشه سبز را در دسترس داشته باشید

محتواهایی که تاریخ و زمان خاصی برای آن‌ها در نظر گرفته نشده است، برای مشتریان و کسب‌وکار شما بسیار مفید هستند. به این محتواها، محتواهای همیشه سبز گفته می‌شود که همیشه مورد استقبال واقع می‌شوند و دائماً در حال جستجو هستند. این محتواها سالیان درازی نیز می‌توانند بین مردم محبوب باشند و جستجو شوند.

6. تعیین دفعات انتشار و بازه زمانی

این موضوع را مد نظر داشته باشید که هر چند وقت یکبار می‌خواهید محتوای جدید را به اشتراک بگذارید. باتوجه‌به اینکه تولید محتوا یک کسب‌وکار می‌تواند زمان بر باشد، بهتر است زمانی را برای انتشار انتخاب کنید که بازخوردی مناسب برای کسب‌وکار شما داشته باشد. هدف از تقویم محتوایی چیست از اینکه یک بازه زمانی مناسب را برای دفعات انتشار در نظر بگیرید، این است که تمامی بخش‌ها برای مشتریان پوشش داده شود.

7. به‌روزرسانی

تولید محتوا باید بر اساس نیاز مشتریان و استقبال آن‌ها باشد؛ به همین دلیل یک قسمت برای به‌روزرسانی، بازدیدها، میزان مشارکت، نظرات، میزان تعامل و غیره را در نظر بگیرید تا در صورت لزوم بتوانید در مواقع مناسب محتواهای خود را به روز کنید. به عنوان مثال شما پست‌هایی را از محصولات خود در صفحه فروشگاه آنلاین خود در اینستاگرام به اشتراک گذاشته‌اید. بهتر است که امکان نظردهی را فعال کنید تا مخاطبان شما از این قسمت بتوانند نظرات خود را بیان کنند؛ در نتیجه شما با بررسی نظرات مشتریان و تعداد بازدیدها می‌توانید برای به‌روزرسانی محتواهای خود اقدام کنید.

مزایای داشتن تقویم محتوایی

همان‌طور که متوجه شدید، تقویم محتوایی مزایای بسیار زیادی را برای شما کسب کار شما دارد که در ادامه به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. داشتن برنامه‌ای سازمان یافته برای انتشار محتوا
  2. سازماندهی و داشتن نظم در تولید محتوا
  3. آگاهی همه افراد از روند پیشرفت کار یکدیگر
  4. صرف زمان بیشتر برای ایده پردازی و تولید محتوا باکیفیت
  5. صرفه جویی در وقت و زمان

مزایا تولید تقویم محتوایی

سخن پایانی

در این مطلب با این موضوع آشنا شدید که تقویم محتوایی چیست و چه مزایایی برای کسب‌وکار شما دارد. شما با استفاده از تقویم محتوایی می‌توانید تیم کسب‌وکار خود را هماهنگ و منظم کنید و پلتفرم‌های مناسبی را برای مدیریت کسب‌وکار و انتشار محتواهایتان مورد استفاده قرار دهید.

نتیجه و خروجی این استراتژی محتوا، بازاریابی کسب‌وکار شما است. توصیه می‌کنیم که نمونه قالب‌های تقویم محتوایی مناسب را در نظر بگیرید و آن را در پلتفرم‌هایی به اشتراک بگذارید که مخاطبان زیادی دارند تا بتوانید از مزیت‌های بی‌شمار آن بهره‌مند شوید و به پیشرفت‌های بسیار زیادی در کسب‌وکار خود برسید.

برای به دست آوردن دانش عمیق درباره تقویم محتوایی موثر برای رشد و پیشرفت کسب و کارتان می‌توانید از خدمات مشاوره کسب و کار در آکادمی پاکراه بهره مند تا راهنمایی‌های لازم را دریافت کنید.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.