زمان مطالعه: 6 دقیقه
سوالی درباره مقاله «تفاوت بلاگر، واینر و اینفلوئنسر» دارید؟

روی دکمه «مشاوره آنلاین» کلیک کنید تا مهندس ایمان پاکراه و تیم آکادمی پاکراه به‌صورت آنلاین و کاملاً رایگان راهنمایی‌تان کنند.

مشاوره آنلاین

با گسترش و نفوذ شبکه های اجتماعی، با اصطلاحات و کلماتی مانند بلاگر، واینر، اینفلوئنسر و… روبرو هستیم. این کلمات گاهی اوقات به جای یکدیگر به کار برده می شوند، اما کاملا متفاوت از هم هستند. در این مطلب قصد داریم به بررسی این تفاوت ها بپردازیم تا درک دقیق تری از نقش و فعالیت هر یک از این افراد در فضای مجازی به دست آورید.

اگر از علاقه‌مندان به مشاغل اینترنتی هستید یا به دلیل کنجکاوی به دنبال تفاوت بین این سه عنوان شغلی بوده‌اید، تا پایان این مقاله از آکادمی کسب و کار پاکراه همراه ما باشید تا به طور کامل با این مشاغل و تفاوت‌های بینشان آشنا شوید.

اگر هر قسمت از توضیحات برایتان نامفهوم بود یا سوالی در ذهنتان ایجاد شد، کافیست در قسمت انتهایی همین صفحه برایمان کامنت بگذارید تا بلافاصله پاسخگویتان باشیم.

بلاگر (Blogger) کیست؟

پیش از آنکه به تعریف و معرفی بلاگر بپردازیم، باید با تعریف وبلاگ آشنا شوید. وبلاگ یک مجله یا وب‌سایت اینترنتی است که افراد با هدف بیان و آموزش علایق و تخصص خود در آن به تولید محتوا می‌پردازند.

بلاگر (Blogger) کیست؟

بلاگر به شخصی گفته می‌شود که به طور پیوسته، منظم و هدفمند در یک وبلاگ به تولید محتوا می‌پردازد. محتوای تولید شده توسط بلاگرها می‌تواند متنی، تصویری یا ویدئویی باشد. اگرچه این اصطلاح را بیشتر درباره افرادی که در اینستاگرام تولید محتوا انجام می‌دهند، به کار می‌برند؛ اما نباید از تعریف اصلی آن که به شخص تولیدکننده محتوا برای وبلاگ اشاره دارد، غافل شد.

همان‌طور که گفته شد، بلاگرها می‌توانند محتوای ویدئویی نیز تولید کنند؛ برای افرادی که به تولید محتوای ویدئویی برای وبلاگ می‌پردازند، از اصطلاح ولاگر (Vlogger) استفاده می‌شود.

بلاگرها در زمینه‌های مختلفی مانند ورزش، سفر، بازارهای مالی، آشپزی، مد و پوشاک و … که از مخاطبان زیادی برخوردارند، تولید محتوا انجام می‌دهند. هدف اصلی یک بلاگر از تولید محتوا، آموزش و انتشار مطالب آموزنده است، اما در کنار آن نیم‌نگاهی نیز به جذب مخاطب و به اصطلاح فالوور برای وبلاگ و پیج خود دارد که بتواند از طریق تبلیغات برای خود درآمدزایی کند.

برخی از بلاگرهای ایرانی معروف در حوزه‌های مختلف:

  • حوزه تکنولوژی: اهورا نیازی
  • حوزه آشپزی: حمیدرضا رنجبر
  • حوزه مد و زیبایی: نگین عابدزاده
  • حوزه سفر: بنیامین رضایی
  • حوزه روانشناسی: علیرضا طاعی

اینفلوئنسر (Influencer) کیست؟

واژه اینفلوئنسر به معنای اثرگذاری است. از این اصطلاح برای افرادی استفاده می‌شود که از توانایی و قدرت اثرگذاری بر افکار و عقاید دیگران برخوردارند. واژه اینفلوئنسر تنها به فضای مجازی مربوط نمی‌شود و در دنیای واقعی به افرادی مانند معلمان، اساتید دانشگاه، افراد مشهور و هر کسی که در جایگاه خود بتواند دیگران را تحت تاثیر قرار دهد، اینفلوئنسر گفته می‌شود.

اما تعریف اصطلاح اینفلوئنسر در فضای مجازی با تعریف آن در فضای واقعی کمی متفاوت است. در فضای مجازی، دیگر جایگاه شغلی معنایی ندارد و هر فردی که دارای یک صفحه اینترنتی باشد و از طریق تولید محتوا، به ویژه محتوای ویدئویی، مخاطب جذب کند و بتواند بر روی تصمیمات آن‌ها تاثیر بگذارد اینفلوئنسر نامیده می‌شود.

امروزه اینفلوئنسرها در شبکه‌های اجتماعی مختلفی فعالیت می‌کنند، اما اینستاگرام، یوتیوب و تیک‌تاک سه شبکه پرطرفداری هستند که اینفلوئنسرها را به سمت خود جذب کرده‌اند.

مثال‌هایی از اینفلوئنسر‌های ایرانی:

  • نواب ابراهیمی (اینفلوئنسر حوزه آشپزی)
  • صدف بیوتی (اینفلوئنسر آشپزی و زیبایی)
  • نهال سلطانی (اینفلوئنسر مد و فشن)
  • شاهین صمد پور (اینفلوئنسر مسئولیت اجتماعی و خیریه)
  • موبو نیوز (اینفلوئنسر بازی و تکنولوژی)

اینفلوئنسر (Influencer) کیست؟

واینر (Viner) کیست؟

واینر دیگر اصطلاحی است که برای افراد فعال در شبکه‌های اجتماعی به کار می‌رود و امروزه به یک حرفه پردرآمد تبدیل شده است. اما واینرها چه کسانی هستند و چه کاری انجام می‌دهند؟

پیش از آنکه به تعریف و معرفی واینرها بپردازیم، شاید برای شما جالب باشد بدانید که واین (Vine) در گذشته یک شبکه اجتماعی برای به اشتراک‌گذاری ویدئوهای شش ثانیه‌ای طنز‌آمیز بوده است که در سال 2012 میلادی توسط شرکت توییتر (ایکس) خریداری شده و در سال 2017 به طور کامل بسته شد.

عبارت واینر از نام این شبکه اجتماعی گرفته شده است. درواقع، واینر به فردی گفته می‌شود که محتوای ویدئویی طنز و سرگرم‌کننده تولید می‌کند.

کوتاه بودن زمان ویدئو تولید شده، ویژگی اصلی ویدئوهایی است که توسط واینرها تولید می‌شوند. درواقع آن‌ها تولیدکننده کلیپ‌های کوتاه طنز و خنده‌دار هستند. این افراد بیشتر در اینستاگرام، یوتیوب و تیک تاک فعالیت می‌کنند. هدف اصلی آن‌ها سرگرم‌کردن مخاطب، جذب فالوور و جذب تبلیغات است.

مثال‌هایی از واینر‌های ایرانی:

  • محمد امین کریم پور
  • میلاد قاسمی خواه
  • عرفان علیرضایی

واینر (Viner) کیست؟

تفاوت بلاگر، واینر و اینفلوئنسر

تا اینجای مقاله با تعاریف بلاگر، واینر و اینفلوئنسر آشنا شدیم، حالا شاید این سوال برای شما ایجاد شود که این سه عنوان شغلی با هم چه تفاوت‌هایی دارند؟ در ادامه همراه ما باشید تا تفاوت‌های آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنیم.

اما پیش از آنکه به بررسی تفاوت‌های آن‌ها بپردازیم، احتمالا برای شما جالب خواهد بود که بدانید یک بلاگر یا واینر می‌تواند به یک اینفلوئنسر تبدیل شود، اما ممکن است آن تاثیری که یک اینفلوئنسر بر مخاطب دارد را نداشته باشد. حال به سراغ بررسی تفاوت‌های آن‌ها از جنبه‌های مختلف برویم.

1. از لحاظ فضای کاری

شاید بتوان فضای کاری این سه عنوان شغلی را اولین و مهم‌ترین تفاوت آن‌ها دانست. همانطور که پیش از این نیز گفته شد، شاید به اشتباه از عنوان بلاگر برای افرادی که در اینستاگرام فعالیت می‌کنند نیز استفاده شود، اما بلاگر به کسی گفته می‌شود که در صفحات اینترنتی و وبلاگ کار می‌کند و بیشتر محتوای تولید شده توسط آن‌ها از نوع محتوای متنی است.

در مقابل واینرها و اینفلوئنسرها بیشتر محتوای ویدئویی تولید کرده و در شبکه‌های مانند اینستاگرام و یوتیوب که از قابلیت به اشتراک‌گذاری ویدئو برخوردار هستند، فعالیت می‌کنند. با این حال، بین این دو نیز تفاوت‌هایی قائل هستند. به‌طوری‌که گفته می‌شود، اینفلوئنسرها علاوه بر این دو شبکه از دیگر پتانسیل‌های موجود (متن، تصویر، لایو و…) نیز برای معرفی خود استفاده می‌کنند.

2. از لحاظ نوع فعالیت

دیگر تفاوت اساسی این سه حرفه با یکدیگر، نوع فعالیتی است که آن‌ها انجام می‌دهند. همان‌طور که گفته شد یک بلاگر، بیشتر به نویسندگی می‌پردازد و مخاطبانش او را بخاطر نوشته‌هایش می‌شناسند. علاوه بر این، نباید این نکته را نیز فراموش کرد که بیشتر بلاگرها از متخصصان زمینه کاری خود هستند.

در مقابل یک واینر از قدرت و خلاقیت طنزپردازی خود برای تولید محتوا استفاده می‌کند. درواقع واینرها با تولید ویدئوهای کوتاه طنز، خود را در دل مخاطبانشان جا می‌دهند؛ بنابراین، می‌توان گفت تفاوت حرفه یک بلاگر و واینر در این است که بلاگرها در یک زمینه تخصصی کار می‌کنند، اما واینرها در زمینه طنز و کمدی که عمومیت دارد فعالیت می‌کنند و از مخاطبان بیشتری برخوردار هستند.

اینفلوئنسرها افرادی هستند که آن‌ها را با عنوان سلبریتی‌های شبکه‌های اجتماعی می‌شناسند. این افراد به دلایل مختلفی در شبکه‌های مجازی معروف شده‌اند. زیبایی چهره، استایل جذاب، توانمندی در یک هنر خاص و … از جمله دلایل معروف و محبوب شدن اینفلوئنسرها به شمار می‌روند.

تفاوت بلاگر، واینر و اینفلوئنسر از لحاظ نوع فعالیت

3. از لحاظ میزان تاثیرگذاری

بلاگرها، واینرها و اینفلوئنسرها از میزان تاثیرگذاری یا قدرت نفوذ متفاوتی برخوردار هستند. از بین این سه حرفه، اینفلوئنسرها قدرت نفوذ بیشتری دارند که این می‌تواند به دلیل نوع فعالیت آن‌ها و ارتباط بیشتری که با مخاطب دارند، باشد.

4. از لحاظ انگیزه

انگیزه افراد در تولید محتوا باعث تفاوت در حرفه آن‌ها می‌شود. بلاگرها بیشتر با هدف و انگیزه انتشار مطالب آموزشی و اصلی به تولید محتوا می‌پردازند. اما واینرها علاوه بر سرگرم کردن و ایجاد حس شادی در بین مردم، بیشتر به دنبال کسب شهرت و جذب تبلیغات هستند.

در مقابل، افرادی نیز در فضای مجازی با هدف و انگیزه اثرگذاری بر مردم و برندسازی فعالیت می‌کنند که به آن‌‌ها اینفلوئنسر گفته می‌شود. این افراد بیشتر به تبلیغ و ترویج یک محصول و یا برند خاص می‌پردازند و سعی دارند در تصمیمات و انتخاب‌های فردی افراد نفوذ کنند و آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهند.

5. دیگر تفاوت‌های بلاگر، واینر و اینفلوئنسر

علاوه بر موارد ذکر شده، برخی موارد دیگر نیز وجود دارند که ممکن است باعث تفاوت در این سه حرفه شوند. نوع مخاطب هدف، روش تعامل با مخاطب، روش تولید محتوا، نکاتی که باید در تولید محتوا رعایت کنند، دامنه فعالیت و نوع تعهدی که نسبت به مخاطبان خود دارند از دیگر عواملی هستند که باعث تفاوت و تمایز در این سه حرفه می‌شوند.

برای فعالیت به عنوان بلاگر، واینر یا اینفلوئنسر، از چه کسی مشاوره بگیریم؟

بلاگر، اینفلوئنسر و واینر، سه اصطلاحی هستند که به طور فزاینده‌ای در زندگی روزمره ما شنیده می‌شوند. هر یک از این مشاغل، ویژگی‌ها، اهداف و مخاطبان خاص خود را دارند. بلاگرها به عنوان تولیدکنندگان محتوا، به دنبال انتقال دانش و اطلاعات به مخاطبان خود هستند. واینرها با تولید محتوای طنز و سرگرم‌کننده، به دنبال جذب مخاطب و ایجاد تعامل هستند. اینفلوئنسرها نیز با استفاده از نفوذ خود بر مخاطبان، به تبلیغ برندها و محصولات می‌پردازند.

در صورتی که علاقمند به فعالیت در هر یک از این سه عنوان دارید، لازم است که مهارت ها و اطلاعات کافی را به دست آورید. برای این منظور، می‌توانید فرم‌های مشاوره در سایت ما را تکمیل کرده یا با ما تماس بگیرید تا به خوبی شما را راهنمایی کنیم.

در پایان، اگر هر سوال یا چالشی در ذهنتان باقی مانده، برایمان کامنت بگذارید تا بلافاصله پاسخگوی شما عزیزان باشیم!

سوالات متداول

بلاگرها بیشتر بر روی تولید محتوای نوشتاری و عمیق تمرکز دارند، در حالی که اینفلوئنسرها بیشتر بر روی تأثیرگذاری در شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات برندها تمرکز می‌کنند.

بله، بسیاری از افراد همزمان به عنوان بلاگر و اینفلوئنسر فعالیت می‌کنند و محتوای نوشتاری و تصویری را به طور همزمان تولید می‌کنند.

خیر، همه اینفلوئنسرها بلاگر نیستند. برخی از آن‌ها ممکن است فقط در شبکه‌های اجتماعی فعالیت کنند و محتوای نوشتاری نداشته باشند.
چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.