زمان مطالعه: 14 دقیقه
سوالی درباره مقاله «بررسی شغل عینک فروشی» دارید؟

روی دکمه «مشاوره آنلاین» کلیک کنید تا مهندس ایمان پاکراه و تیم آکادمی پاکراه به‌صورت آنلاین و کاملاً رایگان راهنمایی‌تان کنند.

مشاوره آنلاین

شغل عینک فروشی به عنوان یک پل ارتباطی بین تکنولوژی، مد و بهداشت چشم، جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. طبق گزارشات اخیر، بیش از 60 درصد جمعیت بزرگسال در سراسر جهان به نوعی به اصلاح بینایی نیاز دارند؟ این آمار نه تنها بر اهمیت مراقبت از چشم تاکید می‌کند، بلکه فرصت‌های شغلی فراوانی را در این صنعت رو به رشد نشان می‌دهد.

عینک فروشی دیگر فقط یک مغازه برای فروش عینک نیست؛ بلکه یک مرکز تخصصی مشاوره، ارائه خدمات بینایی یا خدمات محافظت از چشم و انتخاب فریم‌های متناسب با سبک زندگی و نیازهای هر فرد است. در این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه، به بررسی جامع شغل عینک فروشی پرداخته و به شما کمک می‌کنیم تا با جنبه‌های مختلف این حرفه، از مهارت‌های مورد نیاز گرفته تا چالش‌ها و فرصت‌های پیش رو، آشنا شوید.

ضمن اینکه می‌توانید در هر قسمت از متن که دچار چالش یا ابهام شدید و سوالی برایتان پیش آمد، برایمان کامنت بگذارید تا بلافاصله به شما پاسخ دهیم!

آیا شغل عینک فروشی مناسب شما هست؟

در این بخش به خلاصه ای از معیارهای مورد نیاز برای راه اندازی شغل عینک فروشی و شرایط مورد نیاز آن پرداخته ایم و در بخش های بعدی، با جزئیات بیشتری تمامی این شاخص ها را به همراه مثال توضیح خواهیم داد.

آیا شغل عینک فروشی مناسب شما هست؟

شاخص هاشرایط مورد نیاز
1.میزان بودجهنیاز به تامین بودجه تقریبا زیادی است.
2.صرف زمان مورد نیازنیاز است تا روزانه زمان زیادی را صرف این شغل نمایید و تعطیلات کمتری خواهید داشت.
3.توانایی های جسمینداشتن تونایی جسمی محدودیتی ندارد.
4.جنسیتخانم یا آقا توانایی راه اندازی این شغل را دارند.
5.شخصیتبرای ارتباط مستمر و روزانه با مشتری لازم است تا شخصیت برونگرا، خوش اخلاق و صبوری داشته باشید.
6.محیط فرهنگیدر تمامی جوامع امکان راه اندازی این شغل وجود دارد.
7.محیط فیزیکیراه اندازی در واحدهای تجاری، اداری و در شرایط خاص در واحد های مسکونی امکان پذیر است.
8.توانایی های فردیلازم است تا سلیقه خوبی برای سِت کردن و شناخت کافی از رنگ ها داشته باشید. ایده پردازی و نوآوری باعث توسعه کسب و کار عینک فروشی میشود.
9.به روز بودنمیزان به روز بودن برای ایجاد خلاقیت ضروری است.

راه‌اندازی کسب‌وکار عینک فروشی در 8 مرحله

همین لحظه، در حین مطالعه این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه، شما یک ایده عالی برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار در سر دارید؛ بنابراین، آماده‌ برداشتن قدم بعدی هستید. راه‌اندازی کسب‌وکار عینک فروشی فراتر از ثبت آن در مراکز رسمی است. این مراحل تضمین می‌کنند که کسب‌وکار جدید شما به‌درستی برنامه‌ریزی و ثبت می‌شود و از نظر قانونی هیچ مشکلی نخواهید داشت.

مرحله 1: برنامه‌ریزی برای کسب و کار

همواره برنامه‌ریزی صحیح و داشتن طرح تجاری برای موفقیت کارآفرینان الزامی است. طرح تجاری به شما کمک می‌کند تا ویژگی‌های کسب‌و‌کار خود را مشخص کرده و اطلاعات جدیدی را کشف کنید. بعضی از موضوعات کلیدی که باید بررسی شوند عبارتند از:

  • برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار عینک فروشی چقدر هزینه نیاز است؟
  • بازار و مخاطبان شما چه کسانی هستند؟
  • درآمدزایی عینک فروشی به چه صورت است؟

هزینه مورد نیاز برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار عینک فروشی

با‌توجه به نوع مدل کسب‌و‌کار، هزینه‌های راه‌اندازی یک فروشگاه عینک ممکن است متفاوت باشد، اما در هر صورت، برای هر شخص با هر بودجه‌ای، فرصتی در صنعت عینک وجود دارد. با مشورت و بهره‌گیری از مشاوره کسب‌و‌کار در آکادمی پاکراه، می‌توان سرمایه اولیه را برآورد کرد. جزئیات هزینه‌های مورد نیاز برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار عینک فروشی به شرح زیر است:

هزینه راه‌اندازی کسب‌و‌کار عینک فروشی

1. هزینه اجاره و رهن یک مغازه مناسب برای عینک فروشی:

یکی از وظایف مهم در راه‌اندازی عینک فروشی، انتخاب یک محیط مناسب با شرایط عالی و بازدهی مناسب است. توصیه می‌شود که زمان خود را صرف یافتن مکانی کنید که روزانه تعداد زیادی از عابران از آنجا عبور کنند. اکثر مشتریان نیاز دارند تا در مکانی آرام و با زمان کافی بتوانند انواع عینک‌ها را بررسی کنند.

برای انتخاب مغازه عینک فروشی به موارد زیر توجه نمایید:

  • اگر در بورس این شغل قصد خرید یا اجاره مغازه را دارید، لازم است تا تنوع در ارائه محصول و قیمت را اولویت قرار دهید تا بتوانید در آن بورس رقابت کنید.
  • اگر قصد خرید یا اجاره مغازه عینک فروشی را در محله های بورس ندارید، به فکر جای پارک خریداران باشید.
  • محیط فیزیکی صرفا به خرید یا اجاره واحد تجاری (مغازه) ختم نمی‌شود و در بازارهای آنلاین، حتی میتوانید در خانه خود به فرووش عینک بپردازید. شناخت بازار اهمیت دارد که در ادامه به بحث آن خواهیم پرداخت.
  • به مغازه های اطراف یا کسب و کارهای پیرامون خود توجه نمایید. مخاطب هدف شما افرادی هستند که به عینک طبی یا آفتابی نیاز دارند و در محیط هایی که چشم پزشکی در مجاورت آن هست به فروش شما کمک می‌کند.

2. هزینه خرید تجهیزات و لوازم:

برای راه‌اندازی عینک فروشی، باید مبلغی را برای خرید عدسی‌ها و فریم‌های عینک در نظر بگیرید. همچنین خرید لوازمی برای تراش دادن عدسی‌ها و تعمیر انواع فریم‌های عینک ضروری است. شما می‌توانید جهت کاهش هزینه‌های اولیه، برخی از تجهیزات را اجاره کرده یا حتی تجهیزات دست دوم را خریداری کنید. همچنین مبلغی را برای خرید تجهیزات دیگر مانند نرم‌افزار حسابداری، دستگاه کارت‌خوان و کامپیوتر در نظر بگیرید.

یک نگاه سوپرمارکتی به کسب و کار عینک فروشی داشته باشید و هر اکسسوری مرتبط با عینک که می‌تواند باعث جذب مشتری برای شما شود را تهیه و و در معرض فروش قرار دهید.

اگر برای خرید بند عینک، یک مشتری را به سمت فروشگاه خود هدایت کنید، امکان فروش یک محصول با سود بیشتر (به مانند عینک) برای شما فراهم می‌شود.

3. هزینه دکوراسیون داخلی عینک فروشی:

دکوراسیون داخلی عینک فروشی بیشترین تاثیر را در جذب مشتری‌ها دارد و باعث می‌شود حتی افرادی که به عینک نیازی ندارند، وارد مغازه شما شوند و به فریم‌ها نگاهی بیندازند. همه مشتریان برای گشتن در مغازه و انتخاب عینک مناسب به زمان برای تصمیم‌گیری نیاز دارند. شما باید برای داشتن یک دکوراسیون جذاب، هزینه زیادی را کنار بگذارید و از این موضوع سرسری عبور نکنید.

هزینه‌های ثابت کسب‌و‌کار عینک فروشی چقدر است؟

برای مدیریت بودجه خود، باید بخش قابل توجهی از درآمدتان را برای پرداخت حقوق و دستمزد کارکنانتان، هزینه‌های طراحی و تحویل خدمات‌تان در نظر بگیرید. همچنین، هزینه‌های آب، گاز و برق نیز جزو هزینه‌های ثابت‌ محسوب می‌شوند. محاسبه فیش حقوقی پرسنل ممکن است، پیچیده و زمان‌بر باشد و همچنین خطاهای محاسباتی را نیز به‌همراه داشته باشد. اما با استفاده از نرم‌افزار حسابداری، می‌توانید به‌راحتی این فرایند را انجام دهید.

اگر در اول مسیر راه اندازی عینک فروشی هستید، ترجیحا تمامی فرایند کار را خودتان انجام دهید تا علاوه بر کسب تجربه؛ در آینده، نیازها را بهتر شناسایی کرده باشید و بهترین نیروی کار را استخدام نمایید.

اگر در روزهای اول راه اندازی شغل عینک فروشی خودتان مشتری را پرزنت کنید، خرید را انجام دهید، حسابداری را انجام دهید و حتی تمیز کاری داخل مغازه را خودتان انجام دهید، به دلیل اینکه صاحب آن کسب و کار هستید با دقت بیشتری این کار را انجام میدهید و در حین کار خلاقیت هایی به ذهن شما می‌رسد که دیگران به آن توجه نمی‌کنند. ولی به مرور زمان که فروش شما بیشتر شد، می‌توانید افرادی را استخدام نمایید و طبق تجربه ای که کسب کردید در قالب یک دستورالعمل وظایف آن ها را مشخص کنید و در حین کار ایرادات آن ها را برطرف نمایید و به درستی به آن ها آموزش دهید.

نقش آینه‌ها در دکوراسیون عینک فروشی

فروشگاه عینک با استفاده از آینه‌های متعدد و مختلف، می‌تواند تجربه خرید مشتریان را بهبود بخشد. مشتریان باید قادر باشند تا عینک‌هایی که انتخاب می‌کنند را روی صورت خود تست کنند و برای اطمینان از شکل و استایل مناسب، به آینه نگاه کنند.

به‌جای استفاده از یک آینه ساده، می‌توانید از آینه‌های بزرگ و کوچکی در سراسر فضای فروشگاه استفاده کنید. با قرار دادن آینه‌های بزرگ در مغازه، به مشتریان اجازه می‌دهید تا در زمانی که عینک را روی صورت خود تست می‌کنند، تصویر کاملی از خود را در آینه ببینند. این کار به آن‌ها اعتماد بیشتری در انتخاب عینک مناسب خواهد داد.

نورپردازی در مغازه عینک فروشی

نورپردازی مناسب برای نمایش طرح‌های روی عینک‌ از اهمیت بالایی برخوردار است. با استفاده از نورپردازی عمیق و حرفه‌ای، می‌توانید جزئیات و ظرافت عینک‌ها را به‌طور کامل نمایش دهید و توجه مشتریان را به‌سمت آن جلب کنید.

سود عینک فروشی

یکی از روش‌های موثر برای نورپردازی مناسب، استفاده از نورهای قابل تنظیم است. با تنظیم نورها به شکلی که بر روی عینک‌ها متمرکز شود، می‌توانید طرح‌ها، رنگ‌ها و جزئیات را به‌صورت واضح نشان دهید. همچنین، با تنظیم نور به‌طوری که روی صورت مشتری بتابد، او را قادر می‌سازید تا تاثیر و زیبایی عینک را در آینه ببیند.

بازار و مخاطبان شما چه کسانی هستند؟

مخاطبان هدف کسب‌و‌کار عینک فروشی افرادی هستند که به اصلاح بینایی نیاز دارند یا به دنبال یک عینک آفتابی برای محافظت از چشم خود می‌گردند. طبق تحقیقات اعلام شده، حدود ۷۵ درصد از بزرگسالان به اصلاح بینایی احتیاج دارند. در این بین، ۶۴ درصد از افراد با ضعف بینایی، استفاده از عینک را به لنزهای طبی ترجیح می‌دهند. در کل می‌توان به عموم جامعه اشاره کرد، جامعه ای که سلامت چشم و محافظت از آن در مقابل نور خورشید برایشان اهمیت دارد.

در رابطه با گسترش کسب‌و‌کار، می‌توانید به سمت محصولاتی بروید که برای بینایی کودکان و نوجوانان طراحی شده‌اند. همچنین عینک‌های مخصوص کار با سیستم که با نام بلوکات شناخته می‌شوند هم ایده خوبی هستند. شما می‌توانید به سمت توسعه فناوری‌های نوین در حوزه عینک‌ها حرکت کنید تا نیازهای بازار را در طولانی مدت به‌خوبی برآورده کنید. همچنین، می‌توانید در تبلیغات و بازاریابی روی اهمیتی که اصلاح بینایی در سلامتی و کیفیت زندگی خواهد داشت، تأکید کنید تا با جذب بیشترین تعداد مخاطب، رشد و پیشرفت بیشتری داشته باشید.

درآمد کسب‌و‌کار عینک فروشی چقدر است؟

بیشتر افرادی که علاقه‌مند به راه‌اندازی کسب‌و‌کار عینک فروشی هستند، از خود می‌پرسند که درآمد عینک فروشی چقدر است؟ هرچند که همه می‌دانند که درآمد این کسب‌و‌کار از فروش عینک است، اما این تنها راه درآمد نیست. اکثر صاحبان فروشگاه عینک نیز مبلغی برای خدمات پس‌از‌فروش مانند تنظیم عینک از مشتریان دریافت می‌کنند.

همچنین، با استخدام یک اپتومتریست حرفه‌ای، مشتریان می‌توانند برای بررسی چشم به فروشگاه عینک مراجعه کرده و درآمدی برای شما تولید کنند. هر چه سرمایه‌گذاری شما بیشتر شود و وسایل کاری بهتری تهیه کنید، کیفیت، دقت و سرعت کار شما بهبود می‌یابد و شما می‌توانید به مشتریان بیشتری خدمات رسانی کنید و بالاترین درآمد را کسب کنید. در واقع درآمد فروش عینک بسته به حجم فروش و موقعیت فروشگاه متغیر است.

در کل میزان درآمد شغل عینک فروشی به شاخص های بسیاری وابسته است.

سود کسب‌و‌کار عینک فروشی چقدر است؟

در صنف عینک فروشان، برخی از اشخاص به‌دلیل پرداخت مبالغ بالای اجاره در هر ماه، انتظار سود بیشتری از هر محصول دارند. بنابراین، بسیاری از فروشندگان در این صنف، درصدهای بالایی از سود را به محصولات خود تعلق می‌دهند، به‌طوری‌که احتمالا تا 100 درصد سود فروش را به‌دست می‌آورند.

سود عینک فروشی

منظور از سود در فروش عینک، اختلاف فروش با فاکتور خرید نیست. شما هزینه هایی بابت نیروی انسانی، مکان فیزیکی، تبلیغات، قبوض و .. دارید که برای محاسبه دقیق سود، فروش ماهیانه را از قیمت خرید محصولات و هزینه های جاری باید کم کنید.

مرحله 2: ثبت‌نام برای مالیات

تهیه و ارسال اظهارنامه برای تمامی اشخاص حقوقی از هر نوع فعالیت و با هر نوع معافیت و مشوق مالیاتی (در صورت وجود) در حال حاضر الزامی است. مراحل ثبت‌نام مالیاتی بر‌اساس رویکرد جدید سازمان امور مالیاتی به‌صورت کاملا الکترونیکی انجام می‌شود و نیازی به حضور فیزیکی در ادارات مالیاتی نیست. کلیه مراحل ثبت نام مالیاتی به‌صورت الکترونیکی صورت می‌گیرد و مراحل مربوطه به شرح زیر است:

  • پیش ثبت‌نام مالیاتی
  • صحت‌سنجی اطلاعات
  • تولید و ارسال اطلاعات کاربری
  • ثبت‌نام الکترونیکی
  • اعتبارسنجی میدانی و ستادی اطلاعات و رسیدن به مرحله نهایی.

مرحله 3: نیازمند ایجاد حساب بانکی تجاری رسمی و دریافت کارت بانکی

این مرحله اهمیت بالایی در راه اندازی کسب‌و‌کار عینک فروشی دارد. با باز کردن حساب‌های بانکی و اعتباری اختصاصی، می‌توانید دارایی‌های شخصی خود را در مقابل هرگونه مشکل و خسارت احتمالی محافظت کنید؛ زیرا زمانی که حساب‌های شخصی و تجاری شما ترکیب می‌شوند، دارایی‌های شخصی شما مانند خانه، ماشین و سایر اموال گران‌بها در صورت وجود هرگونه شکایت یا مشکل حاکم بر فروشگاه شما در معرض خطر قرار می‌گیرند.

مرحله 4: خرید نرم‌افزار حسابداری

ثبت هزینه‌های مختلف و منابع درآمد برای درک صحیح عملکرد مالی کسب‌و‌کار شما بسیار اهمیت دارد. استفاده از انواع نرم‌افزارهای حسابداری می‌تواند محاسبات مالیاتی سالانه شما را بسیار آسان کند و همچنین کمک شایانی به ثبت دقیق حساب‌های شما نماید.

اما این موضوع برای کسب و کارهای کوچک و تازه تاسیس صدق نمیکند. بسته به میزان فروش خودتان به فکر نرم افزار حسابداری یا هر نرم افزار دیگری باشد. در ابتدای مسیر به خودتان سخت نگیرید و نیازی نیست تا هزینه های زیادی در بخش های مختلف انجام دهید. تا جایی که زمان و توان کافی دارید از هزینه های اضافی جلوگیری نمایید و این هزینه ها را در زمان توسعه کسب و کار خودتان انجام دهید.

مرحله 5: کسب مجوزهای لازم

دریافت مجوزهای لازم برای راه اندازی کسب‌و‌کار عینک فروشی امری ضروری است. نداشتن این مجوزها، منجر به جریمه‌های سنگین و حتی پلمپ فروشگاه شما می‌شود. بنابراین، از مراحل اولیه راه‌اندازی، باید به دریافت مجوزهای مربوطه اقدام نمایید.

توجه داشته باشید که اگر قصد راه اندازی شغل عینک فروشی را دارید، و نمیخواهید در ابتدای مسیر مغازه ای اجاره نمایید و قصد فروش در بازار اینترنت را دارید، باید توجه نمایید که فروش شما از طریق اینستاگرام (یا دیگر شبکه های اجتماعی) یا سایت است؟ اگر میخواهید از طریق شبکه های اجتماعی، محصول خود را بفروشید؛ تا به امروز نیازی به اخذ مجوز خاصی نیست ولی بهتر است در کنار شبکه های اجتماعی سایتی را برای فروشش راه اندازی نمایید و برای جلب اعتماد مشتری اینماد هم دریافت نمایید.

نحوه گرفتن پروانه کسب عینک فروشی

با‌توجه به اطلاعات وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای دریافت مجوز فروش عینک، لازم است یک نامه درخواست کتبی با امضای شما و به امضا معاونت درمان و مدیریت درمان دانشگاه، که در دفتر دبیرخانه ثبت شده است، ارائه کنید.

سپس به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:

  • گواهی انجام یا معافیت از طرح لایحه نیروی انسانی برای کارشناسان بینائی سنجی.
  • گواهی موفقیت از آزمون عینک طبی سال‌های 52 یا 59 یا 68 برای عینک‌سازان.
  • گواهی معافیت از خدمت نظام وظیفه برای آقایان.
  • گواهی عدم سابقه کیفری یا آخرین حکم استخدام رسمی برای کارکنان دولت.
  • گواهی عدم اعتیاد.
  • تصویر صفحه اول و آخر شناسنامه (اگر دارید توضیحاتی را نیز بیان کنید).
  • تکمیل فرم مشخصات که پس از دریافت نامه درخواست کتبی به شما توسط واحد صدور پروانه ارائه خواهد شد.
  • یک قطعه عکس 4*3 برای گواهی عدم سابقه کیفری.
  • تصویر کارت ملی یا شماره ملی.
  • تصویر تسویه حساب یا دانشنامه صندوق رفاه دانشجویان.
  • مدارک را به کمیسیون قانونی ماده 20 وزارت مربوطه ارسال کنید.

پس از تأیید صلاحیت شما توسط کمیسیون و اطلاع‌رسانی آن به شما و مراجعه به واحد صدور پروانه برای امضا فرم قرارداد تأسیس و ارائه فیش بانکی، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • بر‌اساس مقررات مربوطه (مبلغ و شماره حساب از طریق کارشناسان واحد صدور پروانه به شما اعلام خواهد شد، مبلغ برای تهران و سایر شهرستان‌ها متفاوت است).
  • صدور موافقت اصولی و ارسال آن به شما.
  • به‌طور کلی، فعالیت در زمینه ساخت و فروش عینک طبی بدون موافقت اصولی مجاز نیست و لازم است مجوز بهره‌برداری و پروانه تأسیس و نیز تعیین مسئولین فنی را اخذ کنید.

مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه تأسیس و تعیین مسئولین فنی:

  • یک پیشنهاد کتبی برای مکان احداث (با ذکر آدرس دقیق، نقشه و تلفن تماس) که توسط شما مهر و امضا شده و در دفتر دبیرخانه ثبت شده است.
  • بازدید از مکان پیشنهادی فروشگاه و تجهیزات خریداری شده توسط کارشناسان دانشگاه.
  • مدارک معتبر مربوط به مالکیت یا اجاره محل با شماره ثبتی.
  • اعلام آدرس دقیق و ساعات فعالیت مؤسسه.
  • پس از تکمیل مدارک توسط شما، پرونده را به کمیسیون قانونی ماده 20 وزارت مربوطه ارسال کنید.
  • پس از تأیید کمیسیون قانونی ماده 20، فیش بانکی را ارائه کنید (مبلغ و شماره حساب از طریق کارشناسان واحد صدور پروانه به شما اعلام خواهد شد، مبلغ برای تهران و سایر شهرستان‌ها متفاوت است).
  • صدور پروانه‌های تأسیس و تعیین مسئول فنی توسط وزارت مربوطه و ارسال آن به معاونت درمان دانشگاه.
  • تحویل پروانه‌های صادر شده به مؤسس.

مرحله 6: تشکیل پرونده بیمه برای فروشگاه عینک فروشی

برای ادامه فعالیت ایمن، فروشگاه شما باید علاوه‌بر جواز کسب، بیمه نیز داشته باشد. یکی از اقدامات اساسی برای یک فروشگاه تازه تأسیس، انجام امور بیمه و تشکیل پرونده بیمه فروشگاه است. دریافت کد کارگاهی، اولین مرحله برای انجام امور بیمه‌ای فروشگاه عینک فروشی تازه تأسیس شما است. پس از دریافت کد کارگاهی، کارفرما می‌تواند با معرفی افراد شاغل در فروشگاه، لیست بیمه آن‌ها را رد کند.

مرحله 7: تبلیغات برای فروشگاه عینک فروشی تازه تاسیس

بازاریابی شبکه‌ای به‌عنوان راهی مؤثر برای تبلیغ و بازاریابی عینک فروشی به‌شمار می‌رود. در این روش، شما می‌توانید عینک‌های شرکت‌های تولید‌کننده را خریداری کرده و آن‌ها را به‌فروش برسانید تا سود کسب کنید. همچنین به‌عنوان صاحب عینک فروشی، می‌توانید عینک‌های تولیدی شرکت را نیز بازاریابی کنید.

تبلیغات برای فروشگاه عینک فروشی تازه تاسیس

برای جذب مشتریان، می‌توانید روابطی را با پزشکان و تعمیرکاران عینک در نزدیکی مکان فروش خود برقرار کنید و تا مشتریان خود را به فروشگاه عینک شما ارجاع دهند. همچنین با استفاده از شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، می‌توانید عینک‌های خود را به‌فروش برسانید. با‌توجه به تعداد زیاد کاربران ایرانی فعال در اینستاگرام، ایجاد یک فروشگاه آنلاین عینک فروشی در این پلتفرم می‌تواند به شما کمک کند تا محصولات خود را به افراد زیادی معرفی کنید و آن‌ها را برای خرید عینک‌های متنوع شما ترغیب کنید.

مرحله 8: راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی عینک

وب‌سایت عینک فروشی شما همانند یک نمایشگاه آنلاین برای کسب‌و‌کارتان عمل می‌کند. این وب‌سایت به شما امکان می‌دهد تا محصولات خود را در معرض دید مشتریان قرار دهید و باعث افزایش تعداد مشتریان و رشد کسب‌و‌کار شما شود. یکی از مزایای وب‌سایت این است که شما دیگر به محدودیت جغرافیایی محدود نیستید و مشتریانی که از اینترنت استفاده می‌کنند، می‌توانند مشتریان شما باشند.

همچنین، برای تکمیل حضور آنلاین خود، پیشنهاد می‌شود که صفحه اینستاگرام خود یا شبکه های اجتماعی محبوب در ایران را نیز راه‌اندازی کنید. این صفحه به شما امکان می‌دهد تا با استفاده از تصاویر و محتواهای جذاب، جامعه مجازی را به سمت فروشگاه آنلاین خود هدایت کنید و با مشتریان پتانسیل در تعامل باشید.

با این روش، فروشگاه آنلاین عینک شما به‌صورت موثری در دسترس مشتریان قرار می‌گیرد و به افزایش فروش و رشد کسب‌و‌کارتان کمک می‌کند.

برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی لازم است تا کیوردهای هدف مخاطبان بازار خود را سئو کنید یا تبلغاتی کلیکی انجام دهید یا از تبلیغات گوگل بهره مند شوید یا محصولات خود را از طریق وب سایت های واسط به مانند دیجی کالا، ترب یا … به فروش برسانید.

یک پیشنهاد ویژه برای راه اندازی وبسایت فروش عینک

شما به عنوان فروشنده عینک به کدام شاخص ها برای پیشنهاد یک عینک به مشتری خودتان توجه می‌نمایید؟

  • رنگ پوست
  • اندازه صورت (میزان بزرگی یا کوچکی صورت)
  • فاصله بین اعضاء مهم صورت به مانند چشم ها، بینی و …
  • سلیقه مشتری (مدل کلاسیک، اسپرت یا …)

از یک آواتار استفاده نمایید (به دلیل شناخت فرهنگی از جامعه ایرانی و حساسیت در قبال بارگذاری عکس از چهره، استفاده از آواتار پیشنهاد میشود.) تا مشتری با انتخاب رنگ پوست و دیگر شاخص های مور نیاز، آواتار خود را ایجاد نماید و عینک انتخابی بر صورت آواتور نمایش داده شود، تا خرید عینک در ساده ترین حالت ممکن اتفاق بی افتد.

همین شاخص ها را در سایت خودتان پیاده سازی نمایید تا مشتری به راحتی در هر موقعیتی که قرار دارد، بتواند عینک خود را تهیه نماید. اما چگونه آزمایش عینک مجازی را پیاده سازی کنیم؟

  • مشتری می‌تواند با آپلود عکس خود یا انتخاب از بین آواتارهای مختلف (میتوانید حق انتخاب را بر عهده مشتری بگذارید)، مدلی شبیه به چهره خود را برگزیند.
  • امکان انتخاب رنگ پوست، نوع مو، فرم صورت و دیگر ویژگی‌ها برای شخصی‌سازی بیشتر آواتار وجود دارد.
  • مشتری می‌تواند از میان طیف گسترده‌ای از عینک‌های آفتابی، طبی و ورزشی، مدل مورد نظر خود را انتخاب کند.
  • با استفاده از فناوری واقعیت افزوده، عینک انتخابی بر روی چهره آواتار با جزئیات دقیق نمایش داده می‌شود.
  • مشتری می‌تواند عینک‌های مختلف را به صورت مجازی بر روی چهره خود امتحان کرده و به راحتی آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کند.

بررسی مزایای این طرح

  • تجربه‌ای جذاب و منحصر به فرد: خرید عینک به یک فعالیت سرگرم‌کننده و تعاملی تبدیل می‌شود و مشتریان از امتحان کردن مدل‌های مختلف لذت می‌برند.
  • افزایش رضایت مشتری: احتمال انتخاب عینک نامناسب به دلیل عدم تناسب با فرم صورت یا رنگ پوست به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد و در نتیجه رضایت مشتریان افزایش می‌یابد.
  • کاهش نرخ بازگشت کالا: مشتریان با اطمینان خاطر بیشتری عینک مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند (چون زمان بیشتری دارند و این مار را میتوانند در بازه های زمانی بلند مدت انجام دهند.) و احتمال بازگشت کالا به دلیل عدم رضایت از بین می‌رود.
  • بهبود تجربه کاربری: این سیستم، فرآیند خرید عینک را برای مشتریان آسان‌تر و لذت‌بخش‌تر می‌کند و آن‌ها را به بازدید مجدد از وب‌سایت شما ترغیب می‌نماید.
  • تقویت برندینگ: ارائه چنین قابلیت نوآورانه‌ای، وب‌سایت شما را از رقبا متمایز می‌کند و به ارتقای برندینگ شما کمک شایانی خواهد کرد.
  • مدیریت هزینه بازاریابی: اگر این طرح را از آن خود نمایید، طبیعتا در ابتدای مسیر برای بازاریابی این طرح هزینه های زیادی خواهید نمود، اما بعد از مدتی به دلیل رضایت کاربر، تبلیغات دهان به دهان جایگزین هزینه های هنگفت بازاریابی خواهد شد.

نکات تکمیلی:

نکته:
  • برای ارائه تجربه‌ای واقع‌گرایانه‌تر، می‌توانید از تصاویر با کیفیت بالا و مدل‌های سه‌بعدی عینک استفاده کنید.
  • امکان زوم و چرخش عینک بر روی چهره آواتار را برای مشاهده جزئیات بیشتر فراهم کنید.
  • به مشتریان اجازه دهید تا نظرات و تجربیات خود را در مورد سیستم “آزمایش عینک مجازی” با دیگران به اشتراک بگذارند.
  • از این قابلیت در کمپین‌های تبلیغاتی و بازاریابی خود استفاده کنید تا توجه مخاطبان را به وب‌سایت خود جلب نمایید.

برای اجرای این کار به یک مشاور، برنامه نویسی و طراح سایت نیاز دارید.

عینک‌ها را از کجا تأمین کنیم؟

می‌توانید در فروشگاه عینک خود عینک‌های مختلفی از جمله عینک‌های طبی، آفتابی، لنز، عدسی و تجهیزات جانبی را به‌فروش برسانید. بیشتر عینک‌های موجود در بازار وارداتی هستند، اما می‌توانید با یک واردکننده مذاکره کرده و محصولاتشان را برای تأمین نیازهای فروشگاه خود تهیه کنید. همچنین برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی عینک، می‌توانید تعدادی عینک از فروشگاه‌های عینک بازار تهیه کرده و آن‌ها را در فروشگاه اینترنتی خود عرضه کنید.

تامین عینک برای عینک فروشی

اینکه در روز اول راه اندازی عینک فروش، به چین سفر کنید و با تیراژ بالایی اقدام به خرید عینک نمایید، کار اشتباهی است. شما در اولین قدم باید ستون های مارکت خود را قوی کنید و به نسبت مشتریانی که دارید، روش هایی برای تامین عینک انتخاب نمایید.

اگر در ابتدای راه اندازی مشتریان شما کم بود، لازم است تا از بازار بزرگ تهران یا وارد کننده ها یا بنکدارها اقدام به خرید کنید. درست است که هر چقدر خرید شما خوب باشد، در فروش رقابت به وجود میاورید. اما راهکار اینجا است که با حاشیه سود حداقل باید عینک ها را به فروش برسانید تا مشتریان بیشتری جذب کنید و سپس سفارش خرید خود را کم کم بالا ببرید تا به نسبت آن، قیمت خرید شما مناسب تر باشد و کم کم وارد بازار رقابتی از لحاظ قیمت با رقبای خود شوید.

11 نکته حائز اهمیت برای راه‌اندازی عینک فروشی

برای راه‌اندازی یک فروشگاه عینک موفق، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  1. اجازه دهید مشتریان به‌راحتی عینک‌هایی که در قفسه‌ها قرار دارند را روی صورت خود امتحان کنند.
  2.  تنوعی از عینک‌ها را مطابق با سلیقه‌های مختلف مشتریان ارائه دهید.
  3. برای عینک‌ها بسته‌بندی و جعبه‌ای زیبا و جذاب در نظر بگیرید.
  4. یک واردکننده یا تولیدکننده قابل اعتماد را پیدا کنید.
  5. بیشتر تمرکز خود را بر روی فروش عینک از طریق اینترنت قرار دهید.
  6. از بازارهای فروش دیگر غافل نشوید.
  7. مشتریان بالقوه در محیط پیرامون خود را فراموش نکنید.
  8. مجموعه‌ای از عینک‌های مناسب برای افراد مختلف را در دسترس داشته باشید.
  9. فراموش نکنید به مشتریان خدمات مشاوره رایگان ارائه دهید.
  10. در حین انتخاب عینک مزاحم خریدار نشوید و اجازه دهید تا او سوالات خود را از شما بپرسد و در جای مناسبی وارد تعامل با او شوید.
  11. اگر شخصی وارد مغازه عینک فروش شما شد و بعد از اینکه چندین عینک را تست کرد و در نهایت از مغازه خارج شد، ناراحت نشوید و با رفتار مناسبی او را راهی کنید. در این صورت احتمال برگشت او بسیار بالا است.

مزایا و معایب راه‌اندازی عینک فروشی

راه‌اندازی یک فروشگاه عینک دارای مزایا و معایبی است. از جمله مزایا می‌توان به سوددهی بالا و تنوع محصولات اشاره کرد. اما در‌عین‌حال، راه‌اندازی یک فروشگاه عینک نیازمند سرمایه اولیه بالا است و همچنین وجود عینک‌های تقلبی در بازار نیز یکی از معایب آن است.

رقابت در فروش را می‌توان از بزرگترین معایب صنف عینک فروشی نامید. وقتیکه وارد این شغل می‌شوید، مشتری زیادی ندارید و به نسبت خرید شما، در بازار هم، قیمت رقابتی به شما نمی‌فروشند. اما باید صبر کرد و به صورت پله کانی مشتریان را افزایش داد تا در آینده خرید خوبی انجام دهید و در این بازار رقابتی برنده شوید.

برای راه‌اندازی کسب‌و‌کار عینک فروشی از چه کسی مشاوره بگیریم؟

برای افرادی که تمایل دارند، یک کسب‌و‌کار پرسود را راه‌اندازی کنند، افتتاح یک کسب‌و‌کار عینک فروشی فرصتی عالی است. در صورتی که تصمیم خود را برای شروع این کسب‌و‌کار گرفته اید، توصیه می‌کنیم برای راه اندازی کسب و کار خود از خدمات مشاوره کسب و کار آکادمی پاکراه کمک بگیرید.

مشاورین ما به خوبی شما را از مسیر پیش رویتان آگاه کرده و نکات مهم را یادآوری خواهند کرد. اگر همچنان سوال یا ابهامی در ذهنتان باقی مانده، برایمان کامنت بگذارید تا پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

سوالات متداول

فروش عینک‌های طبی و آفتابی، مشاوره به مشتریان در انتخاب عینک مناسب، و ارائه خدمات پس از فروش

مهارت‌های ارتباطی، توانایی مشاوره به مشتریان، و دانش درباره انواع عینک‌ها و لنزها

رقابت بالا، تغییر در سلیقه مشتریان، و نیاز به به‌روز بودن با فناوری‌های جدید

بله، با توجه به افزایش مشکلات بینایی و نیاز به عینک در جامعه، این شغل معمولاً پایدار است.
چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
1/5 - (1 امتیاز)
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.