تیم سازی در کسبوکار از آن دسته فعالیتهای بسیار مهم و اساسی است که درصد موفقیت را تا حد زیادی بالا میبرد. در واقع مدیران و رهبران کسبوکارها برای اینکه زودتر به اهداف خود دست پیدا کنند و تمامی کارها را در کیفیت بالایی انجام دهند، باید یک تیم حرفهای و با دانش دور هم جمع کنند.
هنگامی که تیم سازی بهصورت اصولی شکل بگیرد، کسبوکار شما در مقابل تغییرات بازار انعطافپذیری بیشتری نشان میدهد و بهمانند یک مجموعه منظم و هماهنگ مسیر پیشرفت را هموار میکنند. نکته بسیار مهمی که باید درباره تیم سازی بدانید، توجه به اصول و فرایند ایجاد آن است. بسیاری از افراد اطلاعات کاملی درباره نحوه تیم سازی ندارند، به همین دلیل این کار را به بدترین شکل ممکن انجام میدهند.
در این مطلب از آکادمی کسب و کار پاکراه ابتدا شما را با تیم سازی در کسبوکار و دلایل اهمیت آن آشنا میکنیم تا اطلاعات بیشتری درباره آن به دست بیاورید. همچنین در ادامه موضوعات مهمی مانند مزایا و معایب تیم سازی، فرایند اصلی، نشانههای تیم سازی موفق، اشتباهات رایج و نکات طلایی اصول کار تیمی را مورد بررسی قرار خواهیم داد تا این کار مهم را بهصورت اصولی انجام دهید.
- تیم سازی در کسبوکار چیست؟
- دلایل اهمیت تیم سازی در کسبوکار
- مزایای تیم سازی در کسبوکار
- معایب تیم سازی در کسبوکار
- فرایند اصلی تیم سازی در کسبوکار
- قبل از استخدام افراد در تیم از آن ها تست شخصیت شناسی بگیرید
- نشانههای تیم سازی موفق در کسبوکار
- اشتباهات رایج در تیم سازی
- نکات طلایی اصول کار تیمی
- سخن پایانی
تیم سازی در کسبوکار چیست؟
تیم سازی یکی از مهمترین کارهایی است که مدیران و رهبران شرکت باید برای پیشبرد اهداف انجام دهند. در واقع کسانی که مدیریت یک کسبوکار را بر عهده دارند، باید برای افزایش عملکرد تیم و ایجاد انگیزه در تمام کارکنان، فرایند تیم سازی را به بهترین شکل ممکن انجام دهند.
جان کاتزن باخ (Jon Katzenbach) بهعنوان یکی از مشهورترین و برجستهترین متخصصان و صاحب نظران حوزه تیم سازی معتقد است که تیم سازی زمانی بهدرستی انجام میشود که افراد تیم بتوانند مهارتهای همدیگر را تکمیل کنند.
همچنین به گفته جان کاتزن باخ، تیم سازی مولفههای دیگری هم دارد که اهداف و رویکرد مشترک اعضا، وابستگی اعضای تیم به همدیگر و تبادل دانش و اطلاعات در بین آنها مهمترین مولفهها به شمار میآیند. بهطورکلی زمانی میتوان استخدام نیروی کار را تیم سازی نامید که تمامی این مولفهها را داشته باشد.
عنوان تیم
نکته بسیار مهمی که باید درباره تیم سازی در کسبوکار بدانید، عنوانهای مختلف آن است. در واقع تیمها بر اساس محیط کاری و اهدافی که دارند، عنوانهای مختلفی به خود میگیرند. در ادامه برای اینکه بیشتر از پیش با تیم سازی در شرکتها و کسبوکارها آشنا شوید، چند عنوان مهم تیم سازی را معرفی میکنیم:
- تیمهای مدیریتی
- تیمهای مشاوره
- تیم بهبود محصول یا توسعه
- تیم فروش
- تیم بازاریابی
- تیمهای حلکننده مسئله
- تیم عملیاتی
- تیم تبلیغات
- تیم تولید محتوا
دلایل اهمیت تیم سازی در کسبوکار
بسیاری از افراد تصور میکنند که استخدام نیروی متخصص و مدیران حرفهای، موفقیت کسبوکارها را تضمین میکند، اما این تصور کاملا اشتباه است. با اینکه استخدام افراد متخصص اهمیت زیادی دارد، اما اگر بهصورت تیمی کار نکنند و روحیه تیمی نداشته باشند، موفقیت خاصی حاصل نمیشود.
اهمیت بسیار بالای تیم سازی باعث میشود که تمامی مدیران این مسئله را جدی بگیرند و حساسیت زیادی روی آن نشان دهند. مواردی که در ادامه معرفی میکنیم، مهمترین و اصلیترین دلایلی هستند که ارزش تیم سازی را بالا میبرند:
- تیم سازی اصولی باعث میشود که کارکنان با شور و اشتیاق بیشتری فعالیتهای خود را انجام دهند.
- اعضای تیم در ارائه ایدههای خلاقانه شرکت میکنند و به کمک هم نوآوری کسبوکار را افزایش میدهند.
- درصورتیکه تیم سازی را به صورت اصولی انجام دهید، کیفیت و راندمان کارها بالا میرود.
- هنگامی که اعضای تیم با همدیگر همدل باشند، دانش تمامی آنها بالا میرود.
7 مزیت تیم سازی در کسبوکار
تیم سازی در کسبوکار مزایای بسیار خوبی به همراه دارد، به همین دلیل بیشتر مدیران و رهبران حرفهای زمان زیادی را برای ساخت تیم موردنظر خود اختصاص میدهند. از جمله بهترین و برجستهترین مزایای ساخت تیم در کسبوکارها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1.ایجاد اعتماد
تیم سازی در کسبوکارها باعث افزایش حمایت و همدلی میان کارکنان میشود. در چنین شرایطی اعتماد بین افراد بالاتر میرود و بهرهوری آنها بیشتر خواهد شد. همچنین در چنین شرکتهایی میزان استرس کارمندان پایینتر میآید و با انرژی بیشتری کارها را انجام میدهند.
2.شناخت نقاط ضعف و قوت کسبوکار
یکی دیگر از مزایای کار تیمی، شناخت نقاط قوت شرکت و نقاط ضعف آن است. در واقع هنگامی که اعضای تیم به کمک همدیگر کارها را پیش ببرند، بعد از یک تحلیل و بررسی کوتاه میتوانند نقاط ضعف و قوت را به خوبی شناسایی کنند.
3.ایجاد ارتباط بین بخشهای مختلف شرکت
نبود ارتباط و هماهنگی میان بخشهای مختلف شرکت، میتواند شکست را برایتان به ارمغان بیاورد. تیم سازی در کسبوکار میتواند میان این بخشها یک پل ارتباطی بسازد و ورق را به نفع شما برگرداند.
4.بهبود ارتباطات
ارتباط موثر در بین کارکنان یک شرکت و رابطه خوب آنها با مدیران سطح بالا باعث میشود که شرایط بهتری در فضای کسبوکار حاکم شود. توجه داشته باشید که بهبود ارتباطات زمانی شکل میگیرد که تیم سازی به بهترین شکل ممکن انجام بگیرد.
5.کاهش فشار کاری و احتمال خطا
هماهنگی اعضای تیم و حمایت کامل از همدیگر باعث میشود که فشار کاری از روی دوش آنها برداشته شود. زمانی که فشار کاری در محیط کسبوکار وجود نداشته باشد بعد از مدت کوتاهی اشتباهات و خطاهای انسانی به حداقل میرسد.
6.افزایش ظرفیت سازمان برای دریافت پروژهها
تیم سازی در کسبوکار باعث میشود که پروژهها در زمان کمتر و با کیفیت بیشتری به اتمام برسند. هنگامی که سرعت شرکت در انجام پروژهها بالاتر برود ظرفیت شرکت برای دریافت پروژههای جدید بالاتر خواهد رفت.
7.برطرف کردن چالشها
تمامی کسبوکارها در طول روز با چالشهای مختلفی مواجه میشوند، اما برخی از این چالشها بزرگتر و سختتر هستند. یکی از راههای بسیار خوبی که میتوان به کمک آن چالشها را برطرف کرد، تیم سازی اصولی است. درصورتیکه این کار را بهخوبی انجام دهید، قطعا با قدرت بیشتری چالشها و سختیهای مسیر را از بین میبرید.
معایب تیم سازی در کسبوکار
با اینکه تیم سازی اصولی در کسبوکار باعث ایجاد مزیتهای مختلفی میشود، اما انجام این کار ممکن است شما را با چالشهای خاصی مواجه کند. بیشتر معایب تیم سازی به انتخاب افراد و نحوه تشکیل تیم برمیگردد. در واقع هنگامی که نتوانید نیروهای حرفهای را استخدام کنید و یا با اصول تشکیل تیم آشنایی نداشته باشید، قطعا با چالشهای بزرگی مانند عدم همکاری افراد، ایجاد تعارض، عملکرد فردی، عدم ارتباط موثر در بخشهای مختلف و… مواجه میشوید.
یکی دیگر از معایب تیم سازی، زمان و هزینه مربوط به آن است. زمانی که بخواهید یک تیم قوی تشکیل دهید متوجه خواهید شد که ایجاد هماهنگی و همدلی در بین آنها مقداری زمانبر خواهد بود. همچنین در این بازه زمانی باید هزینههای خاصی را مصرف کنید و اگر در بازار کار موفقیت آمیز عمل نکنید، توان تامین بودجه برای نگهداشت تیم خود را نخواهید داشت.
فرایند اصلی تیم سازی در کسبوکار
با اینکه بیشتر مدیران بهخوبی میدانند که برای رسیدن به موفقیت نیاز به تیم سازی در کسبوکار دارند، اما هنوز آگاهی زیادی درباره فرایند اصلی آن ندارند. برای ساخت یک تیم قوی و هماهنگ، باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید تا در نهایت بتوانید به هدف ایدهآل خود دست پیدا کنید. مراحلی که در ادامه معرفی میکنیم، اصلیترین مراحل تیم سازی در کسبوکارها هستند:
مرحله اول، تعیین هدف و بیان انتظارات
هر سازمان و یا کسبوکاری اهداف خاص خود را دارد. برای اینکه بتوانید تیم سازی را استارت بزنید، باید اهداف مشخص، قابل اندازهگیری و دستیافتنی را برای اعضای تیم مشخص کنید تا در همان نقطه آغاز با انتظارات شما آشنایی پیدا کنند.
مرحله دوم، مشخص کردن نقش اعضای تیم
با اینکه اعضای تیم باید در کارهای شرکت همدیگر را یاری کنند، اما هرکدام از آنها نقش و وظایف خاص خود را دارد. در مرحله دوم باید در جلسات مختلف نقش و وظایف هرکدام را به طور کامل و با شرح جزئیات بیان کنید.
مرحله سوم، بررسی تواناییهای اعضای تیم
طبیعتا هرکدام از افراد بر اساس رزومه خاصی استخدام شدهاند، اما نباید به یک رزومه و چند سوال مختلف در هنگام مصاحبه بسنده کنید. در این مرحله باید توانایی تمام اعضای تیم را مورد بررسی قرار دهید تا از انگیزه، تخصص اشتیاق و حمایت سایر هم تیمیها مطمئن شوید.
مرحله چهارم، ایجاد تنوع در تیم سازی
هنگام تیم سازی در کسبوکار باید به تمام جزئیات توجه کنید تا در نهایت بتوانید بهترین تیم را تشکیل دهید. طرز تفکر اعضای تیم و سبک زندگی آنها از جمله موارد مهمی است که معمولا به آن توجه نمیشود. در واقع برای اینکه بتوانید نوآوری، خلاقیت، شور و اشتیاق، توانایی حل مسئله و … را در شرکت خود ایجاد کنید، باید خصوصیات اخلاقی و طرز تفکر اعضای تیم را بهخوبی بشناسید و سعی کنید که هنگام تیم سازی افراد مشابه را استخدام نکنید.
مرحله پنجم، اجازه خطا و ریسک
اعضای تیم زمانی میتوانند توانایی خود را بهخوبی نشان دهند که هیچ فشار کاری روی آنها نباشد. در واقع برای اینکه بتوانید شرایط کار تیمی را فراهم کنید، باید به اعضای تیم اجازه ریسک و خطا را بدهید. تحقیقات نشان داده است که این دسته از افراد هنگام مواجهه با شکست میتوانند راهحل بهتری پیدا کنند.
مرحله ششم، اهمیت دادن به کار اعضای تیم و توسعه استعداد آنها
تمام اعضای تیم دوست دارند که فعالیت آنها مورد توجه مدیران قرار بگیرد. هنگامی که بهعنوان یک مدیر حرفهای فعالیت موثر اعضای تیم را مشاهده کنید و در قالب افزایش حقوق، مرخصی، ترفیع و… به آنها پاداش دهید، قطعا کارایی آنها چند برابر میشود.
در این مرحله باید یک برنامهریزی کامل برای تجلیل از اعضای تیم داشته باشید و در صورت نیاز استعداد آنها را توسعه دهید. معمولا شرکتها و سازمانهای بزرگ برای توسعه استعدادهای اعضای تیم از روشهای مختلفی مانند ارائه آموزش، ارتباط با مدیران، اختصاص بودجه برای شرکت در دورههای حرفهای و درگیر کردن آنها در پروژههای بزرگتر استفاده میکنند.
مرحله هفتم، ارائه آزادی عمل به اعضای تیم
تیم سازی در کسبوکار باید بهگونهای باشد که هیچکدام از اعضای تیم احساس محدودیت نداشته باشند. در واقع زمانی که اعضای تیم آزادی عمل نداشته باشند، پیشرفت خاصی مشاهده نمیکنید. در این مرحله باید کم کم آزادی عمل اعضای تیم را بیشتر کنید تا بیشتر از پیش توانایی خود را نشان دهند.
مرحله هشتم، دادن استقلال و انگیزه به اعضای تیم
در کنار آزادی عمل، باید استقلال و انگیزه خاصی به اعضای تیم خود بدهید تا تنش و استرس محیط کار را برای آنها به حداقل برسانید.
مرحله نهم، ایجاد فرهنگ تیمی
برای اینکه اعضای تیم بهخوبی باهم هماهنگ شوند، باید یک فرهنگ تیمی خاص در فضای کسبوکار حاکم شود. در واقع فرهنگ تیمی تنش بین افراد را کاهش میدهد و حرکت تیم را در یک مسیر هموار و بدون چالش هدایت میکند.
مرحله دهم، تقویت ارتباط درون تیمی
اعضای یک تیم در طول روز لحظات پر فشاری را تحمل میکنند، درصورتیکه نتوانید ارتباط درون تیمی را تقویت کنید، تنش بین اعضای تیم مشکلات زیادی را به وجود میآورد. در این مرحله باید ارتباط اعضای تیم را تقویت کنید تا حس صمیمیت و اعتماد در میان آنها به وجود بیاید. هرچه میزان صمیمیت و اعتماد اعضای تیم بیشتر باشد، قطعا در هنگام مواجهه با مشکلات، انعطافپذیری بیشتری نشان میدهند.
مرحله یازدهم، ارتباط قوی با اعضای تیم
آخرین مرحله تیم سازی در کسبوکار مربوط به ارتباط شما با اعضای تیم است. معمولا مدیران حرفهای برای اینکه قدرت تیمی کسبوکار خود را بالا ببرند، از روشهای مختلفی مانند انگیزه دادن به افراد، بیان شفاف انتظارات، ارائه پاداش، سفرهای تفریحی و… استفاده میکنند.
قبل از استخدام افراد در تیم از آن ها تست شخصیت شناسی بگیرید
استفاده از تستهای شخصیتشناسی در فرآیند استخدام، یکی از ابزارهای قدرتمند برای مدیران است تا بتوانند تیمهای کارآمدتری را تشکیل دهند. این تستها با بررسی ویژگیهای شخصیتی افراد، به شما کمک میکنند تا فرد مناسب را برای هر نقش انتخاب کرده و از این طریق، عملکرد تیم را بهبود بخشید.
در ادامه به بررسی برخی از رایجترین تستهای شخصیتشناسی و کاربرد آنها در تیمسازی میپردازیم:
تست MBTI (Myers-Briggs Type Indicator)
این تست افراد را بر اساس چهار بعد اصلی شخصیت به 16 تیپ مختلف تقسیم میکند. این ابعاد عبارتند از: درونگرایی/برونگرایی، حسی/شهودی، تفکری/احساسی و قضاوتگرا/درکگرا.
کاربرد در تیمسازی: با شناخت تیپ شخصیتی افراد، میتوانید تیمهایی با ترکیب متنوعی از تیپها تشکیل دهید که بتوانند به صورت مکمل عمل کنند. به عنوان مثال، یک فرد با تیپ ENTJ (برونگرا، شهودی، تفکری، قضاوتگرا) میتواند نقش رهبری تیم را بر عهده بگیرد، در حالی که یک فرد با تیپ INFP (درونگرا، شهودی، احساسی، درکگرا) میتواند به عنوان یک نوآور و خلاق عمل کند.
تست DISC
این تست بر اساس چهار عامل اصلی شخصیت یعنی Dominance (تسلط)، Influence (تاثیرگذاری)، Steadiness (ثبات) و Conscientiousness (وجدانگرایی) افراد را طبقهبندی میکند.
کاربرد در تیمسازی: با استفاده از تست DISC میتوانید تیمهایی با تعادل مناسب از این چهار عامل تشکیل دهید. به عنوان مثال، برای یک پروژه با فشار زمانی بالا، به افرادی با عامل Dominance بالا نیاز دارید، در حالی که برای ایجاد یک محیط کاری هماهنگ، افرادی با عامل Steadiness بالا مفید هستند.
تست Big Five (NEO-PI-R)
این تست بر اساس پنج عامل اصلی شخصیت یعنی برونگرایی، توافقپذیری، وجدانگرایی، سازگاری و روانرنجوری افراد را ارزیابی میکند.
کاربرد در تیمسازی: با شناخت این پنج عامل، میتوانید افرادی را انتخاب کنید که با فرهنگ سازمانی و ارزشهای تیم همخوانی داشته باشند. به عنوان مثال، برای یک تیم فروش، افرادی با ویژگی برونگرایی و توافقپذیری بالا مناسبتر هستند.
تست هگزاکو (HEXACO)
این تست شش عامل اصلی شخصیت را اندازهگیری میکند که عبارتند از: صداقت-فروتنی، برونگرایی، توافقپذیری، وجدانگرایی، عاطفی بودن و باز بودن به تجربیات.
کاربرد در تیمسازی: تست هگزاکو به شما کمک میکند تا افرادی را انتخاب کنید که از نظر اخلاقی قابل اعتماد بوده و با دیگران به خوبی همکاری میکنند.
تست نئو-PIR (NEO Personality Inventory-Revised)
این تست یکی از جامعترین تستهای شخصیتشناسی است که پنج عامل اصلی شخصیت (برونگرایی، توافقپذیری، وجدانگرایی، سازگاری و روانرنجوری) را اندازهگیری میکند. با استفاده از این تست میتوانید به درک عمیقتری از ویژگیهای شخصیتی افراد دست پیدا کرده و آنها را در نقشهایی قرار دهید که با شخصیتشان سازگار است.
تست لنگرگاه شغلی
این تست به شناسایی ارزشها و انگیزههای شغلی افراد کمک میکند. با استفاده از این تست میتوانید افرادی را انتخاب کنید که ارزشها و اهدافشان با سازمان همسو باشد.
تست شخصیتشناسی هارتمن
این تست بر اساس چهار عامل اصلی شخصیت (تسلط، تاثیرگذاری، ثبات و وجدانگرایی) افراد را طبقهبندی میکند. این تست شباهت زیادی به تست DISC دارد و میتواند برای ارزیابی سبکهای ارتباطی و رفتاری افراد مورد استفاده قرار گیرد.
تست سبکهای مقابله با استرس
این تست به بررسی روشهای مختلف افراد برای مقابله با استرس کمک میکند. با استفاده از این تست میتوانید افرادی را انتخاب کنید که در شرایط پر فشار عملکرد خوبی دارند.
تست سبک انگیزشی غالب
این تست به شناسایی عوامل انگیزشی افراد کمک میکند. با شناخت این عوامل میتوانید محیط کاری را به گونهای طراحی کنید که افراد را به سمت عملکرد بهتر سوق دهد.
تست سبک حل تعارض
این تست به بررسی سبکهای مختلف افراد در حل تعارضات کمک میکند. با استفاده از این تست میتوانید تیمهایی با تنوع سبکهای حل تعارض تشکیل دهید که بتوانند به صورت موثر با چالشها روبرو شوند.
تست هوش ریون
این تست برای سنجش هوش عمومی افراد استفاده میشود و میتواند به پیشبینی عملکرد افراد در نقشهایی که نیاز به حل مسئله و تفکر انتزاعی دارند، کمک کند.
نشانههای تیم سازی موفق در کسبوکار
چگونه بفهمیم که تیم سازی موفقی انجام دادهایم؟ این سوال یکی از مهمترین و پرتکرارترین سوالاتی است که معمولا افراد در زمان مشاوره کسب و کار از من میپرسند. هنگامی که تیم سازی در کسبوکار را انجام دادید و بعد از مدت کوتاهی ویژگیهای زیر را در اعضای تیم مشاهده کردید، مطمئن باشید که کار خود را به بهترین شکل انجام دادهاید:
- اعضای تیم برای یادگیری نکات جدید کنجکاو هستند.
- تمامی اعضای تیم در انجام کارها به همدیگر اعتماد دارند.
- اعضای تیم تعهدات خود را به بهترین شکل انجام میدهند.
- اعضای تیم سوابق و تجربههای کاری متفاوتی دارند.
- مهارت اعضای تیم مکمل همدیگر است.
- اعضای تیم خلاقیت بالایی در حل مشکلات دارند.
- احترام خاصی میان اعضای تیم حاکم است.
اشتباهات رایج در تیم سازی
همانطور که گفتیم، تیم سازی تاثیر بسیار زیادی در پیشرفت کسبوکارها و رسیدن به اهداف آنها دارد، اما در برخی از مواقع مدیران کسبوکار هنگام انجام این کار مرتکب اشتباهات رایجی میشوند. در ادامه مهمترین اشتباهات تیم سازی در کسبوکارها را معرفی میکنیم تا بتوانید بهترین نتیجه را از انجام این کار مشاهده کنید.
- انجام برنامهریزی غیر منعطف برای اعضای تیم و تعیین قوانین سختگیرانه
- استخدام نیروی کار کم تجربه برای سمتهای مهم
- تمرکز زیاد بر روی شیوه انجام کار بهجای نتیجه گرایی
- برنامهریزی فشرده برای اعضای تیم و بیتوجهی به وضعیت آنها
- عدم توجه به درخواست اعضای تیم برای مرخصی
- محدود کردن تیم و ندادن آزادی عمل به آنها
- عدم تامین ابزار کافی برای انجام فعالیتها
- جلوگیری از ارائه ایدههای نوآورانه و عدم اهمیت به نظرات آنها
نکات طلایی اصول کار تیمی
کار تیمی اصول خاص خود را دارد، برای اینکه بتوانید این اصول را بهخوبی پیادهسازی کنید، باید به چند نکته بسیار مهم توجه داشته باشید. مواردی که در ادامه معرفی میکنیم، از جمله مهمترین نکاتی هستند که باید برای تیم سازی در کسبوکار و پیاده کردن اصول کار تیمی به آنها توجه کنید:
- اعضای یک تیم باید باهم سازگار باشند و هیچ تضاد خاصی میان آنها نباشد.
- مصلحت و منافع تیم همواره در اولویت قرار بگیرد.
- اعضای تیم باید همدیگر را حمایت کنند و در هنگام مشکل هم تیمی خود را یاری کنند.
- برای نظم و انضباط تیم اهمیت زیادی قائل باشید.
- اعضای تیم باید به وظایف خود آگاه باشند.
- اعضای تیم باید هر لحظه آماده حل مشکلات باشند و در هنگام مواجهه با چالشهای سخت پشتکار بالایی نشان دهند.
- با رُشد شخصیت و توانایی هر یک از اعضاء تیم، مجموعه شما رُشد خواهد کرد.
- از به تکامل رسیدن هر نیروی انسانی در تیم ترسی نداشته باشید.
سخن پایانی
تیم سازی در کسبوکار یکی از روشها و استراتژیهای مهم برای رسیدن به دستاوردهای بزرگ است. بسیاری از افراد تصور میکنند که تیم سازی به استخدام کارکنان محدود میشود، اما انجام این کار جزئیات زیادی دارد که در صورت بیتوجهی به آنها نتیجه خاصی حاصل نمیشود. یکی از خدمات آکادمی پاکراه تیم سازی برای کسب و کارهای مختلف است که به نسبت شخصیت فردی صاحب کسب و کار، موقعیتی از بازار که در آن قرار دارند، محیط کسب و کار و بودجهای که اختصاص داده اند استخدام منابع انسانی و تیم سازی انجام میشود.
همچنین اگر در مورد نحوه تیم سازی برای کسبوکارها سوال خاصی دارید، از طریق بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید تا شما را راهنمایی کنیم.