زمان مطالعه: 17 دقیقه

آیا می‌دانستید که ویدئوها می‌توانند تا ۱۲۰۰% بیشتر از متن، به جذب مخاطب کمک کنند؟ این آمار تنها یکی از دلایل اهمیت ویدئو مارکتینگ در استراتژی‌های بازاریابی مدرن است. در واقع، هیچ استراتژی به اندازه ویدیو مارکتینگ برای آموزش، جلب مشتریان و ارائه برندینگ کارساز و موثر نیست. درعین‌حال، تولید ویدئو بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر و آسان‌تر از برخی روش‌های دیگر بازاریابی و تبلیغات محسوب می‌شود. درحال‌حاضر، تهیه ویدئوهای با کیفیت حتی با گوشی هوشمند نیز امکان‌پذیر است، بااین‌حال، همچنان نکات ظریفی وجود دارد که بازاریابی ویدیویی را پیچیده می‌کند. با دانستن این نکات خواهید توانست به‌راحتی بازاریابی خودتان را داشته باشید و برندتان را به بهترین نحو مطرح کنید. در این مقاله از آکادمی کسب و کار پاکراه قصد داریم درباره اهمیت بازاریابی ویدئویی، مزایا، استراتژی مناسب، روش ساخت ویدیو برای بازاریابی موثر، بهترین پلتفرم‌ها و شیوه تجزیه و تحلیل آن‌ها صحبت کنیم. از شما دعوت می‌کنیم تا آخر با ما همراه باشید.

استراتژی‌ نوینی به‌نام ویدئو مارکتینگ

تصویرپردازی ابزارهای ویدیو مارکتینگ به‌صورت کارتونی در پس‌زمینه آبی

ویدیو مارکتینگ چیست؟

ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدئویی یک استراتژی پویا است که با کمک محتوای ویدیویی قانع‌کننده و جذاب توسط کسب‌وکارها برای تبلیغ محصولات، خدمات یا نام تجاری استفاده می‌شود. این رویکرد بازاریابی از قدرت داستان‌سرایی بصری برای جذب مخاطبان، انتقال سریع اطلاعات و هدایت کنش بیننده استفاده می‌کند و می‌تواند به افزایش آگاهی از برند، افزایش تبدیل و افزایش تعامل مشتریان کمک کند.

اهمیت بازاریابی ویدئویی

معرفی ویدیو مارکتینگ به‌طور جدی از سال 2005 با راه‌اندازی یوتیوب آغاز و به‌تدریج به یکی از محبوب‌ترین روش‌های بازاریابی در جهان تبدیل شد. درحال‌حاضر، 31 درصد از بازاریابان از این تکنیک برای افزایش فروش محصولات استفاده می‌کنند. وب‌سایت‌ها با افزودن ویدیوهای تبلیغاتی شاهد بهبود امتیازدهی موتورهای جستجو (سئو) و قرار گرفتن در رده‌های بالا هستند، چون بازاریابی ویدیویی باعث افزایش زمان حضور بازدیدکنندگان روی صفحه می‌شود.

بیش از 60 درصد از بازاریابان می‌گویند که با کمک این روش هزینه جذب مشتری آن‌ها افزایش یافته و ویدئوها توانسته‌اند نه تنها جهت بازار، بلکه ذائقه مصرف‌کنندگان را نیز تغییر دهند. از سوی‌ دیگر، بازاریابی ویدئویی برای کاربران موبایلی هم جذاب است. مطالعات نشان می‌دهند 77 درصد از کاربران اینترنت از تلفن هوشمند یا تبلت برای تماشای ویدیوهای آنلاین استفاده می‌کنند.

در دنیای دیجیتال مارکتینگ، قدرت محتوای ویدئویی به‌طور فوق‌العاده‌ای آشکار می‌شود و درحال‌حاضر در 55 درصد از جستجوهای کلیدواژه، تقاضا برای مشاهده محتوای ویدیویی وجود دارد که یک تغییر واضح در نحوه اولویت‌بندی الگوریتم‌های جستجوی محتوا را نشان می‌دهد. مطالعات نشان می‌دهند 96 درصد از بازاریابان، ویدیو را بخشی ضروری از استراتژی بازاریابی خود می‌دانند و 91 درصد از آن به‌عنوان یک ابزار کلیدی استفاده می‌کنند، به‌طوری‌که کسب‌وکارها شاهد افزایش 15 درصدی استریم ویدیو (پخش آنلاین ویدیو) و افزایش 44 درصدی در کل زمان تماشا در سال 2023 بوده‌اند.

همچنین، ویدیو مارکتینگ برای حوزه آموزش و اعتمادسازی برندها نیز یک سبک عالی ارائه می‌دهد. در سال 2023 ویدئوهای آموزشی جذاب‌ترین نوع محتوای تولیدشده ارزیابی شده‌اند که نشان‌دهنده ترجیح مخاطبان برای یادگیری در مورد محصولات یا کسب اطلاعات است که لزوماً نیاز به سرمایه‌گذاری قابل توجه ندارد. به‌همین دلیل، حدود 40 درصد از کسب‌وکارها به‌طور مداوم داده‌های ویدیویی خود را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا بهترین بازخورد را از مشتریان بگیرند.

با توجه به موارد گفته‌شده، آینده بازاریابی ویدئویی بسیار روشن به‌نظر می‌رسد و پیش‌بینی می‌شود که مخاطبان بدون در نظر گرفتن ارزش تولید آن، همچنان با محتوای مفید درگیر باشند. همچنین انتظار می‌رود که ادغام ابزارهای هوش مصنوعی در تولید ویدیو نیز این فرآیند را ساده‌تر کرده و آن را برای بازاریابان کارآمدتر کند.

محتوای ویدیویی تبلیغاتی

مردی که فکر می‌کند چطور می‌تواند از ترکیب عکس یک زن درکنار دریا، یک غذای گوشتی و پالت رنگ مو محتوای ویدئویی تبلیغاتی بسازد

تحلیل داده‌ها در ویدیو مارکتینگ

بازاریابی ویدیویی نحوه ارتباط کسب‌وکارها با مخاطبان خود را تغییر داده است و از قدرت داستان‌گویی بصری برای تأثیرگذاری بر رفتار مصرف‌کننده و تصمیم‌گیری استفاده می‌کند. اما در عصری که ترجیحات مصرف ویدیو دائماً در حال تغییر است، دانستن آخرین داده‌ها به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا استراتژی‌های خود را برای برآورده کردن مؤثر خواسته‌های مصرف‌کننده تنظیم کنند.

آمارهای کلیدی بازاریابی ویدیویی از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی که بر اثربخشی آن در جذب بینندگان، تقویت یادآوری برند و ایجاد پایگاه مشتریان وفادار تاکید می‌کند، در جدول زیر ارائه شده‌اند. شما می‌توانید با کمک گرفتن از این داده‌ها، استراتژی برند خود را تقویت و محتوای تاثیرگذاری ایجاد کنید که بهترین نتایج را به همراه داشته باشد.

جدول آمارهای کلیدی ویدیو مارکتینگ در سال 2024:

موضوع مورد بررسی درصد برآوردشده میزان اهمیت
انتشار ویدیوهایی برای برجسته کردن نقش کسب‌وکارها در جذب مخاطب 91 درصد بسیار مهم
تغییر جهت کسب‌وکارها به سمت بازاریابی ویدئویی در سال 2024 68 درصد بسیار مهم
برترین و مورداعتمادترین پلتفرم یوتیوب است 90 درصد بسیار مهم
تمایل به ویدیوهای لایو اکشن برای اعتبار یافتن در نظر مخاطب 48 درصد مهم
بازاریابان اعتقاد دارند که بازاریابی ویدیویی بازگشت سرمایه (ROI) خوبی را فراهم و اثربخشی آن را در معیارهای مختلف عملکرد برجسته می‌کند. 90 درصد بسیار مهم
متوسط میزان بودجه تخصیص‌داده شده به ویدئو مارکتینگ 21 تا 30 درصد درآمد کسب‌وکارها است 80 درصد بسیار مهم
بازاریابان افزایش کنجکاوی مخاطب را به استفاده از محتوای ویدیویی نسبت می‌دهند. 87 درصد بسیار مهم
مصرف کنندگان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد یک محصول یا خدمات، یک ویدیوی تبلیغاتی را تماشا کرده‌اند. 91 درصد بسیار مهم
ویدیو مستقیماً فروش را افزایش داده است و در تصمیم‌گیری خرید موثر است. 87 درصد بسیار مهم

مزایای بازاریابی ویدئویی

بازاریابی ویدئویی فقط یک تاکتیک بازاریابی مدرن نیست، بلکه یک استراتژی ضروری است که مزایای متعددی را برای کسب‌وکارها با هدف تقویت حضور و تعامل برندشان ارائه می‌دهد.

مزایای بازاریابی ویدئویی

برخی از مزایای ویدیو مارکتینگ، عبارتند از:

  • افزایش تعامل و حفظ مشتریان: ویدئوها در جلب و حفظ توجه بینندگان موثر هستند و برخلاف متن یا تصاویر ایستا، می‌توانند یک داستان را از طریق حرکت و صدا، منتقل و حواس مختلف را درگیر کنند که به بهبود حفظ پیام کمک می‌کند.
  • افزایش عملکرد سئو: گنجاندن محتوای ویدیویی در وب‌سایت می‌تواند تأثیر مثبتی بر رتبه‌بندی موتور جستجو داشته باشد. موتورهای جستجو مانند گوگل اغلب محتوایی را در اولویت قرار می‌دهند که تعامل کاربر و زمان ماندن در وب‌سایت را افزایش می‌دهد و ویدئوها در این زمینه موثر هستند.
  • نرخ تبدیل بالاتر: ویدیوها می‌توانند مستقیماً به فروش منجر شوند و درک بهتری از یک محصول ارائه می‌دهند که در نتیجه آن، تصمیم خرید برای مشتریان آسان‌تر می‌شود. ویدئوها با نمایش مؤثر مزایا و کاربردهای واقعی یک محصول یا خدمات می‌توانند بر رفتار مشتریان تأثیر قابل توجهی بگذارند و به نرخ تبدیل بالاتری منجر شوند.
  • تطبیق‌پذیری در چندین کانال: محتوای ویدیویی می‌تواند در پلتفرم‌های مختلف بارگزاری شود. این سازگاری، ویدیو مارکتینگ را به یکی از قدرتمندترین ابزارها در زرادخانه بازاریابی تبدیل می‌کند که می‌تواند مشتریان را جذب و درگیر کند.
  • افزایش اعتماد و اعتبار مشتری: ویدئوها به کسب‌وکارها اجازه می‌دهند تا به‌صورت شفاف، اعتمادسازی کنند. آن‌ها بستری را برای کسب‌وکارها فراهم می کنند تا نه تنها بگویند، بلکه نشان دهند که چگونه به وعده‌های خود عمل کنند، که در ایجاد اعتماد و وفاداری مشتری بسیار مهم است.
  • تنوع ویدئوهای بازاریابی: بازاریابی ویدئویی می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد که هرکدام اهداف خاصی را دنبال می‌کنند و بخش‌های مختلف ذهن مخاطب را هدف قرار می‌دهند.

انواع ویدئو مارکتینگ

در ادامه به معرفی انواع ویدیو مارکتینگ خواهیم پرداخت:

  • ویدیوهای توضیح‌دهنده: ویدیوهای توضیح‌دهنده یک نمای کلی سریع از یک محصول، خدمات یا یک ایده پیچیده را در قالبی قابل هضم ارائه می‌دهند و برای استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناوری که نیاز به معرفی مفاهیم یا محصولات نوآورانه دارند، کاربرد دارند.
  • دموی محصول: دموی محصول نشان می‌دهد که یک محصول چگونه کار می‌کند و مزایای آن چیست. این نوع ویدیو برای شرکت‌های نرم‌افزاری، تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی و هر کسب‌وکاری که عملکرد محصول در آن مشخص نیست، ایده‌آل است. دموها می‌توانند به کاهش تردید مشتری کمک کنند و احتمال خرید را افزایش دهند.
  • ویدئوی رضایت کاربران: مشتریان واقعی که تجربیات خود را به اشتراک می‌گذارند، می‌توانند اعتبار و اعتماد را به یک برند بیافزایند. این نوع ویدئو برای مشاغل خدمات‌گرا مانند مشاورین املاک و خدمات حرفه‌ای بسیار موثر است.
  • ویدیوهای آموزشی: ویدیوهای آموزشی راهنمایی‌های گام به گام در مورد نحوه استفاده از محصولات یا خدمات ارائه می‌دهند و به‌ویژه برای کسب‌وکارهایی مانند صنایع چوب و مبلمان، حوزه‌های فناوری یا سرگرمی مفید هستند.
  • لایو استریم: لایو استریم به تعاملات بی‌درنگ کمک می‌کند که برای برای شرکت‌های رسانه‌ای، سازمان‌دهندگان رویدادها و اینفلوئنسرها مناسب است. به این ترتیب، کسب‌وکارها می‌توانند حس فوریت و انحصار را ایجاد و تعامل فوری‌تر بینندگان را تشویق کنند.
  • مصاحبه‌ها: مصاحبه با رهبران فکری یا چهره‌های داخلی شرکت می‌تواند به محتوا عمق دهد. این نوع ویدیو برای پلتفرم‌های آموزشی و خدمات مشاوره‌ای ارزشمند است.
  • ویدیوهای انیمیشنی: این ویدئوها برای توضیح مفاهیمی استفاده می‌کنند که ممکن است انتقال آن‌ها با ویدئوهای سنتی دشوار یا غیرممکن باشد و برای مشاغلی که با خدمات یا مفاهیم انتزاعی سروکار دارند، عالی است. انیمیشن می‌تواند ایده‌های پیچیده را ساده کند و آن‌ها را برای مخاطبان بیشتری در دسترس قرار دهد.

یک دوربین فیلمبرداری و یک میکروفون در مقابل زنی در پس زمینه محو و تار که به سمت دوربین لبخند می‌زند

یک دوربین فیلمبرداری و یک میکروفون در مقابل زنی در پس زمینه محو و تار که به سمت دوربین لبخند می‌زند

چگونه یک استراتژی بازاریابی ویدئویی ایجاد کنیم؟

اولین گام برای ایجاد ویدیو مارکتینگ این است که اهداف خود را مشخص کنید و سپس:

  1. مخاطبان هدف خود را انتخاب کنید و بدانید که آن‌ها وقت خود را در کجا می‌گذرانند.
  2. یک جدول زمانی و بودجه‌بندی برای ویدیوی خود تعیین کنید.
  3. بهترین پلتفرم را برای توزیع ویدیوی خود انتخاب کنید.
  4. پیام‌رسانی را توسعه دهید و انواع ویدیوهای مناسب را برای شخصیت‌های خود انتخاب کنید.
  5. تصمیم بگیرید که کدام معیارها را می خواهید پیگیری و آن را تحلیل کنید.

استراتژی بازاریابی ویدیویی

اولین چیزی که باید درباره استراتژی‌سازی برای شروع مسیر ویدیو مارکتینگ بدانیم این است که مصرف‌کنندگان در این مرحله در حال شناسایی چالش‌های خود هستند و تصمیم می‌گیرند که آیا باید به‌دنبال راه حل باشند یا خیر. بنابراین، ویدیوها باید با مشکلات آن‌ها، همدلی و راه حل احتمالی را معرفی کنند. به این ترتیب، اعتمادسازی صورت می‌گیرد.

نمونه‌هایی از بهترین ویدئوها در این زمینه، عبارتند از:

  • ویدیوهای کوتاهی که شخصیت برند شما را نشان می‌دهند.
  • ویدئوهای رهبری فکری که منبعی برای اخبار و اطلاعات کسب‌وکار هستند.
  • ویدئوهایی که ارزش‌ها و مأموریت شما را به اشتراک بگذارند.
  • ویدیوهایی که نکات مرتبطی را برای حل مشکل مخاطب ارائه می‌دهند.

هنگامی که مخاطبان خاص به مخاطبان بالقوه تبدیل شدند، زمان آن رسیده که به مشتریان واقعی تبدیل شوند. در این مرحله، کاربر گزینه‌های خود را می‌سنجد و در مورد خرید تصمیم می‌گیرد.

ویدئوها می‌توانند نحوه عملکرد یک محصول را توضیح دهند و احساسات را به روش‌هایی برانگیزند که روش‌های دیگر قادر به این کار نیستند. بنابراین، باید به تجربه مشتریان از محصول یا خدمات ارزش داده شود تا احساس لذت به آن‌ها دست دهد. همچنین، بهتر است در ویدئو مارکتینگ به مشتریان اجازه داده شود تا درمورد تجربه‌شان بگویند یا خودشان برند موردنظر را تبلیغ کنند و به این ترتیب، ویدئو باعث پذیرش برند خواهد شد.

برای اینکه بفهمید چه استراتژی‌های بازاریابی ویدیویی واقعا کارکرد دارند، در درجه اول باید عملکرد خود را اندازه‌گیری کنید و معیارهایی مانند نمایش ویدیو، نرخ کلیک و تبدیل را بررسی نمایید. مثلا می‌توانید نقاط عطف خاصی را در ویدیوها ایجاد کنید و ببینید آیا کاربر روی ویدئو می‌ماند و آن را تماشا می‌کند یا خیلی زود از تماشای آن منصرف می‌شود؟ این داده‌ها به شما می‌گویند که آیا لازم است ویدیوی خود را کوتاه یا اسکریپت را اصلاح کنید تا کاربر احساس بهتری داشته باشد یا باید اقدامات دیگری انجام دهید.

بهتر است با 3 تا 5 ویدیو شروع کنید و بعد از چند هفته ببینید مخاطبان شما با کدام ویدیوها بیشترین تعامل را داشته‌اند. دانستن اینکه مخاطب از چه نوع محتوایی بیشتر لذت می‌برد، به شما کمک می‌کند تا استراتژی خود را اصلاح کنید. و در نهایت، به یاد داشته باشید که کاربران با کدام ویدیوها بیشتر تعامل دارند و استراتژی خود را بر اساس بازخورد آن‌ها تنظیم کنید.

آموزش استراتژی ویدیو مارکتینگ به زبان ساده با مثال‌های جذاب

فرض کنید می‌خواهید یک فروشگاه لباس آنلاین راه‌اندازی کنید. برای اینکه مردم از وجود فروشگاهتان باخبر شوند و لباس‌هایتان را بخرند، چه کارهایی انجام می‌دهید؟ یکی از بهترین راه‌ها، استفاده از ویدیو است. اما فقط ساختن یک ویدیو کافی نیست. شما باید یک استراتژی ویدیو مارکتینگ داشته باشید تا ویدیوهایتان موثر واقع شوند.

به زبان ساده، استراتژی ویدیو مارکتینگ یعنی یک نقشه راه برای استفاده از ویدیو برای رسیدن به اهداف بازاریابی‌تان. این نقشه به شما می‌گوید چه ویدیوهایی بسازید، برای چه کسانی بسازید، کجا نمایش دهید و چطور نتیجه‌شان را اندازه‌گیری کنید.

مثال فروشگاه لباس:

فرض کنید می‌خواهید با ویدیو مارکتینگ، لباس‌های جدید تابستانی‌تان را به فروش برسانید.

  • هدف: افزایش فروش لباس‌های تابستانی و شناخته شدن برند.
  • مخاطب: خانم‌های جوان و علاقه‌مند به مُد.
  • ویدیو: ویدیویی جذاب از یک مدل که لباس‌های جدید را در مکان‌های مختلف و با سبک‌های مختلف می‌پوشد.
  • پلتفرم: اینستاگرام، یوتیوب و تیک‌تاک.
  • پیام: لباس‌های ما راحت، شیک و مناسب برای هر موقعیتی هستند.
  • اندازه‌گیری: تعداد بازدیدها، تعداد لایک‌ها، کامنت‌ها و تعداد فروش بعد از انتشار ویدیو.

آموزش استراتژی ویدیو مارکتینگ فروشگاه لباس

مراحل ساخت یک استراتژی ویدیو مارکتینگ:

  • هدف‌گذاری: مشخص کنید که می‌خواهید با ویدیو به چه چیزی برسید. افزایش آگاهی از برند، افزایش فروش، جذب مشتری جدید و…
  • شناسایی مخاطب: بدانید که می‌خواهید با ویدیوهایتان با چه کسانی صحبت کنید. سن، جنسیت، علایق، مشکلات و… مخاطبان خود را بشناسید.
  • ایجاد محتوا: ویدیوهایی بسازید که برای مخاطب جذاب و مرتبط باشد. از داستان‌سرایی، طنز، آموزش و… استفاده کنید.
  • انتخاب پلتفرم: ویدیوهایتان را در پلتفرم‌هایی منتشر کنید که مخاطبانتان بیشتر در آن حضور دارند.
  • توزیع: ویدیوهایتان را با استفاده از تبلیغات، اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی و… به دست مخاطبان برسانید.
  • اندازه‌گیری و بهبود: نتایج ویدیوهایتان را اندازه‌گیری کنید و بر اساس آن، استراتژی خود را بهبود بخشید.

مثال‌های دیگر:

  • یک آموزشگاه زبان می‌تواند ویدیوهایی از کلاس‌های آنلاین خود منتشر کند.
  • یک رستوران می‌تواند ویدیوهایی از غذاهای خوشمزه خود و پشت صحنه آشپزخانه منتشر کند.
  • یک شرکت نرم‌افزاری می‌تواند ویدیوهایی آموزشی در مورد محصولات خود تولید کند.

چطور یک ویدئو مارکتینگ عالی داشته باشیم؟

مهم‌ترین گام برای بازاریابی ویدیویی داشتن یک سناریوی جذاب است و اگر این گام را دست کم بگیرید، احتمالاً مخاطبان خود را در این راه از دست خواهید داد. شما نباید بیننده را مجبور کنید تا آخر ویدئو منتظر بماند تا هدف شما را متوجه شود. اغلب کاربران حوصله ماندن طولانی برای گرفتن پیام را ندارند، پس حتماً پیامتان را در همان ابتدا قرار دهید که هدف ویدیوی شما را مشخص کند.

زبان ویدئو باید واضح، آرام و محاوره‌ای باشد. پیشنهاد می‌کنیم از ساختارهای پیچیده و جملات سنگین اجتناب کنید. دقت داشته باشید که کلمات، روی کاغذ با زمانی که با صدای بلند خوانده می‌شوند، متفاوت به‌نظر می‌رسند. بنابراین، قبل از شروع فیلمبرداری، جدولی از جملات فیلمنامه تنظیم کنید و به بازیگران جلوی دوربین بدهید تا بخوانند. هدف از خواندن جدول جملات این است که پیچیدگی‌های فیلمنامه را هموار کند.

بهتر است یک استودیوی شخصی داشته باشید و ممکن است به دوربین، سه‌پایه، چراغ، میکروفون و موارد دیگر هم نیاز پیدا کنید که الزاما نباید گران‌قیمت باشند. بسیاری از دوربین‌ها دارای یک میکروفون داخلی برای ضبط صدا هستند اما برای داشتن کیفیت بهتر می‌توانید روی تجهیزات صوتی مناسب نیز سرمایه‌گذاری کنید.

نورپردازی 3 نقطه‌ای، یک تنظیم سنتی شامل 3 منبع نورانی است که به‌صورت استراتژیک در اطراف سوژه قرار گرفته‌اند. این رویکرد نور ملایمی ایجاد می‌کند که باعث می‌شود سوژه‌ها جلوی دوربین به بهترین شکل ظاهر شوند. انواع مختلف نور، رنگ‌های متفاوتی دارند. به‌عنوان مثال، لامپ‌های رشته‌ای دارای رنگ گرم و چراغ‌های فلورسنت دارای رنگ سرد هستند.

ترکیب‌بندی و چیدمان مناسب نیز یکی از راه‌های ایجاد یک ویدیوی بصری قدرتمند است. قانون یک سوم، یک تکنیک ترکیب‌بندی ساده است که می‌تواند ویدیوهای شما را بهبود بخشد. قبل از شروع ضبط، باید تعادل رنگ سفید را نیز با توجه به تنظیمات دوربین تنظیم کنید. سایر جزئیاتی که نباید از یاد ببرید، به‌صورت زیر هستند:

  • به یک برنامه اصولی پایبند باشید.
  • به چیزهای کوچک توجه کنید. به‌عنوان مثال، مطمئن شوید که همه میکروفون‌ها روشن هستند و مراقب هرگونه تغییرات نور باشید.
  • هر بخش را چندین بار ضبط و آزمایش کنید.
  • قبل از آپلود ویدئو با یک متخصص، مشورت و اشکالات احتمالی را بازبینی کنید.

پلتفرم های میزبانی ویدیو

بسترهای زیادی برای میزبانی ویدیوها در ویدیو مارکتینگ وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

پلتفرم‌های خارجی

پلتفرم های خارجی میزبانی ویدیو

یوتیوب:

یوتیوب بزرگ‌ترین پلتفرم میزبانی ویدیو، دومین پلتفرم جستجو و پربازدیدترین وب‌سایت در جهان است. روزانه بیش از 5 میلیارد ویدیو در یوتیوب تماشا می‌شوند. همچنین آپلود ویدیوها در YouTube و بهینه‌سازی آن‌ها برای جستجو رایگان است.

Vimeo:

مخاطبان Vimeo بسیار کمتر از YouTube هستند اما در عوض، تبلیغات و پیام‌های بازرگانی کمتری نیز در این پلتفرم وجود دارد که حس بهتری به کاربران می‌دهد. همچنین، محتوای حرفه‌ای بیشتر ویدیوها در Vimeo نسبت به YouTube کیفیت بالاتری دارند و مخاطبان این پلتفرم احتمالا حرفه‌ای‌تر هستند. حساب‌های پریمیوم این پلتفرم فضای ذخیره‌سازی بیشتر، تجزیه و تحلیل پیشرفته، پشتیبانی مشتری، سفارشی‌سازی ویدئو، دسترسی به ابزارهای ردیابی و موارد دیگر را فراهم می‌کنند.

ویدیارد:

Vidyard یک پلتفرم ویدیویی آنلاین برای تجارت است که ابزارهایی را برای ایجاد، میزبانی و به اشتراک‌گذاری ویدیوها ارائه می‌دهد تا تیم‌های فروش و خدمات را قادر به ارتباط با مشتریان کند. این پلتفرم به شما امکان می‌دهد محتوای ویدیویی را به چندین کانال آنلاین، ارسال و به‌روزرسانی کنید. همچنین، این پلتفرم ابزارهای تجزیه و تحلیل بینش بینندگان را نیز به شما ارائه می‌دهد. این داده‌ها می‌توانند مستقیماً به نرم‌افزار اتوماسیون بازاریابی یا CRM شما متصل شوند. به‌عنوان مثال، اگر مشتری موردنظر شما آخرین ویدیوی موردی را مشاهده کند، فوراً به شما اطلاع می‌دهند.

اینستاگرام:

استراتژی اینستاگرام اولویت دادن به ویدیو مارکتینگ است و این موضوع آن را به یک پلتفرم عالی برای کسب‌وکارهای خرد و کلان تبدیل کرده است. برای تحت تاثیر قرار دادن کاربران اینستاگرامی، چیزی را پیشنهاد دهید که برایش ارزش قائل هستند.

لینکدین:

کاربران لینکدین عاشق ویدیو هستند و این پلتفرم حرفه‌ای عمدتا برای معرفی صاحبان مشاغل به یکدیگر طراحی شده است. بنابراین، بهتر است در این پلتفرم با کمک ویدئوها کسب‌وکارتان را معرفی کنید و تجربیاتتان را با دیگران به اشتراک بگذارید یا بگویید درباره مسائل شغلیتان چه نظراتی دارید.

TikTok:

TikTok در سال 2023 به 1.7 میلیارد کاربر فعال ماهانه رسید و محبوب‌ترین برنامه برای نسل Z معرفی شد. در این پلتفرم تولید محتواهای پرطرفدار با تعداد بازدید بالا اولویت دارد.

پینترست:

Pinterest در سال 2016 محتوای ویدیو و در سال 2022 لایو استریم را به شاخه‌های خود اضافه کرد. برای ویدئو مارکتینگ در این پلتفرم باید بسیار خلاق باشید و نسخه پولی آن را خریداری کنید، اما به‌علت شرایط تحریم در ایران ممکن است بازدید کمی داشته باشید.

یک گوشی تلفن همراه در مقابل زن و مردی که در پس زمینه تار و محو مشغول آموزش آشپزی هستند

یک گوشی تلفن همراه در مقابل زن و مردی که در پس زمینه تار و محو مشغول آموزش آشپزی هستند

پلتفرم‌های ایرانی:

پلتفرم های ایرانی میزبانی ویدیو

آپارات:

  • یکی از قدیمی‌ترین و محبوب‌ترین پلتفرم‌های اشتراک ویدیو در ایران است.
  • امکان ایجاد کانال‌های شخصی و کسب درآمد از طریق تبلیغات را فراهم می‌کند.
  • دارای جامعه کاربری بزرگ و فعال است.

نماشا:

  • پلتفرمی جامع برای اشتراک‌گذاری ویدیو با امکاناتی مانند ایجاد لیست پخش، تعامل با کاربران و اشتراک‌گذاری در شبکه‌های اجتماعی.
  • دارای بخش‌های مختلفی مانند فیلم، سریال، موسیقی و… است.

تماشا:

  • پلتفرمی با تمرکز بر محتوای آموزشی و علمی.
  • امکان ایجاد دوره‌های آموزشی آنلاین و برگزاری وبینار را فراهم می‌کند.

جعبه:

  • پلتفرمی با تمرکز بر محتوای کوتاه و جذاب.
  • امکان ایجاد ویدیوهای کوتاه و اشتراک‌گذاری آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی را فراهم می‌کند.

ام‌پی‌فور:

  • پلتفرمی با امکانات متنوع برای آپلود، مدیریت و پخش ویدیو.
  • دارای ابزارهای ویرایش ساده و قابلیت ایجاد لیست پخش است.

نکات مهم در ویدئو مارکتینگ

برای متمایز کردن حیطه شغلی خود در بازاریابی ویدیویی لازم است نکات زیر را ارائه کنید:

  • برنامه زمانی منظم داشته باشید.
  • یک بار ویدیو منتشر نکنید. به طور مداوم ویدیو تولید کنید.
  • ویدیوهای کوتاه و جذاب بیشتر دیده می‌شوند.
  • کیفیت خوب ویدیو اهمیت زیادی دارد.
  • با داستان‌سرایی، مخاطب را درگیر کنید.
  • در مورد مخاطبان هدف خود تحقیق کنید تا بفهمید چه زمانی بیشتر با پست‌های شما درگیر هستند.
  • عنوان ویدئوی شما باید توصیف کند که چه محتوایی تولید کرده‌اید و چرا مردم باید مشتاق دیدن آن باشند.
  • به کامنت‌ها و پیام‌های مخاطبان پاسخ دهید.
  • نوع محتوایی را که مخاطبانتان دوست دارند، آزمایش کنید.
  • اکثر پلتفرم‌ها داده‌هایی را ارائه می‌دهند که می‌توانید آن ها را تجزیه و تحلیل کنید تا بفهمید چه چیزی برایتان بهتر است.
  • قبل از سرمایه‌گذاری در کانال‌های پولی، نسخه آزمایشی را امتحان کنید.
  • پست‌های خود را نه تنها در رسانه‌های اجتماعی بلکه در اینستاگرام، بلاگ و تردز هم بارگزاری کنید.

بهترین روش‌های ویدئو مارکتینگ

تبلیغات نمایشی ویدئویی بیننده را وادار می‌کنند تا روی صفحه لندینگ سایت شما کلیک کند و اقدامات مناسبی مانند ثبت نام برای آزمایش رایگان یا خرید محصول انجام دهد. اما روش‌های دیگری هم برای بازاریابی ویدئویی وجود دارند:

تبلیغات (Out Stream)

تبلیغات Out Stream نوعی تبلیغات ویدیویی هستند که به صورت خودکار و بدون نیاز به تعامل کاربر در صفحات وب یا اپلیکیشن‌های موبایل پخش می‌شوند. این تبلیغات معمولاً در حاشیه صفحه یا بین محتوا قرار می‌گیرند و هدفشان جلب توجه کاربر و ایجاد تعامل است.

تبلیغات Out Stream

مثال: تصور کنید در حال خواندن یک مقاله در مورد سفر هستید. ناگهان، یک ویدیو کوتاه در وسط صفحه پخش می‌شود که یک هتل لوکس در مالدیو را نشان می‌دهد و از شما دعوت می‌کند تا برای رزرو اتاق اقدام کنید. این همان تبلیغ Out Stream است.

تبلیغات ویدیویی درون جریانی (In-Stream)

تبلیغات درون جریانی برعکس تبلیغات Out Stream هستند و در حین یا بعد از انواع دیگر محتوای ویدیویی پخش می‌شوند.

مثال: وقتی در یوتیوب ویدئویی را تماشا می‌کنید، قبل از شروع ویدیو اصلی، یک تبلیغ کوتاه پخش می‌شود. یا اینکه در حین تماشای یک فیلم در فیلیمو، یک تبلیغ برای یک سریال جدید یا معرفی یک محصول بین قسمت‌ها پخش می‌شود. این‌ها نمونه‌هایی از تبلیغات درون جریانی هستند.

تبلیغات ویدیویی درون جریانی (In-Stream)

تبلیغات ویدئویی بینابینی (Skippable)

در این روش تبلیغ، کاربر می‌تواند با کلیک کردن بر روی آگهی یا بستن آن، ویدئو را رد کند.

مثال: هنگام استفاده از یک اپلیکیشن موبایل، قبل از ورود به صفحه اصلی، یک ویدیو کوتاه پخش می‌شود و گزینه “Skip” یا “رد کردن” در گوشه آن قرار دارد. اگر شما روی Skip کلیک کنید، ویدیو متوقف می‌شود و به صفحه اصلی می‌روید.

تبلیغات ویدئویی بینابینی (Skippable)

تبلیغات بومی

تبلیغات بومی با ظاهر و رویکرد متداول قالب رسانه‌ای که در آن ظاهر می‌شوند، مطابقت دارند. به‌عنوان مثال، اگر شما عینک آفتابی می‌فروشید و با یک فروشنده لباس شنا شریک هستید، می‌توانید در یک سایت مشترک، تبلیغ کنید.

تبلیغات بومی در ویدئو مارکتینگ

مثال: یک مجله مد، مقاله‌ای درباره ترندهای جدید لباس تابستانی منتشر می‌کند. در میان این مقاله، یک ویدیو کوتاه از یک برند لباس شنا قرار داده شده است که مدل‌های آن لباس‌های جدید را به نمایش می‌گذارند. این ویدیو به گونه‌ای طراحی شده است که با سبک و محتوای مجله همخوانی داشته باشد.

اینفلوئنسر مارکتینگ

می‌توانید از اینفلوئنسرها بخواهید ویدیوهای شما را بسازند یا با اینفلوئنسر مورد علاقه خود برای خلق ویدئو همکاری کنید.

اینفلوئنسر مارکتینگ در ویدئو مارکتینگ

مثال: یک برند لوازم آرایشی، از یک اینفلوئنسر زیبایی مشهور می‌خواهد تا محصولات جدید خود را تست کند و ویدیویی در مورد آن‌ها بسازد. اینفلوئنسر، ویدیویی جذاب و خلاقانه ایجاد می‌کند و آن را در پیج اینستاگرام خود منتشر می‌کند.

دوربین فلیمبرداری حرفه‌ای در یک تصویر انیمیشنی با زمینه آبی و سورمه‌ای

چگونه ویدئوهایمان را تجزیه و تحلیل کنیم؟

قبل از راه‌اندازی هر کمپین بازاریابی در ویدیو مارکتینگ، مهم است که هدف اصلی ویدیوی خود را تعیین کنید. این اهداف می‌توانند متنوع باشند، از افزایش آگاهی از برند تا افزایش فروش یا جمع‌آوری لید. پس از تعیین هدف، می‌توانید معیارهای مناسب را انتخاب کنید.

معیارهای کلیدی برای تحلیل ویدیو:

1.تعداد نمایش ویدئو:

تعداد دفعاتی که ویدیو توسط کاربران مشاهده شده است. این معیار به شما نشان می‌دهد که ویدیو تا چه حد دیده شده است، اما لزوماً نشان‌دهنده کیفیت و تاثیرگذاری آن نیست.

2.نرخ پخش:

درصد افرادی که ویدیو را تا انتها یا بخش قابل توجهی از آن تماشا کرده‌اند. این معیار اهمیت زیادی دارد، زیرا نشان می‌دهد که آیا محتوای شما توانسته مخاطب را تا پایان همراه خود کند یا خیر.

3.نرخ کلیک:

تعداد کلیک‌هایی که روی فراخوان به عمل (CTA) ویدیو انجام شده است، تقسیم بر تعداد نمایش‌ها. این معیار نشان می‌دهد که ویدیو تا چه حد در ترغیب مخاطب به انجام یک اقدام خاص (مثل خرید، ثبت‌نام، بازدید از سایت) موفق بوده است.

4.میانگین مدت زمان تماشا:

مدت زمانی که به طور متوسط کاربران ویدیو را تماشا می‌کنند. این معیار به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید کدام بخش‌های ویدیو برای مخاطبان جذاب‌تر بوده است.

5.نرخ اشتراک‌گذاری:

تعداد دفعاتی که ویدیو در شبکه‌های اجتماعی یا سایر پلتفرم‌ها به اشتراک گذاشته شده است. این معیار نشان می‌دهد که ویدیو تا چه حد ویروسی شده و توانسته به صورت ارگانیک منتشر شود.

6.نظرات و تعاملات کاربران:

تعداد نظرات، لایک‌ها و دیس‌لایک‌ها، نشان‌دهنده واکنش مخاطبان به ویدیو است. تحلیل این تعاملات به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از نظر مخاطبان نسبت به محتوای خود داشته باشید.

ابزارهای مفید برای تجزیه و تحلیل ویدیو

ابزارهای داخلی پلتفرم‌ها:

  • یوتیوب Analytics: اطلاعات جامعی در مورد نمایش‌ها، مدت زمان تماشا، نرخ کلیک، جغرافیا و دموگرافیک مخاطبان ارائه می‌دهد.
  • فیسبوک Insights: اطلاعاتی مشابه یوتیوب برای ویدیوهای منتشر شده در فیسبوک ارائه می‌دهد. (پیشنهاد میشود، راهنمای گام به گام تبلیغات فیس‌بوک را بخوانید.)
  • اینستاگرام Insights: برای تحلیل ویدیوهای منتشر شده در اینستاگرام بسیار مفید است.

ابزارهای تحلیلگر شخص ثالث:

  • Google Analytics: برای ردیابی ترافیک ارجاعی از ویدیوها به وب‌سایت شما استفاده می‌شود.
  • VidIQ: ابزاری جامع برای تحلیل کانال‌های یوتیوب و بهبود عملکرد ویدیوها.
  • TubeBuddy: ابزاری مشابه VidIQ که به شما کمک می‌کند تا کانال یوتیوب خود را مدیریت و بهینه کنید.
  • Canva: برای ایجاد اینفوگرافیک‌های جذاب از داده‌های تحلیل ویدیو استفاده می‌شود.

چگونه اثربخشی استراتژی بازاریابی ویدیویی خود را اندازه‌گیری کنیم؟

اندازه‌گیری عملکرد در هر پلتفرم و کانال، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار می‌دهد. این موضوع می‌تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا روش ویدئو مارکتینگ شما با ذائقه مخاطبانتان متناسب است یا خیر. در تمام پلتفرم‌ها حتماً تعداد بازدیدها را در طول زمان بررسی کنید تا طول عمر ویدیوهایتان را متوجه شوید. ممکن است ببینید که لازم است ویدیوهای خود را هر چند هفته یا چند ماه یک‌بار به روز کنید تا با مخاطبان خود در تعامل بمانید.

به ردیابی و مقایسه تعامل ویدیوهای خود ادامه دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا دریابید که کدام موضوعات بیشتر به اشتراک گذاشته می‌شوند و طول عمر بالاتری دارند.

درهرحال، بازاریابی ویدئویی در ابتدا می‌تواند بسیار طاقت‌فرسا باشد، اما با کمی تمرین و حوصله خواهید توانست به‌راحتی محتوای ویدئویی باکیفیت و منحصربه‌فرد برند خود را تولید کنید. پس دوربین را بردارید، شروع به فیلمبرداری کنید و شاهد سطح تعاملات خود باشید. پیشنهاد می‌کنیم صبور باشید و در هر گام به یادگیری ادامه دهید.

سخن پایانی

در دنیای پررقابت برندسازی، ویدیو مارکتینگ به یک ابزار حیاتی تبدیل شده است. تصور کنید که در کمتر از چند ثانیه می‌توانید داستان برند خود را به تصویر بکشید و احساسات مخاطبان را برانگیخته کنید. بازاریابی ویدیویی نه تنها به شما این امکان را می‌دهد که پیام خود را به روشی جذاب و بصری منتقل کنید، بلکه می‌تواند تأثیر عمیقی بر شناخت برند و وفاداری مشتریان بگذارد. هر نوع محتوای ویدیویی می‌تواند به شما کمک کند تا ارتباط عمیق‌تری با مخاطبان خود برقرار کنید. اگر آماده‌اید تا دنیای مارکتینگ با کمک ویدیو را کشف کنید و به یک استاد حرفه‌ای در این زمینه تبدیل شوید، کافی است با آکادمی کسب و کار پاکراه تماس بگیرید.

آکادمی پاکراه با داشتن یک تیم توانمند از بهترین متخصصان در زمینه دیجیتال مارکتینگ و روانشناسی بازار و مشتریان می‌تواند در هموار کردن مسیر پرچالش و پرفرازونشیب بهبود و رشد کسب‌وکار شما به کمکتان بشتابد و با ارائه راهکارهای هوشمندانه و منحصربه‌فرد خود سهم سودآوری شما را در حوزه کاریتان بالا ببرد.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
5/5 - (1 امتیاز)
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.