زمان مطالعه: 11 دقیقه

تبلیغات بهترین روش برای معرفی و توسعه یک کسب‌وکار به شمار می‌آید، به طوری که کسب‌وکارهای جدید برای معرفی خود و سایر کسب‌وکارها برای جذب مشتریان و مخاطبان جدید از تبلیغات استفاده می‌کنند. بنابراین، می‌توان تبلیغات را به عنوان عامل حیاتی و بقاء یک کسب‌وکار معرفی کرد.

توسعه تکنولوژی و فناوری موجب پدید آمدن روش‌های جدیدی برای تبلیغات شده است. تبلیغات آنلاین یا دیجیتال که در بستر فضای مجازی و اینترنت صورت می‌گیرد، نوع جدیدی از تبلیغات بوده که به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. امروزه بیشتر کسب‌وکارها برای انجام تبلیغات خود از روش‌های دیجیتال و آنلاین استفاده می‌کنند. تبلیغات نمایشی یک روش تبلیغاتی آنلاین و بسیار شناخته شده در فضای مجازی به شمار می‌رود. 

در این مقاله از آکادمی کسب و کار پاکراه، تبلیغات نمایشی را به طور جامع و کامل مورد بررسی قرار خواهیم داد؛ بنابراین، اگر به دنبال اطلاعات جامع و کاملی درباره تبلیغات نمایشی هستید، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را تا پایان بخوانید.

تبلیغات نمایشی چیست؟

تبلیغات نمایشی، یک روش تبلیغات دیجیتال و آنلاین است که در آن از محتوای چندرسانه‌ای و بصری مانند تصویر، فیلم و … برای تبلیغات و معرفی محصول و کسب‌وکار استفاده می‌شود. تبلیغات نمایشی را در ایران با عبارت مخفف CPM نیز می‌شناسند. CPM مخفف شده عبارت Cost Per Mile است گاهی اوقات نیز به صورت Cost Per Thousand نوشته می‌شود.

تبلیغات نمایشی

هزینه روش تبلیغات نمایشی یا CPM که از جمله روش‌های اقتصادی برای انجام تبلیغات در فضای مجازی به شمار می‌رود، به ازای تعداد دفعات نمایش دادن تبلیغ به مخاطب، محاسبه می‌شود. به عنوان مثال، در قرارداد تبلیغات تعیین می‌کنید که به ازای 1000 نمایش، مبلغ 100 تومان به سایت تبلیغ کننده پرداخت خواهد شد، یعنی اگر این تبلیغات 10 هزار بار نمایش داده شود، شما باید مبلغ 1000 تومان بپردازید.

برخلاف تصور ایجاد شده بین فعالان دیجیتال مارکتینگ در ایران، تبلیغات نمایشی تنها به ارائه و نمایش بنرهای تبلیغاتی در سایت‌های اینترنتی محدود نمی‌شود و یک حوزه وسیع و گسترده از تبلیغات را شامل می‌شود. در بسیاری از نقاط جهان علاوه بر سایت‌های اینترنتی از پلتفرم‌های مختلفی نظیر فیسبوک، یوتیوب و اینستاگرام نیز برای نمایش CPM استفاده می‌شود.

تاریخچه تبلیغات نمایشی

اولین تبلیغ نمایشی یا CPM در سال 1993 توسط شرکت Global Network Navigator (GNN) به سفارش یک شرکت حقوقی انجام شد. در سال 1994 نیز اولین تبلیغ بنری به اجرا درآمد. اگرچه این دو تبلیغ با آنچه که امروزه به عنوان تبلیغات نمایشی شناخته می‌شود فاصله زیادی داشتند اما نقطه شروع تبلیغات نمایشی به شمار می‌روند. گوگل ادز، نقطه تحول تبلیغات نمایشی به شیوه جدید است.

انواع تبلیغات نمایشی کدامند؟

همانطور که گفته شد تبلیغات نمایشی شامل استفاده از تمامی محتواهای بصری می‌شود، به همین دلیل انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

انواع تبلیغات نمایشی کدامند؟

1. تبلیغات نمایشی بنری

بنرها تبلیغاتی، ساده‌ترین و قدیمی‌ترین نوع تبلیغات نمایشی هستند. در این روش، از محتوای متنی و تصویری (ثابت و متحرک) برای تبلیغات استفاده می‌شود. بنرهای تبلیغاتی معمولا در قسمت‌های بالا، پایین، چپ و راست یک سایت اینترنتی به نمایش گذاشته می‌شوند. این روش تبلیغاتی، محبوب‌ترین و پرطرفدارترین روش تبلیغات نمایشی به شمار می‌آید.

امروزه به منظور جلب توجه بیشتر مخاطبان و کاربران در فضای مجازی، بنرهای تبلیغاتی معمولا به صورت متحرک و تعاملی طراحی می‌شوند. به منظور افزایش بازدهی تبلیغات بنری، آن‌ها را معمولا به صورتی بارگذاری می‌کنند که کاربران با کلیک بر روی آن‌ها به صفحه مربوطه منتقل می‌شوند، به همین دلیل گاهی اوقات به این تبلیغات، تبلیغات کلیکی نیز گفته می‌شود.

بنرهای تبلیغاتی را می‌توان در ابعاد مختلفی طراحی کرد، اما ابعاد ۲۵۰ * ۳۰۰، ۹۰ * ۷۲۸، ۶۰۰ * ۱۶۰، ۵۰ * ۳۲۰ و ۶۰۰ * ۳۰۰ رایج‌ترین اندازه‌هایی هستند که برای طراحی بنر تبلیغاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع تبلیغات نمایشی

2. تبلیغات نمایشی ویدئویی

استفاده از ویدئوهای تبلیغاتی یکی دیگر از روش‌های محبوب برای انجام تبلیغات نمایشی در بستر فضای مجازی به شمار می‌رود. استفاده از ویدئو برای تبلیغات ضمن جذب مخاطب بیشتر، موجب برقرار ارتباط نزدیک‌تر با مخاطب نیز می‌شود که نتیجه آن افزایش بازدهی تبلیغات خواهد بود.

تبلیغات ویدئویی در حین پخش، تبلیغات ویدئویی ابتدایی و تبلیغات ویدئویی تعاملی انواع مختلف تبلیغات نمایشی ویدئویی هستند. برای انجام تبلیغات ویدئویی می‌توان از پلتفرم‌هایی مانند آپارات، یوتیوب یا گوگل ادز استفاده کرد. البته ناگفته نماند که در این پلتفرم‌ها معمولا به دلیل افزایش رضایت کاربران، اجازه مشاهده یا عدم مشاهده ویدئو به آن‌ها داده می‌شود و این امکان وجود دارد که مخاطب بدون تماشای ویدئو تبلیغاتی شما آن را رد کرده یا ببندد.

3. تبلیغات نمایشی همسان

تبلیغات همسان یا Native نوع دیگری از تبلیغات نمایشی است که در آن تفاوتی از لحاظ ظاهر و محتوا بین سایت تبلیغ‌کننده و سایت مرجع وجود نداشته و تنها تفاوت آن‌های برچسبی است که بر این تبلیغات گذاشته می‌شود.

هدف از انجام تبلیغات همسان، نمایش محتوای غیرقابل تشخیص با سایت تبلیغ‌کننده برای جذب مخاطب بیشتر است. درواقع این نوع از محتوا به صورت درونی و همسان با محتوای سایت تبلیغ‌کننده نمایش داده می‌شود و مخاطب با این نگرش که این محتوا نیز مربوط به سایت اصلی است، آن را باز کرده و از سایت تبلیغ شده بازدید می‌کند.

4.تبلیغات نمایشی واکنش‌گرا

تبلیغات واکنش‌گرا نوع دیگری از تبلیغات نمایشی است که بر اساس ویژگی‌های مخاطب در بستر گوگل ادز انجام می‌شود. در تبلیغات نمایشی واکنش‌گرا نوع طرح بنر و طراحی آن، زمان نمایش و مخاطبینی که قرار است تبلیغات به آن‌ها نمایش داده شود توسط گوگل ادز تعیین شده و شما اختیاری در این موارد ندارید.

تنها کاری که برای انجام تبلیغات واکنش‌گرا باید انجام دهید این است که عنوان، تصویر و لوگوی مدنظر خود را در پلتفرم گوگل ادز بارگذاری کنید. در این روش تبلیغاتی، نمی‌توان از تصاویر متحرک یا HTML5 استفاده کرد.

روش محاسبه هزینه تبلیغات نمایشی

شاید برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که هزینه تبلیغات نمایشی چگونه محاسبه می‌شود؟ اگرچه در ابتدای مقاله توضیح مختصری در این رابطه داده شد، اما برای محاسبه هزینه تبلیغات CPM از فرمول زیر استفاده می‌شود:

CPM=(کل هزینه/کل بازدید)×1000

در زمان محاسبه هزینه تبلیغات نمایشی نباید این نکته را فراموش کرد که منظور از نمایش آگهی، تعداد دفعاتی است که تبلیغات به مخاطب نشان داده می‌شود، نه تعداد دفعاتی که کاربر آن را دیده است. این موضوع باعث می‌شود تا اندازه‌گیری میزان مشاهده واقعی تبلیغ توسط کاربر، غیرممکن شود.

این مشکل بیشتر در تبلیغات بنری به چشم می‌خورد، زیرا در تبلیغات ویدئویی کاربر چند ثانیه ابتدایی ویدئو را تماشا می‌کند اما در تبلیغات بنری ممکن است بنر تبلیغاتی اصلا توسط کاربر مشاهده نشود. شرکت گوگل برای رفع این مشکل در تبلیغات نمایشی گوگل ادز، از قابلیتی با عنوان VCPM استفاده می‌کند که مخفف شده عبارت Viewable CPM بوده و به این معنی است که تنها حالتی برای شمارش تعداد نمایش در نظر گرفته می‌شود که در آن احتمال دیده شدن تبلیغ توسط کاربر بیشتر باشد.

عوامل موثر در تعیین هزینه تبلیغات نمایشی

هزینه تبلیغات نمایشی به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمی‌توان قیمت ثابتی را برای آن مشخص کرد. از جمله عوامل موثر در تعیین هزینه تبلیغات نمایشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

عوامل موثر در تعیین هزینه تبلیغات نمایشی

  1. موقعیت و جایگاه تبلیغ
  2. تعداد تبلیغات هر صفحه
  3. زمان تبلیغ
  4. میزان محبوبیت و اعتبار سایت منتشرکننده آگهی
  5. اندازه، طرح و فرمت تبلیغ
  6. میزان کوکی‌ها و هدفمند بودن تبلیغ
  7. نوع دستگاه مورد استفاده توسط کاربران

مزایا و معایب تبلیغات نمایشی

تبلیغات نمایشی یا CPM مانند هر روش تبلیغاتی دیگر از مزایا و معایب خاص خود برخوردار است. مزایا و معایب تبلیغات نمایشی را می‌توان به صورت زیر خلاصه کرد:

مزایا معایب
مقرون به صرفه بودن از لحاظ اقتصادی امکان بازدهی کمتر از حد انتظار
موجب افزایش و ارتقا نرخ تبدیل می‌شود. تمرکز بر روی تعداد نمایش است نه میزان بازدهی
احتمال دیده شدن تبلیغ توسط مخاطب هدف افزایش می‌یابد. ممکن است باعث ایجاد مزاحمت برای کاربران شود.

چرا تبلیغات نمایشی مهم است؟

آشنایی با تبلیغات نمایشی شاید این سوال را برای شما ایجاد کرده باشد که چرا این نوع تبلیغات برای رشد و توسعه کسب‌وکارها مهم است. دلایل مختلفی را می‌توان برای اثبات اهمیت تبلیغات نمایشی بیان کرد. در ادامه به بررسی برخی از مهم‌ترین دلایل اهمیت تبلیغات نمایشی خواهیم پرداخت.

1. آگاهی از پرسونای مخاطب یا مشتری

شناسایی و آگاهی از نیازهای مشتری و پرسونای او گامی مهم در جهت رشد هر کسب‌وکاری به شمار می‌رود. یکی از روش‌هایی که می‌توان با استفاده از آن به شناخت دقیقی از پرسونای مخاطب رسید، تبلیغات نمایشی است. برای اینکار باید تبلیغات خود را در چند سایت با کاربران و مخاطبان متفاوت منتشر کنید و بازخوردی که از کاربران هر سایت دریافت می‌کنید را مورد بررسی قرار دهید تا به پرسونای دقیقی از مخاطب دست پیدا کنید. درواقع شناخت بهتر کاربران به شما کمک می‌کند تا مخاطبان هدف خود را شناسایی کرده و تبلیغات خود را هدفمندتر و بهینه‌تر انجام دهید.

2. معرفی برند

تبلیغ یک کسب‌وکار یا برند، بهترین راه برای معرفی آن به شمار می‌رود. انجام تبلیغات می‌تواند به روش‌های مختلفی صورت بگیرد که یکی از آن‌ها تبلیغات نمایشی است. با توجه به اینکه فضای مجازی و اینترنت محدودیت‌های زمانی و مکانی را حذف کرده است، انجام تبلیغات نمایشی در بستر آنلاین می‌تواند در معرفی یک برند یا کسب‌وکار نقش بسیار پررنگی را ایفا کند، زیرا شما ‌می‌توانید با انتشار یک تبلیغ افراد نقاط مختلف جهان را از کسب‌وکار و برند خود آگاه کنید.

3. بهبود نرخ تبدیل

نرخ تبدیل یک مفهوم بسیار مهم در تبلیغات دیجیتال به شمار می‌رود. یکی از روش‌هایی که می‌توان میزان نرخ تبدیل را افزایش داد، استفاده تبلیغات نمایشی است. درواقع با استفاده از این روش شما می‌توانید پس از مدتی تبلیغات خود را تنها به مخاطبان و کاربران هدف نمایش دهید و از این طریق مخاطبان بیشتری را جذب کنید. این موضوع باعث افزایش میزان نرخ تبدیل خواهد شد.

چه نکاتی باعث افزایش بازدهی تبلیغات نمایشی می‌شود؟

تبلیغات نمایشی زمانی موجب رشد و توسعه یک‌ کسب‌وکار یا برند می‌شود که طبق اصول و قواعد خاص خود انجام شود؛ بنابراین اگر به دنبال افزایش بازدهی در تبلیغات نمایشی خود هستید، باید در انجام این تبلیغات موارد زیر را مورد توجه قرار دهید.

نکاتی مهم برای باعث افزایش بازدهی تبلیغات نمایشی

1. شناسایی مخاطب و کاربر

پیش از آنکه به انجام تبلیغات نمایشی بپردازید باید مخاطبان هدف خود را شناسایی کرده و متناسب با آن‌ها تبلیغات خود را طراحی کنید. علاوه بر این، شناسایی مخاطبان هدف باعث می‌شود تا تبلیغات هدفمندی داشته باشید، یعنی تبلیغات خود را دقیقا به گروه‌هایی ارائه دهید که امکان جذب بالاتری دارند.

2. مدیریت حجم تبلیغات

یکی از نکاتی که باید در تبلیغات به آن توجه شود، مدیریت تعداد دفعات انجام تبلیغ است. برخلاف تصور عموم، انجام تبلیغات زیاد، نتیجه عکس به همراه دارد؛ بنابراین باید تعداد دفعات انتشار تبلیغات خود را مدیریت کنید.

3. تبلیغات خلاقانه

یکی از مواردی که باعث موفقیت در تبلیغات نمایشی می‌شود، به کار بردن خلاقیت در تولید محتوای تبلیغاتی است. محتوای تبلیغاتی (تصویر، ویدئو و متن) باید تا حد امکان جذاب و خلاقانه باشد تا بتواند مخاطب را به سمت خود جذب کند.

4. مکان انتشار محتوای تبلیغاتی

تبلیغات نمایشی زمانی بازدهی بالایی خواهد داشت که در مکان مناسب نمایش داده شود. اگر در سایتی که مخاطب چندانی ندارد به تبلیغات بپردازید، تنها پولتان را هدر می‌دهید؛ بنابراین، باید محل تبلیغات را به درستی انتخاب کنید تا بیشترین بازدهی را از تبلیغات خود به دست آورید.

مراحل انجام تبلیغات نمایشی

برای انجام تبلیغات نمایشی باید مراحل مختلفی را به ترتیب طی کنید تا به بازدهی دلخواه خود برسید. انجام ندادن هر یک از این مراحل باعث کاهش میزان بازدهی تبلیغات شما خواهد شد. مراحل انجام تبلیغات نمایشی را می‌توان به صورت زیر برشمرد:

  1. تعیین هدف تبلیغات
  2. شناسایی مخاطبان و کاربران هدف
  3. تعیین بودجه و هزینه تبلیغات
  4. انتخاب محل تبلیغ
  5. طراحی و تولید محتوای تبلیغاتی
  6. اجرای تبلیغات نمایشی
  7. ارزیابی بازخوردها و بهینه‌سازی تبلیغات

سخن پایانی

تبلیغات گامی موثر در جهت معرفی و رشد یک برند یا کسب‌وکار به شمار می‌رود. امروزه صاحبان کسب‌وکارها از روش‌ها و مکان‌های مختلفی برای انجام تبلیغات خود استفاده می‌کنند که از جمله آن می‌توان به تبلیغات نمایشی اشاره کرد. تبلیغات بنری، تبلیغات ویدئویی، تبلیغات همسان و تبلیغات واکنش‌گرا چهار نوع شناخته شده تبلیغات نمایشی هستند.

تبلیغات نمایشی نیز مانند هر روش تبلیغاتی دیگری دارای اصول و قواعد خاص خود است که در صورت رعایت آن‌ها می‌توان بازدهی تبلیغات را افزایش داد. معرفی برند و کسب‌وکار و مقرون‌به‌صرفه بودن از مهم‌ترین مزیت‌های این روش تبلیغاتی به شمار می‌روند.

آیا برای کسب‌وکار خود از تبلیغات نمایشی استفاده کرده‌اید؟ به نظر شما کدام یک از روش‌های تبلیغات نمایشی موثرتر است؟ آیا تبلیغات نمایشی در مقایسه با سایر روش‌های تبلیغاتی بهتر است؟

چه امتیازی به این مقاله می دهید؟
امتیاز
avatar

تحریریه آکادمی پاکراه

جمعی از محققین در زمینه کسب و کار

تیم تحریریه آکادمی ایمان پاکراه، با علم روز و تحقیق، محتواهای کاربردی و پویا در حوزه کسب و کار را ارائه می‌دهد. ما با افتخار تجربیات و دانش خود را با شما به اشتراک می‌گذاریم تا شما نیز به سمت دستیابی به اهداف کسب و کار خود حرکت کنید.