زمان مطالعه: 20 دقیقه

آموزش استراتژی تبلیغات در شبکه های اجتماعی در ایران با کشورهایی که محدودیت ندارند، کاملا متفاوت است. ما نمیتوانیم از تبلیغاتی که خود ایسنتاگرام ایجاد کرده است استفاده نماییم و تقریبا این محدودیت برای اکثر پلتفرم ها وجود دارد. اما چاره کار چیست؟

تا آخر این مقاله از آکادمی کسب و کار پاکراه با ما همراه باشید تا یک استراتژی مناسب و بهینه برای تبلیغات در کسب و کار خودتان داشته باشید.

چرا تبلیغات در شبکه های اجتماعی اهمیت دارد؟

در گذشته تبلیغات سنتی مخاطبان کلی داشت و دسته بندی مخاطبان هدف کار دشوارتری بود. امروزه یکی از روش های موثر و بهینه تبلیغات، تبلیغات در شبکه های اجتماعی است. دلیل آن این است که می توانید مستقیماً به سراغ مخاطبان هدف خود بروید، آنها را شناسایی کنید و به نیازهای آنها پاسخ دهید.

چرا تبلیغات در شبکه های اجتماعی اهمیت دارد؟

وقتی در خیابان، مهمانی ها، کافه ها و رستوران ها و حتی در محافل خصوصی قدم می زنیم، افرادی را می بینیم که گوشی در دست دارند. (منم با شما موافقم که اون قدیما که تکنولوژی نبود بیشتر خوش میگذشت.) اما اکنون بحث درآمدزایی برای مشاغل است. برای کسب درآمد باید تبلیغ کنید. برای تبلیغات باید مشتریان هدف را شناسایی کرده و خود را به آنها معرفی کنید.

تلفن همراه همانطور که از نامش پیداست به همراه همیشگی ما انسان ها تبدیل شده است. حالا کجا بهتر از تبلیغات روی همین گوشی هاست. یکی از راه های تبلیغات و ارتباط با جامعه مخاطبان هدف کسب و کارها، تبلیغات در شبکه های اجتماعی است که اکثر ما انسان ها بیشترین ساعات زندگی را در آن می گذرانیم.

بنابراین به عنوان صاحب یک کسب و کار باید از این فرصت استفاده کرده و محصولات یا خدمات خود را در شبکه های اجتماعی تبلیغ کنیم.

تبلیغات در شبکه های اجتماعی چگونه به کسب و کار‌ها کمک میکند؟

درست است که ما ایرانی ها از کمپین های تبلیغاتی بهینه ارائه شده توسط خود پلتفرم ها بی اطلاع هستیم و متاسفانه حق استفاده از آن ها را نداریم، اما به طور کلی برخی از مهم ترین دلایل اهمیت تبلیغات در شبکه های اجتماعی شامل موارد زیر است. :

  • شبکه های اجتماعی میلیاردها کاربر فعال دارند. با تبلیغات در این پلتفرم ها می توانید به طیف وسیعی از مخاطبان بالقوه دسترسی پیدا کنید.
  • تبلیغات رسانه های اجتماعی به شما این امکان را می دهد که مخاطبان خود را بر اساس سن، جنسیت، علایق، رفتار و موقعیت جغرافیایی هدف قرار دهید.
  • شبکه های اجتماعی فضای تعاملی را برای کسب و کارها فراهم می کند تا با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند، به سؤالات آنها پاسخ دهند و بازخورد آنها را دریافت کنند.
  • تبلیغات در شبکه های اجتماعی به شما کمک می کند تا آگاهی از برند خود را افزایش دهید و برند خود را در ذهن مخاطبان خود نگه دارید.
  • تبلیغات رسانه های اجتماعی می تواند ترافیک وب سایت شما را افزایش دهد و به شما کمک کند مشتریان بالقوه بیشتری را به وب سایت خود هدایت کنید.
  • با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل رسانه های اجتماعی، می توانید نتایج کمپین های تبلیغاتی خود را به دقت اندازه گیری کرده و عملکرد آنها را بهبود ببخشید.
  • تبلیغات در شبکه های اجتماعی معمولاً نسبت به تبلیغات سنتی مانند تلویزیون و روزنامه هزینه کمتری دارد.

کدام شبکه اجتماعی برای تبلیغات کسب و کار من مناسب تر است؟

قبل از تبلیغ در شبکه های اجتماعی باید تحقیق کنید. اما چگونه؟ در ابتدا برای ایجاد استراتژی تبلیغات در شبکه های اجتماعی به سوالات زیر پاسخ دهید.

  • مشتریان شما چه کسانی هستند؟ رده سنی آنها چیست؟ معمولا چه جنسیتی دارند؟ بیشتر آن‌ها در کدام محله یا شهر زندگی می کنند؟
  • آیا ابزار و نیروی انسانی کافی برای تولید محتوا در شبکه های اجتماعی دارید؟
  • چه بودجه ای برای ایجاد کمپین های تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی در نظر گرفتید؟
  • اهداف تبلیغاتی شما چیست؟ معرفی محصول یا خدمات، جذب مشتریان جدید یا برندسازی؟

کدام شبکه اجتماعی برای تبلیغات کسب و کار من مناسب تر است؟

وقتی به این سوالات پاسخ می دهید در مرحله تحقیق، جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها هستید. در مرحله بعد باید با یک برنامه ریزی مناسب برای ایجاد استراتژی برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی اقدام کنید و سپس دست به کار شوید.

23 نکته آموزشی مهم برای ایجاد استراتژی تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی

  1. اهداف خود را کمی کنید. به عنوان مثال: «افزایش 20 درصدی فروش تا پایان سال» یا «جذب 1000 فالوور جدید در اینستاگرام در دو ماه آینده».
  2. هر شبکه اجتماعی ویژگی های خاص خود را دارد. به عنوان مثال، اینستاگرام برای محتوای تصویری و ویدیویی مناسب است، در حالی که لینکدین برای ارتباط حرفه ای است. “در ادامه در مورد هر شبکه اجتماعی توضیحات کامل تری داده ایم.”
  3. هزینه تبلیغات در شبکه های اجتماعی در ایران تقریبا بالاست چون معمولا از اینفلوئنسرها و بلاگرها برای تبلیغات استفاده می کنیم.
  4. بهترین و ارزان ترین روش تبلیغات در هر شبکه اجتماعی تولید محتوای با کیفیت است. کیفیت محتوا به معنای خرید تجهیزات فیلمبرداری گران قیمت نیست، مهم این است که با توجه به هر شبکه اجتماعی به سوالات مخاطبان تجاری خود در محتوا پاسخ مناسب بدهید.
  5. از تعامل با صفحات دیگر در شبکه های اجتماعی غافل نشوید. به عنوان مثال، از دیگران بخواهید که پست های شما را در توییتر ریتوییت کنند، در اینستاگرام پست یا استوری بگذارند، در لینکدین محتوایی از شما بنویسند و تجربه خودشان را درباره کسب و کار شما بگویند.
  6. به مشتریان خود خدمات خوبی ارائه دهید و از آنها بخواهید در شبکه های اجتماعی در مورد شما صحبت کنند. پست یا استوری بذارند، توییت کنید، مطالبی در مورد شما در لینکدین بنویسید و تجربه آنها را در مورد کسب و کار خود بگویید.
  7. اگر در زمینه کاری شما اینفلوئنسر وجود دارد، با او رابطه صمیمانه برقرار کنید و از او بخواهید در شبکه های اجتماعی با شما تعامل داشته باشد.
  8. یک برنامه منظم برای انتشار محتوا داشته باشید. یک تقویم محتوا ایجاد کنید. مطالب را به طور منظم منتشر کنید و در زمان های مناسب پست کنید.
  9. از تولید محتوای آموزشی درباره کسب و کار خودتان غافل نشوید.
  10. برنامه ای برای کسب درآمد از تولید محتوای آموزشی ویدیویی در شبکه های اجتماعی به مانند یوتیوب داشته باشید.
  11. از هشتگ های مناسب استفاده کنید. هشتگ ها به افراد کمک می کنند پست های شما را پیدا کنند. از هشتگ های مرتبط با صنعت و مخاطبان هدف خود استفاده کنید.
  12. از ابزارهای تحلیل شبکه های اجتماعی استفاده کنید. عملکرد پست های خود را بررسی کنید. بر اساس نتایج، استراتژی خود را بهبود بخشید.
  13. هر گونه تبلیغات گران قیمت در شبکه های اجتماعی که توسط اینفلوئنسرها یا بلاگرها معرفی می شود، کسب و کار شما را متحول نمی کند، به سراغ کانال های ارتباطی مرتبط با مشتریان هدف خود بروید.
  14. در ابتدای مسیر تبلیغات در شبکه های اجتماعی به سراغ کانال ها یا صفحات مرتبط که فالوورهای مشترکی با مشتریان هدف شما دارند بروید و سپس به صفحاتی که عمومی، اینفلوئنسر یا بلاگر هستند بروید.
  15. اگر کسب و کار شما متوسط ​​یا بزرگ است، پیشنهاد می کنم از شبکه های اجتماعی مختلف استفاده کنید و در همه جا فعال باشید.
  16. اگر کسب و کار شما کوچک است، ابتدا از شبکه های اجتماعی که مشتریان شما در آن حضور دارند استفاده کنید. به مانند اینستاگرام یا تلگرام.
  17. به نظرات و پیام های مخاطبان پاسخ دهید. کدهای تخفیف، مسابقه و جوایز را از دست ندهید.
  18. از تمام ابزارهای یک شبکه اجتماعی استفاده کنید. به عنوان مثال از لایو، استوری، ویدیو و … در اینستاگرام استفاده کنید.
  19. از روزمرگی کسب و کار خود محتوا تولید کنید.
  20. داستان سرایی کنید. داستان ها بیشتر به یاد ماندنی هستند و عمیق تر با مخاطب ارتباط برقرار می کنند.
  21. با موضوع وجه تمایز کسب و کار خودتان با رقبا تولید محتوا کنید.
  22. در فرآیند CRM، مشتریان را در مورد شبکه های اجتماعی خود آگاه کنید.
  23. از پیشنهادات ویژه و جذاب برای جذب مشتریان جدید از طریق شبکه های اجتماعی استفاده کنید. بگذارید تصور کنند که مشتریان VIP شما هستند.

بررسی تمام شبکه های اجتماعی پُر طرفدار در ایران

به دلیل مشکلاتی که در ایران وجود دارد، نمیتوان ارقام و آمار دقیقی از میزان محبوبیت از شبکه های اجتماعی مورد استفاده توسط کاربران ایرانی داد. اما در اینجا به ترتیب و با استناد به داده های خبرگزاری ها لیست شبکه های اجتماعی پرطرفدار را آورده ایم.

  1. تلگرام
  2. اینستاگرام
  3. واتساپ
  4. شبکه های اجتماعی داخلی
  5. یوتیوب
  6. توییتر
  7. فیس بوک
  8. لینکدین
  9. پینترست

بررسی تمام شبکه های اجتماعی پُر طرفدار در ایران

تلگرام

با اوصاف محدودیت‌هایی که در ایران وجود دارد، اما همچنان تلگرام به عنوان یکی از محبوب‌ترین پیام‌رسان‌ها در ایران است، که پتانسیل بسیار بالایی برای تبلیغات و جذب مشتریان جدید دارد. اما برای کسب موفقیت در این پلتفرم، شناخت مخاطبان، روش‌های تبلیغاتی و کسب‌وکارهای مناسب برای تبلیغ در تلگرام بسیار مهم است.

سوال جواب
مخاطبین هدف در تلگرام بیشتر چه افرادی هستند؟
  • نوجوانان و جوانان
  • دانشجویان
  • علاقه‌مندان به موضوعات خاص
کدام کسب و کارها برای تبلیغات در تلگرام مناسب‌تر است؟
  • کسب‌وکارهای کوچک و متوسط
  • کسب‌وکارهای آنلاین
  • کسب‌وکارهایی که مخاطب جوان دارند
  • کسب‌وکارهایی که به دنبال ایجاد ارتباط مستقیم با مشتری هستند
روش‌های تبلیغات در تلگرام چگونه است؟
  • تبلیغات در کانال‌های بزرگ
  • تبلیغات کلیکی (تلگرام ادز)
  • تبلیغات با اینفلوئنسرهای تلگرامی
  • تبلیغات در ربات‌های تلگرامی

تلگرام می تواند شریک تبلیغاتی برای کسب و کارها باشد. حداقل برای این وجود دارد. به عنوان مثال، حداقل می توانید یک کانال ایجاد کنید و همه مشتریان خود را به آن کانال اضافه کنید و محتوایی متناسب با مدل کسب و کار خود تولید کنید تا علاوه بر جذابیت برای مشتریان، آنها نیز محتوا را با دوستان خود به اشتراک بگذارند.

استراتژی تبلیغات در تلگرام

اکنون که با توجه به شناختی که از مشتریان خود دارید و محتوای انحصاری تولید می کنید، وقت تبلیغ است. از کانال هایی که با مخاطبین شما اشتراک دارند استفاده کنید، یک بنر تبلیغاتی تهیه کنید یا یکی از پست های تلگرامی خود را به عنوان تبلیغ در آن کانال قرار دهید تا علاوه بر افزایش بازدید از پست، مشتریان جدیدی را نیز جذب کنید.

برای تبلیغات در تلگرام باید کانال ها، اینفلوئنسرها و یا حتی گروه هایی را انتخاب کنید که مخاطبین آنها حداقل اشتراک را با مشتریان هدف شما داشته باشند. سپس به مرور به کانال هایی با موضوعات مرتبط تر و حتی کلی بروید. اما بهترین انتخاب روش تبلیغاتی مناسب در تلگرام زمانی اتفاق می افتد که مخاطب هدف خود را بشناسید.

برای ایجاد محتوا در تلگرام، یک تقویم محتوا ایجاد کنید و برنامه ای برای انتشار محتوایی در کانال خود داشته باشید که کاربر را خسته نکند و کانال شما را بی صدا نکند. طوری رفتار کنید که کانال شما برای هر مخاطبی پین شود.

امروزه تبلیغات تلگرام (Telegram ads) برای کسب و کارها بسیار کاربردی است و می توانید با انتخاب کانال های مرتبط، بهینه ترین تبلیغات را در تلگرام انجام دهید. برای این کار حتما به یک حساب ارزی نیاز دارید و باید بدانید که چگونه با داشبورد تلگرام کمپین تبلیغاتی ایجاد کنید.

اینستاگرام

اینستاگرام پلتفرمی بسیار متنوع با طیف گسترده‌ای از کاربران است. با این حال، می‌توان برخی گروه‌های سنی و علاقه‌مندی‌های خاص را به عنوان مخاطبان اصلی اینستاگرام شناسایی کرد.

سوال جواب
مخاطبین هدف در اینستاگرام بیشتر چه افرادی هستند؟
  • نوجوانان و جوانان
  • زنان
  • علاقه‌مندان به مد و زیبایی
  • اینفلوئنسرها و بلاگرها
  • کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ
کدام کسب و کارها برای تبلیغات در اینستاگرام مناسب‌تر است؟
  • کسب‌وکارهای مرتبط با مد و زیبایی
  • کسب‌وکارهای غذایی
  • کسب‌وکارهای هنری و صنایع دستی
  • کسب‌وکارهای خدماتی
  • کسب‌وکارهای الکترونیکی
  • فروشگاه های آنلاین
روش‌های تبلیغات در اینستاگرام چگونه است؟
  • تبلیغات تصویری و ویدئویی
  • تبلیغات با اینفلوئنسرها
  • تبلیغات تعاملی
  • تبلیغات در دایرکت اینستاگرام
  • تبلیغات در گروه‌ها و کانال‌های مرتبط
  • تبلیغات با هشتگ‌ها

امروزه تبلیغات در اینستاگرام به یکی از روش های اصلی تبلیغات در کسب و کارها تبدیل شده است. اما مطمئناً می دانید که استفاده از امکانات تبلیغاتی در پلتفرم اینستاگرام برای ما ایرانی ها امکان پذیر نیست و به همین دلیل از اینفلوئنسرها، بلاگرها یا پیج هایی با مخاطبین بالا استفاده می کنیم. اما چگونه و با کدام استراتژی در اینستاگرام تبلیغ کنیم؟

استراتژی تبلیغات در اینستاگرام

اگر در مسیر راه اندازی کسب و کار خود هستید، محتوا تولید کنید و از دوستان و آشنایان خود بخواهید که در صفحات خودشان شما را تبلیغ و معرفی کنند. اکنون با توجه به شناختی که از الگوریتم اینستاگرام داریم، می دانیم که با توجه به تعداد فالوورهای صفحه شما و تعاملی که انجام می دهند، شانس حضور در اکسپلورر را دارید. یعنی اگر 100 فالوور داشته باشید و حداکثر از این 100 نفر ریلز یا پست شما را ببینند، آنها را برای دوستان خود فوروارد کنند، نظر بگذارند یا آنها را ذخیره کنند، شانس شما برای رفتن به اکسپلور بیشتر می شود. به نظر من بهترین تبلیغ در اینستاگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی پر مخاطب، تولید محتوا بر اساس نیاز مخاطب هدف شماست.

اگر محتوای مناسبی تولید نمایید و توسط دیگران اد استوری شوید (با کمترین هزینه) و بازخورد مناسبی دریافت نمایید، در ابتدا نیازی به صرف هزینه زیادی برای تبلیغات در اینستاگرام ندارید. اما فراموش نکنید که برای بیشتر دیده شدن باید توسط افراد تاثیرگذار در اینستاگرام معرفی شوید تا اعتبار بیشتری کسب کنید.

در ابتدای راه، پول را صرف تحقیق در مورد کلمات کلیدی، تولید محتوای با کیفیت کنید و سپس شروع به ایجاد یک کمپین تبلیغاتی برای اینستاگرام کنید تا زود خسته نشوید. در جلسات مشاوره در آکادمی پاکراه افراد مختلفی دیده شدند که با پرداخت هزینه های هنگفت به اینفلوئنسرها دلسرد شدند و نتیجه عکس گرفتند. فراموش نکنید که نمی توان برای هر کسب و کار یک نسخه پیچید، بنابراین با توجه به دانشی که از مخاطبان هدف خود کسب کرده اید و بودجه ای که در اختیار دارید، باید برای تولید محتوا و تبلیغ در اینستاگرام به عنوان یک شبکه اجتماعی محبوب برنامه ریزی کنید.

امروزه اکثر کسب و کارها در اینستاگرام تبلیغات اشتباه میکنند و در مسیر اشتباهی قرار گرفته اند که به نام برند خودشان هم لطمه میزنند. دلیل آن هم این است که اکثر صاحبین کسب و کار فرض میکنند که اگر یک نفر یک مسیری را طی کرده و موفق شده است، پس من هم میتوانم.

واتساپ

واتساپ یک پیام رسان است که قابلیت های زیادی به مانند ایجاد استوری و تعامل با مخاطبین دارد و در ایران بسیار پر مخاطب است، به همین دلیل ما این هم در دسته شبکه های اجتماعی قرار داده ایم، چونکه اکثر کسب و کارها با روش های مختلف به عنوان یک بازوی تبلیغاتی از واتساپ استفاده میکنند.

سوال جواب
مخاطبین هدف در واتساپ بیشتر چه افرادی هستند؟
  • افراد در همه گروه‌های سنی
  • کاربران تلفن همراه
  • افرادی که به دنبال ارتباط شخصی هستند
  • کاربران کسب‌وکارهای کوچک و متوسط
  • کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ
کدام کسب و کارها برای تبلیغات در واتساپ مناسب‌تر است؟
  • کسب‌وکارهای محلی
  • کسب‌وکارهای خدماتی
  • کسب‌وکارهای الکترونیکی
  • کسب‌وکارهایی که به دنبال ایجاد ارتباط شخصی با مشتری هستند.
روش‌های تبلیغات در واتساپ چگونه است؟ واتساپ به طور رسمی ابزار تبلیغاتی مشخصی ندارد، اما شما می‌توانید با استفاده از روش‌های زیر در این پلتفرم تبلیغ کنید:

  • ایجاد گروه یا کانال
  • ارسال پیام‌های گروهی
  • تبلیغات در گروه‌های دیگر
  • همکاری با افرادی که در واتساپ دنبال‌کننده زیادی دارند.

تبلیغات فقط به معنای پرداخت هزینه به دیگران برای معرفی شما نیست. شما میتواند از گونه های مختلف تبلیغاتی در کسب و کار خودتان استفاده نمایید. به مانند مثال کافی است برای اعضاء کانال واتساپ یا دیگر پیام رسان ها قرعه کشی منحصری ایجاد نمایید، تخفیفات ویژه ای در نظر بگیرید یا محصولات جدید را در وهله اول به آن ها نمایش دهید. تمام این فرایند شامل هزینه است، اما شما این هزینه را به صورت مستقیم به خود مشتری پرداخت مینمایید و در ذهن آن ماندگار میشوید. پس با کمی خلاقیت میتوان تبلیغات جذابی را اجرا کرد.

استراتژی تبلیغات در واتساپ

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با محصولی از طریق اینستاگرام آشنا شده اید، و برای خرید شما را به واتساپ منتقل میکنند. با شما ارتباط برقرار میکنند، شماره کارت را میدهند و سپس خرید انجام میشود و تا خرید بعدی با شما کاری ندارند. بهتر است که کانالی در واتساپ داشته باشید و آن را به مشتریانی که با شما از آن طریق در ارتباط هستند، معرفی نمایید تا علاوه بر اینکه شما را در اینستاگرام دنبال میکنند در کانال واتساپ شما هم عضو باشند. اینگونه است که نرخ تبدیل را به حداکثر میرسانید.

شبکه های اجتماعی ایرانی

شبکه های اجتماعی ایرانی مانند ایتا، بله، سروشان، روبیکا و … پس از فیلتر شدن طرفدارانی را به خود جذب کرده اند که به نسبت اقشاری از جامعه که در این پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی فعال هستند، میتوان یک کمپین تبلیغاتی مناسب برای آن‌ها ایجاد کرد.

سوال جواب
مخاطبین هدف در شبکه های اجتماعی ایرانی بیشتر چه افرادی هستند؟
  • افراد مذهبی
  • کارمندان دولتی
  • کارمندان شرکت هایی که برای راه ارتباطی استفاده میکنند.
  • افرادی که به دنبال راه های ارتباطی ساده تری هستند و قصد ندارند با چالش‌های پیام رسان‌های خارجی مواجه شوند.
کدام کسب و کارها برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی ایرانی مناسب‌تر است؟
  • کسب‌وکارهایی که مخاطب هدف آن‌ها افراد مذهبی هستند.
  • کسب‌وکارهای خدماتی
روش‌های تبلیغات در شبکه های اجتماعی ایرانی چگونه است؟
  • هر شبکه اجتماعی ایرانی مدل تبلیغاتی خود را دارد.
  • تبلیغات پاپ‌آپ
  • تبلیغات رباتی
  • تبلیغات در کانال‌های پربازدید

استراتژی تبلیغات در شبکه های اجتماعی ایرانی

یوتیوب

یوتیوب با میلیاردها کاربر در سراسر جهان یک پلتفرم بسیار متنوع با طیف وسیعی از مخاطبان است. اما به طور کلی می توان گفت که مخاطبان اصلی یوتیوب افرادی هستند که به دنبال سرگرمی، آموزش و اطلاعات هستند.

سوال جواب
مخاطبین هدف در یوتیوب بیشتر چه افرادی هستند؟
  • نوجوانان و جوانان
  • خانواده‌ها
  • علاقه‌مندان به آموزش
  • اینفلوئنسرها و بلاگرها
  • کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ
کدام کسب و کارها برای تبلیغات در یوتیوب مناسب‌تر است؟
  • کسب‌وکارهای مرتبط با سرگرمی
  • کسب‌وکارهای آموزشی
  • کسب‌وکارهای فناوری
  • کسب‌وکارهای مرتبط با سبک زندگی
  • کسب‌وکارهای کوچک و متوسط
روش‌های تبلیغات در یوتیوب چگونه است؟
  • تبلیغات ویدئویی
  • تبلیغات بنری
  • تبلیغات با اینفلوئنسرها
  • تبلیغات اسپانسری
  • ایجاد کانال یوتیوب

استراتژی تبلیغات در یوتیوب

اگر به ابتدای مقاله توجه کرده باشید، متوجه خواهید شد که آیا یوتیوب به عنوان یک شبکه اجتماعی پرطرفدار آیا برای تبلیغات کسب و کارها مناسب است یا خیر؟ برای تعیین استراتژی تبلیغات در یوتیوب به موارد زیر توجه نمایید:

1. شناسایی مخاطب هدف:

  • دقیقاً بدانید چه کسی را هدف قرار می‌دهید. سن، جنسیت، علایق، رفتارهای آنلاین و موقعیت جغرافیایی مخاطبان خود را مشخص کنید.
  • پروفایل مخاطب ایده‌آل خود را ترسیم کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا محتوای هدفمندتری تولید کنید.

2. انتخاب فرمت تبلیغاتی مناسب

  • تبلیغات پرشکیب: قبل، حین یا بعد از ویدیوهای دیگر نمایش داده می‌شوند.
  • تبلیغات نمایشی: به صورت بنر یا کارت در کنار ویدیو نمایش داده می‌شوند.
  • تبلیغات ویدیویی قابل پرش: پس از ۵ ثانیه قابل پرش هستند.
  • تبلیغات ویدیویی غیرقابل پرش: حداقل ۵ ثانیه باید نمایش داده شوند.
  • تبلیغات بامپ: ویدیوهای کوتاه و غیرقابل پرشی هستند که قبل از ویدیوهای دیگر نمایش داده می‌شوند.

3. ایجاد ویدیوهای جذاب و باکیفیت:

  • داستان‌سرایی کنید: ویدیوهای شما باید جذاب و قابل توجه باشند.
  • از تصاویر و صداهای باکیفیت استفاده کنید.
  • بهینه سازی برای موبایل: اکثر کاربران یوتیوب از طریق موبایل به این پلتفرم دسترسی دارند.
  • از کلمات کلیدی مناسب استفاده کنید.

4. هدف‌گذاری دقیق تبلیغات:

  • از ابزارهای هدف‌گذاری یوتیوب استفاده کنید.
  • تبلیغات خود را بر اساس دموگرافیک، علایق، رفتارهای آنلاین و سایر عوامل هدف‌گذاری کنید.
  • از لیست‌های بازاریابی مجدد استفاده کنید.

5. اندازه‌گیری و تحلیل عملکرد:

  • از ابزارهای تحلیلی یوتیوب استفاده کنید.
  • نرخ کلیک، نرخ تبدیل، مدت زمان تماشا و سایر معیارها را اندازه‌گیری کنید.
  • بر اساس نتایج، کمپین‌های خود را بهبود بخشید.

6. همکاری با اینفلوئنسرها:

  • با اینفلوئنسرهایی که در حوزه فعالیت شما فعالیت می‌کنند، همکاری کنید.
  • اینفلوئنسرها می‌توانند به شما کمک کنند تا به مخاطبان بیشتری برسید.

7. ایجاد کانال یوتیوب حرفه‌ای:

  • کانال خود را بهینه کنید.
  • به طور منظم ویدیو منتشر کنید.
  • با مخاطبان خود تعامل داشته باشید.

پلتفرم تبلیغات گوگل (Google Ads): این پلتفرم به شما امکان می‌دهد تا کمپین‌های تبلیغاتی خود را در یوتیوب ایجاد و مدیریت کنید.

چرا تبلیغات در یوتیوب برای کسب‌وکارهای ایرانی چالش‌برانگیز است؟

  • بزرگترین چالش، پرداخت هزینه‌های تبلیغات به گوگل است. به دلیل تحریم‌ها، بسیاری از روش‌های پرداخت سنتی برای کسب‌وکارهای ایرانی مسدود شده است.
  •  ممکن است به دلیل محدودیت‌ها، امکان هدف‌گذاری دقیق مخاطبان ایرانی در یوتیوب وجود نداشته باشد.
  • در برخی موارد، کاربران ایرانی با محدودیت دسترسی به برخی از قابلیت‌های یوتیوب مواجه هستند.

توییتر

توییتر پلتفرمی است که به دلیل سرعت و گستردگی انتشار اطلاعات، مخاطبان متنوعی را به خود جذب کرده است. اما به طور کلی، می‌توان گفت که مخاطبان اصلی توییتر افرادی هستند که به دنبال اخبار، رویدادهای جاری، نظرات افراد مشهور و بحث‌های عمومی هستند.

سوال جواب
مخاطبین هدف در توییتر بیشتر چه افرادی هستند؟
  • خبرنگاران و روزنامه‌نگاران
  • سیاستمداران و فعالان سیاسی
  • سلبریتی‌ها و اینفلوئنسرها
  • کاربران علاقه‌مند به فناوری و نوآوری
  • کاربران علاقه‌مند به ورزش
کدام کسب و کارها برای تبلیغات در توییتر مناسب‌تر است؟
  • کسب‌وکارهای مرتبط با اخبار و رویدادهای جار
  • کسب‌وکارهای مرتبط با فناوری
  • کسب‌وکارهای فناوری
  • کسب‌وکارهای مرتبط با سیاست و امور عمومی
  • کسب‌وکارهایی که به دنبال افزایش آگاهی از برند هستند.
روش‌های تبلیغات در توییتر چگونه است؟
  • تبلیغات با کلمات کلیدی
  • تبلیغات هدفمند
  • تبلیغات ویدئویی
  • تبلیغات با هشتگ
  • تبلیغات با حساب‌های اینفلوئنسر
  • تبلیغات با توییتر مومنتز

استراتژی تبلیغات در توییتر

برای ایجاد یک استراتژی تبلیغات در توییتر به موارد زیر توجه نمایید:

1. ایجاد یک هویت توییتر قوی و منحصربه‌فرد:

  • شخصیت برند: به برند خود شخصیتی جذاب و متمایز بدهید. آیا شما شوخ طبع هستید؟ جدی؟ یا شاید ترکیبی از هر دو؟
  • زبان برند: از زبانی استفاده کنید که با مخاطبان شما ارتباط برقرار کند و به یاد ماندنی باشد.
  • ویژوال آیدی: از تصاویر، گیف‌ها و ویدیوهای جذاب و مرتبط با برند خود استفاده کنید تا هویت بصری قوی ایجاد کنید.

2. محتوای تعاملی و چالش‌برانگیز:

  • نظرسنجی‌ها و پرسش‌های باز: از مخاطبان خود سوال بپرسید و آن‌ها را به مشارکت دعوت کنید.
  • مسابقات و جوایز: جوایزی جذاب برای تشویق کاربران به شرکت در مسابقات و افزایش تعامل ارائه دهید.
  • توییتر اسپِیس: از این ویژگی برای برگزاری رویدادهای زنده، گفتگو با مشتریان و ایجاد ارتباط مستقیم استفاده کنید.

3. همکاری با اینفلوئنسرهای مرتبط:

  • اینفلوئنسر مارکتینگ: با اینفلوئنسرهایی که با مخاطبان هدف شما همسو هستند، همکاری کنید تا به مخاطبان بیشتری برسید.
  • میکرو اینفلوئنسرها: علاوه بر اینفلوئنسرهای بزرگ، به میکرو اینفلوئنسرها نیز توجه کنید. آن‌ها اغلب تعامل بیشتری با مخاطبان خود دارند.

4. استفاده هوشمندانه از هشتگ‌ها:

  • هشتگ‌های برند: هشتگ‌های اختصاصی برای برند خود ایجاد کنید و از آن‌ها به طور مداوم استفاده کنید.
  • هشتگ‌های ترند: از هشتگ‌های ترند برای افزایش دیده‌ شدن توییت‌های خود استفاده کنید، اما مطمئن شوید که ارتباطی با محتوای شما دارند.
  • هشتگ‌های صنعت: از هشتگ‌های مرتبط با صنعت خود برای رسیدن به مخاطبان هدف استفاده کنید.

5. ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی هدفمند:

  • تبلیغات ویدیویی: از ویدیوهای کوتاه و جذاب برای تبلیغ محصولات یا خدمات خود استفاده کنید.
  • تبلیغات با هدف افزایش فالوور: برای افزایش تعداد دنبال‌کنندگان خود از این نوع تبلیغات استفاده کنید.
  • تبلیغات با هدف افزایش تعامل: این نوع تبلیغات برای افزایش لایک‌ها، ریتوییت‌ها و کلیک‌ها مناسب است.

6. تحلیل داده‌ها و بهبود استراتژی:

  • ابزارهای تحلیل توییتر: از ابزارهایی مانند Twitter Analytics برای بررسی عملکرد توییت‌های خود استفاده کنید.
  • آزمایش و خطا: استراتژی‌های مختلف را امتحان کنید و ببینید کدام یک برای شما بهتر عمل می‌کند.
  • انطباق با تغییرات: الگوریتم‌های توییتر به طور مداوم در حال تغییر هستند، بنابراین استراتژی خود را با این تغییرات هماهنگ کنید.

ایده‌های خلاقانه دیگر:

  • ایجاد یک چالش ویروسی: یک چالش جذاب و مرتبط با برند خود ایجاد کنید و از کاربران بخواهید که در آن شرکت کنند.
  • استفاده از تردز: اگر از تردز استفاده می‌کنید، می‌توانید از آن برای ایجاد گفتگوهای تعاملی و عمیق‌تر با مخاطبان خود استفاده کنید.
  • همکاری با دیگر برندها: با برندهای مکمل همکاری کنید تا به مخاطبان بیشتری برسید.

فیس بوک

فیس‌بوک با داشتن میلیاردها کاربر در سراسر جهان، یک پلتفرم بسیار متنوع با طیف گسترده‌ای از مخاطبان است. اما به طور کلی، می‌توان گفت که مخاطبان اصلی فیس‌بوک افرادی هستند که به دنبال ارتباط اجتماعی، اشتراک‌گذاری محتوا و کشف اطلاعات جدید هستند.

سوال جواب
مخاطبین هدف در فیس‌بوک بیشتر چه افرادی هستند؟
  • افراد در همه گروه‌های سنی
  • خانواده‌ها
  • کاربران علاقه‌مند به اخبار و رویدادهای جاری
  • گروه‌های خاص
  • کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ
کدام کسب و کارها برای تبلیغات در فیس‌بوک مناسب‌تر است؟
  • کسب‌وکارهای محلی
  • کسب‌وکارهای الکترونیکی
  • کسب‌وکارهای خدماتی
  • کسب‌وکارهای مرتبط با سبک زندگی
  • کسب‌وکارهای B2B
روش‌های تبلیغات در فیس‌بوک چگونه است؟
  • تبلیغات تصویری
  • تبلیغات ویدئویی
  • تبلیغات کلیکی
  • تبلیغات تعاملی
  • تبلیغات هدفمند
  • تبلیغات ریتارگتینگ

استراتژی تبلیغات در فیس بوک

این روزها کمتر کسی در ایران در فیس بوک تبلیغات میکند، اما اگر قصد این کار را داشتید به موارد زیر توجه نمایید.:

  1. شناخت عمیق مخاطب و شخصی‌سازی تبلیغات
  2. تولید محتوای جذاب و تعاملی
  3. همکاری با اینفلوئنسرها:
  4. استفاده از ویژگی‌های جدید فیس‌بوک:
  5. ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی هدفمند:
  6. تحلیل و بهینه‌سازی مداوم:
  7. ایجاد چالش‌های آنلاین
  8. استفاده از واقعیت افزوده
  9. همکاری با سایر برندها

لینکدین

لینکدین یک شبکه اجتماعی حرفه‌ای است که عمدتاً برای برقراری ارتباطات کاری و توسعه حرفه‌ای استفاده می‌شود. به همین دلیل، مخاطبان آن به طور کلی افرادی هستند که به دنبال فرصت‌های شغلی، توسعه مهارت‌ها و ایجاد ارتباطات حرفه‌ای هستند.

سوال جواب
مخاطبین هدف در لینکدین بیشتر چه افرادی هستند؟
  • حرفه‌ای‌ها و متخصصان
  • جویای کار
  • کارآفرینان و صاحبان کسب‌وکار
  • دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • شرکت‌ها و سازمان‌ها
کدام کسب و کارها برای تبلیغات در لینکدین مناسب‌تر است؟
  • کسب‌وکارهای B2B
  • شرکت‌های استخدامی
  • شرکت‌های مشاوره‌ای
  • کسب‌وکارهای آموزشی
  • کسب‌وکارهای فناوری
روش‌های تبلیغات در لینکدین چگونه است؟
  • تبلیغات اسپانسری
  • تبلیغات پیام‌های اسپانسری
  • تبلیغات در صفحه شرکت
  • تبلیغات شغلی
  • تبلیغات ویدئویی
  • تبلیغات در گروه‌ها

استراتژی تبلیغات در لینکدین

مانند سایر شبکه های اجتماعی که در ایران محدودیت دارند، لینکدین نیز روش هایی برای تبلیغات دارد. اما آنچه امروزه توسط کسب و کارهای ایرانی در لینکدین اتفاق می افتد، جذب نیروی انسانی متخصص و فعالیت در بازاریابی b2b است. برای موفقیت در این شبکه اجتماعی، باید از کارمندان خود بخواهید که شما را در پروفایل لینکدین خود تگ کنند، از اینفلوئنسرها بخواهید که شما را تبلیغ کنند، از مشتریان خود بخواهید تجربه استفاده از خدمات شما را با دیگران به اشتراک بگذارند. و همچنین از محیط کاری خودتان،، رویدادهایی که در آن شرکت می کنید، کمپین هایی که ایجاد می کنید، مراسمی که جشن می گیرید و تعاملی که با منابع انسانی در کسب و کار خود دارید محتوا تولید کنند و آنها را در این شبکه اجتماعی به اشتراک بگذارید.

پینترست

پینترست یک پلتفرم بصری و اجتماعی است که کاربران در آن ایده‌ها و الهام‌بخش‌های خود را به اشتراک می‌گذارند. به همین دلیل، مخاطبان آن معمولاً افرادی هستند که به دنبال ایده‌های جدید، الهام‌بخشی و کشف محصولات و خدمات جدید هستند.

سوال جواب
مخاطبین هدف در پینترست بیشتر چه افرادی هستند؟
  • زنان
  • افرادی که به دنبال ایده‌های جدید هستند
  • خریداران
  • افرادی که به هنر و طراحی علاقه‌مند هستند
کدام کسب و کارها برای تبلیغات در پینترست مناسب‌تر است؟
  • کسب‌وکارهای مرتبط با مد و زیبایی
  • کسب‌وکارهای مرتبط با دکوراسیون داخلی
  • کسب‌وکارهای مرتبط با غذا و آشپزی
  • کسب‌وکارهای صنایع دستی و هنری
  • فروشگاه‌های آنلاین
روش‌های تبلیغات در پینترست چگونه است؟
  • پین‌های تبلیغاتی
  • تبلیغات ویدئویی
  • تبلیغات خرید
  • تبلیغات با اینفلوئنسرها
  • تبلیغات در گروه‌ها

استراتژی تبلیغات در پینترست

برای موفقیت در تبلیغات پینترست، محتوای بصری باکیفیت و جذاب که به خوبی با علایق مخاطب شما همخوانی دارد، کلید اصلی است. با استفاده از هشتگ‌های مرتبط و بردهای اختصاصی، می‌توانید به راحتی مخاطبان هدف خود را پیدا کنید. علاوه بر این، همکاری با اینفلوئنسرهای پینترست و ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی هدفمند با استفاده از ابزارهای تحلیل پینترست، به شما کمک می‌کند تا نتایج بهتری کسب کنید. همچنین، با ایجاد محتوای تعاملی مانند نظرسنجی‌ها و مسابقات، می‌توانید تعامل مخاطبان را افزایش داده و برند خود را بیشتر در ذهن آن‌ها ماندگار کنید. به یاد داشته باشید که پینترست یک پلتفرم بصری است، پس بر روی ایجاد پین‌های جذاب و الهام‌بخش تمرکز کنید.

بسیاری از مشاغل ایرانی از تبلیغات در این شبکه اجتماعی غفلت می کنند. اما نباید فراموش کنیم که در ایران مخاطبان خاصی در پینترست وجود دارد و اگر کسب و کار شما به دنبال آن مخاطب خاص است، پینترست را فراموش نکنید. به عنوان مثال، اگر شما یک کسب و کار دکوراسیون داخلی دارید، می توانید محتوای تصویری با کیفیت و پیشنهاداتی در مورد نحوه چیدمان دکوراسیون یا تصاویری از قبل و بعد پروزه‌های خود تولید کنید تا مخاطبین خاصی را برای کسب و کار خود جذب کنید. برای این کار به یک دوربین باکیفیت، کمی ذوق و خلاقیت نیاز دارید و می توانید با استفاده از هوش مصنوعی و تجربه و خلاقیت خود عکس های خاصی از دکوراسیون منزل، تجاری، اداری، غرفه ها، نمایشگاه ها و یا… بسازید.

سخن آخر

تبلیغات شبکه های اجتماعی را جدی بگیرید، اما اگر کسب و کاری با اجرای یک استراتژی تبلیغاتی موفق شد؛ شما هم قرار نیست موفق شوید. اگر استراتژی بازاریابی شما، تبلیغات در شبکه های اجتماعی است طبق آن چیزی که در اول مقال عنوان کرده ایم لازم است زمان زیادی را صرف تحقیق و تحلیل بازار خود داشته باشید تا به نسبت شناختی که از مشتریان هدف پیدا میکنید بتوانید بهترین استراتژی را برای کمپین تبلیغات شبکه های اجتماعی کسب و کار خو ایجاد نمایید.

با توجه به محدودیت هایی که در ایران وجود دارد، پیشنهاد می کنم در کنار تبلیغات شبکه های اجتماعی از مدل های بازاریابی دیگری مانند تبلیغات گوگل، سئو، راه اندازی فروشگاه اینترنتی و یا حتی تبلیغات آفلاین استفاده کنید. و از همه مهمتر برای توسعه یک کسب و کار تبلیغات همه چیز نیست، اگر برنامه ای برای حفظ مشتریان نداشته باشید، علاوه بر اینکه هزینه تبلیغات شما افزایش می یابد، احتمال شکست شما در آینده نیز وجود دارد.

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
5/5 - (1 امتیاز)
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.