در دنیای امروز که تکنولوژیها روزبهروز در حال پیشرفت هستند، آخرین راهی که میتوان به یک فرد برای اشتغالزایی پیشنهاد داد، اجاره مغازه و فروش محصولات مختلف است. در واقع اکنون راههای زیادی از جمله کسبوکارهای اینترنتی پدید آمدند تا شما بتوانید با روشی نوین و حتی بهینهتر از کسبوکارهای سنتی، درآمد بیشتری کسب کنید. در این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی کسبوکار اینترنتی بپردازیم.
- منظور از کسبوکار اینترنتی چیست؟
- 9 مزیت کسبوکار اینترنتی
- 7 عیب کسبوکار آنلاین
- انواع کسبوکار اینترنتی
- مدیریت کسبوکار اینترنتی
- منظور از سیاستگذاری در کارهای اینترنتی چیست؟
- شناخت مشتریان برای تعیین سیاستها
- امنیت در کسبوکار اینترنتی
- راهاندازی کسبوکار اینترنتی با سایت و شبکههای اجتماعی
- چگونه با راهاندازی یک سایت ساده درآمد کسب کنیم؟
- راهاندازی کسبوکار اینترنتی در ۸ مرحله
- نکاتی برای راهاندازی کسبوکار آنلاین
- سرمایه اولیه برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی
- ۲۵ ایده کسبوکار اینترنتی
- آیا امکان راهاندازی کسبوکار اینترنتی در خانه هم وجود دارد؟
- راههایی برای یافتن مشاغل اینترنتی
- کسب و کارهای اینترنتی موفق چه ویژگیهایی دارند؟
- سخن پایانی
منظور از کسبوکار اینترنتی چیست؟
با بررسی کسبوکار اینترنتی میتوان فهمید که این موضوع از دیدگاه هر فرد معنا و مفهوم خاصی دارد. برای مثال سایت رسمی دولت استرالیا گفته که کسبوکار اینترنتی هرگونه کسب درآمد از طریق اینترنت است که میتواند شامل ارائه خدمات آنلاین غیر رایگان یا خرید و فروش محصول باشد. اما برخی کسبوکارها با وجود داشتن فروشگاه واقعی، نسخه آنلاین کسبوکار خود را هم راهاندازی میکنند. کار کمتر و زندگی بهتر با تجارت اینترنتی، شعار کتاب میلیونرهای کلیکی اثر اسکات فاکس است که خواندن آن را برای شناخت بهتر مشاغل آنلاین و راهاندازی آسان پیشنهاد میکنیم.
از دوران همه گیر شدن بیماری کرونا و با گسترش استفاده مردم از شبکههای اجتماعی، کسبوکارهای اینترنتی با رشد روزافزونی مواجه شدند و در حال جایگزینی با کسبوکارهای سنتی هستند. بهگونهای که این روزها حدود ۲۸ درصد از تجارتهای جهانی بهصورت آنلاین انجام میشوند. همچنین برآورد شده که تا سال ۲۰۴۰ خرید اینترنتی برای همه مردم جامعه فرایندی عادی باشد.
9 مزیت کسبوکار اینترنتی
اکنون وقت بررسی کسبوکار اینترنتی و مزایای آن است. کسب درآمد از این راه به بازاریابی و تبلیغات شما بستگی دارد. البته نحوه استفاده از ابزارهای دیجیتال آنلاین نیز خیلی مهم است. این روش هزینههای اضافه (مثل اجاره مغازه) را کاهش داده و نسبت به کسبوکارهای سنتی سریعتر و راحتتر راهاندازی میشود. از طرفی با مدیریت مناسب آن، امکان کاهش ریسکهای مالی وجود دارد و صاحب کسبوکار میتواند بدون محدودیت در زمان و مکان به مشتریان خود در سراسر کشور دسترسی پیدا کند. به طور کلی مهمترین مزایای کسبوکارهای اینترنتی عبارتند از:
1. نیاز به سرمایه اولیه کم
با بررسی کسبوکار اینترنتی میتوان متوجه شد که این روش برخلاف سایر روشهای کسب درآمد به سرمایه اولیه کمی احتیاج دارد و میتواند بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته شروع شود. بنابراین هر فرد با داشتن وبسایت یا یک صفحه پابلیک در شبکههای اجتماعی مثل تلگرام و اینستاگرام میتواند با تبلیغات و بازاریابی مناسب به درآمد نسبتا خوبی برسد. در حالی که برای راهاندازی کسبوکار سنتی به یک مکان مشخص، تهیه تجهیزات، استخدام پرسنل و … نیاز است. قطعا میدانید که در این شرایط اقتصادی باید چقدر هزینه برای راهاندازی کسبوکار و فروشگاه واقعی بپردازید؛ اما شما میتوانید بهصورت رایگان یک فروشگاه مجازی در دیجی کالا داشته باشید.
2. پیادهسازی ایدههای مختلف
با توجه به گسترش اینترنت و شبکههای اجتماعی هر کسبوکاری میتواند با فعالیت در بستر اینترنت به درآمد خوبی برسد. فقط خیلی مهم است که یک نفر ایدههای جدیدی برای راهاندازی کسبوکار آنلاین داشته باشد. برای مثال امروزه صاحبان کسبوکارهایی مانند اسنپ و تپ سی با خلاقیت در ایده خود توانستند به شهرت نسبتا خوبی برسند. بنابراین طبیعی است که کسبوکارهای مشابه توانایی رقابت با این دو را ندارند.
3. سرعت بیشتر نسبت به روشهای سنتی
در کسبوکارهای آنلاین به دلیل استفاده از جدیدترین تکنولوژیها، سرعت راهاندازی و رسیدن به پیشرفت بالاتر است. برای مثال کسی که آنلاین شاپ لباس دارد میتواند موجودی محصولات انبار را داخل سایت مشخص کند و روند خدماترسانی به مشتریان خود را سرعت ببخشد. در واقع هر مشتری میتواند بدون نیاز به اتلاف وقت و تنها با چند کلیک ساده از خدمات و محصولات کسبوکارتان بهرهمند شود.
4. بدون محدودیت جغرافیایی و مکانی
با بررسی کسبوکار اینترنتی میتوانیم متوجه شویم که مشاغل مربوط به این حوزه محدودیت جغرافیایی ندارند. یعنی کسانی که در حوزه کسبوکارهای آنلاین فعالیت میکنند بدون نیاز به اجاره یک مکان مشخص میتوانند محصولات و خدمات خود را به مشتریان ارائه دهند. از طرفی برای ارسال سفارشات مشتریان به شهرها و کشورهای دیگر هم هیچ محدودیتی نیست.
در کسبوکار اینترنتی برای ارسال کالا به هر نقطه کشور محدودیتی ندارید.
5. بدون محدودیت زمانی
یکی از مهمترین مزیتهای کسبوکار آنلاین این است که بدون محدودیت زمانی همیشه در دسترس مشتریان قرار دارد. یعنی مخاطب میتواند تمام روزهای هفته در هر ساعتی از شبانه روز، فروشگاه و محصولات آن را ببیند و خرید خود را انجام دهد.
6. دارای مقیاسپذیری بالا
مقیاسپذیری در کسبوکار به این معناست که آن کسبوکار تا چه اندازه در مقیاسهای بزرگتر هم میتواند به همین شکل و کاملا پایدار فعالیت داشته باشد. برای مثال اگر امروز ۲۰ مشتری دارد، آیا در ۱۰ سال آینده میتواند به ۲۰۰۰ مشتری خدمات ارائه دهد؟ با راهاندازی نسخه اینترنتی کسبوکار خیالتان از این موضوع راحت باشد؛ زیرا همه چیز کاملا آنلاین پیش میرود و امروزه امکانات زیادی برای پاسخگویی به نیاز شما به وجود آمدند. برای مثال با افزودن ربات چت در سایتتان میتوانید با صبر و حوصله پاسخ تمام سوالات مشتریان خود را بدهید. دسترسی آسان به اطلاعات آماری، تجزیه و تحلیل رفتار مشتریان، دسترسی آسان به فروشگاه و امکان حذف واسطهها از دیگر مزایای راهاندازی کسبوکارهای آنلاین هستند.
7. امکان فعالیت در حوزههای مختلف
با بررسی کسبوکار اینترنتی میتوان متوجه شد که این روش فرصت خوبی در اختیارتان قرار میدهد تا در حوزه مورد علاقهتان فعالیت کنید. برای مثال میتوانید خدمات آموزشی و مشاوره ارائه دهید یا از فروش لباس، اکسسوری، کیف و کفش، کتاب و… درآمد کسب کنید.
8. امکان فعالیت مستقلانه
کسبوکارهای اینترنتی این امکان را به شما میدهند که به طور مستقل و بدون نیاز به ایجاد تیم مشغول به کار شوید. شما میتوانید شخصا کسبوکار آنلاین خود را مدیریت و خودتان تصمیمات نهایی را اتخاذ کنید.
9. دارای انعطافپذیری بالا
کسبوکارهای اینترنتی انعطافپذیری بالایی دارند؛ زیرا بدون محدودیت در زمان و مکان این امکان را برایتان فراهم میکنند که همزمان به شغل و حرفه خود رسیدگی کرده و امور شخصیتان هم انجام دهید. برای مثال اگر در حوزه سئو کار میکنید، میتوانید با یک برنامهریزی مناسب در تایمهای آزادتان تولید محتوا کنید.
7 معایب کسبوکار آنلاین
تا اینجا با بررسی کسبوکار آنلاین و مزایای آن متوجه شدیم که این روش تا چه حد موثر و کارآمد است. اما آیا راهاندازی کسبوکار اینترنتی عیبی هم دارد؟ تصور بعضی افراد این است که فروش آنلاین بهترین شیوه کسب درآمد است و حتما به سود قابل توجهی میرسد؛ در حالی که این روش هم محدودیتهای خاص خودش را دارد. به طور کلی معایب کسبوکارهای آنلاین عبارتند از:
1. نیاز به وجود افراد متخصص
برای راهاندازی کسبوکار آنلاین باید دانش فنی خوبی راجع به حوزه مورد نظر داشته باشید؛ در غیر این صورت باید از افراد متخصص کمک بگیرید. هنگام بررسی کسبوکار اینترنتی احتمالا متوجه میشوید که در برخی زمینهها پیدا کردن افراد متخصص کمی دشوار است و این از معایب مشاغل آنلاین محسوب میشود. با مراجعه به سایتهای کاریابی معتبری مانند ایران تلنت و جاب ویژن میتوانید از طریق انتشار آگهیهای مختلف، این نیروها را جذب کنید.
2. تهدیدات امنیتی
یکی از معایب کسبوکارهای آنلاین، تهدیدات امنیتی است. اطلاعات بسیاری از کاربران در دیتابیس وبسایت یا اپلیکیشن شما وجود دارد. بنابراین برای جلوگیری از به سرقت رفتن اطلاعات شخصی کاربران، باید زمینه بروز هرگونه سوء استفاده از بین برود.
3. نیاز به دانش فنی
درست است که اینترنت و مخصوصا شبکههای اجتماعی در میان قشر جوان کاربرد زیادی دارند؛ اما هنوز هم کار کردن با ابزارهای دیجیتال برای بعضی از افراد سخت هستند. به همین دلیل کسانی که قصد خرید اینترنتی دارند باید برای استفاده از خدمات آنلاین، دانش فنی خود را افزایش دهند. شما میتوانید با طراحی سایت با بهترین رابط کاربری و سادهسازی مراحل فرایند خرید، وجود این نیاز در مشتریان را به خوبی پاسخ دهید. برای مثال نحوه خرید از سایت خود را در یک صفحه مجزا یا صفحه اصلی سایت شرح دهید.
4. زمانبر بودن جلب اعتماد مشتریان
در زمان بررسی کسبوکار اینترنتی میتوان متوجه شد که یکی از چالشهای اصلی این کار، جلب اعتماد است. مشتریان در خرید آنلاین ممکن است نگران کیفیت محصولات یا امنیت اطلاعات خود باشند. برای جلب اعتماد راحتتر مشتری از راهکارهای زیر استفاده کنید:
- انتشار نظرات مثبت و منفی مشتریان قبلی (73 درصد از خریداران آنلاین میگویند از کسبوکارهایی خرید میکنند که نظرات مثبت بیشتری را راجع به آن ببینند.)
- رعایت اصول امنیتی سایت
- داشتن نماد اعتماد الکترونیکی
- استفاده از درگاههای اینترنتی معتبر
- اجازه گرفتن برای ارسال نوتیفیکیشن یا پیامهای تبلیغاتی
5. وجود رقبای زیاد
در دنیای آنلاین ورود به بازار کار آسان؛ اما رقابت بسیار شدید است. وجود رقبای زیاد تبلیغات و بازاریابی را سخت میکند و باعث کاهش سود خالص شما میشود. برای مثال کسی که تصمیم دارد یک آنلاین شاپ لباس راه بیندازد، ممکن است به دلیل وجود رقبای زیاد نتواند به خوبی مشتری جذب کند.
6. عدم وجود شرایط برای تست کالا
با بررسی کسبوکار اینترنتی میتوان متوجه شد که یکی از معایب مشاغل آنلاین، عدم وجود شرایط مناسب برای تست کالا است. مشتری نمیتواند قبل از خرید نهایی، کالا را امتحان کند. به همین دلیل ممکن است این موضوع باعث عدم رضایت مشتری و بازگشت کالا شود.
از طرفی صاحب کسبوکار ارتباط مستقیمی با مشتری نداشته و نمیتواند به خوبی راجع به مزایا و کاربرد محصولات یا خدمات خود توضیح دهد. برای مثال فردی که قصد خرید کفش را داشته باشد شاید ترجیح دهد حضوری خرید کند. او هم میتواند از نزدیک شاهد جنس کار باشد و هم سایزها و مدلهای مختلف را امتحان کند. در این مشاغل شما میتوانید با تعریف جدول سایز و راهنمای اندازهگیزی به جلب اعتماد مشتری خود کمک کنید.
7. مشکلات اینترنت
ایجاد هرگونه مشکل در اینترنت نتیجه منفی برای کسبوکار آنلاین دارد؛ زیرا دسترسی مشتریان را محدود میکند و باعث از بین بردن فرصتهای فروش محصول میشود. برای مثال زمانی که اینستاگرام فیلتر شد، مشتریان آنلاین شاپها به طور شدید ریزش پیدا کردند.
انواع کسبوکار اینترنتی
بررسی کسبوکار اینترنتی و شناخت عمیق این روش برای کسب درآمد مهم است. در واقع اینترنت فرصتهای منحصریهفردی برای درآمدزایی آنلاین در اختیار شما قرار میدهد. با توجه به اینکه ۳۳ درصد از جمعیت کل جهان جزو خریداران آنلاین هستند و ۷۵ درصد مردم حداقل ماهی یک بار خرید اینترنتی انجام میدهند، با کمی هوش و خلاقیت میتوانید کسبوکار آنلاین خود را راه بیندازید و سود قابل توجهی کسب کنید. در ادامه انواع کسبوکارهای اینترنتی را برایتان بررسی کردهایم:
1. درآمدزایی از طریق فریلنسری
فریلنسری یا آزادکاری مربوط به کسب درآمد از راه اینترنت است. در این روش میتوانید از طریق سایتهای فریلنسری مانند کارلنسر، انجام میدم و … رزومه قوی بسازید و با ارائه نمونه کارهای قوی در حوزه طراحی گرافیک، تولید محتوای متنی و تصویری، ادمین شبکههای اجتماعی و… مشغول به کار شوید. حدود نیمی (حدود ۴۶ درصد) از نیروهای کار جهان بهصورت فریلنسری مشغول به کار هستند.
2. فروش محصولات فیزیکی همراه با فروشگاه واقعی
یکی دیگر از انواع کسبوکارهای اینترنتی بر پایه فروش محصولات فیزیکی راهاندازی میشوند. در این روش صاحبان مشاغل با توجه به سرمایه خود انواع محصولات فیزیکی شامل لباس، کیف، کفش، اکسسوری و … را از طریق سایت یا شبکههای اجتماعی میفروشند. البته باید به خوبی با نحوه تبلیغات و بازاریابی آشنا باشند تا بتوانند مشتری جذب کنند.
این روزها حساب کاربری و سایت کسبوکارهای بزرگ کوچکی را در رسانههای اجتماعی و اینترنت میبینید. برای مثال فردی که صاحب یک فروشگاه مانتو فروشی است و از طریق راهاندازی حساب در اینستاگرام یا سایت کسبوکار خود به فروش اینترنتی هم میپردازد. طبق آماری که منتشر شده، نزدیک به ۷۳ درصد کسبوکارهای کوچک در جهان در کنار فروش حضوری خود، فروشگاه آنلاین هم دارند.
3. بدون وجود فروشگاه واقعی
در این نوع کسبوکار بدون نیاز به فروشگاه فیزیکی میتوانید تمام فعالیتها را به صورت آنلاین انجام دهید. برای مثال میتوانید دورههای آنلاین یا کتابهای الکترونیکی بفروشید یا از طریق وبسایت شخصی مشاوره آنلاین ارائه دهید. همچنین ممکن است فردی همان محصولات واقعی مانند لباس را بدون راهاندازی یک فروشگاه واقعی بهصورت اینترنتی به فروش برساند.
4. فروش محصولات آموزشی
در این نوع از کسبوکار اینترنتی با یک مدل پردرآمد مواجه هستیم که بر پایه فروش محصولات آموزشی راهاندازی میشود. افرادی که میخواهند از تخصص و مهارت خود درآمدزایی کنند، میتوانند با ارائه دورههای آموزشی متنوع در حوزه مورد علاقه خود مشغول به کار شوند. برای مثال کنکور سرا سایتی است که دورههای آموزشی را در سایت خود بهصورت آنلاین میفروشد.
5. فروش محصولات دیگران (واسطهگری)
در این روش هیچ محصولی برای فروش ندارید؛ اما میتوانید به درآمد خوبی برسید. تنها کافی است از بازاریابی واسطهای استفاده کرده و محصولات کسبوکارهای دیگر را بفروشید. برای مثال میتوانید به سیستم همکاری در فروش دیجی کالا بپیوندید و پورسانت خود را از فروش هر محصول دریافت کنید.
6. فروش خدمات
با بررسی کسبوکار اینترنتی میتوان متوجه شد که یکی از روشهای کسب درآمد آنلاین بر پایه فروش خدمات است. پس اگر در حوزه خاصی تخصص و تجربه دارید یا با جذب افراد متخصص، خدمات متنوعی را ارائه دهید، میتوانید برند خود را بسازید و از هر جای شهر یا کشور مشتری جذب کنید. برای مثال سایت آچاره با جمع کردن تعداد زیادی از افراد متخصص، خدمات متنوع تعمیرات، نظافت و… را ارائه میدهد.
7. ارائه بستری برای کاربران
برخی کسبوکارها با هدف ایجاد بستری برای رفع نیاز کاربران ساخته شدند. برای مثال ویرگول یک سایت است که هر کاربری میتواند با ایجاد حساب کاربری در آن شروع به نوشتن کند. همچنین نی نی سایت، یک سایت پرمخاطب برای کاربران در گروههای سنی مختلف است که بتوانند سوالات خود را بپرسند یا به سوالات دیگران جواب بدهند.
8. دریافت هزینه به ازای تبلیغات
راهاندازی کسبوکار اینترنتی بر پایه فروش تبلیغات یکی دیگر از روشهای درآمدزایی از طریق مشاغل آنلاین است. با تسلط بر تکنیکهای تبلیغات و بازاریابی میتوانید بقیه را جذب کسبوکارهای مختلف کرده و از این راه درآمد خوبی به دست بیاورید. برای مثال میتوانید سفیر برندهای معروف و معتبر شوید یا تبلیغات موسسههای کنکور، شرکتهای بیمه و… را انجام دهید. یکی دیگر از راههای کسب درآمد از این روش این است که کسبوکار آنلاین خودتان را داشته باشید و به تبلیغ برندهای دیگر بپردازید.
مدیریت کسبوکار اینترنتی
بررسی کسبوکار اینترنتی و آشنایی با نحوه مدیریت مشاغل آنلاین اهمیت زیادی دارد. استفاده از ابزارهای دیجیتال و داشتن یک برنامهریزی یکپارچه و منظم برای فعالیت در فضای مجازی هم خیلی مهم است. از این رو صاحب کسبوکار باید با جدیدترین تکنولوژیها آشنا باشد و اطلاعات خود را مطابق با آخرین تغییرات بهروزرسانی کند؛ این مهمترین نکته بعد تامین امنیت و محافظت از اطلاعات مشتریان است.
شناخت رقبا، تجزیه و تحلیل روند پیشرفت کسبوکار و معرفی کالا به مشتریان نیز اهمیت بالایی دارد. در نهایت باید از اعتبار برند به خوبی محافظت شود تا کسبوکارتان به نتایج خوبی دست پیدا کرده و شما را به درآمد ایدهآلتان برساند.
منظور از سیاستگذاری در کارهای اینترنتی چیست؟
شاید باورش برایتان سخت باشد؛ اما در حوزه بررسی کسبوکار اینترنتی چیزی به نام سیاست درست یا غلط نداریم. در واقع ما از طریق راهکارهای مختلف میتوانیم مخاطبان هدف را جذب کنیم و به فروش و درآمد بالایی برسیم. در زمان انتخاب سیاستگذاری باید روشی را انتخاب کنیم که مورد پسند اکثریت باشد. برای مثال به جای تعیین سیاست قیمت مقطوع بهتر است در جهت رودخانه شنا کنیم و به مشتریان تخفیف بدهیم. با گذر زمان متوجه میشویم که تخفیف برای مردم ایران جزئی از برکت خرید است و نقش ویژهای در جلب نظر آنها دارد.
شناخت مشتریان برای تعیین سیاستها
با توجه به اینکه هر فروشگاه پرستیژ خاص خودش را دارد، باید شناخت خوبی از مشتریان به دست بیاورید و بر آن اساس رفتار کنید. در دنیایی که ۷۶ درصد مشتریان کسبوکارهای B2B یا (Business-to-business) و ۶۳ درصد از مشتریان کسبوکارهای دیگر انتظار دارند که صاحبان این مشاغل نیاز آنها را درک کنند، شناخت مشتریان برای تعیین سیاستها و شروع یک حرفه ضروری است!
برای مثال اگر مشتریان شما انتظار دارند که فروشنده رفتار خودمانی با آنها داشته باشد، نباید پرسنل خود را از میان افراد عصا قورت داده انتخاب کنید! در عوض با انتخاب کادر خودمانی و غیر رسمی، استرس و نگرانی مشتریان را کاهش داده و آنها را به خرید از فروشگاهتان ترغیب کنید. همانطور که از یک افسر پلیس انتظار میرود که رفتار جدی و رسمی داشته باشد، رفتار خودمانی فروشنده با مشتریان هم خیلی مهم است.
امنیت در کسبوکار اینترنتی
آگاهی نسبت به قوانین و مقررات کسبوکارهای اینترنتی و تامین امنیت برای حفاظت از اطلاعات مشتریان خیلی مهم است؛ زیرا محافظت از جزئیات مربوط به حساب بانکی، اطلاعات شخصی و اطلاعات مالی مشتریان حساسیت بالایی دارد. از این رو برای جلب اعتماد مشتری باید از هرگونه سوء استفاده از اطلاعات کاربران جلوگیری شود.
بدین منظور با فراهم کردن گواهی SSL، ارتباط سایت فروشگاه آنلاین با مشتریان رمزگذاری میشود. داشتن پشتیبانی قوی برای سایت هم با حل مشکلات مربوط به پرداخت هزینه به جلب اعتماد مشتری کمک میکند. از طرفی داشتن نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) نقش مهمی در افزایش امنیت سایت و جلب اعتماد مشتریان دارد. هنگام پرداخت هزینه به صورت آنلاین نیز باید به پیشوند URL سایت توجه شود که حتما Https باشد.
راهاندازی کسبوکار اینترنتی با سایت و شبکههای اجتماعی
برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی ابتدا باید راجع به بازار و کسبوکارهای رقیب تحقیق کنید. برای مثال قبل از سرمایهگذاری باید پتانسیل موفقیت خود را سنجیده و بعد راجع به سن، درآمد، جنسیت، علاقه و سرگرمیهای مشتریان خود تحقیق کنید. پس از شناخت مخاطبین هدف، مدل کسبوکار خود و نحوه تبلیغات و بازاریابی را بررسی کنید. برای موفقیت بیشتر در شبکههای اجتماعی خواندن کتاب تکنیکهای بازاریابی و افزایش فروش به کمک شبکههای اجتماعی اثر سید سجاد موسوی را توصیه میکنیم.
در نهایت وبسایت مخصوص به خودتان را بسازید و آن را با محتوای غنی تکمیل کنید. پس از آشنایی با قوانین حقوقی تجارت آنلاین، در رسانههای اجتماعی هم حساب بسازید. این روزها ۷۷ درصد از مشاغل در جهان از رسانههای اجتماعی برای جذب مخاطب بیشتر استفاده کنند. در آخرین مرحله با انجام تبلیغات و بازاریابی، ترافیک را به سمت کسبوکار خود هدایت کنید.
چگونه با راهاندازی یک سایت ساده درآمد کسب کنیم؟
بررسی کسبوکار اینترنتی و گسترش آن با راهاندازی یک سایت ساده، ایده خوبی برای جذب مخاطب و کسب درآمد است. برای مثال صاحب یک آنلاین شاپ میتواند برای فروشگاه اینترنتی خود یک سایت طراحی کند و با پیادهسازی ایدههای تبلیغات و بازاریابی، میزان فروش خود را افزایش دهد. البته باید این را بگوییم که نمیشود راه صد ساله را در یک شب طی کرد و قرار نیست که کسبوکار شما هم از همان اول مثل دیجی کالا، ترب، اسنپ، تپسی یا اینجور بیزینسها معروف شود.
با توضیحات زیر شما هم میتوانید صاحب یک سایت تازه تاسیس باشید! البته برای شروع و ادامه یافتن بهتر کسبوکار خود، پیشنهاد میکنیم کتاب صفر تا صد راه اندازی کسب و کار اینترنتی اثر متیو پائولسن را هم در لیست خواندنیهایتان قرار دهید.
ایده کسبوکار آنلاین خود را ارزیابی کنید!
برای ارزیابی ایده کسبوکار آنلاین ابتدا باید آن را به بخشهای کوچک تقسیم و جنبههای مختلف آن را تحلیل کنید. در ادامه چند روش موثر و کاربردی برای انجام این کار را برایتان بررسی کردهایم:
- تقسیم ایده کسبوکار به بخشهای کوچک: برای اینکه ایده شما قابل اجرا باشد و مدیریت آن آسانتر شود، آن را به بخشهای کوچک تبدیل کنید. برای مثال ابتدا نحوه قیمتگذاری و چگونگی جذب مشتریان را بررسی کرده و بعد به سراغ ابزارهای مورد نیاز برای راهاندازی کسبوکار و شروع فعالیت بروید.
- ظهور رقیب جدید: تمام ایدههای کسبوکار اینترنتی در معرض رقابت قرار دارند. پس به خوبی رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید و نقاط ضعف و قوت آنها را بشناسید.
- آزمون دهه: این آزمون به بررسی کسبوکار اینترنتی و ماندگاری ایده در چند سال آینده اختصاص دارد. اینکه آیا ایده شما توانایی تطبیق با تحولات فناوری را دارد یا اینکه سیاستهای دولتی چه تاثیری بر روی کسبوکارتان میگذارد.
- نمودار رشد: تهیه نمودار رشد به پیشبینی توسعه و موفقیت کسبوکارتان کمک میکند. از طرفی برای ورود به بازارهای جدید و گسترش تنوع محصولات باید یک برنامهریزی دقیق و واضح انجام شود.
- آزمون خدمات پشتیبانی: ارائه خدمات پشتیبانی در حفظ مشتریان و افزایش رضایت آنها موثر است. از طریق نظرسنجیها و بازخوردها میتوان نظرات مشتریان را راجع به کیفیت خدمات بررسی کرد.
راهاندازی کسبوکار اینترنتی در ۸ مرحله
اگر شما هم قصد راهاندازی یک کسبوکار آنلاین را دارید، کتاب جعبه ابزار کارآفرینی اینترنتی جلد اول و دوم را به نویسندگی علی خادم الرضا بخوانید. برای داشتن یک کسبوکار اینترنتی موفق مراحل زیر را انجام دهید:
- برنامهریزی: قبل از هرچیز باید اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را مشخص کنید، رقبای خود را بشناسید و بازار را تجزیه و تحلیل کنید.
- نوشتن طرح کسبوکار: بیزینس پلن یا یک طرح دقیق و منظم برای کسبوکارتان بچینید که شامل بازاریابی، تحلیل بازار، راهبردهای رشد و … باشد.
- ثبتنام دامنه و راهاندازی سایت: یکی از مراحل بررسی کسبوکار اینترنتی این است که یک سایت کاربر پسند و ریسپانسیو راهاندازی کنید.
- تعیین محصولات یا خدمات برای فروش: محصولات و خدماتی که قصد فروش آنها را دارید مشخص کنید و ببینید که آیا به اندازه کافی تقاضا دارند یا خیر.
- تعیین مشتریان هدف: مشتریان خود را بشناسید و آنها را بر اساس سن، جنسیت، مکان جغرافیایی و… گروهبندی کنید.
- قانونی کردن وبسایت: وبسایت شما باید مطابق با قوانین تجارت آنلاین طراحی شده و مجوزهای لازم را داشته باشد. توجه به حقوق مالکیت معنوی و قوانین حفاظت از دادهها نیز خیلی مهم است.
- انتخاب درگاه مطمئن برای پرداخت: بررسی کنید که کدام درگاههای پرداخت امن و مطمئن هستند و باعث جلب اعتماد مشتری میشوند.
- توجه به اصول سئو و بازاریابی: برای جذب ترافیک به سایت به بهینهسازی موتورهای جستجو (Search Engine Optimization) یا همان SEO احتیاج دارید.
نکاتی برای راهاندازی کسبوکار آنلاین
با بررسی نکات راهاندازی مشاغل آنلاین میتوانید احتمال موفقیت خود را افزایش دهید. کتاب ۴۰ قانون موفقیت در کسب و کار اینترنتی اثر متیو پائولسن را بخوانید تا جلوی خیلی از اشتباهات در فرایند شروع کسبوکار اینترنتی و ادامه دادن آن بگیرید. مهمترین نکاتی که باید برای اجرایی کردن ایدههایتان در نظر داشته باشید، عبارتند از:
- هدف خود را مشخص کنید و به دنبال یک ایده جدید و خلاقانه بگردید.
- هزینه مورد نیاز برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی را بررسی کنید.
- یک نام مناسب برای کسبوکار خود انتخاب کرده و برندسازی کنید.
- راجع به حوزه کاری خود تحقیقات لازم را انجام دهید.
- خدمات و محصولاتی را که قرار است به فروش برسند، مشخص کنید.
- تولید محتوای مناسب و به روز را فراموش نکنید.
- برای توسعه کسبوکار خود (در آینده) برنامهریزی کنید.
- به بهینهسازی یا سئو سایت توجه کنید.
- مشتری مداری را یاد بگیرید.
- بازاریابی، تبلیغات و فعالیت مستمر در شبکههای اجتماعی را فراموش نکنید.
- مهارتهای کلامی، رهبری، مدیریت زمان و… را یاد بگیرید.
- در کارتان حرفهای باشید و رابطه خوبی با همکاران و رقبای خود برقرار کنید.
سرمایه اولیه برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی
یکی از مراحل بررسی کسبوکار اینترنتی، توجه به سرمایه مورد نیاز برای شروع است. سرمایه اولیه برای راهاندازی یک بیزینس آنلاین با توجه به عوامل زیر مشخص میشود:
با سرمایه اولیه کم هم میتوان یک کسبوکار اینترنتی راه انداخت.
- نوع کسبوکار
- زیرساختهای فنی
- بازاریابی و تبلیغات
- فراهم کردن منابع انسانی
- هزینه اخذ مجوزهای قانونی
- هزینه تهیه و نگهداری موجودی کالا و…
۲۵ ایده کسبوکار اینترنتی
در ادامه برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی به شما چند ایده پیشنهاد میدهیم:
دریافت سفارش طراحی نرمافزار | با داشتن ایدههای جدید و خلاقانه میتوانید نرمافزار طراحی کنید یا میتوانید سفارش توسعه نرمافزارهای مختلف را بپذیرید. |
کلیک کردن | بدون نیاز به سرمایه اولیه و تنها از طریق کلیک کردن میتوانید کسب درآمد کنید. بدین منظور باید تبلیغات کسبوکارهای مختلف را در سایت خود قرار دهید تا به ازای هر کلیک، درآمد کسب کنید.
|
فروش تخصص خود به دیگر سایتها | اگر در حوزه خاصی مثل طراحی گرافیک یا برنامهنویسی تجربه دارید، میتوانید خدمات خود را در سایتهای فریلنسری مانند کارلنسر، انجام میدم، پونیشا و… ارائه دهید. |
بازاریابی ایمیلی | با ایجاد کمپینهای بازاریابی میتوانید از طریق ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) درآمدزایی کنید. کافی است هنگام ثبت نام کاربران از آنها ایمیل بخواهید تا بعد پیشنهادات و تخفیفات ویژه کسبوکارتان را برایشان ارسال کنید. |
اینفلوئنسر مارکتینگ | برای تبلیغات و بازاریابی آنلاین میتوانید با اینفلوئنسرها همکاری کنید و با تولید محتوای جذاب و خلاقانه به درآمد خوبی برسید. |
کسب درآمد از یوتیوب | با تولید محتوای جذاب و خلاقانه در یوتیوب میتوانید متناسب با میزان لایک و بازدید درآمد کسب کنید. همچنین میتوانید با برندهای مختلف همکاری داشته باشید و برایشان تبلیغات انجام دهید. |
دیجیتال مارکتر | به عنوان دیجیتال مارکتر میتوانید تبلیغات و بازاریابی کسبوکارهای اینترنتی را انجام دهید. یعنی با مدیریت شبکههای اجتماعی، بهینهسازی محتوا و… به درآمد برسید. |
فروش حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی | اگر در شبکههای اجتماعی چند حساب کاربری فعال و پربازدید دارید، آنها را به بیزینسهای مختلف بفروشید. |
ادمین شبکههای اجتماعی | به عنوان ادمین میتوانید شبکههای اجتماعی کسبوکار خود یا بقیه را مدیریت کنید و با تولید محتوای اصولی باعث جذب مشتری و افزایش فروش شوید. |
کسب و کارهای اینترنتی پردرآمد
برگزاری وبینار | اگر در حوزه خاصی تخصص و مهارت دارید، میتوانید با برگزاری وبینار آنلاین درآمد خوبی از راه آموزش به دست بیاورید. |
طراحی کتابهای الکترونیک | شما میتوانید با طراحی کتابهای الکترونیک در حوزههای مختلف به درآمد خوبی برسید. اگر نویسنده خوبی هستید به جای ترجمه متون مختلف، خودتان کتاب بنویسید. |
ارائه مشاوره آنلاین و کوچینگ | شما میتوانید یک سایت راهاندازی کنید و به عنوان مشاور آنلاین با برگزاری وبینار، جلسات آموزشی و… با جذب مشتری به درآمد خوبی برسید. |
راهاندازی آژانس دیجیتال مارکتینگ | شما میتوانید با راهاندازی آژانس دیجیتال مارکتینگ یک تیم متخصص ایجاد کنید و خدمات SEO، تبلیغات آنلاین، مدیریت شبکههای اجتماعی، تولید محتوا و… را ارائه دهید. |
کارشناس سئو | به عنوان کارشناس سئو میتوانید به کسبوکارهای مختلف کمک کنید تا در موتورهای جستجو به رتبه بالاتری برسند. |
کارشناس گوگل ادز | به عنوان کارشناس گوگل ادز میتوانید برای کسبوکارهای مختلف کمپینهای تبلیغاتی راهاندازی کنید. |
گویندگی | اگر صدای خوبی دارید به عنوان گوینده در پروژههای مختلفی مثل ساخت پادکست، ویدیو و… همکاری کنید. |
تولید محتوای ویدئویی و نمایش تبلیغ | با ساخت ویدیوهای آموزشی، سرگرمی و… تولید محتوا کنید و با نمایش تبلیغات در آنها، درآمد داشته باشید. |
فروش عکس یا فایلهای دیجیتالی | اگر مهارت عکاسی یا طراحی دارید، میتوانید تصاویر و طرحهای گرافیکی خود را در سایتها به فروش بگذارید. |
دیتا اینتری | به عنوان دیتا اینتری میتوانید اطلاعات مشتریان، محصولات یا پروژههای مختلف را وارد سیستمها یا پایگاههای داده کنید. |
پشتیبانی تلفنی و آنلاین | شما میتوانید در بخش پشتیبانی کسبوکارها بهصورت تلفنی و آنلاین مشغول به کار شوید و با پاسخ به سوالات مشتریان و حل مشکلات آنها درآمد خوبی به دست بیاورید. |
مدیریت کمپینهای تبلیغاتی یا پرفورمنس | شما میتوانید با استفاده از پلتفرمهای مختلف، کمپینهای تبلیغاتی را برای کسبوکارها مدیریت کنید. |
تولید پادکست و انتشار آن | کتابهای معروف را به پادکست تبدیل و از طریق فروش آنها درآمد کسب کنید. |
حسابداری | اگر مدرک حسابداری دارید، میتوانید با ارائه خدمات آنلاین به کسبوکارها مشاوره مالی ارائه دهید یا گزارشهای مالیاتی آنها را تنظیم کنید. |
استخدام نیرو در پلتفرمهای آنلاین | از طریق پلتفرمهای آنلاین به کسبوکارها کمک کنید تا با بررسی رزومه و مصاحبه غیر حضوری، نیروهای جدید استخدام کنند. |
دستیار مجازی | به عنوان دستیار مجازی میتوانید بهصورت دورکار خدمات مختلفی مثل مدیریت ایمیل، برنامهریزی جلسات و… را به کسبوکارهای مختلف ارائه دهید. |
آیا امکان راهاندازی کسبوکار اینترنتی در خانه هم وجود دارد؟
با بررسی کسبوکار اینترنتی میتوان متوجه شد که مشاغل مربوط به این حوزه به دلیل نداشتن محدودیت در زمان و مکان به راحتی از داخل منزل قابل انجام هستند. طبق گزارشها، ۵۰ درصد از کسبوکارهای کوچک در خانه شروع میشوند و ۳۰ درصد خانمها و ۳۸ درصد آقایان به طور کامل در خانه و از راه دور با شرکتها فعالیت دارند. از این رو شما میتوانید در زمینه فروش آنلاین محصول فعالیت کنید یا در زمینه نویسندگی، مشاوره، تدریس و… خدمات آنلاین ارائه دهید. تمام ایدههایی که در این مقاله گفتیم همراه با ایدههای دیگری که بهصورت اینترنتی انجام میشوند، در منزل هم قابل اجرا هستند.
۸ ایده کسبوکار اینترنتی در منزل
در ادامه با بررسی کسبوکار اینترنتی در منزل به شما آموزش میدهیم بهصورت دورکاری یا فریلنسری مشغول به کار شوید و به درآمد برسید:
- همکاری در فروش: در این روش شما محصولات و خدمات یک برند را تبلیغ میکنید و به ازای جذب مشتری، پورسانت میگیرید.
- راهاندازی وبلاگ: در این روش با راهاندازی یک وبلاگ راجع به موضوعات مورد علاقه، از طریق تبلیغات درآمد کسب کنید.
- طراحی سایت: اگر در زمینه طراحی سایت تخصص دارید، میتوانید از طریق وردپرس یا با برنامهنویسی برای شرکتها و فروشگاههای مختلف سایت طراحی کنید.
- ترجمه، تایپ و ویراستاری: اگر به زبان خارجی مسلط هستید، میتوانید خدمات ترجمه ارائه دهید. اگر در تایپ سریع و دقیق مهارت دارید میتوانید به عنوان تایپیست یا ویراستار مشغول به کار شوید.
- تولید محتوا: تولید محتوای جذاب و با کیفیت برای مشتریان (شامل نوشتن مقاله، انتشار پست در شبکههای اجتماعی و…) میتواند درآمد قابل توجهی برایتان داشته باشد.
- تدریس آنلاین: اگر در حوزه خاصی تخصص دارید، میتوانید با برگزاری وبینار آنلاین و فروش دورههای آموزشی درآمد کسب کنید.
- خدمات گرافیکی: اگر در طراحی گرافیک مهارت دارید، میتوانید برای کسبوکارهای مختلف طراحی بنر، لوگو، پوستر و… انجام دهید.
- ادیت یا تدوین ویدیو: اگر با نرمافزارهای تدوین ویدئو آشنا هستید، میتوانید پروژههای تبلیغاتی و فیلمسازی را قبول کنید و از این راه درآمد خوبی به دست بیاورید.
راههایی برای یافتن مشاغل اینترنتی
پس از بررسی کسبوکار اینترنتی و ایدههای مربوط به آن بهتر است بدانیم که چطور میتوانیم وارد مشاغل آنلاین شویم:
سایتهای کاریابی آنلاین:
یکی از بهترین منابع برای پیدا کردن شغلهای اینترنتی سایتهای کاریابی آنلاین شامل جابینجا، ایران تلنت، جاب ویژن، ای استخدام و… هستند. طبق آمار منتشر شده در سال ۱۴۰۰ نرخ اشتغال از این راه حدود ۱۹/۸ درصد است.
ساختن شبکه:
از دیگر روشهای پیدا کردن شغل اینترنتی، ساخت شبکه و گسترش آن با شرکت در کنفرانسها و وبینارها، عضویت در گروههای اجتماعی و ارتباط با همکاران متخصص است. بهگونهای که طبق گزارش هاب اسپات، ۸۵ درصد از مشاغل از طریق شبکهسازی نیرو جذب میکنند. در رویدادهای مرتبط با کسبوکارهای اینترنتی مانند رویدادهای کندو یا نمایشگاههای الکامپ شرکت کنید تا بتوانید شبکه بزرگی با دیگر استارتاپها و صاحبان کسبوکارهای اینترنتی بسازید.
صفحه فرصتهای شغلی:
با مراجعه به صفحه اختصاصی شرکتهای مورد علاقه خود میتوانید فرصتهای شغلی مختلف را بررسی کنید. به سایت شرکت مورد نظرتان مراجعه کنید تا در بخش فرصتهای شغلی آن، آگهی بخشهای مختلف را ببینید.
لینکدین:
لینکدین یک پلتفرم حرفهای برای شبکهسازی و پیدا کردن فرصتهای شغلی مرتبط با مهارتها است. طبق گزارشها، اخیرا ۷۵ درصد از افراد از طریق لینکدین شغل جدید خود را پیدا کردند.
کسب و کارهای اینترنتی موفق چه ویژگیهایی دارند؟
آخرین مرحله از بررسی کسبوکار اینترنتی، آشنا شدن با ویژگیهای بیزینسهای موفق است. از کسبوکارهای آنلاین موجود فقط ۱۰ درصد آنها در بلندمدت موفق هستند. برای موفقیت بیشتر در کسبوکارتان باید متفاوت از بقیه باشید، درست مانند توصیههایی که ست گادین در کتاب داستان گاوی که باید بنفش میشد، میگوید. برخی از ویژگیهایی که نشان میدهند یک کسبوکار موفق عمل میکند، عبارتند از:
- متناسب با نیاز مخاطب و زیر و بم بازار: کسبوکارهای اینترنتی موفق به نیازها و خواستههای مشتریان توجه دارند و محصولات و خدمات خود را بر اساس سلیقه آنها ارائه میدهند.
- داشتن مخاطب هدف مشخص: شناسایی و تمرکز بر گروه خاصی از مشتریان باعث میشود استراتژیهای بازاریابی موفقتر عمل کنند.
- حل مشکل مخاطب با روشی سادهتر: کسبوکارهای موفق، راهحلهای ساده و کاربرپسندی را برای حل مشکلات مخاطب ارائه میدهند.
- داشتن هدف مناسب: داشتن یک هدف واضح و روشن به کسبوکارتان کمک میکند تا در جهت صحیح پیش بروید.
- آشنا با توانایی و ظرفیتهای خود: هنگام بررسی کسبوکار اینترنتی با نقاط ضعف و قوت خود آشنا شوید تا از منابع به بهترین نحوه استفاده و استراتژیهای مناسبی را برای رسیدن به پیشرفت و موفقیت طراحی کنید.
سخن پایانی
با بررسی کسبوکار اینترنتی در این مقاله، همه چیز را درباره این مشاغل یاد گرفتید. اکنون نکته اصلی اینجاست که آیا راه شروع را هم بلد هستید و میدانید برای شروع یا در ادامه رسیدن به موفقیتهای بیشتر باید از چه مسیری بروید؟ آکادمی پاکراه با مدیریت آقای ایمان پاکراه و جمعی از مشاوره حرفهای راهاندازی شد تا بتوانند صاحبان کسبوکارهای مختلف را در طول مسیر و افرادی را که قصد شروع یک کسبوکار دارند، راهنمایی کنند. شما میتوانید از طریق گفتگو با این مشاورها، در زمینههای مورد نیاز کمک بگیرید یا سوالات خود را در بخش نظرات همین صفحه بنویسید تا در کوتاهترین زمان پاسخ آنها را ببینید.