در دنیای امروز که بیشتر افراد از تحصیلات آکادمیک یا دانشگاهی برخوردارند، مانند گذشته پیدا کردن یک شغل مناسب کار راحتی نیست. به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال راهاندازی و شروع کسبوکار خود هستند.
اگرچه راهاندازی یک کسبوکار میتواند نقطه آغازی برای پیشرفت یک نفر باشد، اما در ابتدا با چالشهای فراوانی همراه است که باعث میشود بسیاری از افراد علیرغم بیکاری یا راضی نبودن از شغلشان، جرئت شروع کسبوکار خود را نداشته باشند. ترس مهمترین عاملی است که مانع از شروع یک کسبوکار میشود. حال این سوال ایجاد میشود که چرا برای راهاندازی کسبوکار ترس داریم؟
در این مقاله از آکادمی کسب و کار پاکراه به بررسی دلایل ترس از شروع کسبوکار خواهیم پرداخت. بنابراین، اگر به دنبال پاسخ مناسب برای سوال مطرح شده و راههای غلبه بر ترس برای شروع کسبوکار خود هستید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
ترس از شروع کسبوکار
ترس یک احساس و ویژگی درونی است که ممکن است برای هر شخصی ایجاد شود. ترس، در واقع همان احساس دلشوره، اضطراب و نگرانی است که به دلایل مختلفی ایجاد میشود. بهعنوانمثال، ارتفاع، هواپیما، سوسک، موش، فیلمهای ترسناک و … از جمله عواملی هستند که باعث ایجاد اضطراب و نگرانی یا به عبارت بهتر ترس میشوند.
ترس و نگرانی زیاد از جمله عوامل بازدارنده مهم برای انجام هر کاری به شمار میروند، اما لزوما این بازدارندگی همیشه هم بد نبوده و حتی شاید مفید نیز باشد. علیرغم تفاوتهای زیادی که بین انسانها وجود دارد، برخی از ویژگیهایشان کموبیش با یکدیگر مشترک است. بهعنوانمثال، همه ما در طول روز رویاهای زیادی را در خیال خود مرور میکنیم و تصمیم میگیریم که برای رسیدن به آنها تلاش کنیم. شروع یک کسبوکار و موفقیت در آن، رویای بسیاری از افراد است که در خیال خود بارها و بارها آن را متصور شدهاند. دیگر ویژگی مشترک بین انسانها، ترس از شروع کار است.
اما چه دلایلی وجود دارد که باعث ایجاد ترس از شروع یک کار میشود؟ با توجه به اینکه شرایط زندگی انسانها با یکدیگر متفاوت است، دلایل مختلفی میتواند باعث ایجاد ترس در شروع یک کسبوکار شود. نباید این نکته را فراموش کرد که آگاهی از ترس و دلایل آن، اولین قدم برای مقابله با ترس است. در ادامه به بررسی این دلایل و راههای مقابله با آنها خواهیم پرداخت.
دلایل ترس از راهاندازی کسبوکار
در یک نظرسنجی جالب توجه از سوی شرکت بازاریابی HubSpot، از افراد خواسته شد تا دلایل یا ترسهایی که مانع شروع و راهاندازی کسبوکارشان شده است را بیان کنند. نتایج این نظرسنجی نشان داد که انسانها در برخی از ویژگیها با یکدیگر مشترک هستند. افراد شرکتکننده در این نظرسنجی 7 عامل را بهعنوان دلایل اصلی ایجاد ترس در شروع یک کسبوکار معرفی کردهاند؛ بنابراین میتوان این نتایج را با در نظر گرفتن یک درصد خطای جزئی به همه انسانها تعمیم داد. در ادامه این عوامل را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
1. از دست دادن درآمد ثابت
ترس از دست دادن درآمد ثابت، مهمترین عاملی بود که بیشتر افراد آن را بهعنوان ترس خود از شروع کسبوکار معرفی کردهاند. آنها معتقدند در صورت شروع یک کسبوکار به دلیل آنکه باید زمان زیادی را صرف آن کنند، ممکن است شغل خود را از دست بدهند.
اگر شما نیز شغل ثابتی دارید، اما به دنبال راهاندازی کسبوکار خود هستید و به دلیل ترس از دست ندادن درآمد ثابت خود، هنوز موفق به شروع کسبوکار خود نشدهاید؛ برای مقابله با این ترس باید این نکته را به طور پیوسته به خود یادآوری کنید که کسبوکار شخصی میتواند بهعنوان یک شغل جانبی باشد. یعنی آنکه در کنار شغل ثابتی که دارید، اوقات فراغت خود را صرف توسعه و پیشبرد کسبوکار خود کنید.
به این صورت شما میتوانید ضمن غلبه بر ترس خود، از استرس کاری خود بکاهید و تمرکز بیشتری بر روی هر دو کار داشته باشید. رعایت این موضوع باعث موفقیت در هر دو شغل میشود.
همین الان به تنظیمات موبایل خود نگاهی بیندازید و بررسی کنید که چقدر در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام وقت می گذرانید. آیا با مدیریت زمان نمی توان کار دوم را شروع کرد؟
2. شکست خوردن
ترس از شکست، دیگر عاملی است که شرکتکنندگان آن را بهعنوان ترس خود از شروع یک کسبوکار معرفی کردهاند. ترس از این موضوع که کسبوکار با شکست روبه رو میشود، باعث ناامیدی و از بین رفتن انرژی برای شروع کار میشود و میتواند شما را از حرکت به سمت جلو منع کند. این موضوع باعث میشود آرزوهایتان، تنها آرزو بمانند.
برای غلبه بر این ترس، فراموش نکنید که اشتباه کردن در روند زندگی همه افراد وجود دارد و اگر میخواهید اشتباهی انجام ندهید، نباید حرکت کنید و زندگی ثابت و یکنواختی داشته باشید. همچنین باید به خاطر داشته باشید که گاهی انجام برخی از همین اشتباهات است که تجربیات مهمی را به ما آموزش داده است.
با مدیریت بودجه، ریسک و دریافت مشاوره احتمال شکست را به حداقل برسانید و اگر هم شکست خوردید نوش جانتان! اکنون شما یک شکست خورده باتجربه هستید که قرار است از تجربیات خود برای شروع دوباره استفاده کنید و آن زمان است که به موفقیت نزدیک می شوید.
3. سرمایه و منابع اولیه
شرکتکنندگان نداشتن پول و سرمایه اولیه را بهعنوان سومین دلیل برای ایجاد ترس در شروع یک کسبوکار معرفی میکنند. بسیاری از افراد به دلیل آنکه از سرمایه کافی برخوردار نیستند، بدون هیچ تلاشی برای رسیدن به آرزوهایشان، آنها را کنار میگذارند.
اگر میخواهید بر این ترس خود غلبه کنید، باید بدانید که تنها افراد اندکی را میتوان پیدا کرد که با سرمایه زیاد کسبوکار خود را شروع کردهاند. نمیتوان از تاثیر سرمایه زیاد در رشد یک کسبوکار چشمپوشی کرد، اما باید گفت که این عامل، مهمترین دلیل موفقیت یک کسبوکار نیست.
اگر سرگذشت کارآفرینان موفق را مطالعه کنید، خواهید دید که بسیاری از این افراد کار خود را با اندکی سرمایه و از یک فضای کوچک شروع کردهاند و با تلاش فراوان توانستهاند به موفقیتهای کنونی دست یابند.
ایمان پاکراه بنیانگذار آیپی امداد در یک دفترکار 35 متری کار خود را شروع کرد و در همانجا پاسخگویی تلفن، حسابداری، مارکتینگ و … را انجام میداد.
4. عدم آگاهی از اطلاعات کافی
برخی دیگر از شرکتکنندگان، نداشتن اطلاعات و دانش کافی برای شروع یک کسبوکار را بهعنوان دلیل ترس خود در شروع کار معرفی کردهاند.
حتما شما هم چنین تجربه را داشتهاید که کاری را بدون دانستن روش انجامش شروع کنید و بهتدریج و در طی مسیر، فرایند انجام آن را یاد بگیرید؛ بنابراین اگر میخواهید کسبوکار خود را شروع کنید و عدم آگاهی از نحوه انجام کار به یک ترس و مانع بزرگ برای شما تبدیل شده است، این نکته را بهخاطر بسپارید که تنها از طریق شروع کردن است که میتوانید بر ترس خود غلبه کنید.
درواقع زمانی که شما در مسیر انجام یک کاری قرار نگرفته باشید، علاوه بر اینکه درک درستی از نیازهای بازار و مشتری ندارید، تلاشی نیز برای رفع موانع پیشرو انجام نخواهید داد، اما اگر کار خود را شروع کنید، راهحل موانع موجود را برای پیشرفت کسبوکار خود جستجو و پیدا خواهید کرد.
به قول ایمان پاکراه، باید از پاکاری به کارفرمایی رسید.
دو تا پیشنهاد برای مقابله با ترس از راهاندازی کسب و کار به دلیل عدم آگاهی از اطلاعات:
- اگر قرار است کسب و کاری را راه اندازی نمایید، به عنوان یک شاگرد، کارگر و یا حتی یک تماشاچی در دل کسب و کار مشابهی حتی به مدت یک ماه هم که شده حضور داشته باشید.
- کسب و کار خود را در ابعاد خیلی کوچک راه اندازی نمایید و با حداقل نیروی انسانی یا حتی بدون نیروی انسانی، بیشتر کارها را خودتان انجام دهید، تا از نیازهای مشتریان مطلع شوید و در آینده بتوانید نیروهای مناسبی را آموزش دهید و از وظایف آن ها به خوبی مطلع باشید.
5. تنها بودن
شرکتکنندگان این نظرسنجی معتقدند که عدم وجود یک یا چندین شریک تجاری برای شروع یک کار، میتواند باعث ایجاد ترس شود.
وجود همکار و شریک تجاری همان قدر که میتواند یک عامل پیشرونده باشد، در جهت عکس نیز میتواند عمل کند و بهعنوان یک مانع، شروع و ادامه یک کسبوکار را با چالش روبهرو کند. علاوه بر این، همیشه این آمار را به یاد داشته باشید که 52 درصد از شرکتهای موفق، تنها با یک موسس و بنیانگذار کار خود را شروع کردهاند.
بنابراین، در زمانی که ترس از نداشتن شریک و همکار به سراغ شما آمد، در کنار مزایا، معایب آن را نیز با خود مرور کنید تا بهراحتی بر این ترس غلبه کرده و پیروز شوید.
درست است که وجود شریک در کسب و کار به طرفین اعتماد به نفس میدهد، اما فراموش نکنید که در ادامه مسیر با چه مشکلاتی قرار است مواجه شوید. برای تنها نبودن از پشتیبانی خانواده خودتان استفاده نمایید تا در مواقع ضروری با حضور فیزیکی یا حتی دلگرمی های احساسی شما را یاری نمایند.
6. نداشتن مربی
شرکتکنندگان این نظرسنجی، نداشتن یک مربی را نیز بهعنوان عامل به وجود آورنده ترس در شروع یک کسبوکار معرفی کردهاند.
اگرچه تحقیقات نشان داده است که وجود یک مربی کاربلد میتواند بخشهای مختلف یک کسبوکار را متحول و تفاوتهای فاحشی را ایجاد کند، اما نداشتن آن در ابتدای مسیر چندان تاثیر قابل توجهی بر روی روند کار ندارد. درواقع نقش مربی برای یک کسبوکار از بعد از راهاندازی و شروع آن ظاهر میشود؛ بنابراین عدم وجود مربی در ابتدای راهاندازی یک کسبوکار، نباید باعث ایجاد ترس شده و از حرکت به سمت آغاز آن جلوگیری کند.
7. شرمساری از ترک محیط کار
برخی دیگر از شرکتکنندگان این نظرسنجی اظهار کردهاند از اینکه محیط کار فعلی خود را ترک کنند خجالت میکشند.
زمانی که شما تصمیم به انجام یک کار میگیرید نباید عواملی نظیر خجالت و شرمگین بودن، شما را از انجام آن منع کنند، چراکه شما با عقل و درایت خود به این نتیجه رسیدهاید که این کار میتواند برای شما مفید باشد. درواقع این موضوع را بهخاطر داشته باشید که شروع یک کسبوکار و حرکت در مسیر آن، مانند یک مسابقه است و اگر مایل به پیروزی هستید، نمیتوانید آن را نیمهکاره رها کنید یا به عقب بازگردید. درواقع شما یک مسیری را آغاز کردهاید که نیاز به تلاش بسیار زیادی دارد و برای انجام این تلاش، باید موانع مختلف را از پیش رو بردارید.
سایر دلایل ترس از شروع یک کسبوکار
علاوه بر موارد ذکر شده که حاصل نتایج یک نظرسنجی معتبر است، از لحاظ روانشناسی نیز دلایلی وجود دارند که در ابتدای راهاندازی کسبوکار موجب ایجاد ترس در وجود آدمی میشوند. برخی از این دلایل با موارد موجود در نظرسنجی مشابه هستند؛ بنابراین با چشمپوشی از موارد مشابه، سایر دلایل را میتوان بهصورت زیر برشمرد:
1. ترس از اینکه دیگران درباره ما چه خواهند گفت
در مسیر راهاندازی یک کسبوکار، تنها حرفهایی را که باید شنید و به آنها گوش داد، مشاوره در زمینه کسبوکار است. درواقع نباید برنامه و مسیر زندگی خود را با توجه حرفهایی که اطرافیان میزنند پیش برد.
2. کمکاری و تنبلی
پس از برنامهریزی دقیق، نباید در شروع و راهاندازی یک کسبوکار تعلل و تنبلی کرد، زیرا این تعلل باعث کاهش و از بین رفتن انرژی و همچنین ایجاد ترس از شروع میشود.
3. ترس از تغییر
تغییر یک وضعیت ثابت همیشه چالشبرانگیز بوده است. بسیاری از افراد علیرغم اینکه به دنبال راهاندازی کسبوکار هستند، از تغییر وضعیت و الگوهای ثابت زندگی خود گریزانند. این موضوع باعث ایجاد ترس نسبت به شروع یک کسبوکار میشود.
یادتان باشد، آنچه که انسانهای موفق و ناموفق را از یکدیگر متمایز میکند، شجاعت داشتن در تغییر وضعیت و شرایط فعلی است.
4. نداشتن اعتمادبهنفس
نمیتوانم این کار را انجام دهم؛ این عبارت، اولین جملهای است که بیشتر افراد بدون توجه به مهارتها و تواناییهایشان، اغلب در مواجه با یک کار بیان میکنند. عدم اعتمادبهنفس میتواند عامل بزرگی برای ایجاد ترس در ابتدای شروع یک کسبوکار باشد.
برای افزایش اعتمادبهنفس و غلبه بر ترس ناشی از آن، در ابتدا میبایست توانایی و مهارتهای خود را شناسایی کنید و به شناخت کاملی از خود در زمینههای مختلف برسید. این کار باعث میشود در مسیری قرار بگیرید که بیشترین توانایی را در آن دارید و با انجام کارهایی که در اجرای آنها توانمند هستید، اعتمادبهنفس خود را روزبهروز افزایش یابد.
برای جلوگیری از ترس راه اندازی کسب و کار چه اقداماتی باید انجام داد؟
تا اینجا با دلایل مختلف ترس از راهاندازی کسب و کار آشنا شدیم و هر کدام از دلایل را با نکاتی برای شما کابران آکادمی پاکراه شرح دادهایم. اما در این قسمت با جزئیات بیشتری به راهکارهایی برای جلوگیری از ترس راهاندازی کسب و کار خواهیم پرداخت.
1.بریز و بپاش ممنوع
قرار است یک کسب و کار را راهاندازی نمایید و آن را در آینده توسعه دهید، بنابراین در ابتدای مسیر بریز و بپاش ممنوع میباشد. زمانیکه به ره اندازی یک کسب و کار فکر میکنید، در ذهن خودتان تصویری از کسب و کارهای مشابه که موفق هم هستند را در ذهنتان ترسیم میکنید. این کسب و کارها از منابع انسانی، سخت افزاری و نرم افزاری کاملی برخوردار هتند، قرار نیست در ابتدای مسیر شما هم از تمامی این موارد برخوردار باشید و با حداقل امکانات هم میتوانید کسب و کار خودتان را راه اندازی نمایید.
2.کمالگرایی ممنوع
نه اینکه کمالگرایی بد باشد، اما آن روحیه کمالگرایی خود را در آبنده و در زمان توسعه کسب و کارتان بیدار نمایید، در ابتدای مسیر راهاندازی آن را خاموش کنید. اکثر کسب و کارهای موفق امروز در مسیر راه اندازی با نواقصی همراه بودند و هیچ کدامشان کامل نبودند. از پاسخگویی، بازاریابی تا حسبداری و الباقی کارها قرار نیست همه چیز به خوبی و خوشی همراه باشد، طبیعتا در ابتدای مسیر با آزمون و خطاهایی مواجه خواهید شد که هر کدام از این ها برای شما دستاورد بزرگی با نام تجربه به همراه خواهد داشت.
3.تقویت و حفظ روحیه
فرض کنید قرار است در المپیک یا یک مسابقه ورزشی شرکت کنید، تمامی مربیهای تراز اول دنیا به فکر حفظ روحیه آن ورزشکار هستند. تقویت و حفظ روحیه برای موفقیت در هر کاری اهمیت بالایی دارد. برای اینکه چالشهای راهاندازی یک کسب و کار را به حداقل برسانید تا بتوانید با ترسهای خود مقابله کنید به روحییه بالایی نیاز دارید. این روحیه را از اطرافیان خودتان تغذیه کنید. قبل از راهاندازی کسب و کار با خانواده، دوستان و کسانی که با آنها رابطه احساسی خوبی دارید، صحبت کنید و از ترسهای خودتان به آنها بگویید و از آنها بخواهید تا شما را از لحاظ روحی حمایت کنند.
توصیه نمی شود برای راه اندازی کسب و کاری با اطرافیان خود که تجربه ندارند مشورت کنید، زیرا اغلب با تفکر احساسی شما را راهنمایی می کنند و احتمال خطا افزایش می یابد.
4.از یک مشاور کمک بگیرید
یک مشاور کسب و کار می تواند چالش های شما را به حداقل برساند، ریسک های شما را مدیریت کند و با بودجه ای که در اختیار دارید، برنامه ای برای راه اندازی یک کسب و کار تهیه کند. اگر اهمیت مشاوره قبل از انتخاب همسر را میدانید، بنابراین بهتر است برای راه اندازی کسب و کار هم از مشاوره کمک بگیرید تا بتوانید به راحتی بر ترس خود غلبه کنید و هزینه کمتری برای چالش های پیش رو پرداخت کنید.
ما در آکادمی پاکراه معتقدیم که نمی توان از یک نسخه برای همه مشاغل استفاده کرد. برای ما مهم است که صاحب یک کسب و کار چه روحیه ای دارد و چه نگرش نسبت به بازار دارد. در زمان راه اندازی کسب و کار می توانید از خدمات مشاوره ای آکادمی پاکراه بهره مند شوید تا بر اساس دانش به دست آمده از شخصیت فردی شما برنامه ای با استراتژی مناسب برای ادامه مسیر شما ایجاد کنیم.
5.پشت پا زدن به همه چیز ممنوع
اگر کارمند هستید و قصد دارید یک کسب و کار را راه اندازی نمایید و ترس از دادن شغل خود را دارید، شما از شخصیت منطقی برخوردار هستید. پیشنهاد میکنیم که در این زمان به صورت موازی قدم بردارید، یعنی در کنار شغل کارمندی خود مدیریت زمان داشته باشید و در اوقات فراغت یا حتی مرخصی هایی که میگیرید، فرایند راه اندازی کسب و کار خودتان را شروع نمایید و تا موقعی که به درآمد زایی نرسیده اید و در سیر صعودی قرار نگرفته اید، شغل کارمندی خود را رها نکنید تا حداقل با درآمد شغل کارمندی نگران امرار معاش و هزینه های روزانه نباشید و با ذهنی آرام تر کسب و کار خودتان را راه اندازی نمایید. یادتان باشد که جیب خالی مانع بزرگی برای شما خواهد بود.
6.از تجربه دیگران استفاده نمایید
یا خودتان تجربه کنید و یا از تجربه دیگران استفاده کنید (اما در نهایت باید خودتان هم تجربه کنید.) اگر برای راه اندازی کسب و کار تجربه کافی دارید و قبلا با عنوان شاگرد، کارمند، کارگر یا همکار در آن کسب و کار فعالیت نموده اید، لازم است بدانید که یک قدم بزرگ از کسانی که تجربه ای ندارند جلوتر هستید.
اگر ترس شما از این است که بدون تجربه می خواهید یک کسب و کار راه اندازی کنید، باید بدانید که ترس شما منطقی است. پیشنهاد می شود قبل از شروع هر کسب و کاری حداقل از نمونه های مشابه تجربه کسب کنید و به عنوان کارگر، کارمند، همکار و یا حتی تماشاچی در آن کسب و کار مشابه برای کسب اطلاعات حضور داشته باشید. اگر نمی توانید موقعیت شغلی برای تجربه در آن محیط کسب و کار به دست آورید، به عنوان مشتری در مشاغل مشابه حضور داشته باشید و روند کار را بررسی کنید.
7.تا میتوانید تحقیق و بیزینس مدل تهیه کنید
درباره همه چیز تحقیق کنید در مورد مشتری، منابع انسانی، منابع سخت افزاری و نرم افزاری، محیط کار و هر آنچه که لازم است تحقیق کنید. مشتری چه می خواهد؟ چرا قرار است به بازار اضافه شوید؟ تفاوت شما چیست؟ با چه هزینه هایی روبرو خواهید شد؟ بودجه اولیه شما چقدر است؟ کدام بازاریابی برای شما مناسب است؟ و … پاسخ همه سوالات را بیابید و در نهایت یک مدل کسب و کار ایجاد کنید.
8.از گوشه بازار شروع کنید
در نیچ مارکتینگ یا بازاریابی گوشه ای به آن قسمت از بازار پاسخ داده می شود که خلأ دارد و به درستی پاسخ داده نشده است. به عنوان فردی که قصد راه اندازی کسب و کاری را دارید و از آن می ترسید، باید مدیریت ریسک انجام دهید و در جاهایی از بازار حضور داشته باشید که رقابت کمتر است.
9.آینده را به چند بخش تقسیم نمایید و قدم های کوچک بردارید
آینده نگری کار درستی است. اما برای کسی که از راهاندازی یک کسبوکار میترسد، نباید آینده را در سالهای طولانی ببیند. برای غلبه بر ترس خود، باید با تعیین اهداف کوچکتر آینده را نزدیکتر ببینید و گامهای کوچکتری برای رسیدن به آن بردارید. برای مثال اگر کارمند هستید و قرار است کسب و کار خود را راه اندازی کنید، هدف اولیه خود را تمرکز 100 درصدی روی کسب و کار خود و استعفا از شغل قبلی خود در نظر بگیرید و هدف بعدی خود را جذب نیروی انسانی قرار دهید. برای رسیدن به آینده ای روشن، نمونه های کسب و کار موفق خود را در گوشه ای از ذهن خود قرار دهید و برای رسیدن به آن آینده، اهداف کوچکتری ترسیم کنید و قدم های کوچک و منطقی تری بردارید.
چه کسانی باید از شروع یک کسب و کار بترسند؟ و نباید کسب و کاری را راه اندازی کنند؟
واقعیت این است که هیچ کس نباید از شروع یک کسب و کار به طور کلی بترسد. ترس از شکست، عدم اطمینان، و مسئولیتپذیری بخشی طبیعی از این فرایند است. اما اینکه آیا کسی باید کسب و کاری را راه اندازی کند یا خیر، به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- علاقه و انگیزه: اگر به ایدهای علاقهمند نیستید یا انگیزهی کافی برای پیگیری آن ندارید، ممکن است در مسیر موفقیت با چالشهای جدی روبرو شوید.
- مهارتها و دانش: داشتن مهارتهای لازم برای مدیریت کسب و کار، از جمله مهارتهای مالی، بازاریابی و مدیریت منابع انسانی، بسیار مهم است. اگر در این زمینهها ضعف دارید، بهتر است قبل از شروع کسب و کار، آموزشهای لازم را ببینید.
- سرمایه: هر کسب و کاری به سرمایهای نیاز دارد. اگر سرمایه کافی در اختیار ندارید، میتوانید از روشهای مختلفی مانند جذب سرمایهگذار، وام گرفتن یا شروع کسب و کار با بودجه کم استفاده کنید.
- تفاوتپذیری: بازار رقابتی است و برای موفقیت باید بتوانید محصول یا خدمتی متفاوت و با ارزش ارائه دهید.
- انعطافپذیری: شرایط بازار همیشه ثابت نیست و شما باید بتوانید خود را با تغییرات وفق دهید.
- پایداری: آیا برای تحمل فشارها و چالشهای اولیهی کسب و کار آماده هستید؟ آیا میتوانید در صورت شکست، دوباره تلاش کنید؟
کسانی که نباید کسب و کاری را راه اندازی کنند:
- افرادی که از ریسک کردن میترسند و به دنبال امنیت شغلی هستند.
- افرادی که صبر و حوصلهی کافی برای رسیدن به موفقیت ندارند.
- افرادی که به دنبال کسب درآمد سریع و آسان هستند.
- افرادی که به ایدههای خود اطمینان ندارند.
- افرادی که نمیتوانند با شکست کنار بیایند.
به طور کلی، اگر شما:
- علاقهمند به یک ایده هستید.
- مهارتها و دانش لازم را دارید.
- آمادهی ریسک کردن هستید.
- انعطافپذیر و صبور هستید.
- به خودتان و ایدهتان ایمان دارید.
میتوانید با اطمینان بیشتری کسب و کار خود را شروع کنید.
قبل از شروع هر کسب و کاری، بهتر است یک طرح کسب و کار دقیق تهیه کنید تا بتوانید ریسکها را کاهش داده و شانس موفقیت خود را افزایش دهید.
سخن پایانی
ترس، یکی از موانع مهم برای انجام کارهای مختلف است. شاید بتوان ترس را به عنوان مهمترین عامل بازدارنده در شروع و راهاندازی یک کسبوکار معرفی کرد. علیرغم اینکه ترس از شروع کار، یک ویژگی مشترک بین انسانها به شمار میرود، اما عوامل ایجادکننده ترس، با توجه به شرایط و شخصیت افراد، متفاوت هستند.
بر اساس نتایج یک نظرسنجی، بیشتر افراد از دست دادن درآمد ثابت خود را بهعنوان مهمترین عاملی معرفی کردهاند که باعث ایجاد ترس در شروع یک کسبوکار میشود. علاوه بر این مورد، عوامل دیگری نیز وجود دارند که باعث ایجاد ترس در شروع یک کسبوکار میشوند. در این مقاله، به بررسی این عوامل و راهکارهای مقابله با آنها پرداخته شد.
به نظر شما چه دلایل دیگری میتواند برای ایجاد ترس در شروع و راهاندازی یک کسبوکار وجود داشته باشد؟ آیا شما توانستهاید بر ترسهای خود غلبه و کسبوکار خود را شروع کنید؟